Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Persinformatie exposanten MetaalExpo/ Nationaal Metaal Congres Update 24 januari 2013 Voor uitgebreide informatie en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de exposant

Dovnload 47.9 Kb.

Persinformatie exposanten MetaalExpo/ Nationaal Metaal Congres Update 24 januari 2013 Voor uitgebreide informatie en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de exposantDatum30.10.2018
Grootte47.9 Kb.

Dovnload 47.9 Kb.

Persinformatie exposanten MetaalExpo/ Nationaal Metaal Congres

Update 24 januari 2013

Voor uitgebreide informatie en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de exposant. In de NAW-gegevens staat vermeld wie binnen de organisatie aanspreekbaar is voor de pers.

4C Creative Cad Cam Consultants

Meerstraat 79

7815 XB EMMEN

Tel: 0591-377442

Internet:

Email: els@4cccc.nl

Contactpersoon persinformatie: els@4cccc.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

4C Consultants is leverancier van 3D oplossingen voor een breed toepassingsgebied.


ARTEC 3D Scannen - 4C Consultants brengt met ARTEC een betaalbare 3D Scanner op de markt. Tijdens de Kunststoffenbeurs 2012 vindt de introductie van het nieuwste model “EVA” plaats. De Artec 3D Scanner is eenvoudig te bedienen, veilig en nauwkeurig. Zij maakt gebruikt van “structured light” waarbij ieder beeld een 3D opname is. Deze opnames worden in de software automatisch aan elkaar verbonden zodat een enkele 3D mesh ontstaat. Het resultaat is een nauwkeurige digitale kopie van het origineel. ZW3D CAD/CAM is een uitgebalanceerd Cad/Cam pakket met unieke eigenschappen: - Een compleet Cad/Cam systeem dat de vergelijking met ieder ander pakket glansrijk kan doorstaan - Gemakkelijk leren in eigen tijd en tempo met de ZW3D Show-n-Tell - Zeer interessant prijsniveau én doorgroeimogelijkheden - Alles in één volwaardig CAM systeem tot 5 assig simultaanfrezen 3D Robotfrezen 4C Consultants levert hiermee een totaalconcept op het gebied van 3D. Ontwerpen én produceren van complexe producten op een andere manier. Door een veel grotere vrijheid in bewerking en bereikbaarheid kunnen producten met minder opspanningen worden gemaakt tegen lagere kosten! Een uniek totaalconcept! Voor meer informatie zie www.4cccc.nl

ALUP-Kompressoren B.V.


Biezenwade 10

3439 NW NIEUWEGEIN

Tel: 0302809000

Internet: www.alup.nl

Email: info@alup.nl

Contactpersoon persinformatie: info@alup.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

ALUP vernieuwt zuigercompressoren


NIEUWEGEIN – ALUP-Kompressoren is constant bezig met vernieuwing. Zoals altijd willen wij u zo snel mogelijk laten profiteren van de verbetering aan onze producten. Nu is een deel van de zuigercompressoren uit het leveringsprogramma verbeterd. Het gaat om de ééntraps zuigercompressoren uit de HLE-serie. De vernieuwing zorgt voor een hogere betrouwbaarheid, grotere luchtlevering en een lager geluidsniveau. Kortom, betere prestaties en gebruiksvriendelijker. De grootste vernieuwing betreft de ééntraps pomp, waarbij lucht in één fase/trap wordt gecomprimeerd tot bijvoorbeeld een druk van 10 bar. De pomp heeft een cilinder met een grotere inhoud en grotere slag wat samen leidt tot een 14% toename in luchtlevering. De hoogwaardige gietijzeren zuiger in de pomp draagt tevens bij aan de grotere luchtlevering, en dit met een lager toerental. Door de lagere snelheid van de zuiger is er minder slijtage en een hogere betrouwbaarheid. De verbeterde zuiger maakt de compressor tot wel 3 db(A) stiller, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast zorgt de verbeterde koeling van de pomp voor een betrouwbaardere compressor. De lagere temperatuur betekent minder slijtage aan de draaiende delen. Tevens is het vliegwiel op de compressor vergroot en wordt deze beschermd door middel van een metalen behuizing. De vergroting brengt hier ook een lager toerental met zich mee en dus ook een verhoging in betrouwbaarheid. De vernieuwde ééntraps HLE-zuigercompressor is leverbaar op ketel en met een geluidgedempte omkasting. Voor mobiele toepassing zijn er ook versies met wielen beschikbaar.

Amada GMBH


Amada Allee 1

42781 HAAN

Tel: +31 6 48327337

Internet:

Email: rene.hazenberg@amada.de

Contactpersoon persinformatie: rene.hazenberg@amada.de

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

Amada


De Japanse machinefabrikant Amada neemt de verkoop van zijn plaatbewerkingsmachines in Nederland zelf ter hand.

Boere Machinefabriek B.V.


Brugweg 121

2741 LA WADDINXVEEN

Tel: 0182-614400

Internet:

Email: j.a.boere@boere.nl

Contactpersoon persinformatie: j.a.boere@boere.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Ja

Breedbandslijpmachines op Metaalexpo


Boere Machinefabriek is sinds vele jaren een vooraanstaand producent van breedschuurmachines voor de hout- en kunststofindustrie. Minder bekend is dat Boere zich ook bezighoudt met machines voor het slijpen en borstelen van staal, roestvrijstaal, aluminium, koper, etc. Daarom presenteert Boere zich op de Metaalexpo, die van 5 t/m 7 maart in ‘s Hertogenbosch wordt gehouden, met de breedbandslijpmachine Sandrite M: een complete, zware breedbandslijpmachine voor het kleinere en middelgrote bedrijf. Deze machine kan met 1 tot 2 slijpaggregaten alsmede met 1 tot 2 ontbraamborstelaggregaten in een werkbreedte van 600 tot 1300 mm worden uitgevoerd. Door de optionele inbouw van borstelaggregaten kan én een hoge oppervlakte finish worden bereikt, als ook kanten perfect worden afgerond. Dankzij een snelwisselsysteem van de borstels is de machine eenvoudig multifunctioneel in te zetten. De bediening vindt plaats door middel van een tekstbeeldscherm en de machine is met vele opties uit te voeren. De ontwikkelingen in producten en productbewerking staan niet stil. Iedere dag worden in het Boere test- en trainingscentrum nieuwe mogelijkheden onderzocht en uitgetest op de vele (nieuwe) materialen die klanten willen schuren. Zo denkt Boere mee met de klant en realiseert klantgerichte kwalitatief hoogwaardige schuuroplossingen. Tijdens de Metaalexpo vindt u Boere in stand 06.G280.

Fotomateriaal:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_8522.jpg

Bijlages:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/documents/12096-folder sandrite m ned.pdf

Carl Zeiss


Trapezium 300

3364 DL SLIEDRECHT

Tel: +31 (0)184 433 551

Internet:

Email: albert.drenth@zeiss.com

Contactpersoon persinformatie: albert.drenth@zeiss.com

Fotomateriaal beschikbaar: Ja

Compact maar toch zeer nauwkeurigheid. Carl Zeiss introduceert de ZEISS MICURA.


SLIEDRECHT, NEDERLAND — oktober 2012. Carl Zeiss introduceert de ZEISS MICURA, een compacte en betaalbare meetmachine met een hoge nauwkeurigheid en een meetbereik van 500 x 500 x 500 millimeter. Industriële productieonderdelen voor onder andere de halfgeleiderindustrie, kernfysica en kunststofindustrie worden steeds compacter, terwijl de vraag naar een hogere nauwkeurigheid binnen research en precisie-engineering blijft stijgen. Met de ZEISS MICURA is deze meettechnologie nu beschikbaar. De ZEISS MICURA meet dankzij de VAST XT Gold-tastsysteem tot op minder dan 0,7 µm nauwkeurig. De taster scant het oppervlak met een snelheid van 200 meetpunten per seconde. De optionele VAST navigator-scanningtechnologie is een ideale aanvulling op de MICURA. De scanningsnelheid wordt aangepast aan de meetopdracht. Bij eenvoudige contouren zal de MICURA sneller meten. Is een hoge precisie vereist, dan worden meer meetpunten per afgelegde weg opgenomen in de scanning. Tijdens de ontwikkeling van de MICURA werd rekening gehouden met stabiliteit en dynamisch gedrag. Dit wordt gewaarborgd door het gebruik van keramische materialen en door 4 luchtlagers omsloten geleidingen. Daarnaast beschikt deze meetmachine over de gebruiksvriendelijke CALYPSO-meetsoftware, een eenvoudig bedieningspaneel, een tasterwisselsysteem en een temperatuursensor om de temperatuur van het werkstuk te meten. De ZEISS MICURA biedt betaalbare en kwalitatieve meetmogelijkheden die nauw aansluiten aan de hedendaagse eisen van de hightechindustrie. Wereldwijd zijn reeds een aantal ZEISS MICURA-systemen in gebruik bij diverse klanten.

Fotomateriaal:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_8307.jpg

DE-STA-CO Benelux B.V.


Amsteldijk Noord 173

1422 XZ UITHOORN

Tel: 0297285332

Internet: www.destaco.com

Email: fvoogel@destaco.com

Contactpersoon persinformatie: fvoogel@destaco.com

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

Light Weight Tooling


DE-STA-CO komt met een light weight tooling systems programma Destaco brengt voor de oplossingen in pick and place en robot handling systemen een uniek gepattenteerd light weigt tooling systeem op de markt. Het programma heeft een compleet modulair bouwsysteem met zeer lichte grijpers om pick and place systemen te bouwen,al dan niet gekoppeld aan robotsystemen. Het unieke van dit programma is dat het door te kiezen van zeer speciale materiaalsoorten de payload van de grijper tooling tot 40 % reduceert is ten opzichte van de bestaande systemen. Het totale leverings programma bestaat uit vier hoofdgroepen: BodyBuilder systeem CPI systeem Spider Grip systeem Light weigh tooling Door de flexbiliteit van al deze systemen, is het makelijk om snel het systeem aan te passen aan een nieuwe applicatie of voor een snelle reparatie aan de grijper. Alle systemen hebben onbegrensde mogelijkheden met behulp van pneumatische grijpers, vacuumgrijpers en opspansystemen DE-STA-CO een Dover Compagny is een wereldleider op het gebied van innovatie, design,manufacturing en support van clamping,gripping, indexing en robotic handeling en toolings voor werkplaats en automatiseerings oplossingen. Voor informatie zie www.destaco.com of neem contact op met DE-STA-CO Benelux B.V.

FARO Benelux B.V.


Flight Forum 3502

5657 DW EINDHOVEN

Tel: +31 (0)40 234 2310

Internet: http://europe.faro.com/nl-NL/nieuws-en-events/nieuws/2012/07/31/faro-introduceert-de-prime

Email: shella.vanputten@faroeurope.com

Contactpersoon persinformatie: shella.vanputten@faroeurope.com

Fotomateriaal beschikbaar: Ja

FARO introduceert de Prime, de nieuwste en meest nauwkeurige uitbreiding van de serie toonaangevende meetarmen


Eindhoven 10 juli 2012 – FARO Technologies, Inc. (NASDAQ: FARO). ’s werelds meest vertrouwde producent van 3D-meettechnologie, introduceert vandaag de nieuwste en meest nauwkeurige uitbreiding van de lijn FaroArm, de Prime-arm. Deze zes-assige draagbare meetarm levert uitzonderlijke waarde aan klanten die een zeer nauwkeurige contactmeting nodig hebben voor de dagelijkse inspectie en kwaliteitsborging. De FARO Prime is beschikbaar in vier lengtes van 1,8 tot 3,7 m en meet met nauwkeurigheden tot wel 0,019 mm. Deze nieuwste FaroArm beschikt ook over Bluetooth®, waardoor deze zowel draadloos als via USB-kabel op een laptop kan worden aangesloten. Een accu met een verlengde levensduur en een constructie van composietmateriaal garanderen duurzaamheid op de werkvloer. Samen maken deze eigenschappen de Prime de ideale oplossing voor basismetingen voor inspectie, reverse engineering, CAD-to-part analyse en op elke andere plaats waar behoefte is aan een zeer nauwkeurige contactmeting. De Prime voegt zich bij de Fusion en de Edge, het vlaggenschip van FARO en de meest geavanceerde meetarm, in de toonaangevende lijn FaroArm. De FARO Edge blijft exclusieve eigenschappen bieden zoals een touch screen, on-board besturingssysteem en de kleinste en lichtste draagbare laserscanner, de FARO Laser Line Probe (LLP). “De behoeftes en input van klanten zijn de drijvende kracht achter de innovatie bij FARO,” verklaarde Orlando Perez, directeur product management voor de FaroArm. “Onze klanten eisten meer nauwkeurigheid voor routinematige contactmeettoepassingen, zonder de extra functionaliteiten of 3D-scanmogelijkheden waarover de Edge beschikt. Het resultaat is de Prime. Deze is nauwkeurig, duurzaam, gemakkelijk in gebruik en biedt de oplossing waar een groot deel van de markt om gevraagd heeft." De Prime is onder andere compatibel met de CAM2 Measure 10 software van FARO, en is nu verkrijgbaar bij FARO Technologies. "Met veel genoegen introduceren we de Prime op de markt. Dit is de meest nauwkeurige FaroArm, voor een ongeëvenaarde prijs," aldus Jay Freeland, Chief Executive Officer bij FARO. “Deze nieuwste FaroArm levert uitstekende prestaties en maakt onze innovatieve technologie toegankelijk voor een grote groep potentiële klanten. We verwachten dat ze zeer enthousiast zullen zijn over de Prime.”

Fotomateriaal:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_7112.jpg

Bijlages:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/documents/10694-press_release_prime_final__nl-nl.pdf

FARO Benelux B.V.


Flight Forum 3502

5657 DW EINDHOVEN

Tel: +31 (0)40 234 2310

Internet: http://europe.faro.com/nl-NL/nieuws-en-events/nieuws/2012/07/31/de-nieuwe-faro-vantage-biedt-eersteklas-prestaties-in-een-compac

Email: shella.vanputten@faroeurope.com

Contactpersoon persinformatie: shella.vanputten@faroeurope.comFotomateriaal beschikbaar: Ja

De nieuwe FARO Vantage, een revolutie in Laser Tracker design, biedt eersteklas prestaties in een opmerkelijk compact formaat


Eindhoven, 16 Juli 2012 - FARO Technologies, Inc (NASDAQ: FARO) 's werelds meest betrouwbare leverancier van 3D-meettechnologie, lanceert vandaag de nieuwste Vantage Laser Tracker, die revolutionaire nieuwe functies met een zeer draagbaar ontwerp combineert. Verbeteringen zoals de SmartFind, MultiView en de ingebouwde WLAN zorgen voor een ongekende meetsnelheid en -efficiëntie. De grootte en het gewicht van het apparaat zijn drastisch gereduceerd, waardoor hij gemakkelijk in de bagageruimte van een vliegtuig opgeborgen kan worden. "De Vantage is een ware revolutie", zegt Ken Steffey, Directeur Product Management over de FARO Laser Tracker. "De combinatie van functionaliteit, nauwkeurigheid en de draagbaarheid van dit apparaat is tot nu toe uniek in deze industrie. De Vantage is vanaf nu voor alle toekomstige Laser Trackers de standaard. " Hoewel de Vantage 25% kleiner en 28% lichter is dan zijn voorganger, is FARO erin geslaagd een nieuw, optisch in-lijn-systeem te integreren, dat de nauwkeurigheid in de metingen over een grote afstand met 45% tot maximaal 80 m (160 m diameter) verbetert. De ingebouwde WLAN maakt ook de fysieke verbinding met een laptop overbodig. Het resultaat is een draagbare Laser Tracker, die met minder scanbewegingen en kortere routines meer resultaten biedt dan ooit tevoren. De Vantage is verpakt in een standaard koffer en bevat een nieuwe rugzak met rolfunctie die kan worden opgeborgen in een standaard bagageruim in een vliegtuig, zodat het systeem snel, eenvoudig en overal mee naar toe te nemen is. Twee van de nieuwe functies van de Vantage - de SmartFind en MultiView functie - verhogen de productiviteit door het verminderen van de meettijd. Het SmartFind systeem reageert op eenvoudige bewegingen van de betreffende operator en laat de Vantage het gewenste doel snel terug vinden als de laserstraal afwijkt of wordt onderbroken. De MultiView functie, waarvoor reeds een patent is aangevraagd, gebruikt twee geïntegreerde camera's die het de operator mogelijk maken om moeilijk te bereiken doelen automatisch te vinden. Dankzij andere nieuwe functies, zoals water-en stofbestendig IP52 beoordeling, kunnen operatoren ook bij regen en vochtigheid op de Vantage rekenen, terwijl andere Laser Trackers in dergelijke situaties kunnen falen. De TruADM-technologie van de Vantage biedt de vereiste nauwkeurigheid voor praktische toepassingen, waarbij de verschillen tussen de absolute afstandsmeting (ADM) en interferometer-gebaseerde metingen (IFM) onbeduidend zijn. In tegenstelling tot de technologieën die interferometer-systemen nodig hebben om hun absolute afstandsmeter te ondersteunen, vereenvoudigt de TruADM-technologie van FARO dit proces. De verbeterde en voorspellende algoritmen van deze gepatenteerde, 5e generatie technologie bieden een snelle verwerving van dynamische metingen door met de scanner het bewegende object te volgen.

Fotomateriaal:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_7115.jpg

Bijlages:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/documents/10696-de nieuwe faro vantage_nl_final_eu.pdf

Henkel Nederland B.V.


Brugwal 11

3432 NZ NIEUWEGEIN

Tel: 0032 2 421 25 59

Internet:

Email: peter.dejong@henkel.com

Contactpersoon persinformatie: peter.dejong@henkel.com

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

Henkel presenteert innovaties op MetaalExpo


Tijdens MetaalExpo zal Henkel uitpakken met enkele spectaculaire innovaties waaronder: Aerodag Ceramishield: een innovatieve, keramische coating die bestand is tegen temperaturen tot 1.200°C en die uw lasapparatuur (contacttip, gasmondstuk, mal, opspan- en montagemateriaal) tot 8 uur lang beschermt tegen metaalspatten zonder dat u het product tussendoor opnieuw hoeft aan te brengen. Loctite 8035: bactericide-vrij koelsmeermiddel. In tegenstelling tot de klassieke koelsmeermiddelen voorkomt Loctite 8035 de aangroei van bacteriën zonder dat hiervoor bactericiden moeten worden toegevoegd. Loctite 8035 splitst niet en werkt kostenbesparend. Bovendien is het breed inzetbaar en draagt bij tot de gezondheid van uw medewerkers. Loctite Health & Safety productrange: ’s werelds eerste assortiment producten voor schroefdraadborging, schroefdraadafdichting, vlakkenafdichting en cilindrische bevestiging die vrij zijn van gevarenlabels, R- en S-zinnen. Dit assortiment werd recent aangevuld met een aantal Health & Safety snellijmen.

Bijlages:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/documents/11374-folder aerodag ceramishield.pdf

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/documents/11374-folder loctite 8035.pdf


Hurco GmbH


Steylerstraat 18

5931 BK TEGELEN

Tel: 077 3268912

Internet: www.hurco.nl

Email: info@hurco.nl

Contactpersoon persinformatie: info@hurco.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

HURCO met nieuwe look en oplossingen tijdens METAALEXPO 2013


HURCO met nieuwe look en oplossingen tijdens METAALEXPO 2013 HURCO GmbH toont ook op de METAALEXPO de totaal nieuwe look en toekomstvisie binnen haar bedrijf wereldwijd. Waarom HURCO? De nieuwe look reflecteert HURCO’s toewijding tot innovaties, die verspanende bedrijven helpen de vruchten te plukken van de uiterst geavanceerde ontwikkelingen in de HURCO CNC-besturing. Geen dure automatiseringen of uitgebreide externe programmeerplaatsen, die bemand moeten worden door schaarse hoog opgeleide specialisten, maar juist de CNC programmering direct aan de machine toegankelijk maken voor de ruim beschikbare metaalbewerkers van alledag. Dat is de toekomst. Oplossingen voor personeelstekort uitproberen? Het zijn juist deze verspanende bedrijven, die nu nog steeds moeite hebben met het vinden van gekwalificeerde mensen om hun CNC machinepark optimaal in te zetten. HURCO machines lossen dit probleem op dankzij gepatenteerde besturingstechnologie, die de meest complexe bewerkingen sterk vereenvoudigt, efficiënter maakt en zodoende de totale productiviteit en winstgevendheid verbetert. Tijdens de METAVAK beurs kan iedereen kennismaken met deze oplossingen en het zelf komen uitproberen. Nieuwe HURCO VMX 24 HSi onder spaan met Ultimotion Tijdens METAVAK wordt de nieuwe high speed VMX 24 HSi onder spaan getoond met een 18.000 toeren hoofdspil, HSK-toolopnames en ijlgangen tot 45 m/min. De alleen bij HURCO verkrijgbare unieke Ultimotion-software is wellicht de grootste sprong voorwaarts, die na jarenlange ontwikkeling niet alleen zorgt voor een heel hoge oppervlaktekwaliteit van de verspaande onderdelen maar zelfs tot 30% snellere bewerkingstijden op de klokken zet.

igus Nederland B.V.


Sterrenbergweg 9

3769 BS SOESTERBERG

Tel: 0346 - 35 39 32

Internet: www.igus.nl

Email: igus.nl@igus.de

Contactpersoon persinformatie: igus.nl@igus.de

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

Spaanders blijven buiten


Spaanders blijven buiten 25 jaar openklapbare, gesloten kabelrupsen van igus In 1987 presenteerde igus met haar serie R 68 de eerste openklapbare 'gesloten kabelrups' waarmee energie en signalen ook onder moeilijke omstandigheden naar beweeglijke machinecomponenten konden worden getransporteerd. Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum kijken de kunststofexperts van igus terug op de ontwikkeling van deze innovatie, want met dit idee had en heeft igus succes – vooral bij de producenten en de gebruikers van gereedschapsmachines. "De reden voor dit succes is", aldus Markus Fuchs, branchemanager Gereedschapsmachines bij igus, "dat de gesloten kunststof kabelrupsen het kabelpakket beschermen tegen metaalspaanders en tegelijkertijd eenvoudig te openen zijn,zodat uitvaltijden, bijv. in bewerkingscentra, verminderd worden". De logische consequentie was de uitbreiding van het succesvolle principe en zo volgde vijf jaar na de R 68 de volgende grote stap in de ontwikkeling: De serie Triflex was niet langer in twee, maar in drie dimensies beweeglijk – een opmerkelijke constructieve prestatie, eens te meer omdat de andere eigenschappen zoals dichtheid, montagevriendelijkheid en lange levensduur niet negatief werden beïnvloed. Mijlpalen in de ontwikkeling Er volgden verdere ontwikkelingen waardoor aanvullende toepassingen mogelijk werden. Gesloten kabelrupsen uit materiaal igumid HT zijn bijvoordeeld ook bestand tegen hete spaanders tot 850 °C , zonder enige vorm van schade aan het kunststof. Een verdere grote stap in de ontwikkeling werd gezet in 2010 met de presentatie van de RX-rups met verbeterde dichtheid. Hij houdt niet alleen praktisch alle karakteristieke verontreinigingen tegen zoals metalen spaanders en metaalslijpsel tegen, maar ook olie en koelsmeermiddelen (IP40-getest). De spaanderafstotende vorm zorgt ervoor dat spaanders er ongeacht hun vorm gewoon vanaf vallen. Ook de beweeglijkheid van de gesloten kabelrupsen werd verbeterd: hier zijn niet alleen korte, vrijdragende trajecten mogelijk, maar ook smalle, achterwaartse buigradii. Bovendien kan de gesloten kabelrups, ondanks het feit dat hij praktisch absoluut dicht is, eenvoudig worden geopend. De RX-rups heeft zich in de afgelopen twee jaar nog sneller op de markt kunnen doorzetten dan de serie R 68 in 1987 – een goede reden dus om nu aan 25 jaar succesvolle gesloten kabelrups-geschiedenis te herinneren, vooral omdat de gesloten kabelrupsen in deze periode zijn uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel in het leveringsprogramma van igus.

igus Nederland B.V.


Sterrenbergweg 9

3769 BS SOESTERBERG

Tel: 0346 - 35 39 32

Internet: www.igus.nl

Email: igus.nl@igus.de

Contactpersoon persinformatie: igus.nl@igus.de

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

Opgerold staat netjes


Nieuw standaardprogramma van 'kabeltrommel zonder sleepring' Een half jaar geleden heeft igus GmbH, Keulen, de nieuwe 'e-spool' – een oprolbaar kabelrupssysteem - gepresenteerd. Ervaring opgedaan in diverse applicaties bij klanten hebben nu geleid tot een uitbreiding van het programma. Tijdens de vakbeurs Motek 2012 presenteerde igus nieuwe varianten van de 'e-spool'. Ruime mogelijkheden voor bevulling met uiteenlopende kabelpaketten. Compact en duurzaam combineert het systeem de voordelen van twee verschillende energietoevoeren: Een standaard-kabelrups uit de serie E2/000 wordt per rol geleid en zorgt dankzij een geïntegreerde trekveer continue voor de juiste lengte en spanning van de energietoevoer. De klant kan vooralsnog kiezen uit drie verschillende lengtevarianten (0 - 4 m, 4 - 7 m en 7 - 14 m). In de uitgangspositie is de kabelrups plaatsbesparend volledig ingerold. Al naargelang het aantal kabels kan een kabelrups uit de serie 1400 worden besteld met binnenbreedten van 80 en 125 mm. De 'twisterband' verbindt de rol met een asdrager die als interface voor de vast verlegde kabels fungeert. In 'klassieke' kabeltrommels wordt deze taak meestal door sleepcontacten verzorgt. Het 'e-spool'-concept scoort hier met duidelijk meer flexibiliteit, want anders dan bij sleepcontacten kunnen ook datakabels, perslucht- en vloeistoffenslangen ononderbroken verbonden en vooral op elk moment vervangen of gewijzigd worden. De 'twisterband' TB 30 biedt voldoende plaats voor kabels met een diameter tot 16 mm. Bij een groot aantal kabels kan een dubbele 'twisterband' worden voorzien die de kabels van twee zijden naar de kabeltrommel leiden. Met deze concrete voordelen is de 'e-spool' de volledig modulaire vervanging van de klassieke kabeltrommel. Bovendien kan de 'e-spool' een alternatieve oplossing bieden als er plaatsgebrek is.voor een standaard kabelrups: extra ruimte om de kabelrups neer te leggen, zoals bij vrijdragende of zigzag-toepassingen is niet vereist. Toepassingsgebieden voor de 'e-spool' zijn bijvoorbeeld hefwagens, sorteerinstallaties, mobiele kraanwagens, podiumtoepassingen of montage- resp. proceskranen met grijpers. Toepassingsvoorbeeld: mobiele windinstallatie De firma Becker Elektro Stapler Service uit Duitsland was een van de eerste klanten voor de nieuwe 'e-spool'. Zij zet de energietoevoer in bij een telescopische windinstallatie. Dergelijke installaties voorkomen dat vorst de bloesems in fruitplantages vernielt en oogstderving veroorzaakt. De installatie zorgt er via een speciale propeller voor dat de lucht boven de plantage circuleert en er geen vorst op de fruitbomen kan ontstaan. Ze is mobiel en kan tot 10 m verticaal worden uitgestuurd. Op deze wijze kan een oppervlak van ca. 2 hectare worden afgedekt. De 'e-spool' verzorgt de motor van de installatie met data en voedingskabels.

Limis B.V.


Hengelosestraat 705

7521 PA ENSCHEDE

Tel: 053-4836536

Internet: www.limis.nl

Email: s.vedder@limis.nl

Contactpersoon persinformatie: s.vedder@limis.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

Plannen op de combinatie van man- en machinecapaciteit


Om een goede planning te maken waarin wordt rekening gehouden met beperkt beschikbare productiemiddelen of beschikbaarheid van uw medewerkers moet een planner zich regelmatig in allerlei bochten wringen. Voor de planner in de organisatie is dit een bijna onmogelijke taak als het om complexe productieplanningen gaat. Ideale combinaties maken van mensen en machines blijkt een moeilijke en tijdrovende opgave waarvoor ERP pakketten geen toereikende oplossing hebben. Bij complexe planningen waarbij bijvoorbeeld sprake is van bottlenecks in zowel de man- en machinecapaciteiten biedt Limis Planner wel de grip en het inzicht waar u behoefte aan heeft. Specifiek is dat men vanuit de orders kan plannen op eindige man- en machinecapaciteiten van de verschillende productie-afdelingen. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om te plannen op vaardigheidniveaus van de medewerkers. U bent in staat om complexe planningen 24/7 up to date te houden door middel van online voortgangsregistratie. Heeft u een planning van enkele duizenden bewerkingen en wilt u snel wijzigingen doorvoeren? Het nieuwe plan is binnen enkelen minuten doorgerekend. Die snelheid en accuratesse betekenen al gauw een tijdsbesparing van enkele uren per dag. Alle orders zijn zichtbaar in het digitale planbord. De kracht van het digitale planbord is inzicht en overzicht tot op bewerkingsniveau en... er blijft geen enkele order liggen. Met de planning bepaalt u de koers van uw productieorganisatie. Een goede planning is daarom cruciaal. Zonder planning bent u stuurloos. Meer weten of een vrijblijvende demonstratie? Limis BV MetaalExpo Stand 06.G310 www.limis.nl

Metall B.V.


Duinstraat 8

2042 HC ZANDVOORT

Tel: 023-5717941

Internet: www.metall.nl

Email: h.wijngaard@metall.nl

Contactpersoon persinformatie: h.wijngaard@metall.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Ja

Zwenkbuigen versus afkanten


NSA Metaalindustrie wijkt met grote werkstukken uit naar nieuwe RAS zwenkbuigmachine

Fotomateriaal:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_7951.jpg

Bijlages:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/documents/11498-nsa2.docx

Nord-Lock Benelux bv


Kattegat 22

9723 JP GRONINGEN

Tel: +316 27011670

Internet: http://www.nord-lock.com/products/multifunctional-wedge-locking/nord-lock-x-series-washers/introduction/

Email: wilco.schuurs@nord-lock.nl

Contactpersoon persinformatie: wilco.schuurs@nord-lock.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Ja

Een evolutionair nieuw borgsysteem.


Vanaf nu kunt u rekenen op één olossing voor al uw boutborgingsproblemen. Met trots presenteren wij de nieuwe Nord-Lock X-serie borgringen, voor een compromisloze borging van boutverbindingen. Met het unieke multifunctionele design garanderen Nord-Lock X-serie borgringen de maximale zekerheid tegen zowel spontaan losdraaien van bouten als tegen het verliezen van voorspanning door zetting en relaxatie. Met de combinatie van het ongeëvenaarde Nord-Lock wigeffect (om spontaan losdraaien te voorkomen) en een uitzonderlijk veereffect (om verlies van voorspanning als gevolg van zetting en relaxatie te compenseren) bieden de Nord-Lock x-serie borgringen u een absolute borggarantie in situaties waarin een compromis geen optie is. Al 30 jaar richten wij ons op het leveren van de meest effective boutborginsoplossing ter wereld. De orginele Nord-Lock borgringen worden wereldwijd toegepast omdat ze boutverbindingen die worden blootgesteld aan trillingen en dynamische belastingen betrouwbaar borgen. Met de volgende generatie Nord-Lock borgringen, de X-serie, wordt een nieuwe veiligheidsdimensie toegevoegd aan het borgen van boutverbindingen.

Fotomateriaal:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_8496.jpg

Pimpel Benelux B.V.


Keplerlaan 16

6716 BS EDE GLD

Tel: 0318-582508

Internet: http://www.pimpel-benelux.eu

Email: bart.ter.veer@pimpel-benelux.eu

Contactpersoon persinformatie: bart.ter.veer@pimpel-benelux.eu

Fotomateriaal beschikbaar: Nee

Goed Nieuws!


Met ingang van heden worden alle ESPRIT en WinTool activiteiten vanuit Greenock CAD Service ondergebracht in een nieuwe vennootschap, te weten Pimpel Benelux B.V. Met deze nieuwe onderneming zetten we binnen Pimpel de volledige focus uitsluitend..... Lees voor het volledige bericht het Persbericht Ged Nieuws!

Bijlages:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/documents/10664-pb_pimpel_def_mail_nl_5-12-2012.pdf

Pimpel Benelux B.V.


Keplerlaan 16

6716 BS EDE GLD

Tel: 0318-582508

Internet: http://www.pimpel-benelux.eu

Email: bart.ter.veer@pimpel-benelux.eu

Contactpersoon persinformatie: bart.ter.veer@pimpel-benelux.eu

Fotomateriaal beschikbaar: Ja

ESPRIT Klantendag Pimpel Benelux op 13 februari 2013


Op woensdagmiddag 13 februari organiseert Pimpel Benelux in het Evoluon in Eindhoven de 'ESPRIT Klantendag 2013'. Ook wordt tijdens de themamiddag een toelichting gegeven op de nieuwe vennootschap Pimpel Benelux. Onlangs zijn alle ESPRIT en Wintool activiteiten vanuit Greenock CAD Service ondergebracht in de nieuwe vennootschap Pimpel Benelux. Tijdens de klantendag komen de volgende onderwerpen aan de orde: 'what’s new' in ESPRIT V13 door Klaas Feijen, nieuwe CHECKitB4 tools van Pimpel rond het definiëren van opspanningen en gereedschappen en een ESPRIT2013 Update training (direct onderwijs als onderdeel van deze middag). Het programma begint om 12.30 uur en wordt rond 17.00 afgesloten met een borrel.

Fotomateriaal:

http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_7827.jpg

Valk Welding B.V.


Staalindustrieweg 15

2952 AT ALBLASSERDAM

Tel: 0786917011

Internet: www.valkwelding.nl

Email: silvia.tinke@valkwelding.nl

Contactpersoon persinformatie: silvia.tinke@valkwelding.nl

Fotomateriaal beschikbaar: Ja

Valk Welding wint Ondernemersprijs Drechtstreek 2012


Op dinsdag 8 januari is Valk Welding uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Drechtstreek 2012. Remco Valk en Adriaan Broere ontvingen de prestigieuze prijs uit handen van kringvoorzitter Drechtstreek, Theo Schut. De ondernemersprijs wordt jaarlijks georganiseerd om succesvol ondernemerschap in de regio in de schijnwerpers te zetten en te bekronen. Grensverleggend ondernemen De competitie stond dit jaar in het teken van 'grensverleggend en succesvol ondernemerschap'. Verkozen uit ruim vijftig kandidaten, streden de drie genomineerden EGM Architecten, Van Aalst Group en Valk Welding de afgelopen maanden om de felbegeerde titel 'beste ondernemer uit de Drechtstreek 2012'. Naast het oordeel van de vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, had ook het grote publiek dit jaar een stem. Met ruim 42% van de in totaal bijna 1000 stemmen wist Valk Welding ook de publieksstem voor zich te winnen. Vakjury lovend De vakjury liet zich lovend uit over de bedrijfsvoering, de opgebouwde kennis en de hoge servicegraad van de winnaars. "Wij zijn onder de indruk van de groei en de resultaten, die het bedrijf heeft gerealiseerd. Ook nu in economisch mindere tijden. Met een duidelijke visie innoveert het bedrijf in productontwikkelingen in de lasindustrie. Valk Welding is zo uitgegroeid tot marktleider in de Benelux en opereert succesvol op de internationale markt. Met inachtneming van het thema 'grensverleggend en succesvol ondernemerschap' benoemen wij Valk Welding mede hierom als terechte winnaar van de Ondernemersprijs Drechtstreek 2012”, aldus de jury. Trotse winnaars Ondernemers Remco Valk en Adriaan Broere namen de prijs met gepaste trots in ontvangst. “Deelname aan de ondernemersprijs was voor ons een unieke gelegenheid om onze activiteiten te mogen presenteren aan collega-ondernemers uit de regio en uit diverse branches. Voor ons betekent winnen een bevestiging om onverminderd door te gaan met datgene, waar we goed in zijn: onze klanten (in binnen- én buitenland) bedienen met topproducten en service, waarmee zij zich kunnen onderscheiden in hun eigen vakgebied. We willen de jury bedanken voor haar positieve oordeel en het publiek voor de uitgebrachte stemmen.”

Fotomateriaal:http://nieuwsmodule.vnuexhibitions.com/images/image_8128.jpg


 • 4C Consultants is leverancier van 3D oplossingen voor een breed toepassingsgebied.
 • ALUP vernieuwt zuigercompressoren
 • Amada De Japanse machinefabrikant Amada neemt de verkoop van zijn plaatbewerkingsmachines in Nederland zelf ter hand. Boere Machinefabriek B.V.
 • Breedbandslijpmachines op Metaalexpo
 • Compact maar toch zeer nauwkeurigheid. Carl Zeiss introduceert de ZEISS MICURA.
 • FARO introduceert de Prime, de nieuwste en meest nauwkeurige uitbreiding van de serie toonaangevende meetarmen
 • De nieuwe FARO Vantage, een revolutie in Laser Tracker design, biedt eersteklas prestaties in een opmerkelijk compact formaat
 • Henkel presenteert innovaties op MetaalExpo
 • HURCO met nieuwe look en oplossingen tijdens METAALEXPO 2013
 • Spaanders blijven buiten
 • Plannen op de combinatie van man- en machinecapaciteit
 • Zwenkbuigen versus afkanten
 • Een evolutionair nieuw borgsysteem.
 • ESPRIT Klantendag Pimpel Benelux op 13 februari 2013
 • Valk Welding wint Ondernemersprijs Drechtstreek 2012

 • Dovnload 47.9 Kb.