Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Scau seizoen 2018-2019 Acht zondagmiddagen, 14. 30 uur; zaal gaat om 14. 00 uur open Nieuwe locatie: de schutse, De Mérodelaan 1, 1422 gb uithoorn

Dovnload 10.9 Kb.

Scau seizoen 2018-2019 Acht zondagmiddagen, 14. 30 uur; zaal gaat om 14. 00 uur open Nieuwe locatie: de schutse, De Mérodelaan 1, 1422 gb uithoornDatum04.06.2018
Grootte10.9 Kb.

Dovnload 10.9 Kb.

SCAU SEIZOEN 2018-2019

Acht zondagmiddagen, 14.30 uur; zaal gaat om 14.00 uur open

Nieuwe locatie: DE SCHUTSE, De Mérodelaan 1, 1422 GB Uithoorn
zondag 16 september 2018

Vier handen, twee Russische zielen, één piano

Helena Basilova & Irina Parfenova
Een spectaculair openingsconcert met moeder Irina en dochter Helena samen achter de vleugel.

Helena Basilova is geboren in Rusland, maar op zevenjarige leeftijd al naar Nederland verhuisd. Door haar afkomst voelt zij een sterke band met Russische componisten. Naast haar vele optredens wil zij de muziek van haar in 2007 overleden vader Alexander Basilov op de kaart zetten. Irina Parfenova is pianist, docent piano en artistiek leider van Stichting Troupe A’dour die zich inzet voor kunst- en cultuureducatie voor kinderen en volwassenen. Zij spelen de beroemde Fantasie van Schubert, de zes Duetten van Rachmaninov en ‘Moeder Winter’ van Basilov. Ze besluiten met pianistisch geweld: Le Sacre du Printemps van Stravinsky.


14 oktober 2018

De wondere wereld van de taal

Wim Daniëls
Wim Daniëls schreef tientallen boeken over taal, was columnist bij Spijkers met Koppen, geeft lezingen over taal en maakte toneelvoorstellingen in het Brabants dialect en heeft inmiddels zijn eerste cabaretprogramma achter de rug. Hij maakt de schijnbare onlogica in de taal volkomen helder op een bijzonder vermakelijke en interessante wijze. Verwonder u met Wim Daniels over de wondere wereld van de taal.
zondag 18 november 2018

Pianotrio’s van Haydn, Martinu en Dvorak

Osiris Trio
In 2018 bestaat het toonaangevende Osiris Trio dertig jaar! In 1988 sloegen Peter Brunt (viool), Larissa Groeneveld (cello) en Ellen Corver (piano) de handen ineen vanuit hun intense passie voor kamermuziek. In hun uitvoeringen weet het trio een fraaie balans te vinden tussen interpretatieve diepgang en onbevangen inspiratie. Alle drie zijn ze als hoofdvakdocent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedrieën verzorgen zij bovendien de Master Pianotrio aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Ze houden van avontuurlijke programmering : naast het bekende Zigeunertrio van Haydn en het nog bekendere ‘Dumky’ Trio van Dvorak spelen zij ‘Achnaton’ (2013) van Oene van Geel en het Derde Pianotrio van Martinu.
16 december 2018

Montere Weemoed

Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel

 

Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel brengen een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en komische verhalen. Thomas Verbogt schreef diverse romans, toneelstukken, columns en verhalenbundels en werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de ECI Literatuurprijs. Beatrice van der Poel is Nederlandstalig singer-songwriter en maakte diverse theaterprogramma’s en albums. Haar laatste voorstelling Electric Lady was een ode aan Jimi Hendrix en oogstte viersterrenrecensies.


zondag 13 januari 2019

Nieuwjaarsconcert: muzikaal vuurwerk uit Wenen

Amsterdam Wind Quintet
Een sprankelende traditie: het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Miljoenen kijkers over de hele wereld verheugen zich ieder jaar op een jaarbegin met walsen en polka’s van Johann Strauss. Het Amsterdam Wind Quintet heeft een Nieuwjaarsconcert samengesteld in de geest van het beroemde orkest uit Wenen. Naast de bekende composities van Strauss – An der schönen blauen Donau en de Radetzky-Mars - komen zonnige klanken uit Italië aan bod: een kwartet van Rossini en de vurige Czardas van Monti. Ook Beethoven, Brahms en Händel zijn van de partij. Van de laatste klinkt de ‘Music for the Royal Fireworks’.
10 februari 2019

A capella mix van jazz en pop

New Amsterdam Voices
New Amsterdam Voices: zeven stemmen, zeven vrienden, één geluid… spannend, gedurfd, ‘out of the box’, muzikaal en oorstrelend. Deze a capella groep uit Amsterdam brengt met een frisse mix van jazz en pop een vernieuwend geluid. Allen hebben jazz-zang aan het Conservatorium van Amsterdam gestudeerd. New Amsterdam Voices staan sinds 2011 in locaties als het Bimhuis, Bethany’s Jazz Club, Beauforthuis, verscheidene festivals en jazzpodia door heel Nederland. In juli 2014 namen zij succesvol deel aan de internationale a capella competitie Vokal Total in Graz, Oostenrijk. Ze wonnen de 2e prijs in de Jazz-categorie en de 3e prijs in de Pop-categorie.
zondag 10 maart 2019

Werken van Schubert, De Sarasate, Franck en Saint-Saëns

Noa Wildschut – viool & Elisabeth Brauss – piano
In 2017 debuteerde violiste Noa Wildschut, pas zestien jaar oud, met een Mozart-album én won zij de prestigieuze Kersjesprijs. Haar plannen: doorstuderen en een breed repertoire spelen. 14 maart in het Concertgebouw te Amsterdam, maar eerst in Uithoorn! Wildschut en Elisabeth Brauss beginnen met Schubert. Zijn Sonate in A, D 574, biedt gelijke, lyrische kansen aan de twee instrumenten. Zonnige, haast lome passages wisselen af met brutale, uitbundige. Uitbundig is ook de Carmen-fantasie van De Sarasate, een van de technisch meest uitdagende stukken voor viool. Veel poëtischer is dan weer Francks lieflijke Sonate in A. Saint-Saëns sluit dit concert af. In zijn Danse Macabre verandert een stille begraafplaats in een dansvloer voor de doden.
31 maart 2019

De Minister van Enthousiasme: ‘lol is een serieuze zaak’

Peter Heerschop
Na zijn succesvolle optreden met ‘Van horen zeggen’ in een uitverkochte Thamerkerk in november 2017 keert Peter Heerschop terug bij de SCAU met een nieuw programma. In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak.
Voor actuele informatie, abonnementen en losse kaarten: www.scau.nl

  • De wondere wereld van de taal
  • Pianotrio’s van Haydn, Martinu en Dvorak
  • Montere Weemoed
  • Nieuwjaarsconcert: muzikaal vuurwerk uit Wenen
  • A capella mix van jazz en pop
  • Werken van Schubert, De Sarasate, Franck en Saint-Saëns
  • De Minister van Enthousiasme: ‘l ol is een serieuze zaak’
  • Voor actuele informatie, abonnementen en losse kaarten: www.scau.nl

  • Dovnload 10.9 Kb.