Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Sportlight acht is met Fethi Ozerdogan (44) van voetbalvereniging Viod uit Doetinchem

Dovnload 5.79 Kb.

Sportlight acht is met Fethi Ozerdogan (44) van voetbalvereniging Viod uit DoetinchemDatum24.05.2017
Grootte5.79 Kb.

Dovnload 5.79 Kb.

In de Sportlight (8): Fethi Ozerdogan
Op zoek naar clubmensen wiens bijzondere verhalen de spotlights verdienen, trekt StadDoetinchem.nl langs regionale sportclubs. Sportlight acht is met Fethi Ozerdogan (44) van voetbalvereniging Viod uit Doetinchem.
Officieel zet hij zich pas enkele maanden in voor Viod, maar achter de schermen is Fethi Ozerdogan begin 2014 al begonnen om als hoofd voetbalzaken het beleidsplan Viod 2020 vorm te geven. En of dat nog niet genoeg is, moet hij als hoofdtrainer de ambitieuze club in de tweede seizoenshelft gaan behoeden voor degradatie uit de tweede klasse. Kortom, bij de Doetinchemmers is Ozerdogan een man die ertoe doet.
Dat hij de vertrokken oefenmeester Wilhard Knipscheer opvolgt, is weinig verrassend. De Turkse Nederlander is in het bezit van een TC 1 diploma, heeft een rijk trainersverleden (onder meer bij Ulftse Boys, Erica ’76, AGOVV en Reunie en als jeugdtrainer bij De Graafschap en Go Ahead Eagles) en miste het coachen. “Het op het veld staan mis ik. Het liefst wil ik zowel hoofd voetbalzaken als trainer zijn”, erkent Ozerdogan een dag voordat bekend wordt dat Knipscheer stopt.
Viod staat momenteel met 14 punten elfde in 2I, op vier punten van de veilige tiende plek. Toch houdt Ozerdogan geloof in directe handhaving. “Ik heb er vertrouwen in dat het na de winterstop goed komt. We hebben genoeg kwaliteit. De laatste weken van 2014 waren minder. Dat komt ook door een gebrek aan ervaring van trainer en spelers in de tweede klasse. Vergeet niet, onze promotie was verrassend. We lopen voor op schema.”
Daarmee verwijst Ozerdogan naar de langetermijnplanning. “Alles staat in het teken van Viod 2020. Dan willen we een goede tweedeklasser zijn, met soms een uitschieter naar de eerste klasse”, vertelt de hoofd voetbalzaken. Volgens hem is Viod een ontwakende reus in het Gelderse amateurvoetbal. “Ons complex heeft uitstraling, elke week druppelen nieuwe leden binnen en het aantal sponsoren is enorm gestegen.”
Om van de hoofdmacht een stabiele tweedeklasser te maken, wil Ozerdogan jeugdteams naar een hoger niveau brengen. “Over vijf jaar moeten de F1 en E1 structueel in de hoofdklasse spelen en de D1 op divisieniveau tegen grote clubs als SML, ESA en AZSV “ zegt de technische beleidsbepaler terwijl uit zijn smartphone de Champions League-hymne als beltoon klinkt.
Na het afhandelen van het telefoontje vervolgt Ozerdogan: “Om stappen te maken met teams, moeten er goede trainers zijn. We hebben nu vier trainers met een TC 2 diploma op het tweede, de A1, B1 en C1 staan. En de trainers van de selectieteams daaronder hebben TC 3 diploma’s. Zelf hou ik in de gaten dat de speelwijze en trainingen van de elftallen gelijk zijn en stuur waar nodig bij. Ik vind dat we een van de beste jeugdopleidingen van de regio hebben.”
“Over een aantal jaar gaan eigen jongens doorstromen”, vervolgt de hoofd voetbalzaken. “Om dat te realiseren moet het onderin staan als een huis. De E1 tot en met E4 zijn selectieteams geworden met in totaal 36 spelertjes. Uit die lichting hopen we een A1 te krijgen. Van daaruit moeten spelers gaan doorstoten naar het eerste en tweede elftal.”
Zover is het nog niet. “We zijn pas kort onderweg met dit plan. Om het op poten te zetten, heb je minstens drie jaar nodig. Over twee jaar moet in de jeugd het verschil te zien zijn”, aldus Ozerdogan, die overdag operatieassistent chirurgie is in het Slingeland Ziekenhuis. “Ze schijnen geen last van mijn drukke bestaan bij Viod te hebben”, lacht de voetballiefhebber. “Ik ben heel fanatiek, ga er tweehonderd procent voor. Mijn ervaring wil ik delen om spelers en trainers beter te maken.”


Dovnload 5.79 Kb.