Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Paulina Jaloza 2a 12-11-2012

Dovnload 17.61 Kb.

Paulina Jaloza 2a 12-11-2012Datum26.04.2017
Grootte17.61 Kb.

Dovnload 17.61 Kb.

Paulina Jaloza

2a

12-11-2012
macintosh hd:users:r802478:desktop:w pic.jpg

1. Het ontstaan 2

1.1 Ministerie van Defensie 3

1.2 ARPANET 3

1.3 Internet Protocol 3

1.4 TCP/IP 4

1.5 Groei 4

2. Benodigdheden 4

2.1 Computer 4

2.2 Modem 4

2.3 ISDN 5

2.4 Kabel 5

2.5 Abonnement 5

3. Toepassingen van internet 5

3.1 WWW 5

3.2 Zoekmachine 5

3.3 E-mail 6

4. Toekomst internet 6


Verslag Internet
Inleiding

Je kunt er niet meer omheen en iedereen heeft het erover: Internet. Een verzameling computers die met elkaar in verbinding staan. Hoe ontstond internet? Wat heb je nodig voor internet? En wat zijn de vele toepassingen op internet?


macintosh hd:users:r802478:desktop:internet.jpg

1. Het ontstaan


Internet is eigenlijk het product van de Koude Oorlog. Aan het eind van de jaren zestig wilden de Amerikanen hun computercentra met elkaar verbinden. Maar dat diende op zo'n manier te gebeuren dat de verbinding niet zou worden verbroken bij een Russische aanval.
macintosh hd:users:r802478:desktop:zsgjcxjhoz.jpg

1.1 Ministerie van Defensie


Het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten stak miljoenen dollars in de zoektocht naar een "veilig" netwerk. Uiteindelijk koos men voor een pakket geschakeld netwerk, waarbij informatie altijd kan worden uitgewisseld. De bedoeling was dat het netwerk altijd bleef werken ook als er diverse computers uit zouden vallen.

1.2 ARPANET


Dit pakket geschakeld netwerk ging door het leven onder de naam ARPANET (Advanced Research Project Agency Network), de voorloper van het huidige internet. Het ARPANET verbond de universiteiten van Los Angeles, Santa Barbara, Stanford en Utah. Ze werd opgericht om een veilig en betrouwbaar communicatie netwerk voor het defensie apparaat te ontwikkelen. De eerste gebruikers hiervan waren defensie, universiteiten en instellingen die onderzoek deden naar deze nieuwe technologie.

1.3 Internet Protocol


De gegevens werden verstuurd met het Internet Protocol, ofwel IP.

Het Internet Protocol zorg ervoor dat de routers aan de hand van de adressering weten wat ze met de gegevens moeten doen. Het Internet Protocol heeft eigenlijk dezelfde functie als de envelop bij gewone post. Aan het begin van iedere boodschap bevindt zich de adresinformatie. Het adres bestaat in feite uit 2 delen: het eerste gedeelte geeft aan tot welk netwerk de geadresseerde behoort en het laatste gedeelte staat voor de computer die het ‘pakketje’ moet ontvangen.


1.4 TCP/IP


Dit standaard protocol werd in 1977 verder ontwikkeld en werd TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) genoemd. TCP/IP maakt het mogelijk om verschillende branches van andere complexe netwerken direct aan het ARPANET te verbinden. Dit nieuwe geheel van netwerken werd al gauw het Internet genoemd.

1.5 Groei


Toen de eerste vier netwerken( universiteiten) met elkaar verboden waren, hadden ongeveer honderd mensen direct toegang tot het net. Op den duur werden alle universiteiten aangesloten op internet. De studenten hebben er voor gezorgd dat het internet ook in trek kwam bij bedrijven, want zij overtuigden hun werkgevers van de voordelen die internet bood. Dit proces ging steeds verder, want op dit moment zijn ook bijna alle onderwijsinstellingen aangesloten en ook het aantal aansluitingen bij particulieren thuis neemt zeer snel toe.

De internetpopulatie stijgt enorm. In 1995 waren er 22 miljoen internetters, in 1998 87 miljoen en in 1999 al meer dan 110 miljoen!


2. Benodigdheden


Om op internet te kunnen heb je natuurlijk wel enkele apparaten nodig.
macintosh hd:users:r802478:desktop:27inter3.jpg

2.1 Computer


Allereerst heb je natuurlijk een computer nodig, die hoeft niet supersnel te zijn. De meeste toepassingen vragen namelijk niet zoveel van je computer. De meest gebruikelijke manier om verbinding te leggen met de internetaanbieder is via de telefoonlijn.

2.2 Modem


Om je computer de telefoonlijn te laten gebruiken heb je een modem nodig. Dit is een apparaat dat er voor zocht dat de digitale signalen van de computer worden omgezet in analoge signalen waar het telefoonnetwerk mee werkt en andersom.

2.3 ISDN


Er zijn ook digitale telefoonlijnen die ISDN-lijnen worden genoemd. Voor deze lijnen heb je een ISDN-kaart nodig.

2.4 Kabel


De laatste tijd is ook het internetten via de kabel in opmars. De kabel is namelijk veel geschikter om gegevens mee te verzenden en ontvangen. Daardoor is internetten via de kabel veel sneller dan via de telefoonlijn of de ISDN-lijn. Ook voor de internetten via de kabel heb je een speciaal modem nodig. Een belangrijk voordeel is dat er geen telefoonkosten zijn.

2.5 Abonnement


Naast de apparatuur is er ook nog een abonnement nodig. En daarnaast blijven de telefoonkosten niet uit.

3. Toepassingen van internet


Internet kent vele toepassingen. Hieronder zullen er een paar besproken worden.
macintosh hd:users:r802478:.trash:internet1.jpg

3.1 WWW


De bekendste toepassing op internet is het worldwide web, afgekort als WWW. De meeste mensen denken dat internet hetzelfde is als WW, maar dat is niet zo. Het worldwide web is een gigantisch web van met elkaar verbonden bestanden, die documenten of pagina's worden genoemd.

3.2 Zoekmachine


Om informatie te zoeken op internet kun je gebruik van een zoekmachine. Dit zijn computers die constant het internet afzoeken naar documenten en deze documenten worden vervolgens gekoppeld aan een of meer trefwoorden. Ook is het mogelijk om op thema te zoeken. Je kiest bijvoorbeeld eerst voor sport, daarna voor voetbal en dan voor wereldbeker.

3.3 E-mail


De meest gebruikte toepassing op internet is e-mail. Als gebruiker van e-mail heb je een eigen postbus bij een internetaanbieder. Deze kun je op elk moment van de dag legen. Alle berichten die voor jou bestemd worden net zo lang bewaard totdat je ze ophaalt. Een e-mail adres ziet er uit als gebruikersnaam@internetaanbieder.landcode In een mailprogramma kun je schrijven en lezen.

4. Toekomst internet


Internet is nu al groot en belangrijk, maar dit is pas het begin. Niet alleen gaan steeds meer mensen online, maar de mogelijkheden groeien ook. Telefoneren via het Internet zal bijvoorbeeld net zo normaal gaan worden als het normale telefoonverkeer. Het grote verschil is alleen dat internettelefonie veel goedkoper zal zijn. Het eigen huis in de gaten houden via het internet zal ook mogelijk gaan worden. Wat de toekomst nog brengt, zullen we moeten afachten.


macintosh hd:users:r802478:desktop: 22.jpg

  • 1. Het ontstaan
  • 1.1 Ministerie van Defensie
  • 1.2 ARPANET
  • 1.3 Internet Protocol
  • 2. Benodigdheden
  • 2.3 ISDN Er zijn ook digitale telefoonlijnen die ISDN-lijnen worden genoemd. Voor deze lijnen heb je een ISDN-kaart nodig. 2.4 Kabel
  • 2.5 Abonnement Naast de apparatuur is er ook nog een abonnement nodig. En daarnaast blijven de telefoonkosten niet uit. 3. Toepassingen van internet
  • 3.2 Zoekmachine
  • 4. Toekomst internet

  • Dovnload 17.61 Kb.