Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Persbericht

Dovnload 6.21 Kb.

PersberichtDatum12.03.2017
Grootte6.21 Kb.

Dovnload 6.21 Kb.

PERSBERICHT
Holbox investeert miljoenen in hypermoderne vellendrukpers

Ruimtevaarder André Kuipers en luchtvaarttycoon Martin Schröder ‘lanceren’ jumbopers bij Holbox in Echt
ECHT /NOORDWIJK – De nieuwste en toekomstig oudste ruimtevaarder van Nederland komen op vrijdag 14 maart voor een paar uur bij elkaar voor een ‘ruimtewandeling’ door het bedrijfsleven. Het gaat om ruimtevaarder André Kuipers en luchtvaarttycoon Dr. Martin Schröder, oprichter van Martinair. Die laatste gaat eind 2014 vanaf Curaçao op 83-jarige leeftijd de ruimte in. Het treffen tussen beide ruimtevaarders is te danken aan de ingebruikname en ‘lancering’ van de meest geavanceerde vellendrukpers van Europa. Die is aangeschaft door één van de grootste leveranciers van displays van Europa: Holbox te Echt.
De nieuwe pers heeft enorme afmetingen. Hij weegt liefst 140 ton en is ongeveer 30 meter lang. Het gevaarte produceert per uur 13.000 drukvellen, die een afmeting hebben van ca. 160 x 120 cm. Met de investering is een bedrag gemoeid van rond de vijf miljoen euro. De pers kan ook dikker papier bedrukken en dat biedt de displayfabrikant vele voordelen. De insteltijd is zes minuten, het reinigen van de machine geschiedt automatisch. De nieuwe pers is bedoeld voor het vervaardigen van displays, al wordt de Limburgse glossy ‘Navenant’ er ook op gedrukt. Algemeen directeur Jan Hol: “Wij willen ons niet positioneren als drukkers, hoewel we natuurlijk wel grote drukpersen hebben. De pers is voor ons een middel om op concurrerende wijze allerhande displays te vervaardigen en deze bovenal op tijd te leveren. Wij maken displays van het begin tot het eind. Van eerste ontwerp tot en met het afvullen. Dat is onze creativiteit, die al vaak is beloond met wereldwijde patenten. De pers is daarbij een vitaal onderdeel, maar niet het belangrijkste.”
Vijftien vrachtwagens

Voor de nieuwe pers is een speciale fundering gestort. Er waren vijftien grote diepladers voor nodig om alle onderdelen naar Echt te vervoeren. De pers is afkomstig van het bedrijf KBA te Radebeul, voormalig Oost-Duitsland. Om de pers te kunnen bedienen, zijn een aantal drukkers van Holbox een paar weken naar Duitsland geweest om alle kneepjes van de machine onder de knie te krijgen.


Europa

Holbox is in 1976 opgericht door de huidige CEO Jan Hol, die van oorsprong scheepswerktuigkundige is. Na een paar jaar te hebben gevaren, zocht hij zijn toekomst aan wal. Na enkele jaren startte hij met de productie van displays, waarmee het bedrijf uitermate succesvol is. De zaken gingen beter, reden waarom er in 2002 een 20.000 m2 groot pand in Echt werd betrokken. Daar is de onderneming verder gegroeid. Enkele jaren geleden is Holbox ook een fabriek gestart in het Poolse Gliwice. Holbox heeft verkoopkantoren in Nederland, Polen, Engeland en Frankrijk. Er werken rond de 350 mensen. De afzet vindt plaats in heel Europa.Noot voor de redactie

Meer informatie over dit onderwerp is te verkrijgen bij: Holbox BV, Loperweg 8, 6101 AE Echt. Postadres: Postbus 79, 6100 AB Echt. Mail: info@holbox.nl +31 (0)475 569 595. Vragen naar Jan Hol of Wendy Volleberg. Bij dit persbericht gaat een persuitnodiging om de presentatie van de pers op 14 maart bij te wonen.


Dovnload 6.21 Kb.