Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Persbericht Fiat 500l trekking: Klaar om nieuwe territoria te ontdekken

Dovnload 22.66 Kb.

Persbericht Fiat 500l trekking: Klaar om nieuwe territoria te ontdekkenDatum01.08.2017
Grootte22.66 Kb.

Dovnload 22.66 Kb.Persbericht

Fiat 500L Trekking: Klaar om nieuwe territoria te ontdekken

 • Offroad-look, hoge bodemvrijheid, specifieke interieurs: nieuwe territoria ontdekken aan boord van de nieuwe Fiat.

 • Traction+: innoverend controlesysteem dat de grip op moeilijke en gladde ondergrond optimaliseert

 • Twee benzinemotoren – de 1.4 16v van 95 pk en de 0.9 TwinAir Turbo van 105 pk – en twee turbo diesel motoren: de 1.6 MultiJet II van 105 pk en de 1.3 MultiJet II van 85 pk

 • Een verhoogde veiligheid in de stad dankzij het systeem “City Brake Control”

 • Nieuwe parkeercamera achteraan, UConnect multimedia systeem met aanraakscherm van 5’’ incl. navigatiefunctie en audio Beats systeem van 520 watt.

 • Exclusief door Mopar ontwikkelde accessoires om de Fiat 500L nog meer te personaliseren.Het avontuurlijk karakter van de nieuwe Fiat 500L Trekking is zichtbaar vanaf de eerste blik: met zijn specifieke voor- en achterbumpers, zijn diverse koetswerkbeschermingstrips en zijn hoog silhouet (+ 10% ten opzichte van de Fiat 500L, wat resulteert in een bodemvrijheid van 145 mm) is de 500L Trekking in staat om heel verscheiden situaties aan te kunnen. De buitenkant van dit model bulkt uit van specifieke details zoals de gesatineerde beschermingstrips op de flanken of de bumpers die perfect in lijn zijn met de deurgrepen.

Het is de ultieme uitdrukking van het Italiaanse savoir faire.


De Fiat 500L Trekking is een uiterst functioneel voertuig, in staat om de dialoog aan te gaan met zijn gebruikers en biedt talrijke kwaliteiten die door de jaren zullen worden geapprecieerd. Bijvoorbeeld, één van de voornaamste kwaliteiten is het extreem ruim interieur, mogelijk gemaakt door de minimalisatie van mechanische onderdelen, een teken van de perfecte samenwerking tussen de ingenieurs en de designers.
Vier motorisaties

De nieuwe Fiat 500L Trekking is beschikbaar met twee benzinemotoren (1.4 16v 95 pk en 900 cc TwinAir Turbo 105 pk) en met twee turbo diesels (1.6 MultiJet II 105 pk en 1.3 MultiJet II 85 pk). De prijzen schommelen tussen € 19.050 voor de versie 1.4l benzine met 95pk en €21.850 voor de 1.6 MultiJet met 105 pk. Alle motorisaties van de nieuwe Trekking worden uitgerust met een zeer complete

basisuitrusting. Zo is de Trekking standaard voorzien van manuele airconditioning, U-Connect Radio CD MP3 met aanraakscherm en Bluetooth/USB connectie, vier elektrische ruiten, mistlichten vooraan, aluminium 17 duim velgen met “All seasons” banden, talrijke veiligheidsuitrustingen zoals ESP, 6 airbags, Hill Holder, snelheidsbegrenzer en cruise control, extra verstevigde bumpers en laterale beschermingstrips.

De nieuwe Trekking wordt in Europa gecommercialiseerd en zal bijdragen tot de uitstekende commerciële resultaten van de Fiat 500L, leider in zijn segment in Italië met ongeveer 2.500 inschrijvingen in april en een marktaandeel van 34,4 %. Met meer dan 23.000 inschrijvingen in het eerste trimester in Europa bevindt de 500L zich op de tweede plaats in de categorie van compacte monovolumes, met een marktaandeel van 15,9 %.
Offroad-look, verhoogde bodemvrijheid en specifieke interieurs

De Fiat 500L Trekking beschikt over specifieke bumpers voor- en achteraan voor een extra gespierde en dynamische uitstraling en met een verhoogde bodemvrijheid om beter zijn mannetje te staan op ruwe onverharde terreinen. Eveneens standaard zijn de nieuwe 17" lichtmetalen velgen met specifieke afwerking en M+S-banden, die eveneens bij beperkte grip een onberispelijke wegligging en tractie verzekeren. Langs de buitenkant onderscheidt hij zich door nieuwe details, die de stijl van deze versie verfraaien, zoals de gepolijste accenten met steeneffect op de vleugels, de gesatineerde handgrepen en strips op de flanken in geborsteld staal.

Binnenin onderscheidt de Trekking-versie zich door een nieuwe, hoogtechnologische zetelbekleding met inzetstukken in eco-leder. Klanten krijgen de keuze tussen twee verschillende combinaties: de stof Magnesio-grijs met lederen inzetstukken voor een offlroad-look of zwarte stof met witte inzetstukken voor een chiquere uitstraling.
Tot slot is de 500L Trekking verkrijgbaar in zes verschillende koetswerkkleuren: wit, Dark Metallic-grijs, zwart, zand, bordeaux, Dark Metallic-groen en de nieuwe exclusieve kleur Sole-geel, in combinatie met een zwart of wit dak.

Vrije geest

De Fiat 500L trekking kan zonder probleem overschakelen van een rijmodus in de stad naar een modus voor meer avontuurlijke wegen. Dit dankzij de drukknop Traction+, een innoverend controlesysteem dat de grip op moeilijke of gladde ondergronden aanzienlijk verbetert.


Traction+-systeem

De voornaamste eigenschap van de nieuwe Fiat 500L Trekking is het ‘Traction+'-systeem, Fiats innovatieve tractiecontrole die de grip op moeilijke en gladde ondergrond verbetert en heel wat minder kost dan een traditionele 4x4-aandrijving.


Het nieuwe ‘Traction+'-systeem gebruikt de geavanceerde technologie van auto's met ESC-technologie, maar is veel meer dan een gewone uitbreiding van dat ESC-systeem. Dankzij speciale parameters om het remsysteem te controleren en beheren, simuleert de elektronische controle-eenheid het gedrag van een zelf vergrendelend elektromechanisch differentieel. Het wordt ingeschakeld met een toets op het dashboard en kan worden bediend bij snelheden tot 30 km/u. Zo werkt het: wanneer een aandrijfwiel weinig of geen grip heeft, detecteert het controlesysteem het doorslippen van de wielen en geeft het hydraulische circuit opdracht om het slippende wiel af te remmen, waardoor er meer aandrijfkracht naar het wiel met grip gaat. Dat vergemakkelijkt het rijden, behoudt de richtingsstabiliteit en controle en garandeert de best mogelijke tractie, zelfs op ruwe oppervlakken met een beperkte grip.

Veiligheid

De Fiat 500L is één van de veiligste auto’s binnen de volledige automobielproductie. Om een maximale veiligheid aan zijn inzittenden te garanderen, presenteert de Fiat 500L Trekking een speciaal ontwikkeld koetswerk volgens de meest strikte criteria op het vlak van actieve en passieve veiligheid, teneinde optimale veiligheid te bieden. Meer nog, de auto beschikt over een complete veiligheid met onder meer speciaal dubbel ontworpen dak stijlen vooraan om te beantwoorden aan de strenge US normen, voor wat betreft de crashtests.


De nieuwe Fiat 500L Trekking is standaard uitgerust met 6 airbags (vooraan, window-bags en laterale airbags), lichtunits met DRL technologie (Daytime Running Lights) en mistlichten met de functie ‘ self-adaptive cornering’, ABS systeem met BAS (Brake Assist System)à en ESC (Electronic Stability Control). Optioneel kan de wagen uitgerust worden met een parkeercamera ParkView. Deze uitrusting laat toe in optimale omstandigheden en onder brede hoek het achteruit rijden zonder problemen te laten verlopen. Op het scherm van het navigatiesysteem wordt wat zich achter het voertuig bevindt visueel weergegeven.
Beschikbaar als optie op Fiat 500L Trekking detecteert de ‘City Brake Control’, een innovatief systeem dat ervoor zorgt dat obstakels die zich voor de wagen bevinden opgemerkt worden en automatisch de remmen activeert in het geval dat de bestuurder dat niet had opgemerkt om al zo een aanrijding te vermijden, of in elk geval de gevolgen van een aanrijding drastisch weet te beperken.
De ‘City Brake Control' werd ontworpen om in druk stadsverkeer assistentie te voorzien en is steeds actief bij een snelheid van 5 tot 30 km/u. Het systeem wordt automatisch geactiveerd wanneer de motor wordt gestart en kan gedeactiveerd of gereactiveerd op vraag van de bestuurder.

Meer in detail, het ‘City Brake Control' systeem gebruikt een LIDAR (Light Detection and Ranging) - type laser sensor die zich bevindt op het bovenste gedeelte van de voorruit en interageert met het ESC (Electronic Stability Control) systeem. Afhankelijk van verschillende parameters (wegomstandigheden, voertuigdynamiek en traject, positie van obstakels en wegcondities, enz.) voorziet het systeem in de activatie van de remmen en zorgt ervoor aanrijdingen te vermijden. (‘Collision Avoidance' of ‘Collision Mitigation').


Dit gesofisticeerd systeem integreert drie functies: Automatic Emergency Braking (AEB), Prefill en Brake Assist. Het systeem respecteert de wensen van de bestuurder die steeds de volledige controle over het voertuig behoudt. Het AEB activeert het remmen in noodgeval en wanneer een aanrijding zich zou voordoen en in geval de bestuurder niet reageert.

De Prefill functie daarentegen ‘prefills' (laadt) het remsysteem om een snellere reactie te kunnen waarborgen, en ook om het Automatic Emergency Braking system in actie te laten. In beide gevallen maakt dit het remmen efficiënter, zowel als de AEB in werking treedt of mocht de bestuurder remmen).

De Brake Assist, aan de andere kant, herkent noodsituaties en activeert het rempedaal om een sneller remeffect te garanderen.
Motorisaties

De nieuwe Fiat 500L Trekking is beschikbaar met de benzinemotoren 1.4 16v 95 pk en 900 cc TwinAir Turbo 105 pk en met de turbo diesels 1.6 MultiJet II 105 pk en 1.3 MultiJet II 85 pk (deze laatste kan eveneens voorzien worden met de Dualogic-transmissie).

Vooral dankzij zijn briljante 1.6 MultiJet II turbodiesel motor met 105 pk is ideaal om de 500L Trekking in alle rijomstandigheden aan te drijven, zowel binnen als buiten de stad, door hun rijplezier, uitzonderlijk rijbereik, lage gebruikskosten en grotere onderhoudsintervallen. Uitgerust met deze motor bereikt de nieuwe Trekking een topsnelheid van 175 km/u en spurt van 0-100 km/u in amper 12 seconden. Dit alles gekoppeld aan een gemiddeld verbruik in gecombineerde cyclus van 4,7 l/km en een CO² uitstoot van 122 g/km.
De 1.3 MultiJet II-motor met 85 pk levert eveneens uitstekende prestaties, en meer bepaald met de gerobotiseerde vijfversnellingsbak Dualogic die, in vergelijking met de manuele versnellingsbak, een gemiddeld verbruik in gecombineerde cyclus neerzet van 4,3 l/100 km naar 4,2 l/100 km en met een verlaagde CO²-uitstoot van 114 g/km naar 109 g/km.
Exclusief door Mopar ontwikkelde accessoires om de Fiat 500L extra te personaliseren.

Voor het model Fiat 500L werden meer dan 140 specifieke accessoires ontworpen.

Mopar heeft dit aanbod nu verder uitgebreid met een reeks exclusieve producten voor de Fiat 500L Trekking.

Deze nieuwe accessoires zijn perfect afgestemd op de technische en esthetische eigenschappen van de 500L Trekking. Zo zijn er onder meer de vier nieuwe sticker kits bestemd voor het koetswerk en die op deze manier de 500L Trekking een persoonlijke ‘touch’ meegeven.

Naast deze accessoires betekent de komst van de Fiat 500L Trekking een collectie aan nieuwe merchandising artikelen die in lijn liggen met het imago en het universum van dit model. Binnen deze ruime waaier artikelen zijn er bijvoorbeeld het high-tech uurwerk, een opvouwbare tent, een complete rugzak voor het strand met strandlaken, een hoofdtelefoon en luidsprekers, een opvouwbare pic-nic tafel, een verrekijker 20x50 en nog vele andere uitrustingen.
Brussel, 20 september 2013Fiat Group Automobiles Belgium

Press & External Relations DepartmentTel. +32 2 705 65 20

www.fiatpress.be

www.fiatpress.com
 • Offroad-look, hoge bodemvrijheid, specifieke interieurs: nieuwe territoria ontdekken aan boord van de nieuwe Fiat.
 • Een verhoogde veiligheid in de stad dankzij het systeem “City Brake Control”
 • Offroad-look, verhoogde bodemvrijheid en specifieke interieurs
 • Exclusief door Mopar ontwikkelde accessoires om de Fiat 500L extra te personaliseren.
 • Brussel, 20 september 2013 Fiat

 • Dovnload 22.66 Kb.