Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Persbericht worldshake 2

Dovnload 29.22 Kb.

Persbericht worldshake 2Datum14.05.2017
Grootte29.22 Kb.

Dovnload 29.22 Kb.
PERSBERICHT
Worldshake 2

zaterdag 8 maart 2003

Muziek-o-Droom Hasselt


waarom dit feestje?

Meer dan tien jaar geleden kondigde George Bush Sr. zijn'New World Order' aan.
Vandaag stroopt daddy's boy Jos Bos Jr.

de mouwen van zijn houthakkershemd op

en haalt de strijdbijl boven.
De kans is groot dat,

wanneer wij zullen staan shaken voor een mooiere wereld,


in het Midden-Oosten de wereld letterlijk zal daveren...
terwijl het Iraakse volk wordt begraven

onder het zoveelste bommentapijt van de

United States of Aggression.
%ATTAC%-Limburg

en

Oxfam-Wereldwinkel Hasselt vzw


organiseren samen met 18 deejays een statement tégen deze oorlog om olie en werelddominantie:
We gonna...

Party for our right 2 fight!"


wat er te beleven valt!

De avond bestaat uit twee complementaire delen:


I.
21.30 uur
Globalisation and Oilwars
Visuele Breakcore Performance door
DJ RIOTEER (NL) v.s. VJ’s Villa Mobiel
"spk meets atari teenage riot meets mogwai meats jos bos jr. meets suicide meets slam meets saddam hussain meets noize punishement beats YOU!"
oftewel

"breakcore meets digital hardcore meets punk meets triphop meets industrial meets noise"


II.
vanaf 21 uur 18 deejays in 3 ruimtes
worldgrooves , chilly beats , drum&bass , techno , nu disco , latin lounge , electro , djembe , tech house , ...
level jay, silex & karbonkid, psionic, dj adim & dj kent (D), cécém, rioteer (NL), daryl frigobox, berrie, xeno & dziadzia, davy & wesley, dvdborn, o'niels, da-fi, wontime

worldshake 2 is een organisatie van Attac-Limburg en Oxfam-Wereldwinkel Hasselt vzw

i.s.m.

Muziek-o-Droom Hasselt, Provincie Limburg en Acod Postmet speciale dank aan

Backstage Maastricht, Villa Mobiel en www.indymedia.be


inkom: 5€

deuren: 21 uur


contact & info & updates: www.local.attac.org/limburg

Achtergrond bij de party

Wat vooraf ging:
N.a.v. haar 30-jarige bestaan wilde Oxfam-Wereldwinkel Hasselt vorig jaar de platgetreden paden verlaten en een feest organiseren dat niet enkel de ‘verplichte’ portie wereldmuziek bracht, maar ook het jeugdig uitgangsvolkje op haar wenken zou bedienen. De Muziek-o-Droom, al enkele jaren vaste afnemer van Wereldwinkelwijn en het gekende Worldshake-fruitsap, verleende haar volle medewerking en stelde haar accommodatie en know-how ter beschikking. Samen met 3 andere Limburgse partners – Ion Youth, Jungle Tactics vzw en Illtown, werd het concept uitgetekend. Dit bleek een schot in de roos: 650 mensen vonden op 28 april 2002 hun weg naar de M.O.D. ! Het werd een nacht om niet snel te vergeten.
By special request: Worldshake 2
Het behoort niet tot de kerntaken van een plaatselijke Wereldwinkel om grote feesten te organiseren, wat een tijdsintensieve bezigheid blijft. De positieve reacties en herhaalde vragen van feestgangers, tot maanden erna, maakten echter de zaken onomkeerbaar: er zou een tweede editie komen. M.O.D. toonde zich opnieuw bereid mee te denken en geopteerd werd voor een samenwerking met de Limburgse kern van de anders-globalistische beweging %ATTAC%. Op vraag van M.O.D. zou de avond ook inhoudelijk sterker op nieuwe sociale tendenzen in onze maatschappij moeten komen liggen. Via Backstage in Maastricht werd een electronische rondvraag gericht naar jong lokaal deejay-talent dat zich kon vinden in het ideeëngoed van de anders-globalisten én samen een feestje wilde helpen bouwen rondom deze thematiek. De reacties waren massaal en kwamen uit de hele euregio!
Toelichting bij het concept
In totaal 18 deejays uit Nederland, Duitsland en vooral natuurlijk Belgisch Limburg zullen samen met vrijwilligers van Oxfam-Wereldwinkel Hasselt, Attac-Limburg en M.O.D. op zaterdag 8 maart 2003 het beste van zichzelf geven. In 3 ruimtes worden vanaf 21 uur Worldgrooves, Drum ’n Bass en TechHouse geserveerd. Van 21.30 tot 23 uur zal de Nederlandse agit-prop deejay Rioteer, samen met vrijwilligers van Villa Mobiel (een afdeling van Villa Basta), een performance doen n.a.v. de oorlogstaal van Amerikaans president George Bush: Globalisation and Oilwars.

Informatiestands (o.a. ACOD Post, OWW, Attac, Indymedia) lichten de thematiek van de anders-globalisten verder toe.

Toelichting bij “Globalisation and Oilwars”
DJ Rioteer
Bas Welling, a.k.a. DJ Rioteer, is niet de eerste de beste. Deze jonge twintiger uit Nederland werkte zo o.a. al samen met de wereldberoemde Afrikaanse percussionist Oumar Dioubate uit Guinée! Zelf is Bas eveneens een begenadigd percussionist. Wat hij tijdens zijn deejay-set dan ook uitgebreid zal demonstreren. Deze achtergrond in de traditionele ritmiek zet meteen de toon voor zijn performance. Nochtans houden hier de geëikte vergelijkingspunten meteen ook op.

Als DJ Rioteer wordt hij vooral gevraagd voor zijn donkere crossover van breakcore, verwerkt met flarden triphop, industrial, drum’n bass, hardcore,… maar ook r ’n b en regelrechte noise. Zelfs Boudewijn de Groot durft hij door de vleesmolen van de actualiteit te halen…

Voor Worldshake 2 stuurde Bas ons zijn demo “Globalisation and Oilwars” toe.

Duidelijk was meteen dat DJ Rioteer meer nog dan een uitstekende percussionist en creatieve deejay een regelrechte performer kan genoemd worden!


DJ Rioteer over zijn demo
“Deze heeft 2 thema’s en drie stijlen. Het eerste is de globalisering en de discussie daarover. Het tweede thema vloeit daaruit voort en is op dit moment zeer actueel. Namelijk het conflict tussen Amerika en Irak, wat ook weer te maken heeft met globalisering en vooral olie. Zo ontstaat in deze set een soort verhaallijn in 3 delen. Het eerste deel is vooral rustig, met trager tempo en sfeergeluiden. Het tweede (dreigend) en derde deel (hard) bouwen in snelheid en felheid op, om de emoties omtrent een oorlog vorm te geven. Ik zoek ritmische conflicten op. Goedlopende beats geef ik nog een extra zet mee. Soms leidt dit tot chaos, die ritmisch haar eigen weg op gaat. Bij het mixen probeer ik dus steeds iets toe te voegen. Klank-landschappen, maar ook tekstuele fragmenten die de thematiek verduidelijken.”
Klank én BEELD!
Villa Mobiel is een vzw die jongeren de kans wil geven voluit te experimenteren met audio en video. Zo begeleidt zij o.a. leerkrachten en leerlingen, tijdens audio-visuele projecten. Ze beheert ook een professionele klank- en beeldstudio.

Met hun hulp vertonen 6 Limburgse jongeren, tijdens de set van Rioteer, een prikkelende collage van nieuws- en actiebeelden uit het archief van Indymedia.be !


Onze e-flyer en een abstractie van de set van DJ RIOTEER kan je bekijken en beluisteren op http://www.worldshake.tk.

  • Globalisation

  • Dovnload 29.22 Kb.