Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Rsv: spelregelronde 12 (april 2017)

Dovnload 8.31 Kb.

Rsv: spelregelronde 12 (april 2017)Datum02.08.2017
Grootte8.31 Kb.

Dovnload 8.31 Kb.

RSV: spelregelronde 12 (april 2017)

ANTWOORDEN


1. Bij een duel in het doelgebied is een aanvaller zijn tegenstander te slim af en lijkt de bal met zijn hoofd in het doel te koppen. Echter de bal verdwijnt in het doel omdat de aanvaller de bal bewust met zijn hand speelt. Wat zal de scheidsrechter nu beslissen?

Disciplinaire straf: __GEEL__________ Spelhervatting: _Directe vrije schop________

Plaats spelhervatting: _Willekeurige plaats binnen het doelgebied______________________

2. Een wisselspeler heeft zonder toestemming van de scheidsrechter zijn team gecompleteerd. Deze speler probeert in zijn eigen doelgebied een doelpunt te voorkomen, maar ondanks dat hij met de punt van zijn schoen de bal raakt, gaat de bal in het doel. Hoe zal de scheidsrechter moeten handelen?

Disciplinaire straf: __GEEL__________ Spelhervatting: _Aftrap na geldig doelpunt_____

Plaats spelhervatting: _Middenstip_________________________________________________

3. Bij het nemen van een strafschop wordt de doelverdediger in de war gebracht doordat vlak voor het moment van schieten van de bal door de nemer een andere aanvaller plotseling hard schreeuwt. De nemer schiet de bal in het doel. Wat zal de scheidsrechter nu beslissen?

Disciplinaire straf: __GEEL___________ Spelhervatting: _Strafschop__________________

Plaats spelhervatting: _Strafschopstip________________________________________________

4. In een reglementair duel tussen een aanvaller en de doelverdediger belanden beiden in de netruimte van het doel achter de doellijn, terwijl de bal via de doelpaal terug het veld in stuit. De doelman die snel reageert, wordt in de netruimte door de aanvaller vastgepakt, waardoor de aanvaller toch eerder bij de bal kan komen. De scheidsrechter fluit af. Wat zal hij moeten beslissen?

Disciplinaire straf: __GEEL__________ Spelhervatting: _Directe vrije schop____________

Plaats spelhervatting: _Willekeurige plaats binnen het doelgebied__________________________

5. Op het moment dat een aanvaller vlak voor de doellijn de bal in het verlaten doel wil koppen, trapt een verdediger in een uiterste poging met een te hoog geheven been de bal weg voor het hoofd van deze aanvaller. De verdediger raakt bij deze poging de aanvaller niet. Hoe dient de scheidsrechter te handelen?

Disciplinaire straf: __ROOD__________ Spelhervatting: _Indirecte vrije schop___________

Plaats spelhervatting: _Op de lijn van het doelgebied evenwijdig aan de doellijn het dichtst bij de plaats waar de verdediger de bal speelt_______________________________________________


  • Hoe zal de scheidsrechter moeten handelen

  • Dovnload 8.31 Kb.