Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Rouleau van Zeeuws lam, fleurs de courgette, zoete ui en lamsjus met specerijen

Dovnload 31.19 Kb.

Rouleau van Zeeuws lam, fleurs de courgette, zoete ui en lamsjus met specerijenDatum28.03.2019
Grootte31.19 Kb.

Dovnload 31.19 Kb.


Rouleau van Zeeuws lam, fleurs de courgette, zoete ui en lamsjus met specerijen


Voor 4:

LAMSROULEAU

Nodig: 400 gr lamsbout zonder bot, peper en zout, 10 ml currypasta, 10 ml olijfolie, 1 limoen

Bereiding: Snijd de schoongemaakte lamsbout in gelijke stukken, sla ze voorzichtig plat, kruid ze met peper en zout. Smeer in met weinig currypasta, olijfolie en geraste limoenschil. Rol ze strak op in plastic en daarna in aluminiumfolie, gaar ze in ongeveer 25 minuten in een warm waterbad in de oven op 62° C . ( Verwarm de oven voor op 160°C. Vul een vuurvaste ovenschaal met kokend water en laat 10 minuten opwarmen in de voorverwarmde oven. Zet de oven op 100°C en laat de vleespakketjes gedurende een uur in het water stomen)

KNOFLOOKOLIE

Nodig: 15 ml olijfolie, 10 ml druivenpitolie, 1 ½ teentje knoflook

Bereiding: Meng de olijfolie, druivenpitolie en de knoflook in een keuken machine tot knoflookolie.

ZOETE UI


Nodig: 8 zoete uien waarvan 7 grof gesneden en 1 in lamellen, olijfolie, peper en zout, 2 teentjes knoflook fijngesneden, 35 ml gevogeltebouillon, peper en zout, 1 citroen

Bereiding: Fruit de grof gesneden uien in olijfolie, kruid met peper en zout en knoflook, voeg 15 ml gevogeltebouillon toe en stoof gaar. Giet het mengsel af en maal in de keukenmachine tot een mooie crème. Pocheer de overige uienlamellen in 2 minuten in de overige gevogeltebouillon. Kruid met peper, zout en citroenrasp.

AFWERKING

Nodig: 4 fleur de courgette, peper en zout, 100 ml aioli, 30 ml lamsjusBereiding: Haal de bloemen van de stelen en snijd de stelen in heel kleine blokjes. Kruid met peper en zout en breng op smaak met de knoflookolie. Spuit aioli in de uienlamellen en vul verder op met courgetten blokjes. Haal het lamsvlees uit de plastic en giet het overgebleven vocht bij de lamsjus. Strijk de uiencrème op een bord met daarop het vlees, schik de lamellen eromheen en steek de courgettenbloemen ertussen. Nappeer het vlees met de saus.
Dovnload 31.19 Kb.