Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Product Onder product kunnen meerdere elementen worden onderscheiden, namelijk: core product, actual product, augmented product, facilitating product en supporting product. Core product

Dovnload 11.28 Kb.

Product Onder product kunnen meerdere elementen worden onderscheiden, namelijk: core product, actual product, augmented product, facilitating product en supporting product. Core productDatum05.05.2019
Grootte11.28 Kb.

Dovnload 11.28 Kb.

Product

Onder product kunnen meerdere elementen worden onderscheiden, namelijk: core product, actual product, augmented product, facilitating product en supporting product.
 1. Core product

Onder begeleiding van goed opgeleide instructeurs, biedt Sports World de mogelijkheid om, via bewegingsprogramma‟s, de persoonlijke doelen van de klanten te behalen.
 1. Actual product

Sports World Amsterdam heeft meerdere trainingszones met verschillende machines en materialen. Er is een cardio- en fitnessruimte, circuitruimte, freeweight zone en personal training area. Er zijn in totaal meer dan 75 groepslessen per week, variërend van meer ontspannen yoga tot meer actievere groepslessen zoals bodypump, kick & fun enz. Naast de 33 fitnessfaciliteiten heeft Sports World vier squashzalen, waar leden gebruik van kunnen maken na extra betaling bovenop hun huidig abonnement. Ieder individu heeft zijn eigen voorkeur voor een bepaald product. Een willekeurige klant vindt bijvoorbeeld ontspanning belangrijker dan inspanning. Wanneer een klant vooral lid is geworden, omdat hij of zij na een yogales gebruik kan maken van de sauna en of stoombad, dan is voor die persoon de ontspannende faciliteiten de „actual product‟. Ten op zichte van de directe concurrenten is er maar één faciliteit dat Sports World niet aanbiedt en dat is kinderopvang. Sports World heeft daar en tegen meerdere squashbanen, en kunnen de klanten gratis parkeren.
 1. Augmented product

De klant kan aan de hand van hun wensen en behoeften kiezen, welke abonnementsoort het beste bij hun doelstellingen past. Sports World heeft meerdere abonnementssoorten, zodat verschillende ´soorten´ klanten kunnen worden aangetrokken. In bijlage 1 staan de verschillende abonnementen weer gegeven. Klanten kunnen ook kiezen voor een „fitgarant plan‟, waar kracht & conditie, gezonde rug, slank & fit, fit & actief 50+ en zwanger & fit de verschillende mogelijkheden zijn. Het verschil met een normaal abonnement is de prijs, die iets hoger ligt, en meer gezondheidstestjes en contactpunten met instructeurs.


Facilitating product en supporting product Sauna en zonnebanken zijn voorbeelden van supporting product. Samen met yoga zijn dit ontspannende activiteiten waar de klanten eveneens gebruik van kunnen maken. Het restaurant is een voorbeeld van facilitating product. Sports World heeft ook een voedingsadviseuse die de klanten kan voorzien van adviezen op het gebied van voeding. Sports World hecht veel waarde aan het aanbieden van service aan hun klanten. Dit is onder andere beschreven in de kernwaarden. Mede door het aanbieden van service in de verschillende team, (fitness, horeca, infoteam) onderscheiden zij zich ten op zichte van de concurrent.

Plaats

Sports World Amsterdam is gevestigd in de wijk Watergraafsmeer te Amsterdam. Bij de macro-omgeving onder demografische kenmerken zijn de kerngegevens al uitgebreid aan bod gekomen. Om die reden wordt er wat dieper ingezoomd op de locatie waar Sports World is gevestigd.


Voordelen van de huidige ligging:


 • Amsterdam-Oost heeft een grote bevolkingsdichtheid, waardoor er in de omgeving veel potentiële klanten woonachtig zijn.

 • Met ieder vervoer makkelijk te bereiken.

 • Sports World is niet direct gelegen aan een drukke straat, maar is wel een zijstraat van de Middenweg, een weg waar veel traffic is, van alle mogelijke soorten vervoer.

 • De club is gevestigd in een mooi historisch gebouw.


Nadelen van de huidige ligging:


 • Weinig parkeergelegenheid. Tevens moet er op bepaalde tijdstippen betaald worden om legaal te kunnen parkeren.

 • Directe concurrentie op respectievelijk 1.2km, 1.6km en 1.2 km fietsafstand.

 • Sports World is gevestigd op een locatie waar op dit moment weinig traffic is. Dit komt omdat de weg naar het stadsdeelkantoor is afgesloten in verband met werkzaamheden.Prijs

Onder het kopje product, wat eerder is beschreven, is uitgelegd welke abonnementen de klanten kunnen aanschaffen. In bijlage 1 staan ook de prijzen van de verschillende abonnementen. Sports World past prijsdiscriminatie toe naar afnemers (55+ en studenten) en naar tijd (daluren) met als doel om een optimale winst te behalen.

In bijlage 2 is te zien hoe duur de abonnementen zijn van de directe concurrente. Sports World heeft ten op zichte van hun directe concurrenten meerdere abonnementsvormen en zit met hun prijsniveau boven die van Sportcity, Life city en Akademia. (David Lloyd wordt zit boven het prijsniveau van Sports World, maar is demografisch gezien niet een directe concurrent.

Promotie

Gedurende heel het jaar is Sports World bezig om hun doelstellingen op het gebied van sales te behalen. Sports World heeft aan het eind van vorig jaar aangegeven, netto met 300 leden te willen groeien. De huidige marketingactiviteiten bestaan uit reclame, persoonlijke verkoop en sales promotion. De manier van communiceren is gericht op hun huidige doelgroep. Het plaatsen van advertenties in regionale dagbladen zijn een van de marketingactiviteiten die Sports World hanteert. De website van Sports World is goed verzorgd en is voorzien van allerlei informatie. 35 Sports World laat ook flyers bezorgen, waar de zomeractie in staat beschreven, onder ruim 30.000 mensen woonachtig in Amsterdam-Oost. Het infoteam, oftewel salesteam is iedere dag van de week aanwezig in het gebouw. Zij houden zich bezig met het bellen van potentiële klanten en proberen een abonnement te verkopen aan mensen die binnenlopen voor „meer informatie‟.


Bron: http://kennisbank.hva.nl/document/453201

 • Plaats
 • Prijs
 • Promotie

 • Dovnload 11.28 Kb.