Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Pressemitteilung vom 11. 2011 zur sofortigen Veröffentlichung

Dovnload 9.78 Kb.

Pressemitteilung vom 11. 2011 zur sofortigen VeröffentlichungDatum01.08.2017
Grootte9.78 Kb.

Dovnload 9.78 Kb.


Pressemitteilung vom 7.11.2011

zur sofortigen Veröffentlichung

Seite vonFrankfurt ook in naam deel Contargo-netwerk

F.I.T. nu: Contargo Industriepark Frankfurt – Höchst


Duisburg, 07.11.2011 - Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst is de ieuwe naam geworden van de binnenvaart-containerterminal Frankfurt Intermodal Terminal (F.I.T.). Dit vertelt namelijk beter dat de stuwadoor uitmaakt van Contargo’s Europese netwerk van containerterminals.
De terminal aan de Main is sinds de opening in 2004 een 50/50 joint venture van de logistieke chemicaliënspecialist Infraserv Logistics (ISL) en Contargo en is geïntegreerd in het Industriepark Höchst in Frankfurt am Main. Ook dat wordt met de nieuwe naam duidelijker gecommuniceerd.
Verladers en expediteurs kunnen vanuit Frankfurt aanhaken op de container-binnenvaart en de verdere dienstverlening binnen het netwerk. Daarnaast zijn er de logistieke faciliteiten van de locatie op het Industriepark zelf, zoals opslag van gevarengoed, stuffen en strippen van droge containers en het reinigen en repareren van tankcontainers.
De naamswijziging heeft geen invloed op de infrastructuur en personele bezetting. “Het is vooral bedoeld om naar de markt duidelijk te maken dat het

Rijn-Main-gebied een belangrijke regio in onze portfolio is”, aldus

Thomas Löffler, lid van de directie van Contargo GmbH in Ludwigshafen en directeur van de terminal Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst.
Naast de trimodale transportplanning maakt vormt de behandeling en opslag van gevaarlijke lading een belangrijk bestanddeel van de onderscheidende propositie die de logistieke dienstverleners in Frankfurt in huis hebben. „Juist in deze disciplines is het partnerschap met ISL zo enorm belangrijk voor ons”, vertelt terminalmanager Andreas Mager. „Deze jarenlange samenwerking heeft een symbiose gecreëerd waardoor we de processen op het Industriepark Höchst optimaal kunnen stroomlijnen.”
Het complex beschikt over de vergunningen om goederen op te slaan uit alle gevarenklassen behalve 1, 4, 5 en 7, en om alles over te slaan uitgezonderd de klassen 1 en 7. De terminal opereert sinds de start storingsvrij. Op het reefer service station kunnen koelcontainers geïnspecteerd en gerepareerd worden. Tot de verdere faciliteiten behoren: opslag van losse pallets, toegevoegde waarde-handelingen op verpakkingsniveau en monstername. Bulkcontainers kunnen er van een binnenzak voorzien worden.
Die F.I.T. Frankfurt Intermodal Terminal GmbH & Co. KG – inmiddels dus

Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst – meet 46.000 vierkante meter en heeft opslagcapaciteit voor 1.800 TEU. Er zijn op Rotterdam drie afvaarten per week en op Antwerpen twee. Daarnaast is er sinds medio 2011 een container-treinverbinding met Antwerpen (via het Rijn-Ruhr-gebied) alsmede naar Wenen/Sporon. Deze laatste verbinding biedt aansluiting naar Roemenië, Griekenland en Turkije.


Over Contargo:

Contargo onderhoudt een van de grootste netwerken in de Europese containerlogistiek en vervoert per jaar ongeveer een miljoen TEU. De onderneming integreert containerstromen tussen de Noordzeehavens (alsmede de Duitse zeehavens) met het Europese binnenland en heeft achttien binnenvaartcontainerterminals in Duitsland, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Contargo exploiteert eigen binnenvaart - en spoorcontainerdiensten langs de Rijn, Main en Schelde, en heeft 400 werknemers.
Meer informatie:

Heinrich Kerstgens, directeur Contargo GmbH & Co. KG, Shellstr. 5, 67065 Ludwigshafen, Tel.: +49 621 59007 184, hkerstgens@contargo.net


Foto 1:

De Terminal Contargo Industriepark Frankfurt – Höchst heeft twee binnenvaart-ligplaatsen. (© Infraserve Logistics)


Foto 2:

Contargo Industriepark Frankfurt – Höchst is trimodaal. (© Contargo).

Kontakt für die Presse:
ViATiCO Agentur für Technik und Marketing Dipl. Ing. Joachim Tatje Bismarckstr. 17 76646 Bruchsal

fon: 07251 98199 0 fax: 07251 98199 19 tatje@viatico.de

Dovnload 9.78 Kb.