Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Persbericht amsterdam, 21 maart 2017 Ondernemingskamer wijst gevraagde voorzieningen af

Dovnload 8.54 Kb.

Persbericht amsterdam, 21 maart 2017 Ondernemingskamer wijst gevraagde voorzieningen afDatum01.08.2017
Grootte8.54 Kb.

Dovnload 8.54 Kb.

logo-tmg-xl_cmyk_15mm hoog.jpg

PERSBERICHT

Amsterdam, 21 maart 2017


Ondernemingskamer wijst gevraagde voorzieningen af
De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft vandaag het verzoek afgewezen van Talpa Holding N.V. (Talpa) en anderen tot benoeming van een of meer commissarissen met bijzondere bevoegdheden bij Telegraaf Media Groep N.V. (TMG). Ook het verzoek van de geschorste bestuurders van TMG tot opheffing van hun schorsing is door de Ondernemingskamer afgewezen. Naar het voorlopig oordeel van de Ondernemingskamer zijn er geen gegronde redenen om te twijfelen aan een juist beleid of een juiste gang van zaken.

TMG is van mening dat de uitspraak van de Ondernemingskamer een belangrijke stap is naar duidelijkheid rondom de onderneming. Deze uitspraak bevestigt de ingezette koers en TMG zal zich verder richten op de uitvoering van het met Mediahuis en VP Exploitatie gesloten merger protocol. Daarnaast zal de Raad van Commissarissen samen met de recent benoemde interim-bestuurder Hans Bakker, die is belast met de dagelijkse aansturing van TMG, de komende tijd zijn aandacht richten op het creëren van interne rust zodat de volledige focus van alle medewerkers weer kan uitgaan naar de producten en diensten die TMG haar klanten en lezers biedt.

De uitspraak vandaag gedaan door de Ondernemingskamer, en zoals behandeld tijdens de zitting van 16 maart jl., heeft alleen betrekking op de door Talpa verzochte onmiddellijke voorzieningen. De inhoudelijke behandeling van het verzoek van Talpa om een onderzoek in te stellen naar het beleid en de gang van zaken bij TMG volgt later. TMG ziet ook die procedure met vertrouwen tegemoet.

Nadere berichten volgen indien daartoe aanleiding bestaat.Dit is een openbare aankondiging van Telegraaf Media Groep N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).
Over Telegraaf Media Groep

Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) is één van de grootste Nederlandse mediabedrijven, met sterke merken als De Telegraaf, DFT, Telesport, Metro, Autovisie, Privé en VROUW; regionale dagbladen zoals het Noord-Hollands Dagblad en de Gooi- en Eemlander; digitale merken zoals GeenStijl, Dumpert en Gaspedaal; Classic FM en - via een strategisch samenwerking - de landelijke radiozenders Sky Radio, Radio Veronica, Radio 538 en Radio 10. Daarnaast hebben we tientallen andere merken en titels die zich richten op lokale nieuwsvoorziening, entertainment of e-commerce (o.a. GroupDeal). Via Keesing Media Group zijn we marktleider in Europa in puzzelbladen en digitale puzzels. De missie van TMG is om consumenten 24 uur per dag, 7 dagen per week te voorzien van hoogwaardige, gepersonaliseerde en relevante content op het gebied van nieuws, sport en entertainment, via alle denkbare distributievormen. Voor meer informatie over TMG ga naar www.tmg.nl.
NIET VOOR PUBLICATIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Martijn Jonker, Director Corporate Communications & Investor Relations op +31 (0)6-52390449 of via e-mail: martijn.jonker@tmg.nl

  • Talpa
  • Over Telegraaf Media Groep
  • NIET VOOR PUBLICATIE

  • Dovnload 8.54 Kb.