Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Perspresentatie 4

Dovnload 56.93 Kb.

Perspresentatie 4Datum05.12.2018
Grootte56.93 Kb.

Dovnload 56.93 Kb.
    Navigeren deze pagina:

PR: HG-1003 ATC

Oktober 2013, BlzPERSPRESENTATIE 4


De nieuwe afkantpers met automatische gereedschapwisselaar: AMADA HG-1003 ATC
Baanbrekende technologie voor producenten van prototypes en eenieder die met kleine series werkt
In de plaatverwerkende industrie wordt de vraag naar productvariaties en daardoor kleinere series steeds groter. Hoe men deze uitdaging het hoofd kan bieden, laat AMADA zien door een afkantpers uit de HG serie te voorzien van een automatische gereedschapwisselaar.
Steeds vaker wordt men in de plaatverwerking met deze uitdaging geconfronteerd: De te vervaardigen producten worden specifieker, het aantal variaties neemt toe en de seriegrootte wordt kleiner. Dergelijke uitdagingen lost AMADA op in overleg met zijn klanten. Uit hun feedback komt duidelijk naar voren, dat in verband met de huidige productie-eisen, het aandeel van de tijd die daadwerkelijk aan het buigen besteed wordt, vaak lager is dan 50%. De rest van de tijd is nodig voor het ombouwen van de machine. Hoe men dit kan voorkomen laat AMADA op de Blechexpo 2013 zien met een innovatief tentoonstellingsstuk. Een servo-hydraulisch aangedreven afkantpers van het type HG-1003, uitgerust met een ATC automatische gereedschapwisselaar. Met de op deze manier ontstane HG-1003 ATC installatie is het mogelijk om ook series die kleiner zijn dan 10 stuks op een economische manier te produceren.
Op ervaring gebaseerde technologie

De automatische gereedschapwisselaar ATC is een unieke ontwikkeling waarmee AMADA wereldwijd voorop loopt. Niettemin heeft het bedrijf al jarenlang ervaring met deze technologie – vanwege de beproefde toepassing van automatische gereedschapwisselsystemen bij de buigcellen van de ASTRO serie. De op de belangrijkste beurs in Hannover getoonde AMADA HG-1003 ATC is een productieoplossing die producenten zal aanspreken welke vaak wisselende, kleine series, moeten buigen, maar ook klanten die gespecialiseerd zijn op het produceren van prototypes en monsters. Een met een ATC voorziene kantbank is daarbij de ideale completering van een bestaand machinepark, om de eigen productie te kunnen uitbreiden met opdrachten voor kleine series.


Een systeem met grote mogelijkheden

De ATC is zeer flexibel en heeft enorme mogelijkheden. Het gereedschapwisselsysteem heeft 18 magazijnen voor matrijzen en 15 voor stempels. Elk magazijn kan gereedschap met een lengte tot 800 mm herbergen. Op de Blechexpo 2013 kunt u de voordelen van de automatische gereedschapwisselaar in combinatie met de nauwkeurigheid en de gebruiksvriendelijkheid live aanschouwen. Als voorbeeld is de getoonde installatie uitgerust met een elektrisch verplaatsbaar voetpedaal dat zich telkens verplaatst naar die positie van de persbalk waar de bediener het voor de volgende buigbewerking nodig heeft.ca. 2.700 Tekens

Afbeelding

De AMADA HG-1003 ATC is synoniem voor het economisch produceren van producten uit metaalplaat onafhankelijk van het te produceren aantal.Bronvermelding: AMADA GmbH

Voor meer informatie:

AMADA GmbH

Amada Allee 1

42781 Haan, Germany


Afdeling Marketing

Nicole Goldhorn

Telefoon: +49 2104 2126-0

E-Mail:


nicole.goldhorn@amada.de

www.amada.de


Bij publicatie bron vermelden.Over AMADA GmbH
Het AMADA concern is een wereldwijd leidende producent van metaalplaat verwerkingsmachines. AMADA GmbH biedt een omvangrijk programma aan snij-, buig-, stans-, en lasertechnologiën. Modulaire automatiserings-componenten, software-toepassingen en een omvangrijk pallet aan gereedschap completeren het leveringsprogramma. Tevens biedt AMADA zijn klanten een omvangrijk pakket dienstverlening. Het AMADA concern is in 1946 in Japan gesticht door Isamu Amada. De Duitse dochteronderneming AMADA GmbH bestaat sinds 1973.


  • Dovnload 56.93 Kb.