Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Relaxen in Gambia en op avontuur in Senegal

Dovnload 140.3 Kb.

Relaxen in Gambia en op avontuur in SenegalPagina1/12
Datum07.05.2017
Grootte140.3 Kb.

Dovnload 140.3 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12Relaxen in Gambia en op avontuur in Senegal

Senegambia

6 t/m 21 november 2006
Inhoudsopgave ‘Gambia en Senegal’


1. Al kleiend naar Senegambia 1

2. Gambia 1

2.1 Even acclimatiseren in Kotu, Sunset Beach hotel 2

Di. 7-11-2006 2

2.2 Naar de apen in Bijilo Forest park 3

2.3 Strandwandeling van Kololi naar Kotu 4

2.4 Abuko National park en Lamin lodge 5

3. Senegal 6

3.1 Met lokaal vervoer naar Toubacouta 7

3.2 Nachtje in Afrikaans hutje in Siné Saloum delta 8

3.3 Dwars door het heetste deel van Senegal 10

3.4 Zwemmen en bijkomen in Sally Portugal 11

3.5 ‘Wild spotten’ in Reserve de Bandia 12

3.6 Een onverwacht dorpsfeest 13

3.7 Als haringen in een ton naar Dakar 14

3.8 Onbedoeld bezoek aan het eilandje Île de N’gor 14

3.9 Île de Gorée, symbool voor een periode uit het Europese koloniale tijdperk 15

Di. 14-11-06 18

4. Terug naar Gambia 18

4.1 Dagje uitrusten in Kotu 20

4.2 Het pittoreske vissersdopje Tanji 20

4.3 Herinneringsrondje Kololi 21

4.4 Krokodillen aaien in Bakau 22

4.5 Bezoek aan het Afrikaanse platteland in dorpje Bonto 23

4.6 Strand en ‘vogels spotten’ 24

4.8 Buba’s auto is kapot 26

Di. 21-11-2006 26

4.9Toch nog naar Buba’s familie 27

5. Via Dakar weer naar huis 271. Al kleiend naar Senegambia


Ma. 6-11-2006
Terwijl Roland en ik onze laatste spullen inpakken en het huis nog wat aan kant maken, speelt Anwar nog even een ochtendje op de peuterspeelzaal. Op het laatste moment moeten we onze paspoorten nog ophalen. Gelukkig liggen ze inderdaad bij de gemeente van Oostflakkee voor ons klaar. 't is wel een risico om zo lang te wachten met het ophalen van zulke belangrijke papieren …
We brengen nog even een vuilniszak vieze was naar pa en ma Flier en rijden dan door naar pa Woutersen, die ons naar het vliegveld zal brengen. Ma Wouteren gaat onverwachts ook mee. De drukte van het verkeer valt mee, zodat we rond kwart over twee op Schiphol zijn. Eén van de eerste check-in balies zijn van Transavia. Wij checken voor het eerst in bij een check-in paal, wat inderdaad binnen een paar minuten is gepiept. Maar dan moeten we onze bagage nog achterlaten bij een drop-off punt, waar de rijen nog veel langer zijn dan bij de gewone check-in balies. En traag dat het gaat, Anwar zit op de rugzakken en laat het maar wat over zich heen komen. Twee andere blonde kindertjes zetten het op een rennen, terwijl hun moeder het gestrest druk heeft met het inpakken van alle vloeistoffen die ze bij zich hebben. Sinds vandaag mag je niet meer dan 100ml meenemen. Maar zij heeft liters bij zich. Als ze het maar inpakt in plastic zakjes, dan is het OK. Wat dit te maken heeft met veiligheid is mij een raadsel. De rijen bij de dichtst bijzijnde paspoortcontrole zijn enorm, maar voor gate D55 kunnen we ook naar een andere controlepost en daar lopen we zo door. We staan gelijk bij ons favoriete restaurant. Anwar heeft geen trek, maar wij eten alvast een broodje tonijn, want in het vliegtuig krijgen we geen eten van Transavia. Een milkshake lust Anwar wel, ook dat lijkt inmiddels een kleine traditie te worden. Voordat we het vliegtuig in gaan, voor Anwar een milkshake.

We lopen nog even een boekwinkel in en Anwar kijkt vol verbazing naar een paar kerstmannen. Dan gaan we naar de gate, wat nog een heel stukje lopen is. Controle van de handbagage is bij de gate zelf, dus daar is het ook lekker druk. Riemen uit, schoenen uit en fouilleeractiviteiten, die mijns inziens toch wel erg ver gaan.


Onze stoelen zijn 20 DEF, Anwar gaat bij het raam zitten. En ja hoor, dan moet ‘ie naar de WC. Hij zal echt even moeten wachten totdat we de lucht in zijn. En dat gaat goed gelukkig. Kleien, kleien en nog eens kleien, zo vermaakt hij zich de eerste drie uur. En hij eet een flinke reep kruidkoek. Ik klei mee, terwijl ik ook gelijk naar een film kijk. Roland suft wat. De andere drie uur slaapt Anwar, ik ook af en toe. Als we landen (22:15 uur, Nederlandse tijd 23:15 uur) is het 27 ºC.

2. Gambia

Zo, de temperatuur is wel even wennen als we het vliegtuig uit stappen. We stappen als één van de laatste uit en dus zitten de bussen naar de luchthaven vol. Even wachten maar. Een verkeersbegeleider probeert iets aardigs te zeggen, maar Anwar reageert niet. 'Waarom zeg je niets?', probeer ik.

‘Omdat die meneer zo zwart is, mama ...’ Dat wordt nog wat.
Bij de douane gaat het erg vlot, we hebben dat nog niet eerder meegemaakt. Onze bagage arriveert ook zo, het enige wat tijd kost is het scannen van de bagage, we zijn de laatste. Bus nr. 1 gaat oa. naar ons hotel, Sunset Beach hotel. Anwar praat wat af.

‘Nu wil Anwar naar oma, dat heeft oma beloofd: eerst Anwar op vakantie, daarna Anwar naar oma. Dus nu Anwar naar oma.’

‘Waarom gaat de bus nou niet weg? Daar is Anwar niet blij mee’.

Het duurt wel even voordat we bij ons hotel zijn, want we moeten eerst mensen afzetten bij de hotels Badala Park en Palm Beach. We zijn de enige die uitstappen bij Sunset beach. Mensen zijn verbaast dat Anwar nog zo vrolijk en wakker zelf de bus uitspringt. Het is dan middernacht en dus aardig uitgestorven bij de receptie. We krijgen de sleutel (kamer 104), maar we hebben slechts twee bedden, aan Anwar is even niet gedacht. Roland doet nog een poging om een extra bed te krijgen, maar dat gaat voor morgen niet lukken. Tegen onze verwachting in hebben we wel airco! Ik pak voor het grotendeel onze rugzakken al een beetje uit en we komen dan tot de ontdekking dat Roland een hele stapel afritsbroeken bij zich heeft. Die zijn om de één of andere reden in de rugzak belandt in plaats van terug in de kast. Onze kamer wordt van onze buren gescheiden met een deur. Daar zitten Gambianen die van de nacht een dag maken, het is dus lekker lawaaierig. Ik kan slecht in slaap komen, Anwar wil alleen maar stickers plakken en is zeker niet van plan om te gaan slapen. Hij zit rechtop en zit zo naar mijn idee nog uren ...


  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   12

  • 1. Al kleiend naar Senegambia
  • 2. Gambia

  • Dovnload 140.3 Kb.