Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Problemen met melkziekte en ketose

Dovnload 248.76 Kb.

Problemen met melkziekte en ketoseDatum05.12.2018
Grootte248.76 Kb.

Dovnload 248.76 Kb.Problemen met melkziekte en ketose.

 

De periode vlak na het afkalven is vaak de kritieke periode voor de melkkoe (en de boer) en kan tot problemen leiden. De voeropname van de melkkoe komt slechts langzaam op gang na afkalven. Hierdoor verkeren de koeien de eerste 100 dagen van de lactatieperiode in een situatie met een negatieve energiebalans. Ze produceren zoveel melk dat het opgenomen voer daarvoor niet voldoende nutriënten biedt. Zie ook de volgende informatieve artikelen over de effecten van een negatieve energiebalans, de kosten van slepende melkziekte, indicatoren van ketose en preventieve informatie in voeropname droge koe, en glucogene rantsoenen vergeleken met lipogene rantsoenen. 

Aansluitend op bovenbeschreven probleemstelling stellen wij u een doeltreffend en effectief instrument beschikbaar voor toevoeging aan het drinkwater. 

In de getoonde grafiek is te zien dat het waterverbuik in tegenstelling tot de voeropname wel parallel loopt met de melkproductie en dat geeft ons de mogelijkheid om de koe via het drinkwater belangrijke voedingssupplementen te verstrekken.

 

Feikema Feed Solutions heeft Ketonblend© ontwikkeld, speciaal voor het ondersteunen van het management van de koeien rond en in de transitieperiode (far-off, close-up, afkalven, biestperiode, nieuwmelkte koeien). 150 tot 250 gram Ketonblend© opgenomen via de dagelijkse waterconsumptie helpt de melkkoe ketose en melkziekte (kalfziekte) te voorkomen en verbetert de algehele weerstand. 

Ketonblend© is een geconcentreerd product met glucoseprecursor, vitamines, mineralen en micro-elementen, en een doelgerichte kationen anionen balans. Op meerdere manieren wordt de koe hierdoor ondersteund in deze cruciale periode.

 

Ketonblend© kan over het water worden verstrekt met een simpel doseersysteem op een drinkbak in een robuuste polyethylenen behuizing. Zie foto's Ketonblend-Drinkbox©. Of u monteert op een centrale plaats een doseerunit op de drinkwaterleiding naar de transitiegroep.

 

Meer weten over Ketonblend© en Transition Cow Management:e-mail: j.feikema@feikemafeedsolutions.com, of telefonisch

mob. +31 617864617, Jan Feikema..

Voedersupplementen en doseersystemen voor drinkwater bij melkvee, pluimvee en varkens. 

  • Problemen met melkziekte en ketose.
  • Ketonblend

  • Dovnload 248.76 Kb.