Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Productie van eerlijke mobieltjes stap dichterbij

Dovnload 6.39 Kb.

Productie van eerlijke mobieltjes stap dichterbijDatum02.05.2017
Grootte6.39 Kb.

Dovnload 6.39 Kb.

Productie van eerlijke mobieltjes stap dichterbij
Fairphone, een initiatief voor de productie van eerlijke mobiele telefoons, is een van de winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2011. Andere winnaars zijn de projecten van FairMail, de Campagne tegen Wapenhandel en Young Africa.
Dat maakte de jury van de Wereldprijs op 10 november 2011 in Chizone op Scheveningen bekend. De winnaars krijgen een bedrag van tienduizend euro om hun project te realiseren en steun van Stichting Greenwish om hun plan succesvol uit te werken.
Met de ASN Bank Wereldprijs stimuleert de bank duurzame doeners. Zij kunnen deelnemen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact op de samenleving heeft. Ook moet het project passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank: eerlijke handel, tegen kinderarbeid, duurzame energie en tegen wapenindustrie.
De jury, bestaande uit ondernemers en specialisten van goede doelen, koos vier winnaars:
Zonnige toekomst voor jongeren Namibië (thema Duurzame energie)

Young Africa wil in Namibië een energieneutraal trainingscentrum oprichten. Daar krijgen kansarme jongeren een beroepsopleiding om een baan te kunnen vinden in de zonne-energiesector.


FairMail (thema Tegen kinderarbeid)

Kansarme jongeren in Marokko ontwikkelen met een fotografietraining hun zelfvertrouwen en creativiteit. Met de verkoop van hun foto's verdienen ze geld voor hun eigen toekomstplannen.


Geen geld voor geweld (thema Tegen wapenindustrie)

De Campagne tegen Wapenhandel wil druk uitoefenen op financiële instellingen om hun beleggingen uit EADS, een grote wapenproducent, terug te trekken zolang het militaire producten maakt.


FairPhone (thema Eerlijke handel)

FairPhone wil de eerste eerlijke mobiele telefoon ter wereld maken. Stap voor stap organiseert FairPhone de totstandkoming van een telefoon die mensen en milieu geen schade toebrengt.


Publieksprijs

Aan de ASN Bank Wereldprijs 2011 deden 215 projecten mee. Na de eerste ronde bleven er veertig over, tien per categorie. Hieruit koos het publiek Palestine Link als winnaar van de publieksprijs. Doel van dit project is een rechtvaardige vrede te bereiken en economische en sociale duurzame ontwikkeling in Palestina te bevorderen. Uiteindelijk brachten meer dan 25 duizend mensen hun stem uit op een van de veertig projecten.


Over de ASN Bank en Voor De Wereld Van Morgen

Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, participeren in de ASN-beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie. ASN Bank steunt ook de groeiende groep mensen die een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Voor hen is de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Want samen kunnen mensen van een duurzaam idee een succes maken.


Nieuws voor de redactie/niet voor publicatie:

Voor meer informatie over ASN Bank en de ASN Bank Wereldprijs 2011 kunt u contact opnemen met Ruud Stevens, woordvoerder ASN Bank, 06-10 96 34 32.


Meer informatie over de winnaars is te vinden op www.voordewereldvanmorgen.nl.

  • Publieksprijs
  • Over de ASN Bank en Voor De Wereld Van Morgen

  • Dovnload 6.39 Kb.