Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Social media plan Kinepelt

Dovnload 96.93 Kb.

Social media plan KinepeltDatum25.06.2017
Grootte96.93 Kb.

Dovnload 96.93 Kb.

afbeeldingsresultaat voor kinepelt logo afbeeldingsresultaat voor ku leuven logo

Social media plan Kinepelt


Dit social media plan bestaat uit twaalf stappen die hieronder uitvoerig besproken worden. De stappen zijn een hulpmiddel om communicatie via social media te verbeteren.

Stap 1: luister en monitor


Kinepelt heeft een mooi uitgewerkte Facebookpagina in vergelijking met de concurrentie uit de buurt. De Facebookpagina bevat informatie die wat verouderd is. Ook de website is goed uitgebouwd, duidelijk en interessant.

De mogelijkheden voor Kinepelt om via andere social media te communiceren met klanten, zijn LinkedIn, Twitter, Instagram, maar ook YouTube. De concurrentie gebruikt deze kanalen reeds. Toch wijs ik erop dat het hier gaat over concurrentie verspreid over België en wereldwijd. De lokale concurrentie gebruikt social media in een redelijk beperkte vorm, net als Kinepelt, met Facebook en een website.

Indien Kinepelt wil uitbreiden in gebruik van social media, kan ze aan social listening doen. Op social media van de concurrentie reageren op berichten of zelf berichten plaatsen. Lurking is een andere vorm van listening waarbij ze enkel de kanalen van de concurrentie bekijken en bestuderen vooraleer ze zelf deze kanalen gaan gebruiken.

Tijdens stap 1 kan Kinepelt ook reeds beslissen of ze experts aanwerven om de uitwerking van het plan te realiseren of dat ze zelf iemand van het personeel zullen aanstellen om de uitwerking te doen. Indien ze kiezen voor de laatste optie, is het heel belangrijk dat deze persoon of personen goed op de hoogte zijn op welke manier advertenties via social media gebeuren en hoe deze kanalen werken. Deze informatie is zeker terug te vinden op het internet of in verschillende cursussen online marketing.


Stap 2: bepaal je doelstellingen


De doelstellingen voor Kinepelt zijn marketing en recruiting in de eerste plaats. Ze willen naambekendheid en hun klantenbestand uitbouwen. Niet enkel voor kinesitherapie, maar ook voor de groepslessen, de diëtiste en de logopediste. Ook recruiting kan via social media gebeuren. Kinepelt breidt nog steeds uit en is op zoek naar geschikte kandidaten.

In een later stadium kan social media gebruikt worden ter ondersteuning van de telefonische desk, om afspraken vast te leggen, maar ook om aan crowd sourcing en employee branding te doen.


Stap 3: Bepaal en analyseer je doelgroep


De doelgroep van Kinepelt is niet leeftijdgebonden, maar wel regio gebonden. Patiënten uit Noord-Limburg, mannen, vrouwen en kinderen met verschillende klachten. De sterkte van Kinepelt is dat hun specialisaties zeer uitgebreid zijn en ze hierdoor veel mensen met klachten kunnen behandelen.

De diëtiste en logopediste heeft als doelgroep mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden. De sportcoach mikt op mannen en vrouwen tussen 20 en 70 jaar.

Deze doelgroep is verdeeld qua gebruik van social media. De oudere patiënten zijn gebaat met telefonische afspraken en een persoonlijk onthaal, terwijl de jongere patiënten het gemakkelijker vinden om via de website of social media in contact te komen met Kinepelt.

Stap 4: Bepaal je budget


Bij een bedrijf als Kinepelt is het aangeraden om voorzichtig te beginnen en kijken of het een succes is om daarna te evalueren, de concurrentie in de gaten te houden en dan te gaan bepalen of het budget moet worden aangepast. Eerst bepalen wat je wil bereiken en op welke manier, om daarna vast te stellen welk bedrag daarvoor nodig is.

Stap 5: Formuleer een online waardepropositie


Wat is de waarde die je met social media aan je klanten geeft? Kinepelt kiest via Facebook en de website voor een waarde van functionele, maar ook emotionele aard. Ze wil de patiënten op een professionele manier verder helpen, maar tegelijkertijd wil ze dat de patiënten met een tevreden en gelukkig gevoel vertrekken. In de verdere uitwerking van het social media plan moeten deze waarden zeker aangehouden worden en concreet worden uitgewerkt, aangezien ze richting geven aan te nemen beslissingen.

Stap 6: kies je kanalen en de wijze van publiceren


Als stagiair kies ik ervoor om Twitter, LinkedIn en Instagram als nieuwe kanalen te gebruiken voor Kinepelt. De Facebookpagina en de website zijn uitgewerkt, maar moeten toch regelmatig geüpdatet worden, want dit gebeurt niet omwille van tijdsgebrek.

Stap 7: Stel een contentplan op


Social media gaat om de content waarmee je de conversaties aanzwengelt en levendig houdt. De waardepropositie, de doelgroep, het kanaal, de doelstellingen en het budget bepalen welke content je plaatst en hoe vaak. Kinepelt kan een jaarplan opstellen om te bepalen wanneer je met welke content zal werken. Hiervoor kan het best een content manager aanstellen, intern of extern. Bijlage 1 is een voorbeeld van een content plan template.

Voor Kinepelt lijkt het me een goed idee om een Twitteraccount aan te maken. In bijlage 1 staat een voorbeeld van een Twitteraccount waarbij ze sneak peak filmpjes gebruiken om klanten enthousiast te maken voor hun product. Kinepelt zou filmpjes over de groepslessen kunnen posten op Twitter. Indien het filmje ook op YouTube geplaatst wordt, dan kan de sportcoach in het filmpje tips geven over hoe je oefeningen kan doen om in vorm te geraken of te blijven, een soort van handleiding.

De diëtiste kan via Instagram haar klanten foto’s of video’s aanbieden met ideeën voor gezonde voeding en menu’s. De kinesisten kunnen Instagram ook gebruiken om hun specialisaties als Redcord en andere therapieën aan te bieden. Ze kunnen korte video’s van oefeningen plaatsen op Instagram en hun volgers zelf video’s laten uploaden. Instagram werkt via Facebook, dus alle contacten kunnen op deze manier bereikt worden. Ook via YouTube of Twitter zou de diëtiste haar volgers kunnen begeleiden met wekelijkse voedingstips.

Stap 8: Inbedding in de organisatie


In deze stap stellen we de vragen: wie doet wat, en wie mag wat? Kinepelt moet richtlijnen opstellen voor zijn medewerkers. Vaak begint het gebruik van social media bij één afdeling of één persoon in het bedrijf en legt deze persoon uit aan de anderen op welke manier de kanalen gebruikt worden. Dit werkt het meest ordelijk en zo is alles voor iedereen duidelijk. Bij vragen kunnen de medewerkers dan terecht bij de expert.

Stap 9: Publiceren en reageren


In stap 9 is het de bedoeling dat je als firma gaan uitzoeken welke berichten het best aanslaan bij het publiek. Dit is zoeken en proberen. Kinepelt moet zich in deze fase afvragen of het content is om te delen met de wereld en met welke content de lezers het meest gediend zijn.

Stap 10: Meten en leren


Key performance indicators moeten worden opgesteld. In het geval van Kinepelt gaan we ons afvragen of de website klantvriendelijk is, of er veel likes op Facebook gehaald worden, of de landingspagina gebruikersvriendelijk is, waar de bezoekers vandaan komen gesurft voor ze de pagina bezoeken, of de trefwoorden geschikt zijn, of ze een unique selling point hebben. Dit kan gemeten worden met google analytics of via Facebook zelf en er kan een vergelijking met concurrenten gemaakt worden.

Ook is het belangrijk om te kijken of de waarde propositie aanslaat en het budget voldoende is.

Indien de doelstellingen niet bereikt zijn, dienen er aanpassingen gedaan te worden.

Stap 11: Bepaal je return on investment


Het bedrijf kijkt naar de KPI’s om te bepalen of je return on investment goed is. Het gaat over het budget, haal je je geld er op lange termijn uit? Maar ook over andere resultaten zoals de groei van fans, bezoekers van de site, je online reputatie, spontane sollicitaties, … enz. Je moet je als bedrijf afvragen of de investeringen opwegen tegen de opbrengsten. Houd hierbij ook rekening met de tijdspanne die je je bedrijf geeft voor de campagne.

Stap 12: Maak het bekend!


Kinepelt moet ervoor zorgen dat wanneer het viraal gegaan is, alles gecontroleerd heeft, ook steeds de opvolging verzorgt van de social media die het gebruikt. Zorg ervoor dat je feedback geeft aan je patiënten die vragen stellen via Twitter, … enz. Maak je merk bekend door steeds dezelfde huisstijl te gebruiken, ook bij in social media.

Samengevat:


http://www.marketingfacts.nl/images/vacatures/12stappen.jpg

Bijlage 1: voorbeeld Twitteraccount


http://www.travelnext.nl/wp-content/uploads/2012/09/schermafbeelding-2012-09-11-om-17.07.40.png

So you’ve heard from everyone and their mother that you need to plan your content. Yeah, thanks,

am I right? But what are the few things you can do to publish awesome content consistently? Here

is a content plan template to help you focus on the things that will help you become a rock star at

content marketing.

Start with a measurable goal.

Content marketing goals build upon one another.

Measure these metrics (and determine a few more

all your own if you’d like).

Social media shares:

Social media subscribers:

Traffic:

Email subscribers:

Customer conversions:

Other:


Give yourself SMART goals to help you understand how to improve or what they need

to change.

By


]

day, month, year

[

my


]

marketing type

[

will reach]

#

[social shares every

]

time frame[

that will

impact on

[

growth].Plan a consistent time and day when you will review your goals. Go ahead, schedule this on your calendar!

Choose your tools.

Now determine which tools you’ll use to actually

measure these results:

How To Actually

Execute Your Content Strategy

With A Content Plan Template

Flesh our your “marketing funnel” with real content ideas.

Wirte a list of every question your readers have along the way from being a newbie to an expert in your

industry (and with your product).

Now, organize all those questions in a chronological order. If this were a perfect world, how would your

audience step through your content from beginning to end that will result in them converting into your

customer?

From there, answer every question. Think of multiple bullet points here: There are probably dozens of

answers to every question.

Those answers serve as the foundation of your content you’ll create. Now you can see where there are gaps

in your existing content, too, so you can fill those areasGather your resources.

Who will help you write your content? List every writer who will help you out:

Who will help you design the content? List every designer or person who will help you out:

Who will help you optimize, publish, share, promote, and repurpose the content? These are your editors,

so to say, so list every person who will help you out:

Narrow those individuals to a core gorup of minimum people necessary to create consistent content.

Writers:

Designers:

Editors:

Meet with each of these individual’s managers to agree on their responsibilities.

Meet with each individual to discuss their responsibilities.

Plan your publishing frequency.

The best advice here is to start slow. New processes take time to learn, so it’s likely that at first, the team will

need to commit more time to produce content simply because they’ve never done this before.

Month 1

Publish twice, two weeks apart to get started.Month 2

You're getting the hang of it! Publish two

more times.

Month 3

Now you're mastering this, right? Try two

more times.

Month 4

Alright, rock star.

Add in one more post.

Month 5

How did that go?

Publish three more this month.

Month 6

Now that you know exactly how this works,

publish four posts!

Set a publishing frequency goal.

When you establish your content program, the reach of every piece you publish will grow. But here’s a

simple model to help you estimate a good publishing frequency to shoot for based on how your current

content contributes to your goals:Plan and create your content.

Plan the answers you fleshed out for your marketing funnel as content on your editorial calendar.

Note: It’s good to have a mix of content from every part of the marketing funnel so don’t just start from the

beginning and work to the end. Plan content from the beginning, middle, and end.Review how you did.

Set up a weekly, bi-weekly, or monthly touch point with your team. We advocate weekly touch points to use

what you learn to make quick decisions to change the direction of your content.

Ask your team these questions during the meeting:How did the content influence our goals?

What went well?

What should we stop doing?

What should we do differently?

What should we continue doing?

How will we improve our next piece of content based on what we just learned?

Recap who is responsible for making any changes you discuss as a team to improve your content plan.Execute your social media strategy with

CoSchedule—your social media and content

marketing editorial calendar.

HEAR THE RAVES

“I


need

to


keep

our


editorial

calendar sharp, coordinate our

guest

contributors,and

make


sure we are amplifying our blog

posts


with

social


media.

For


me,

CoSchedule

does

all


that

perfectly. It’s like magic for my

blog!”Jay Baer, Convince & Convert

Bestselling Author of YouTility:

Why Smart Marketing Is About

Help Not Hype

“I


use

CoSchedule

to

promote


every new blog post and to re-

s

ts

o

pr

a

lu

p

op

t

so

m

ym

e

to

m

or

p

on a regular basis. It is a one-stopsolution, since I can post to every

social media channel from within

WordPress. It is simple, elegant,

and an indispensable part of my

toolbox.Michael Hyatt, New York Times

Bestselling Author of Platform:

Get Noticed in a Noisy World

 • Social media plan Kinepelt
 • Stap 2: bepaal je doelstellingen
 • Stap 3: Bepaal en analyseer je doelgroep
 • Stap 4: Bepaal je budget
 • Stap 5: Formuleer een online waardepropositie
 • Stap 6: kies je kanalen en de wijze van publiceren
 • Stap 7: Stel een contentplan op
 • Stap 8: Inbedding in de organisatie
 • Stap 9: Publiceren en reageren
 • Stap 11: Bepaal je return on investment
 • Stap 12: Maak het bekend!
 • Bijlage 1: voorbeeld Twitteraccount

 • Dovnload 96.93 Kb.