Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Rallye de France op Corsica Suzuki World Rally Team debuteert in het wrc

Dovnload 25.35 Kb.

Rallye de France op Corsica Suzuki World Rally Team debuteert in het wrcDatum05.05.2019
Grootte25.35 Kb.

Dovnload 25.35 Kb.Rallye de France op Corsica
Suzuki World Rally Team debuteert in het WRC
Het lang verwachte debuut van Suzuki met de SX4 World Rally Car in het WRC vindt komend weekend plaats tijdens de Rally de France op Corsica. Dit eiland, bekend van Napoleon, met een prachtige natuur en adembenemende berg-wegen, is één van de meest gevreesde rallies uit het kampioenschap. De route voert de deelnemers hoog de bergen in rond Ajaccio, over smalle en bochtige asfaltweggetjes, met wisselend wegdek en diverse hairpins. De bijnaam van deze rally is dan ook heel toepasselijk de ‘rally van de 10.000 bochten’.
Het wegdek kan in enkele meters veranderen van prachtig asfalt met veel grip in glad, oud asfalt met geen enkele grip. Ook zijn de wegen vaak hobbelig waardoor een goede afstelling van de wielophanging cruciaal is. Daarnaast kunnen de weersomstandigheden razendsnel omslaan, van zomers warm in Ajaccio tot nat en mistig in de bergen.

De doelstelling van Suzuki is om de volledig nieuwe SX4 WRC aan de finish te krijgen als onderdeel van het ontwikkelingsprogramma dit jaar.


Suzuki SX4 WRC met startnummer 19
Suzuki heeft voor Corsica één Suzuki SX4 WRC ingeschreven, met de Fransman Nicolas Bernardi aan het stuur. De auto is afgesteld voor asfalt, met een verlaagde wielophanging en stijvere rollbars voor hogere bochtsnelheden. Ook de vering en de schokdempers zijn afgesteld voor de hobbelige wegen van Corsica. De remmen zijn groter en extra gekoeld. Veel componenten zullen op Corsica voor het eerst worden gebruikt zodat het testen van primair belang zal zijn. Suzuki zal zich tijdens de rally dan ook volledig concentreren op de algehele ontwikkeling van de asfaltspecificaties van de SX4 WRC.
Bernardi
Suzuki World Rally Team rijder Nicolas Bernardi – genavigeerd door onze zuiderbuur Jean-Marc Fortin – heeft het voorrecht om als eerste voor Suzuki op te treden in het WRC dankzij zijn kwaliteiten als asfaltrijder. Hij trad halverwege dit jaar toe tot het Suzuki-team om de SX4 WRC voor verharde rallies te ontwikkelen. Nicolas “Het is een grote eer dat Suzuki mij het debuut heeft toevertrouwd. Maar deze rally is echt een testsessie. En testen kun je beter doen in een rally dan tijdens privésessies. Het is onrealistisch om te verwachten dat wij ons nu al kunnen mengen in de strijd om de kopposities, omdat wij een compleet nieuwe auto hebben. Mijn opdracht is dan ook om de auto aan de finish te brengen.”
Het team

Corsica betekent ook de eerste serieuze test voor het Suzuki World Rally Team, dat haar thuisbasis heeft in Parijs. Voor het eerst zal het team onder wedstrijd-omstandigheden opereren na maanden van voorbereiding. Voorafgaand aan Corsica heeft Suzuki vijf dagen getraind in het zuiden van Frankrijk met Bernardi aan het stuur.

Nobuhiro Tajima, teammanager van het Suzuki World Rally Team: “Eindelijk maken wij onze droom waar. Maar we moeten ook heel realistisch zijn. Meer dan een rally is de Tour de Corse een onderdeel van ons testprogramma, waarbij alles kan gebeuren. Mijn instructies aan Nicolas zijn duidelijk: hij moet veilig rijden en bovenal aan de finish komen, zodat wij zoveel mogelijk gegevens kunnen verzamelen. Alleen op deze manier kunnen we het meeste leren over de auto en ons ontwikkelings-programma voortzetten.”
Junior Rally Championship

In het Junior Rally Championship zullen ook de twee vaste Suzuki-coureurs P-G Andersson en Urmo Aava aan de start verschijnen met een Suzuki Swift Super 1600 van Suzuki Sport Europe. Beide rijders voeren de rangschikking aan van het kampioenschap na de Rally Catalunya vorig weekend. Deze rally is het laatste evenement in dit kampioenschap en de strijd tussen de twee zal heftig zijn.Voor nadere informatie gaarne contact opnemen met:

BV Nimag


Theo de Wit
Manager Marketing Communicatie
Langedreef 12
4131 NH VIANEN
Telefoon: 0347-349 770
www.suzuki-motorsport.com

www.suzuki-wrc.com

  • Suzuki World Rally Team debuteert in het WRC
  • Suzuki SX4 WRC met startnummer 19
  • Junior Rally Championship

  • Dovnload 25.35 Kb.