Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Productinformatie Wöhr Parklift 440 dubbelsysteem

Dovnload 19.57 Kb.

Productinformatie Wöhr Parklift 440 dubbelsysteemDatum20.01.2019
Grootte19.57 Kb.

Dovnload 19.57 Kb.

Productinformatie Wöhr Parklift 440 dubbelsysteem.

Algemeen:
Parkeersysteem om vier auto’s, naast en boven elkaar (2 onder, 2 boven) onafhankelijk van elkaar te parkeren. Afmetingen volgens datablad Wöhr Parklift 440 en de basislengte- en breedteafmetingen en –putdiepte.
Het betreft een auto parkeersysteem met twee horizontale platformen, waarop elk twee auto’s geparkeerd kunnen worden. Beide platformen hebben twee postioneringswiggen (voor elke auto een) om de auto’s in de meest optimale positie in te parkeren.
De bediening vindt plaats door middel van een sleutelgeschakelde bedieningsunit die van een ‘dodemansbesturing’ is voorzien. Deze bedieningseenheden worden gewoonlijk aan steunen of op een kolom bij de ingang van het systeem aangebracht. Bij iedere bedieningseenheid wordt een duurzame en goed zichtbare gebruiksaanwijzing geplaatst.

Constructiebeschrijving van de Wöhr Parklift 440.
Het systeem bestaat uit staanders die aan de achterzijde van het systeem op de bodem zijn bevestigd en waarlangs de beide platformen links en rechts via een gemeenschappelijke liftschraag op en neer bewegen. Aan de voorzijde bevinden zich de aan het bovenste platform bevestigde hydraulische cilinders, de trekstangen die voor een gelijktijdige en regelmatige loop van de cilinders zorgen en de verbindingstukken tussen het bovenste en het onderste platform.
Hierdoor blijft er tussen de staanders en de hydraulische cilinders een ruimte zonder constructiedelen vrij, zodat het autoportier tot aan de zijwand of aan een eventuele veiligheidsrailing geopend kan worden.
De verdekt onder het onderste platform aangebrachte torsiebuis zorgt voor een gelijktijdige en regelmatige loop van de hydraulische cilinders door middel van aan de asuiteinden bevestigde tandwielen die in de trekstangen grijpen. Het achterste deel van het systeem wordt door twee zijdelings bevestigde kettingen omhoog bewogen.
Beide platformen zijn over de gehele lengte overrijdbaar, omdat er zich geen constructie-elementen, zoals cilinders e.d., in het midden bevinden. De parkeerplaatsen worden van elkaar gescheiden door middel van een overrijdbare opstaande rand in het midden. Het bovenste en het onderste platform zijn als frame met elkaar verbonden. Een automatische blokkering verhindert dat de lift per ongeluk in werking wordt gesteld.
Om roestvorming / trilling te verkomen / minimaliseren zijn de hydraulische en elektrische leidingen volledig in het systeem weggewerkt en niet langs wanden of bodem bevestigd.

Constructiedelen:
2 platformen, bestaande uit:

40 metalen platen, 4 verstelbare stopwiggen, 4 zijpanelen, 2 middenpanelen en 6 dwarsbalken, bouten, moeren, enz.


Gelijkloop:
2 trekstangen, één doorlopende torsiebuis met 2 tandwielen, 2 liftkettingen, 4 tandkransen, bevestigingsmaterialen, e.d..
Draagconstructie, bestaande uit:
2 schragen met liftsleden, steunen voor putbodem, pluggen, schroeven, e.d.. – veiligheidsrailingen, indien nodig, zijn aan de zijwanden bevestigd.
Hydraulische delen:

2 hydraulische cilinders, magneetventiel, hydraulische leidingen, schroefverbindingen, hogedrukslangen en bevestigingsmaterialen.


Elektrotechniek:
bedieningseenheid met noodstopsleutel en profielhalfcilinder volgens DIN 18252.

Roestpreventie:
Zie hiervoor de specificaties op het informatieblad:

‘Standaard 2007 roestpreventie voor Wöhr autoparkeerystemen’.


Hydraulisch aggregaat (pomp):
Op één aggregaat kunnen meerdere systemen worden aangesloten, mits deze naast elkaar zijn geïnstalleerd (b.v. in een ondergrondse garage). Ieder systeem heeft een afzonderlijke bedieningseenheid.
Het hydraulische aggregaat wordt gemonteerd op een trillingsdemper. De motor ligt in het oliebad.
Het aggregaat bestaat uit een oliereservoir met de voorgeschreven olie voor de totale installatie, tandwielpomp, elektromotor (3 kW 230/400 V, 50 Hz), schakelkast met motorbeveiliging en thermorelais, drukbegrenzingsventiel en 2 hydraulische slangen.
Deze bijzondere constructie minimaliseert / verhindert de voortplanting van geluidstrillingen via de hydraulische leidingen.

Specifieke verplichtingen opdrachtgever.

a. Alle ruwbouwwerk volgens opgave Car Parkers Nederland b.v.,

b. de elektrische voorzieningen 1 t/m 7, zie stroomschema datablad Parklift 440, pagina 3., zijnde:
1. voeding vanaf verdeelkast

(2. kWh meter) niet noodzakelijk

3. trage zekering 3 x 16 A

4. afsluitbare werkschakelaar

5. kabel met 5 x 2,5² naar aggregaat,

(6. aansluiting fundament aarding)

(7. potentiaal vereffening)
de gevraagde elektrische aansluiting is een 5-polige: 3 PH + N + PE,

c. afvoer van water uit de put volgens datablad, wijze van afvoer voor rekening van opdrachtgever, wij adviseren oliebestendige verf te gebruiken en, in geval van aansluiting op het riool, een oliefilter te installeren,


d. de parkeersystemen worden bevestigd op de grond van de put en de tegen de voor- en achterwand (zie het datablad, pagina 3 onder ‘Statica en Uitvoering’), de diepte van de boring bedraagt 10 -12, om waterdichtheid te garanderen moet de betonlaag minstens 20 bedragen,

e. eventueel noodzakelijke veiligheids- en doorvalbeveiligingen volgens NEN 294Wijzigingen i.v.m. technische verbeteringen of aanvullingen zijn voorbehouden.

  • Constructiebeschrijving van de Wöhr Parklift 440.
  • Om roestvorming / trilling te verkomen / minimaliseren zijn de hydraulische en elektrische leidingen volledig in het systeem weggewerkt en niet langs wanden of bodem bevestigd.
  • Roestpreventie : Zie hiervoor de specificaties op het informatieblad: ‘Standaard 2007 roestpreventie voor Wöhr autoparkeerystemen’. Hydraulisch aggregaat (pomp)
  • Specifieke v erplichtingen opdrachtgever.

  • Dovnload 19.57 Kb.