Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


SenAttero nieuwsbrief Geachte deelnemer

Dovnload 25.44 Kb.

SenAttero nieuwsbrief Geachte deelnemerDatum25.04.2019
Grootte25.44 Kb.

Dovnload 25.44 Kb.

SenAttero nieuwsbrief
Geachte deelnemer,
Hierbij de eerste nieuwsbrief, die wij u toesturen met de bedoeling u te informeren over de activiteiten van SenAttero en diverse andere zaken die voor u, als deelnemer, mogelijk van belang of interessant kunnen zijn. U kunt ons ook zelf op de hoogte brengen van nieuwtjes die u met anderen wilt delen. Gebruik daarvoor het e-mailadres of telefoonnummer, die u onderaan deze brief aantreft.
Om te beginnen willen wij graag met u terug blikken op de activiteiten in 2012 en een tipje van de sluier oplichten voor wat betreft de activiteiten in 2013.
De uitdagen op 4 juli en 19 september zijn, gezien de vele positieve reacties, met succes verlopen. Even hebben wij nog gedacht aan een activiteit in het 4e kwartaal van dit jaar, maar hebben daarvan afgezien. De voorbereiding en ook de mogelijkheden waren ons inziens te beperkt.
Op 4 juli hadden de deelnemers aan de uitdag in het Zuiden, die als opstapplaats Tilburg hadden gekozen, zich verzameld bij Attero in Tilburg om per bus naar Buggenum te vertrekken.

Daar aangekomen werden ze ontvangen in de kantine van het kantoor en schoven aan bij de overige deelnemers waarmee het aantal op 35 personen was gekomen . Na het welkom en de koffie met cake werd vertrokken richting Valkenburg.

Aangekomen bij het station werd ingestapt in oude rijtuigen, die werden voort getrokken door een prachtige stoomlocomotief. De reis ging over het miljoenenlijntje richting Simpelveld.
Nadat allen weer plaats hadden genomen in de bus werd op zoek gegaan naar een gelegenheid voor de lunch.

In Vijlen werden we op een lunch getrakteerd, waarbij ook een ieder van de gelegenheid gebruik maakte om de contacten op te poetsen.


Na de lunch werd de reis voortgezet richting Val-Dieu waar wij een bezoek brachten aan de gelijknamige Abdij en Bierbrouwerij.

Deze Abdij en Brouwerij staan en stonden bekend om het brouwen van diverse bieren, iets wat vele deelnemers op voorhand wel aanstond. Na een rondleiding door het klooster werd het tijd om de aldaar gebrouwen bieren te gaan proeven. Ook was er gelegenheid om diverse ter plaatse gemaakte producten te kopen.


Om thuis ook nog na te kunnen genieten van deze dag kregen wij enkele flesjes Val-Dieu en bijbehorende Kaas aangeboden door de organisatie.

Met een heerlijk gevoel over de tot ons genomen consumpties begaven we ons op weg voor een rondrit door het Limburgse land.

Rond 18.00 uur kwamen we aan in Montfort voor het gebruik van een aperitief gevolgd door een diner. Dat er, in tegenstelling tot de afspraken geen vis meer op het menu stond mocht toch de pret niet drukken. Emile Mastenbroek, directeur Bio-energie & Mineraal sprak ons bij over de ontwikkelingen binnen Attero. Met een kop koffie na afloop werd de terugreis naar Buggenum aanvaard. De deelnemers met opstapplaats Tilburg moesten nog wel even een klein uurtje doorrijden, alvorens aan de echte thuisreis te beginnen.

Al met al konden we terug kijken op een geslaagde uitdag in het Zuiden.


Aan de uitdag op 19 september in het Noorden werd hoofdzakelijk deelgenomen door gepensioneerden van de VAM of Essent Milieu, die veelal werkzaam waren in het Noorden van het land. Bij de ontvangst in de excursieruimte in Wijster mocht uiteraard de koffie en de welbekende cake niet ontbreken. Omdat er een dagvullend programma op ons stond te wachten, werden de deelnemers om 08.15 uur naar de 2 gereedstaande bussen gedirigeerd voor vertrek richting Urk. Onderweg werd, onder het genot van koffie met huisgemaakte appelgebak, gebruik gemaakt om weer eens met elkaar bij te praten.

In Urk werd de groep, bestaande uit 84 personen, gesplist in 2 groepen. Eén groep ging Urk in voor een stegentocht door het voormalige vissersdorp. Deskundige gidsen van de VVV vertelden ons over de geschiedenis van Urk met vele verhalen over haar bewoners.

De andere groep bezocht de visafslag om deel te nemen aan het veilingspel. Wie snel kon reageren op de juiste stand van de veilingklok werd verrast met een prijsje.
In restaurant Het Achterhuis werden we getrakteerd op een heerlijke lunch, waarbij natuurlijk de vis niet mocht ontbreken.

Na de lunch werden de groepen gewisseld voor de stegentocht en de visafslag en kon omstreeks 14.30 uur op weg worden gegaan naar Harderwijk.

Aangekomen in de haven van Harderwijk kon worden ingescheept op een rondvaartboot, die ons over het Veluwemeer naar Elburg zou brengen. Met een heerlijk zonnetje maar toch een tikkeltje te fris aan dek, hebben we genoten van de prachtige vergezichten en natuurlijk een drankje wat zo nu en dan eens langs kwam. Nadat we in Elburg aangemeerd waren werd gewandeld door het oude stadje richting restaurant De Haas. Tijdens een uitgebreid koud en warm buffet werden we bijgepraat door Marcel Daemen, directeur Energie & Service over de laatste en toekomstige ontwikkelingen binnen Attero.

Na de koffie werd richting Wijster gegaan en ook hier konden we terugkijken op een geslaagde uitdag.Wat zijn de plannen voor 2013?

In het komende jaar zijn wij van plan om twee activiteiten per regio te gaan

organiseren. We denken daarbij aan 1 activiteit in mei/juni en de andere activiteit

in de tweede helft van het jaar. Buiten de dagvullende uitdag, voor Zuid en Noord

in respectievelijk het eerste en tweede halfjaar van 2013, willen we nog een

activiteit gaan organiseren zoals we ook vorig jaar hebben gedaan met de

Kerstmarkt. Concrete data zijn op dit moment nog niet bekend, evenals wat we

gaan doen. Wij zullen u, zodra dit bekend is, direct op de hoogte stellen.


Een activiteitencommissie voor Zuid.

In het Noorden hebben we tijdens de uitdag in 2010 een oproep gedaan om met

een kleine groep te gaan kijken naar de organisatie van de uitdagen. Er hebben

zich toen 4 personen opgegeven, waarmee we regelmatig overleg voerden over

de invulling van deze dagen. Ook tijdens de dag zelf kunnen ze enkele hand- en spandiensten verrichten, waardoor alles op rolletjes kan verlopen.

Ook voor de uitdagen van Zuid willen we een activiteitencommissie gaan oprichten.

Wij doen daarom een oproep aan u om zich hiervoor op te geven. Het zou

ook prettig zijn als we een opgave krijgen van ex-medewerkers uit Moerdijk.

U kunt zich opgeven bij ondergetekende per telefoon of e-mail.

Uiteraard kunt u zich ook voor meer informatie tot mij richten.


E-mailadressen

Deze en komende nieuwsbrieven willen graag, om kostentechnische redenen,

zoveel mogelijk versturen naar uw e-mailadres, indien bekend. Tot nu toe hebben

wij steeds gevraagd om uw e-mailadres bij de opgave voor deelname aan een

uitdag.

Mocht u deze nieuwsbrief per post hebben ontvangen, en u bent in het bezit

van een e-mailadres, mailt u dan even naar ons op onderstaande e-mailadres.

Hartelijk dank voor uw medewerking.


Met vriendelijke groet,

Stichting SenAttero


Walter Jansensenattero@attero.nl

0655 754 090

  • 19 september in het Noorden
  • Wat zijn de plannen voor 2013
  • Een activiteitencommissie voor Zuid.

  • Dovnload 25.44 Kb.