Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Personalisering bij praalhuwelijken stadhuis

Dovnload 12.57 Kb.

Personalisering bij praalhuwelijken stadhuisDatum07.07.2017
Grootte12.57 Kb.

Dovnload 12.57 Kb.

Stad Gent – Burgerzaken – Huwen en Samenwonen – tel 092667250

PERSONALISERING BIJ PRAALHUWELIJKEN STADHUIS
Een huwelijksplechtigheid met personalisering wordt uitgebreid tot 20 minuten, waarvan 10 minuten noodzakelijk zijn voor het administratieve gedeelte van de plechtigheid. U kunt dus maximum 10 minuten zelf invullen.

Scenario huwelijk:

Hieronder vindt u het scenario van een huwelijksplechtigheid :
 1. U betreedt het stadhuis via de Gothische trap (kant Hoogpoort). Daar verwelkomt de ceremoniemeester van het stadhuis u in de Pacificatiezaal. De suite van de familie wordt plechtig naar voor geleid door onze ceremoniemeester, waar het administratief gedeelte van uw huwelijk doorgaat (het ondertekenen van het huwelijksregister). Ondertussen speelt onze organiste op haar orgel de Bridal March van Richard Wagner (u kunt, in samenspraak met onze organiste, ook een ander nummer kiezen. U kunt haar bereiken via: a-lemaitre@skynet.be . Zie ook de website http://www.annlemaitre.be).
 1. Daarna wordt u door de ceremoniemeester begeleid naar de Trouwkapel. Daar wordt u verwelkomd door de Ambtenaar van de burgerlijke stand.
 1. De “rechten en plichten” worden voorgelezen uit het Burgerlijke Wetboek.

Er wordt overgegaan tot het ja-woord. U wisselt de ringen uit, indien u deze hebt voorzien voor de burgerlijke plechtigheid. Tot slot maakt de Ambtenaar van de burgerlijke stand u haar felicitaties over.


 1. Na de felicitaties van familie en vrienden in de Trouwkapel wordt u door de ceremoniemeester via de Pacificatiezaal naar buiten geleid. Ondertussen speelt de organiste de Wedding March van Felix Mendelssohn-Bartholdy (u kunt, in samenspraak met onze organiste, ook een ander nummer kiezen. U kunt haar bereiken via: a-lemaitre@skynet.be . Zie ook de website http://www.annlemaitre.be).Personalisering:

Het inlassen van een stukje tekst of een muziekfragment kan gebeuren:


Graag bieden wij u volgende mogelijkheden aan:


 1. U kunt tekst(en) voorlezen of laten voorlezen door iemand van de aanwezigen.
 1. De verplichte wetteksten kunnen, naast het Nederlands in het Gents voorgelezen worden.
 1. In de Trouwkapel kan er muziek via een CD worden afgespeeld. De bediening gebeurt door de ceremoniemeester en de CD mag u afgeven aan de ceremoniemeester bij het binnenkomen in het stadhuis. U kunt ook een USB-stick gebruiken maar de muziek dient in MP3-formaat te zijn, niet via i-Tunes.
 1. U kunt ook live muziek laten spelen. Indien u hiervoor stroom nodig heeft, moet u dit op vooraf melden.
 1. U kunt Skype gebruiken om familieleden in het buitenland te laten meegenieten van uw huwelijksplechtigheid.
 1. U kunt een PowerPointpresentatie laten spelen in de Trouwkapel. Bezorg ons de presentatie enkele dagen vooraf zodat we deze kunnen testen op onze laptop.
 1. U kan uw huwelijk laten streamen. Streamen wil zeggen dat het huwelijk wordt gefilmd en in real time gevolgd kan worden. Koppels die voor een praalhuwelijk kozen met streaming krijgen op voorhand een link doorgestuurd waarop de plechtigheid te zien zal zijn. Die link kunnen ze naar hartenlust doorsturen naar familie, vrienden en kennissen in binnen- en buitenland. Via de drie camera’s die ophangen in de Trouwkapel (links en rechts vooraan en in het midden achteraan) missen mensen die niet op de plechtigheid aanwezig zijn geen seconde van het huwelijk. Daarnaast kunnen koppels het filmpje ook achteraf herbekijken zodat ze een unieke herinnering blijven hebben aan hun huwelijk. Het filmpje blijft een maand beschikbaar op een apart videokanaal, koppels hebben dus de tijd om het op te slaan of verder te verspreiden.Contactpersoon

We vragen om tijdig (na de aangifte van uw huwelijk en ten laatste 14 dagen voor het huwelijk) uw wensen kenbaar te maken.

Dit kan via het gemakkelijk in te vullen e-formulier dat terug te vinden is via het e-loket op de website van de Stad Gent.

https://edienstverlening.gent.be/aanvraag-gepersonaliseerde-huwelijksceremonie
Voor info:

Loket Huwen en SamenwonenTel. 09 266 72 50

trouweningent@gent.be
Wij leggen uw scenario ter bespreking voor aan de Ambtenaar van de burgerlijke stand en de verantwoordelijke voor de ceremonie zodat uw burgerlijke huwelijksplechtigheid op een vlekkeloze manier kan worden uitgevoerd. U krijgt van ons nog de bevestiging van uw persoonlijke accenten.

 • U kunt dus maximum 10 minuten zelf invullen. Scenario huwelijk
 • Pacificatiezaal
 • Graag bieden wij u volgende mogelijkheden aan
 • Contactpersoon

 • Dovnload 12.57 Kb.