Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


September/Oktober 2014 Jong Blauw News 0

Dovnload 16.9 Kb.

September/Oktober 2014 Jong Blauw News 0Datum21.05.2017
Grootte16.9 Kb.

Dovnload 16.9 Kb.

Jaargang 2

Nummer 5

September/Oktober 2014

Jong Blauw News 2.0


Nieuwe lay-out kalender
De inmiddels enorm populair geworden Cheer Chart heeft in deze editie een nieuwe lay-out gekregen. Dit populaire item waarin het nieuws voor de volgende editie voorspeld wordt en tevens de atletiekliefhebber de mogelijkheid geeft tijdig top-events met een Nova-stempel te signaleren en bezoeken heeft dit maal een iets frissere vormgeving gekregen.Column

Geluidsinstallatie Sam
Zondag 6 juli 2014, 10 uur s’morgens, ergens tussen het Sam Groot-pad en de Piet vd Welle-laan.

Een selecte groep atleten werkt na een korte nachtrust een heerlijke training af. Een licht briesje vóór op de sprintbaan, af en toe een zonnestraal tussen de wolken door. In het hoofd klinkt nog luid en duidelijk de stem van Jack van Gelder “Tim Krul. TIM KRUL…” altijd 6 keer. Langzaam dringt door dat er op de achtergrond al enige tijd muziek klinkt, Golden Earring, Steve Miller, Dr, Alban, Meatloaf, Train…

Heeft iemand onze geluidsinstallatie aan laten staan?

Enkele omwonenden komen poolshoogte nemen..

Sorry, de badmeester draait zulke goede muziek.’Vrijwilligers verguld met cadeaupakket.
Bij elke competitiewedstrijd is per team een jurylid nodig. 

Dit jaar namen Jan Berkhout en Theo Tesselaar deze taak op zich. 

Zij zorgden er voor dat de wedstrijden in goede banen geleid werden (altijd handig bij baanatletiek). Tevens nam Theo bij de laatste wedstrijd ook de speaker-functie bij het speerwerpen op zich... Door de duidelijke stem van Theo was de wedstrijd voor de gehele baan netjes te volgen, zelfs zonder grote schermen of audioinstallaties. 

Als bedankje voor de tijd en energie werden Theo en Jan getrakteerd op een Warmenhuizens cadeaupakket, niet wetende dat ons team de finale wist te halen... Dat wordt opnieuw inzamelen....
We run ours off so we can kick yours!
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/dafne_schippers_zurich_2014.jpg


Jong Blauw op het NK

Het NK stond alweer voor de deur. Rene T. zou Jong Blauw vertegenwoordigden op de 400mh.Helaas moest Rene T. uit angst voor de laatste horde zichzelf afmelden. Gelukkig waren er nog meer Deelnemers, zoals Linda H., Manon K., Jim K. en Yunis A.S.B. zij vertegenwoordigde J.B. 2.0 op de 800m, 1500m en het hoogspringen. Nadat Yunis A.S.B. zijn zoektocht naar een nova shirt had opgeven, heeft hij besloten te gaan lopen voor de Blanco ploeg. Gelukkig was dit geen probleem voor de jury en mocht hij gewoon starten. Na wat goed kopwerk werd Yunis A.B.S. nog ingehaald, desalniettemin klokte hij een nette tijd van 4.12,04. De familie Kruiver liepen beide de 800m. Manon K. deed het goed in de serie en mocht om die reden aantreden in de finale. In de finale liep Manon K. zeer sterk en werd daarmee ook beloont met de 2de plek. Jim K. zat in een sterke serie hij kon goed volgen en liep 1.57,16, helaas was dit niet genoeg om de finale te bereiken. Linda H. ging na succes bij de junioren het proberen bij de senioren. Door deelname van Nadine B. was de 1ste plek uitgesloten. Met een uiteindelijke sprong van 1,73 wist Linda H. een 4de plek te behalen.

Naast deelname op de baan, was J.B. 2.0 ook vertegenwoordigd in de organisatie. Er was een oproep op Facebook, waar 2 vrijwilligers werden gezocht voor de ''graphics''. Bram B. en Jesse S. waren de uitverkorene voor deze taak.

Zaterdagochtend werden Bram B. en Jesse S. verwacht in het stadion, nadat ze zich hadden aangemeld gingen ze naar hun plek. Van alle plekken in het stadion was deze plek het mooist, Bram B. en Jesse S. mochten plaats nemen op de hoofd tribune, hiermee hadden ze perfect uitzicht op alle onderdelen.

Omdat onze J.B. 2.0 leden in de organisatie zaten, kregen ze een koptelefoon zodat ze in contact waren met de regie. Ze konden op deze manier alles volgen, zo was er bij elke start een zeer zenuwslopend deuntje, nadat de atleten in hun blokken zaten kwan de zin; langzaam wegdraaien èèèèèèèn STIL, dit betekende dat de muziek langzaam stil moest worden gezet. De interviews waren ook top vermaak, deze mochten niet te lang duren en werden ook al na 2 vragen afgekapt door het opperhoofd met de zin: ''nu afkappen, nu AFKAPPEN''. De chef had ook veel mensenkennis, als een atleet klapte voor zijn aanloop, werd Queen met We Will Rock You afgespeeld. Toen Rens B. ging polsstokken werd ineens door de koptelefoon geschreeuwd; IK KEN HEM, ZET QUEEN AAN, DAT VINDT HIJ LEUK.

Onze J.B. 2.0 leden hadden zich zeer vermaakt, mochten ze zich volgend jaar niet kwalificeren staat dit zeker weer op de agenda.


1
Jaargang 2

Nummer 5

September/Oktober 2014


(Snel?)wandelen
Namens het JB news-redactielid afdeling wandelen

Zoals veel Nova leden ongetwijfeld weten zijn de JB-leden niet de grootste fans van het (onderdeel?) snelwandelen. De JB’s zijn kritisch doch onrechtvaardig over deze discipline, welke beoordeeld wordt als het zwarte schaap van de Atletiek.


Onlangs, bij het bezoek van Jesse S en Bram B aan het NK Atletiek bleek dat dit gevoel op meer plaatsen heerst, onder andere bij microfonist Martijn Visscher, die tijdens het NK Atletiek verantwoordelijk was voor de looponderdelen.
Bij aanvang van het eerste onderdeel op de tweede dag van het NK was de koffie nog niet gearriveerd bij de NK Organisatie leden waarop Martijn V reageerde met de legendarische quote:
‘Koffie, is er nog geen koffie? Schiet op dan, ik heb wel echt koffie nodig, ik moet nog straks nog enthousiast doen over de 20km snelwandelen.’Practice like you’re second, race like you’re first


De magie van het clubrecordbord

Vroeger, in de tijd dat Masters nog ‘veteranen’ werden genoemd pronkten de Nova Clubrecords op een mooi plekje in het houten clubgebouw, ook wel ‘de keet’ genoemd.


In de tussentijd is er een mooi nieuwe accommodatie in gebruik genomen, hier hangen sinds een jaar ook de clubrecords, voor iedereen om te bekijken.
De laatste maanden is het bord een inspiratiebron geworden voor elke master atleet met clubrecordaspiraties.
Toppers als Matthijs de G., Dirk Jan G., Martijn J. en Piet S. hebben goed gekeken naar Speltip 14 van Holland Casino. Voor speluitleg (Speltip 14) zie onderaan pagina 2.
Zo werden onlangs de incourante onderdelen 200m M35, 800m M60 en 5000m M40, maar ook het meer gangbare Kogelslingeren M55, 1 Engelse Mijl M55 en de 400mH M35 verbeterd.
Niet ingevulde nummers blijken een uitdagende prooi voor onze ‘local heroes’.
De atleten blijven gemiddeld ongeveer 4-6 jaar in een Masters categorie, zodat er enkele haast is geboden om in de kantine te kunnen ‘shinen’.

I run so I can eat more

Speltip 14:


Weet waar je kansen liggen


Cheer Chart

De top 5 van wedstrijden waar het gaat gebeuren, en waar je dus als supporter of deelnemer bij moet zijn komende twee maanden:


1: Promotiewedstrijd: Zondag 14 september 2014, AV Hera, Heerhugowaard.

De NOVA mannen kunnen in deze wedstrijd promotie naar de 2e divisie afdwingen.
2: Klimduinrun: Zondag 28 september 2014, Schoorl

Verschillende NOVAleden zullen strijden om de titel Klimduinkoning(in)
3: NK estafettes: Zaterdag 27 en Zondag 28 september 2014, AV Startbaan, Amstelveen

Op verschillende onderdelen zullen NOVAteams meestrijden om de nationale titels. Zullen de drie zilveren races van vorig jaar geëvenaard worden?
4: De nacht van Nova: Vrijdag 26 september 2014, AV Nova, Warmenhuizen

Welke talenten breken dit jaar door op De Nacht van Nova?
5: Verlichtingsloop: Zaterdag 6 september, Warmenhuizen

De thuiswedstrijd over de klinkertjes van de dorpsstraat.

2
  • Nieuwe lay-out kalender
  • Geluidsinstallatie Sam
  • Vrijwilligers verguld met cadeaupakket.
  • Jong Blauw op het NK
  • (Snel)wandelen
  • De magie van het clubrecordbord
  • Cheer Chart
  • 2: Klimduinrun
  • 4: De nacht van Nova

  • Dovnload 16.9 Kb.