Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


PR: eg-6013 ar oktober 2013, Blz perspresentatie 1

Dovnload 89.28 Kb.

PR: eg-6013 ar oktober 2013, Blz perspresentatie 1Datum05.12.2018
Grootte89.28 Kb.

Dovnload 89.28 Kb.
    Navigeren deze pagina:

PR: EG-6013 AR

Oktober 2013, BlzPERSPRESENTATIE 1


Buigcel AMADA EG-6013 AR
Een alleskunner door robotautomatisering
Op basis van de jarenlange ervaringen in geautomatiseerde afkanten met de ASTRO serie, heeft AMADA een buigcel ontwikkeld: De EG-6013 AR beschikt over een zeer veelzijdige robotautomatisering en nieuwe sensortechniek in de achteraanslag.
De uiterst nauwkeurige servo-elektrische afkantpersen komen met hun productiviteitsvoordelen vooral tot hun recht, wanneer ze als onderdeel van een buigcel met een even efficiënt automatiseringssysteem worden gecombineerd. Dit is ook het geval bij de AMADA EG-6013 AR. Deze bestaat uit een volledig elektrisch aangedreven afkantpers, met een buiglengte van 1.300 mm en 600 kN perskracht, een robot die over een vloerrail parallel aan de machine kan worden verplaatst en een automatische gereedschapwisselaar met een grote capaciteit. Samen realiseren deze systeemcomponenten vooral twéé belangrijke voordelen: Een hoge precisie en lange onbemande productietijden in de automatische stand.
Meer dan alleen be- en ontladen

De robotautomaat van de EG-6013 AR onderscheidt zich door zijn grote flexibiliteit. De 6-assige robot verplaatst zich over een vloerrail, voor langs de afkantbank. Het beladen kan vanuit verschillende posities geschieden. Op deze wijze ontstaat een grote capaciteit voor het uitgangsmateriaal. Er zijn eveneens meerdere mogelijkheden om producten af te voeren. De bewerkte producten worden door de robot opgestapeld, of indien dit niet mogelijk is, in kratten gelegd of op een gesynchroniseerde transportband. De robot doe echter meer dan alleen be- en ontladen. Hij verwisselt zelfstandig zowel het afkantgereedschap als zijn grijpers en hanteert het werkstuk gedurende het gehele buigproces in alle bewerkingsstations. Hij doet ook alle vervolgbewegingen en daarnaast ook processtappen die bij handmatige bediening niet mogelijk zouden zijn. Zo kunnen de mechanische grijpers ook in het werkgebied van de pers rond het gereedschap geleid worden om de volgbeweging optimaal te ondersteunen.


Innovatieve sensortechniek als noviteit

De achteraanslag van de EG-6013 AR is uitgerust met een systeem met tastsensoren. Als noviteit registreert dit systeem de positie van het werkstuk vóór het afkanten in zowel de X- als de Y-richting en grijpt bij tolerantieafwijkingen corrigerend in. Dit systeem levert een verdere bijdrage aan de maximale precisie, zoals die bij buigcellen van deze omvang, waarmee meestal kleine en complexe onderdelen vervaardigd worden, vereist is.ca. 2.500 Tekens


Afbeelding

Meer dan alleen be- en ontladen: De geautomatiseerde robot in de AMADA


EG-6013 AR buigcel verricht diverse werkzaamheden.

Bronvermelding: AMADA GmbH


Voor meer informatie:

AMADA GmbH

Amada Allee 1

42781 Haan, Germany


Afdeling Marketing

Nicole Goldhorn

Telefoon: +49 2104 2126-0

E-Mail:


nicole.goldhorn@amada.de

www.amada.deBij publicatie bron vermelden.Over AMADA GmbH
Het AMADA concern is een wereldwijd leidende producent van metaalplaat verwerkingsmachines. AMADA GmbH biedt een omvangrijk programma aan snij-, buig-, stans-, en lasertechnologiën. Modulaire automatiserings-componenten, software-toepassingen en een omvangrijk pallet aan gereedschap completeren het leveringsprogramma. Tevens biedt AMADA zijn klanten een omvangrijk pakket dienstverlening. Het AMADA concern is in 1946 in Japan gesticht door Isamu Amada. De Duitse dochteronderneming AMADA GmbH bestaat sinds 1973.


  • Dovnload 89.28 Kb.