Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Standhouders

Dovnload 103.24 Kb.

Standhouders



Datum08.12.2018
Grootte103.24 Kb.

Dovnload 103.24 Kb.

Antwerpen Proeft 2010




STANDHOUDERS

Standen 1, 2 en 3


Hofke van Bazel – Gastronomie

Aan het pittoreske plein van Bazel, zowat het mooiste dorpje van Vlaanderen, vindt u een gastronomische topper. Chef-kok Kris De Roy van Hofke van Bazel en maître d’hôtel Mario Meeuwesen wonnen in 2009 de Innovatie en Styling Award bij de Zilveren Oester Trofee in het Zeeuwse Goes, met tal van sterrenrestaurants als concurrent. Twee jaar eerder al was Hofke van Bazel laureaat van de wedstrijd Eerste Kok van België van Gastronomische Club Prosper Montagné. Hofke van Bazel heeft de bereiding van klassieke gerechten tot een kunstvorm verheven. Kris kookt met passie in naam van de pure smaak. Onlangs maakte hij zich in Tokio de finesses van de Japanse keuken meester. Verder valt het restaurant op door zijn wijnkelder vol ronkende namen én door zijn authentiek landelijk, gemoedelijk interieur. Voor rokers is een smaakvolle bar-fumoir ingericht. De tuin maakt indruk. Wie even de drukte van de stad wil ontvluchten in een culinaire oase van rust is bij gastvrouw Gina Miurin aan het juiste adres. U leest er alles over in het fraaie, rijk geïllustreerde eerste boek van Hofke van Bazel, verschenen in 2009.

Koningin Astridplein 11-13
9150 Kruibeke (Bazel)
T: 03 744 11 40
www.hofkevanbazel.be

Standen 4, 5 en 6


Michel Van Tricht & Zoon – Kaasaffineurs

De beste Belgische, Nederlandse, Luxemburgse en Ierse restaurants hebben kaas van Michel Van Tricht & Zoon op hun kaart staan. Michel nam de zaak in Berchem in 1978 over van zijn vader en bouwde deze uit tot een internationaal gerenommeerde kaasspeciaalzaak. Ondertussen werkt ook zoon Frédéric mee. Michel is een overtuigd bourgondiër en perfectionist. Wekelijks trekt hij naar de Parijse vroegmarkt Rungis, waar hij met de nodige kunde producten selecteert bij zijn leveranciers. Hij en Frédéric zijn steeds op zoek naar topkazen in Europa. Hiervoor doen ze Frankrijk, Spanje, Portugal, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland en uiteraard ook België aan. Als professionele affineurs met jarenlange ervaring rijpen ze kazen in eigen rijpingskamers tot ze helemaal op punt staan. De zaak van de Van Trichts valt op met zijn overweldigende keuze aan ambachtelijk lekkers, bereide gerechten en verfijnde charcuterie. Verder is er de Cheese & Wine Bar. Hier kunt u ontbijten, lunchen of een glaasje drinken, zowel binnen als op het terras.

Op culinair festival Antwerpen Proeft stellen Michel en Frédéric u een bordje met uitgelezen kazen voor, begeleid met een lekker glas van Domaines de Vinsmoselle. Dit is met 800 hectaren wijngaarden, 500 wijnboeren en 6 producerende wijnkelders de grootste naam in wijnen en crémants van het Groothertogdom Luxemburg. Onder andere de feestelijke bubbels van Poll-Fabaire komen van Domaines de Vinsmoselle.



Kaasaffineurs Michel Van Tricht & Zoon
Fruithoflaan 41

2600 Berchem


T: 03 440 14 05

www.kaasmeestervantricht.be

Domaines de Vinsmoselle
Route du Vin 12
L-5450 Stadtbredimus
Groothertogdom Luxemburg
www.vinsmoselle.lu


Standen 7 en 8


Rascasse – Gastronomie | Cook & Style – Cateraar

Tijdens Antwerpen Proeft slaan Erwin Denys van restaurant Rascasse en Christophe Verschuere van cateraar Cook & Style de handen in elkaar. Erwin en Christophe leerden elkaar kennen in hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Sindsdien zijn ze vrienden voor het leven. De twee werkten eerder al samen in restaurant De Karmeliet in Brugge. Allebei begonnen ze een bruisende zaak in het Antwerpse. Bovendien delen ze dezelfde visie: werken met topproducten om kleurrijke, lekkere en eigentijdse gerechten te creëren.

Erwin en zijn echtgenote Caroline Claeys startten twee jaar geleden met hun eigen gastronomische avontuur te Kapellen. In Rascasse kunt u vooral genieten van Frans-Belgische gerechten. Vis- én vleesliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. In zijn combinaties zoekt de chef-kok naar frisse contrasten en evenwicht. Hij houdt altijd rekening met de seizoenen en werkt graag met streekproducten. Zijn vrouw zorgt voor een vlotte en charmante bediening. Beste bewijs: Caroline werd verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2010 door de toonaangevende gastronomische gids GaultMillau.

Cook & Style is een dynamisch cateringbedrijf, gespecialiseerd in vipcatering. Ze bieden kwaliteit en service met een vleugje rock-’n-roll!




Rascasse
Kalmthoutsesteenweg 121
2950 Kapellen
T: 03 297 94 29

www.restaurantrascasse.be

Cook & Style
Antwerpsesteenweg 18b
2520 Ranst (Broechem)
T: 0496 53 72 78

www.cookandstyle.be



Stand 9
Pierre Marcolini – Chocolatier

Chocolatier Pierre Marcolini is een Belg van Italiaanse origine. Hij is een creatieve durfal en meest van al begeesterd door chocolade. Hij maakte er zowaar een levenskunst van. Dag in dag uit is hij op zoek naar perfectie en benadert hij zijn creaties met de grootste precisie. Uit alle uithoeken van de wereld verzamelt hij verrassende smaken en parfums, die zijn recepten typeren. Maar Pierre is niet alleen gek van chocolade. Hij ontwerpt ook ijs, sorbets, desserts en biscuits die aangepast zijn aan de seizoenen en de evolutie van zijn smaakverlangens. De firma Pierre Marcolini, opgericht in 1995, telt naast de 17 boetieks over de hele wereld ook een hypermodern productieatelier met een experimenteel keukenlaboratorium. Het jonge en bruisende bedrijf specialiseert zich in haute-couturechocolade en is voortdurend op zoek naar nieuwe smaken en texturen. Pierre zelf heeft in korte tijd een indrukwekkende schare fans verzameld. En hij mag verschillende prestigieuze prijzen de zijne noemen. In 1991 ontving hij van Gastronomische Club Prosper Montagné de prijs van Eerste Banketbakker van België. In 1995 werd hij wereldkampioen banketbakken en in 2000 Europees kampioen.

Kelderstraat 3


2000 Antwerpen
T: 03 226 50 01

www.marcolini.be


Standen 10, 11 en 12


Lucy Chang – Zuidoost-Aziatisch

Lucy Chang’s menu is a collection of traditional and eclectic dishes from Vietnam, Thailand, Malaysia, Laos and China.  All dishes are conceived to be one-dish meals, except for the selection of finger foods called small dishes. Diners are served all courses at once, in the typical Asian style, designed for expedience, satisfaction and, if diners so choose, sharing.  Also typical to Asian cuisine, the dishes, while intensely flavourful and varied in taste and texture, are prepared with the freshest top-quality vegetables, meat and fish and are both healthy and balanced.



Marnixplaats 16-17
2000 Antwerpen
T: 03 248 95 60

Bredabaan 131


2930 Brasschaat
T: 03 653 56 71

Zeedijk 563


8300 Knokke-Heist (Knokke)
T: 050 62 00 66

Amerikaanse Straat 124


1050 Brussel (Elsene)
T: 02 538 90 73

www.lucychang.be

Stand 13
MataMata & PiliPili – Afrikaans

MataMata & PiliPili is het restaurant dat ’t stad Afrikaans leerde eten. Het ligt in de Hoogstraat en zorgt al bijna tien jaar voor een kleurrijke toets in het Antwerpse straatbeeld. Aan de stoofpotten staat een Oegandese chef-kok, die gerechten van heel het Afrikaanse continent voor u op tafel tovert. Van een boboti uit het land van de wereldbeker voetbal 2010 en een Congolese moambe met rijst en saka-saka, tot een Senegalese mafé met een portie makemba, of had u liever fufu erbij? De pili-pili mag natuurlijk niet ontbreken. MataMata & PiliPili – wat in de Centraal-Afrikaanse taal Lingala de dikke en de dunne betekent – is ook gekend als cocktailbar, en wel eentje waar u van de heerlijkste mixdrankjes kunt genieten. Perfect als aperitief. Het vrolijk, stressvrij en uitgesproken zonnig karakter van dit adres zal u het gevoel geven dat u met vakantie bent en zal u ongetwijfeld een glimlach van oor tot oor bezorgen.

Hoogstraat 44

2000 Antwerpen
T: 03 213 19 28
www.matamatapilipili.be

Standen 14 en 15


Las Tapas | El Puerto – Spaans

Zin in de traditionele, klassieke Spaanse keuken? Klaar voor een degustatiereis door Spanje? In dat geval moet u op huisnummer 23 op de Grote Markt zijn. Daar verwent Las Tapas u met een ongezien breed assortiment zuiderse verrassingen. In deze Spaanse enclave in hartje Antwerpen krijgt u de meest exclusieve tapas op uw bord. Ook kleinere broer El Puerto, op het Zuid, tilt tapas naar een hoger niveau. Een kleurrijke stoet heerlijkheden passeert voor uw neus: pata negra, calamaris, pinchos, te veel om hier op te noemen. Die uitmuntende maaltijd rondt u natuurlijk in Spaanse stijl af, met een crema catalana die aan uw tafel wordt gebrand. Authentieker kan bijna niet!




Las Tapas
Grote Markt 23
2000 Antwerpen
T: 03 225 00 23
www.lastapas.be
El Puerto
Waalse Kaai 24
2000 Antwerpen

T: 03 238 97 60

www.elpuerto.be


Stand 16
Het Pand – Frans-Italiaans | Crème de la Crème – Roomijs

Restaurant Het Pand is gelegen in Berchem, in de wijk Pulhof vlak bij het fraaie Middelheimpark. De sympathieke chef-kok en eigenaar Steve Blockhuys trakteert zijn gasten al jaren op smakelijke gerechten op basis van ultraverse topingrediënten. Puurheid, eenvoud en kwaliteit staan centraal in zijn gezonde mediterrane keuken, en alles wat op tafel komt, wordt vers in huis bereid: van brood tot de lekkernijen bij het dessert. U kunt kiezen voor het seizoengebonden menu à la carte, voor een reeks suggesties of voor het populaire menu carte blanche. Hierbij laat u zich tijdens een culinaire wandeling verrassen door de creativiteit van de chef. Maar niet alleen in zijn eigen keuken kan Steve zijn ei kwijt. Sinds kort werkt hij nauw samen met het Hasseltse Crème de la Crème. Met deze roomijsproducent creeërt hij originele ijssmaken, gebaseerd op onder andere Belgische streekproducten zoals babelutten, cuberdons of neuzekes en ook rijstpap. Op Antwerpen Proeft worden deze nieuwigheden in primeur aan het grote publiek voorgesteld. Zeker het ontdekken waard. Smakelijk!


Het Pand
Troyentenhoflaan 53
2600 Berchem
T: 03 281 30 74
www.restauranthetpand.be

Crème de la Crème


Hellebeemden 3
3500 Hasselt
T: 011 20 13 94
www.cremedelacreme.be

Standen 17 en 18


Gusto Kitchen & Bar – Eigentijds

Delicious ways to relax


Dat is waar Gusto Kitchen & Bar voor staat. Een lekkere, veelzijdige keuken en pure ontspanning. Of u nu komt voor een fantastisch diner, een verrassende lunch, een verkwikkend glas of een snelle hap, u komt gegarandeerd terug voor meer. Een van de grootste troeven van Gusto is de uitstekende ligging. In hartje Antwerpen, aan een bruisend plein, onder de grootste luifel van Europa. De zon blijft hier lang hangen, net als het publiek. Van dagjesmensen, shoppers, marktbezoekers, toevallige passanten tot zakenmensen. Iedereen voelt zich thuis in de kosmopolitische Gusto-sfeer. Maar deze zaak heeft nog meer: U geniet op één plek van topgastronomie én topentertainment. Twee uur voor de voorstelling kunt u bij Gusto aan tafel gaan. U laat uzelf à la carte verwennen, of kiest voor het overheerlijk Theatermenu. Waarna een medewerker u persoonlijk naar de theaterzaal begeleidt, zodat u wachtrijen vermijdt. En wanneer het laatste applaus na alweer een prachtige show in ontvangst is genomen, kunt u terecht in de loungebar om na te genieten.

Theaterplein 1


2000 Antwerpen
T: 03 289 27 50
www.mygusto.be

Stand 19
Ellenbee – Italiaans | Matizze – Simply Italian




U kunt in Antwerpen dubbel genieten in zuiderse sferen. Chef-kok Angelo Piras brengt in Ellenbee een Italiaanse keuken zonder al te veel tralala: pure, zuivere ingredïenten in tradionele bereidingen. Aan zijn zijde staat de ravissante Julie Brancale. Chef-kok Pino Viola van zijn kant geeft in het onlangs geopende Matizze Simply Italian een verfijnde, eigenzinnige twist aan gerechten uit het land van la dolce vita. Ellenbee, een afkorting voor Lunch & Business, huist in een fraai gerenoveerde directeurswoning op een kwartiertje stappen van station Antwerpen-Centraal. Het terras geldt als een van de meest gezellige in de stad, op de speelplaats van een voormalige school en omringd door olijfboompjes. Het herenhuis van Matizze Simply Italian kent u van het tv-programma Mijn Restaurant!: ronduit klasse, eigentijds ingericht en op nog geen minuut van de Nationale Bank aan de Leien. Op de eerste verdieping vindt u nu de trendy Matizze Cocktail & Champagne Lounge, waar ook cognac- en whiskyliefhebbers worden verwend. Hier wordt u van woensdag tot zaterdag verwacht vanaf 17 uur. De perfecte plek voor een glaasje na het werk of voor het uitgaan.


Ellenbee
Sint-Elisabethstraat 38a
2060 Antwerpen
T: 03 270 16 95

www.ellenbee.be

Matizze Simply Italian
Van Breestraat 4
2018 Antwerpen
T: 03 337 38 36

www.restaurantmatizze.be


Standen 20 en 21


Patisserie Manus

De naam Manus is een begrip in Antwerpen en ver daarbuiten. Herman Janssens deed ervaring op bij gerenommeerde etablissementen in de Scheldestad en ook in Knokke. In zijn eigen patisseriezaken in Brasschaat en Kapellen wordt alleen met hoogstaande, dagverse producten gewerkt. Herman hecht veel belang aan zowel precisie als vernieuwing. Het hele assortiment wordt door een goed uitgebalanceerde ploeg in huis bereid en tot in de puntjes verzorgd. De winkelmeisjes staan u bij met goede raad zodat u altijd de juiste keuze maakt. In het weekend zorgen de bakkers de hele dag door voor verse pistolets. Op zondag bakt Manus elk uur tot en met vier uur ’s middags. Nieuw is degustatieworkshop@manus, waarbij jong en oud het reilen en zeilen van de patisserie en de chocolaterie zelf kunnen beleven. Benieuwd? Neem snel een kijkje op website www.patisseriemanus.be en schrijf u in voor deze zoete workshop!




Bredabaan 491
2930 Brasschaat
T: 03 651 30 55

Antwerpsesteenweg 28


2950 Kapellen

T: 03 665 46 16



www.patisseriemanus.be

Standen 22 en 23


Velvet Lounge – Kosmopolitisch

Deze place to be op het Zuid heeft niet alleen een trendy interieur, Velvet Lounge is ook een echte voortrekker op culinair gebied. Het ervaren en gedreven keukenteam wil u het smakelijkste uit de vier windstreken laten proeven. De menukaart met fusion- en klassieke gerechten lijkt wel een culinaire reisgids! Maar ook muzikaal valt hier veel te beleven. Aan tafel versterkt etnische achtergrondmuziek de multiculturele feel. ’s Nachts zet u uw wereldreis verder op de hipste loungetonen en jazzy grooves. Net als Bilbao, Cityzen, nieuwkomer Le55 en Pure is Velvet Lounge een onderdeel van Velvet Group. Dat is niet anders voor Strantwerpen, of: Antwerpens stadsstrandbar par excellence, waarvoor u tegenwoordig aan de Westkaai op het Eilandje moet zijn. Velvet Group verzorgt de catering voor alle soorten evenementen, van uw verjaardagsfeestje tot de grootste bedrijfshappenings. Het gamma aan hapjes is even kosmopolitisch als duizelingwekkend uitgebreid. Voor meer informatie kunt u op website www.velvetlounge.be terecht. Het vlaggenschiprestaurant zelf, dát vindt u op de Luikstraat.


Luikstraat 6

2000 Antwerpen

T: 03 237 39 78

www.velvetlounge.be


Stand 24
Australian Fine Wines – Australische wijnen & specialiteiten

Australian Fine Wines is sinds 1998 importeur van exclusieve Australische wijnen. Eigenaars Bart en Katrin Stoelen wonen Down Under en kiezen eigenhandig de wijnhuizen uit. Elke streek van Australië is vertegenwoordigd, met onder andere Barossa Valley, Coonawarra, Margaret River, McLaren Vale, Riverina en Tasmanië. In het gamma van Australian Fine Wines vindt u flessen in alle prijscategorieën: dagelijkse drinkwijntjes, wijnen voor diners, party’s en feesten en absolute toppers voor speciale gelegenheden. Relatiegeschenken worden op maat samengesteld tijdens de eindejaarsperiode. In de zomermaanden kunt u wijnvaren: een combinatie van een boottochtje op de Binnennete van Lier met aansluitend een wijndegustatie in de wijnkelder van Australian Fine Wines. Hier kunt u ook met familie of vrienden privéproeverijen organiseren, al of niet gecombineerd met hapjes, Australische meatpies, met een aangepaste kaasschotel of een walking dinner. Geef Australian Fine Wines gewoon een seintje, mate.

Werf 13
2500 Lier


T: 03 480 75 95

www.australian-fine-wines.com

Stand 25
Fiskebar – Vis & seafood, wijnen

Fiskebar verenigt Scandinavische sfeer met Franse traditie, ondersteund door een internationaal keukenteam. Chef-kok Nikolaj Kovdal is een immer goedgemutste Deen die nu al een tijdje in Antwerpen woont. Hij werkte onder andere in een Franse brasserie in Hamburg, en maakte zich de traditioneel Japanse viskeuken meester. Bij het speels ingericht restaurant op de Marnixplaats staan eenvoud en pure smaak centraal. Superverse vis, die u zelf aan de koeltoog kunt kiezen, wordt gebakken op de plancha, perfect gegaard en bestrooid met een snuifje zeezout. Oesters, rijkelijke zeevruchtenschotels, scampi en gamba’s, Russische koningskrab en levende kreeft zijn al even geliefd. De bediening is ontspannen en vlot. De wijnkaart is uitgebreid. En ook: De prijs-kwaliteitverhouding van Fiskebar kent in Antwerpen zijn gelijke niet. Reserveren is hier een must, zeker als u ’s avonds een zilt festijn plant.


Marnixplaats 12-13

2000 Antwerpen

T: 03 257 13 57

www.fiskebar.be


Stand 26
Hochito – Cocktailbar


Hochito®, of: de Hollandse mojito.
Limoen en verse munt gaan hier samen met partjes clementine. Het vuur komt van Neerlands gedistilleerde trots, jonge graanjenever. Sprankelend water zorgt bij deze cocktail voor de finishing touch.
Met een Hochito® roept u élke dag de zomer op. Wat een kleuren. En de smaak, daar zegt u ja tegen. Fris-zurig, net zoet genoeg en een tikje bitter.
Hoe u deze cocktail maakt, daar leest u op website hochito.nl alles over.
Probeer in de cocktailbar van Antwerpen Proeft zeker ook een Hochito® Sjiek met cava. Durvers gaan voor de Hochito® Keizer met jonge graanjenever en Mandarine Napoléon.
Lekker, verraderlijk onweerstaanbaar. Dat is Hochito®.

Statenstraat 4


NL-6211 TB Maastricht
Nederland
T: +31 6 293 137 45
www.hochito.nl

Stand 27
SanoSano – Healthy & Tasty Food Bar

SanoSano Healthy & Tasty Food Bar verwent de innerlijke mens sinds begin 2009. Op dit lunch- en dineeradres met open keuken krijgt u geen overdadige gerechten op uw bord maar wel lekkere, gezonde en eerlijke maaltijden tegen een scherpe prijs. SanoSano werkt graag met biolabels en het Fairtrade-label, en met artisanale producten zonder kleur- of bewaarmiddelen. Stap even uit de dagdagelijkse drukte en kom tot rust met smakelijke klassieke Spaanse tapas en een goed glas wijn. Of geniet van een van de vele smoothies of een verse pasta terwijl u de kwaliteitskranten doorbladert. Tijdens Antwerpen Proeft wordt SanoSano van een Healthy & Tasty Food Bar even een Healthy & Tasty Food Garden. Vlij u neer op een leuk stoeltje in The Garden en proef al dat gezonde lekkers. Een vitaminerijke smoothie, een frisse salade met gegrilleerde kip of filet van geelvintonijn, uw lichaam zal u dankbaar zijn. Gezond eten moet altijd macrobiotisch of veganistisch zijn? Dacht het niet. Het kan ook op een speelse, complexloze manier. Juist dat bewijst SanoSano, en elke dag voor een groter publiek.

De Gerlachekaai 11


2000 Antwerpen
T: 03 237 84 80
www.sanosano.com

Standen 28 en 29


Roji – Oriëntaals-Frans | Zaowang – Sushi

Chef-kok Naryan Lal Chitrakar leerde zijn vak van een Japanse meester in het Canadese Montreal, waar de sushicultuur al meer dan een halve eeuw floreert. Het perfect marineren van rijst én de juiste keuze van rauwe vis zijn bij sushi van het grootste belang. Deze gerechtjes worden geserveerd met sojasaus, wasabi – groen en nog heter dan mierikswortel – en gemarineerde gember. Bij de kleinere, ronde hosomaki wordt vis of een groente in kleefrijst en gedroogd zeewier gerold. De creativiteit van de chef komt vooral tot uiting in zijn gewaagde tot spectaculaire futomaki met verscheidene ingrediënten, waaronder ook tempura of typisch Japanse beignets. Teriyaki – lees: vlees of vis op de grill met een saus van soja, rijstwijn en suiker – plus wokgerechten uit Zuidoost-Azië zorgen ervoor dat ook niet-sushiverslaafden bij Zaowang aan hun trekken komen. Itadakimasu!

Nieuwe telg is Roji, gehuisvest in de imposante kelder van een dertiende-eeuws kanunnikenklooster. Meester-antiquair Axel Vervoordt tekende voor de renovatie, samen met de Japanse decorateur Micky Tatsuore. Meubels en servies werden artisanaal vervaardigd. Het unieke en imperfecte hiervan zorgt voor een perfect zengevoel. Roji heeft een weidse restaurantruimte met zowel lage als hoge tafels, een sake-, wijn- en cocktailbar met salon, een monumentale open haard met zithoekjes en een aparte sushibar. Op het hoofdmenu staan fingerfood en kleine gerechten, vaak Belgische producten, bereid op oriëntaalse wijze. Achteraan in de sushi- en sashimibar kijkt u toe hoe de chef à la minute sushi’s bereidt. Roji betekent het pad in de traditionele Japanse tuin van de woning naar de machiai, het huisje waar de theeceremonie een moment van rust en meditatie brengt na een dag werk. Zo betreedt ook u een andere wereld wanneer u de trap naar Roji afdaalt.


Roji
Oude Koornmarkt 26
2000 Antwerpen
T: 03 296 61 33
www.roji.be

Zaowang
Oude Koornmarkt 22

2000 Antwerpen
T: 03 290 55 29
www.zaowang.be

Standen 30 en 31


Magnus Kwaliteitswijnen | De Laet & Van Haver Dining – Belgisch-Frans, Chileense specialiteiten (Antwerpen Proeft)
Lekker en betaalbaar, daar streeft Magnus Kwaliteitswijnen al sinds 1984 naar. Het gamma bestaat uit meer dan 400 prijsbewuste en degelijke wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Duitsland, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië en Australië. Breng eens een bezoek aan de degustatieruimtes en winkels in Kontich of Deurne. Bij Magnus kunt u als particulier, restaurant of bedrijf elke dag behalve zondag terecht, doorlopend van 9 tot 18 uur. Altijd staan er 20 tot 25 wijnen klaar om te proeven en er is steeds iemand aanwezig om u met raad en daad bij te staan. Hebt u niet veel tijd of sleurt u niet graag met zware dozen of kisten? Maak dan gebruik van de handige leveringsdienst, gratis voor heel België bij bestellingen vanaf 85 euro. Overdag niet thuis? Dan brengt Magnus uw wijnen ’s avonds tot aan uw voordeur. Voor Antwerpen Proeft werkt Magnus Kwaliteitswijnen samen met De Laet & Van Haver Dining, dat voor de gelegenheid de Chileense kaart trekt.

In een nagelnieuw gebouw op de hoek van de Kapelstraat in Hove huist De Laet & Van Haver Dining. Hier krijgt u een heerlijke Belgisch-Franse keuken met mediterrane invloeden geserveerd. Interessante seizoengerechten ook, waardoor de menukaart regelmatig verandert. Bij een uitgekiende maaltijd hoort aangepaste wijn, en geen goed restaurant zonder pico bello sommelier. Jong bloed in dit geval: de dynamische Christophe De Cock met zijn levensgrote passie voor wijn. De inrichting van het restaurant is een mix van exclusieve en landelijke stijlelementen, deels ingevuld door Flamant. Grote trots is de open keuken, waar u de bevlogen chef-kok Jamel Wauters aan het werk kunt zien. En waar ook kookdemonstraties en workshops worden gegeven. Bekijk de menu’s en suggesties eens op www.delaet-vanhaver-dining.com.




Magnus Kwaliteitswijnen
Bisschoppenhoflaan 575
2100 Deurne

Magnus Kwaliteitswijnen


Mechelsesteenweg 313
2550 Kontich (Waarloos)

T: 03 326 55 33
www.magnuswijnen.be

De Laet & Van Haver Dining

Kapelstraat 102

2540 Hove


T: 03 455 63 71

www.delaet-vanhaver-dining.com


Stand 32
River Kwai – Thais

Sawasdee kha! Bij deze druk bezochte vaste waarde aan de Vlaamse Kaai kunt u al meer dan twintig jaar komen proeven van de verfijnde, authentieke Thaise keuken. Met veel zorg proberen Pami en Inge, de enthousiaste tweede generatie, u op het Antwerpse Zuid even te laten wegdromen van het land van koning Bhumibol. Finesse in geuren, kleuren en smaken is hier een erezaak. De specialiteiten van het huis zijn verschillende soorten curry met kokos naast bereidingen met verse vis, zoals pla pow of in bananenbladeren gesmoorde goudbrasem. Feeërieke oosterse decoratie zorgt voor een bijpassende sfeer. Bij aangenaam weer kunt u tafelen op het ruime terras, een echte aanrader. Altijd kunt u genieten van een verfrissend flesje Singha, hét bier van Thailand. Net alsof u daar weer op reis was.

Vlaamse Kaai 14

2000 Antwerpen

T: 03 237 46 51

www.riverkwai.be

Standen 33 en 34


’t Karveel – Belgisch-Frans, Britse bieren | BBQ Team Laurentius – Grill

Het laatste binnenvaartschip voer in 1967 weg van de Vlaamse Kaai, waarna de dokken op het Antwerpse Zuid werden gedempt. ’t Karveel refereert duidelijk aan het scheepsverleden hier. De bar van dit café-restaurant is een uniek middeleeuws schip met een mooie selectie van wel zeven John Martin-bieren van de tap. Op de kaart staan Belgische en Franse gerechten maar de scheepskok werkt even graag met ingrediënten aangevoerd uit alle wereldzeeën, voor tapas en specialiteiten uit de Afrikaanse en Aziatische keuken. ’t Karveel is natuurlijk ook een gedroomde locatie voor al uw evenementen. Van familie-, vrijgezellen- en bedrijfsfeesten, incentives, recepties, fuiven en td’s tot actieve workshops en meer avontuurlijke salsa- of Afrikaanse avonden. Daarnaast bent u in ’t Karveel altijd welkom voor een lunch of diner in klein en intiem gezelschap. Wat u met wie ook te vieren heeft of wat u ook wil organiseren, de officieren en bemanningsleden garanderen u een aangename vaart: creatief, cultureel en zacht geprijsd.

Voor culinair festival Antwerpen Proeft werkt ’t Karveel samen met het meermaals onderscheiden BBQ Team Laurentius. Deze ploeg staat onder leiding van Guy Heyninck, zelf een gerenommeerd traiteur uit Sint-Niklaas. Op het wereldklassement van de World Barbecue Association bekleedt BBQ Team Laurentius momenteel de 28ste plaats. Culinair vuurwerk verzekerd!


’t Karveel
Vlaamse Kaai 11

2000 Antwerpen

T: 03 237 36 23

www.tkarveel.be

BBQ Team Laurentius
Blokmakerstraat 20
9100 Sint-Niklaas
T: 03 777 72 40

www.bbqteamlaurentius.be



Stand 35
Cuisine Serge – Vis & schaaldieren, traiteur

Als u denkt dat visliefhebbers in de buurt van het Antwerpse slachthuis niet aan hun trekken komen, hebt u Cuisine Serge duidelijk nog niet ontdekt. Serge Lhoest was chef-kok van P’tit Paris Services, en met zijn nieuwe zaak gaat hij verder op de gesmaakte ingeslagen weg. Zo voert hij het gros van zijn producten rechtstreeks in vanuit geboorteland Frankrijk. Hij tovert met ongewone vissoorten als goudmakreel, kapiteinsvis, blauwvintonijn of rode koraalbaars. Daarbij laat Serge, een verwoed diepzeeduiker, zich altijd leiden door het aanbod. Wanneer hij bijvoorbeeld op tong van topkwaliteit stuit, gaat hij daarmee creatief aan de slag. Verder blijven zeevruchten, kreeft en oesters een belangrijke rol spelen in zijn keuken. En de vleesliefhebber verwent hij met specialiteiten als lamsfilet en kalfszwezerik. Het restaurant is van maandag tot vrijdag open voor het publiek. Tijdens het weekeinde kunt u privé boeken of Cuisine Serge op locatie als traiteur inschakelen. Een nieuwe naam en nieuw adres, intiem en gezellig, voor al uw evenementen of feesten.

Lange Lobroekstraat 31-33


2060 Antwerpen
T: 03 272 52 72
www.cuisineserge.be

Stand 36
Glenns Grand Café – Belgisch-Frans, eigentijds


Glenns is vernoemd naar de Antwerpse societykapper Glenn Gemeiner van kapsalons De Cliént. Broer Joel Gemeiner van Den Artist, Eric Wax (Chez Fl’eau, LaRiva) en Carlo Didden zijn de uitbaters en eigenaars. Toen Glenn in 2009 in het ziekenhuis lag en alles er nog op wees dat hij het zou halen, spraken Joel, Wax en Carlo af dat deze nieuwe zaak naar hem vernoemd zou worden. De drie vrienden weken niet van hun voornemen af toen Glenn na een lange lijdensweg toch overleed. Ondertussen blijkt Glenns een waardig eerbetoon én waardevolle toevoeging aan het Antwerpse Zuid. Van 11 tot 23 uur bent u hier welkom voor een drankje, een kwalitatieve snack of een uitgebreide maaltijd. Het culinaire gehalte is erg hoog. Daarvoor staat Carlo borg. Hij was eerder chef-kok bij De Kleine Zavel en het Kasteel van Brasschaat. Het pand van het Grand Café is prachtig: een oude loods vlak bij het Museum van Schone Kunsten. Voor de verbouwing en het interieur tekende de Italiaanse architect Giò Pagani, gekend voor de inrichting van alle Armani-shops in Europa en toonaangevend in zijn genre. Aangenaam detail voor de liefhebbers van een sigaret of sigaar: Bij Glenns vindt u een originele rokersbar. De creatieve cocktails van topniveau, die zijn van nieuw talent en specialist Tom Steurs.

Graaf van Egmontstraat 39a

2000 Antwerpen


T: 03 216 80 10
www.glenns.be

Standen 37 en 38


Harvest – Authentiek Chinees, Japans

’Er is niemand die niet eet en drinkt, maar sommigen kennen de wonderbaarlijke schoonheid van smaak,’ aldus de grote oosterse filosoof Confucius. Harvest staat garant voor een culinaire belevenis, gelardeerd met geraffineerde Chinese en Japanse specialiteiten en inventieve proefcombinaties. Chef-kok Yuen Biu Chow serveert oriëntaalse parels uit alle windstreken: de befaamde eend op vijf wijzen uit Peking, gestoomde dim sum én kreeft uit Kanton, gekruide garnalen uit Sichuan, wok- en teppanyakigerechten uit Japan. Tel daar een gastvrijheid van het hartelijkste soort bij op, en een kader dat zowel klasse als gezelligheid uitstraalt. Om even lekker te pauzeren, voor een uitgebreid diner, een intiem etentje of een stijlvolle zakenlunch. Tafelen in de sfeer en met de echte smaak van het Verre Oosten.

Ter Rivierenlaan 100
2100 Deurne

T: 03 325 66 99

www.harvest-resto.be

Standen 39 en 40


Hendrickx Feesten – Feestenbouwer | www.cava-online.com – Cavabar
Hendrickx Feesten kleurt graag buiten de lijntjes. Deze traiteur en organisator laat voorgekauwde formules achter zich om telkens met een nieuw feest voor de dag te komen, gemaakt op uw maat. Een gezellig diner, een huwelijk, verjaardagsparty of bedrijfsevenement? Hendrickx Feesten gaat samen met u op zoek naar een verrassende locatie. En altijd roepen ze de juiste sfeer op. Denk aan prachtige tenten, stijlvol meubilair, leuke animatie en veel zorg voor licht, muziek, onthaal van gasten en decoratie. Tel daarbij een fijnzinnige, creatieve, eigentijdse en wereldse keuken op. Wilt u culinair genieten volgens de laatste trends en technieken? Dat kan. Maar u kunt evengoed kiezen voor een onbeschaamd traditionele formule of voor verkwikkend eenvoudige gerechten met pure smaken. Het team maakt van elk feest een zinnenprikkelende en plezierige belevenis. Want bij Hendrickx Feesten maken ze nu eenmaal graag mensen blij!

De meest uitgebreide cavawebshop van België heet www.cava-online.com. Hier vindt u meer dan 25 kwaliteitscava’s van 8 bodega’s uit de streek Penedès bij Barcelona en uit Utiel-Requena in Valencia. Traditionele cava’s, biologische, biodynamische, rosé cava’s - zowel brut als semi seco - en zelfs een koosjere cava maken deel uit van het assortiment. Bij de toppers vindt u een brut rosé die voor honderd procent van pinot noir is gemaakt, naast cava’s waaraan een vleugje chardonnay is toegevoegd. Verder organiseert www.cava-online.com tastings en blinde degustaties. U zorgt voor de hapjes, aangepaste kwaliteitscava’s komen eraan. Aan de cavabar op Antwerpen Proeft kunt u van de lekkere Coto d’Arcis brut nature genieten. Deze won in 2009 een gouden medaille op het Concours Mondial de Bruxelles. Ook de nieuwe cava Fuga, brut en brut rosé, wordt voorgesteld op het Zuid. Neem alvast een kijkje op de sprankelende website www.cava-online.com!





Hendrickx Feesten

Steenweg op Sevendonk 169


2360 Oud-Turnhout
T: 014 42 07 24

www.hendrickxfeesten.be

House of Cava
Driehoekstraat 174
2240 Zandhoven
T: 0475 55 81 70
www.cava-online.com

Stand 41
COOKaholic – Kookatelier | KitchenAid

Chef-kok Gaetan Burm van COOKaholic organiseert in hartje Antwerpen workshops voor iedereen. Zowel de meer ervaren foodie als de geïnteresseerde keukenkluns, die misschien met moeite een ei kan bakken, kunnen hier terecht. Het scala bij COOKaholic is breed: puur culinaire thema’s van Italiaans over Thais tot Marokkaans, meer specifieke wijnproeverijen en whisky & food tastings. En een belevenis is het altijd. Onder het waakzame oog van de chef maar altijd op een speelse manier krijgt u de kneepjes van het vak onder de knie. Ter afsluiting geniet u samen met de anderen van uw eigen culinaire creatie. Samen, want een workshop is ideaal voor een uitstapje met vrienden of familie, voor een vrijgezellenavond of voor teambuilding met collega’s. Verder kunt u Gaetan ook bij u op locatie uitnodigen: voor home cooking, voor een tuinfeest of luxebarbecue. COOKaholic werkt intensief met de toestellen van KitchenAid. Dit topmerk is niet enkel synoniem voor technologie en design, maar ook voor echte passie in de keuken.


COOKaholic
Minderbroedersrui 34
2000 Antwerpen
T: 0476 36 12 01

www.cookaholic.be

KitchenAid
Postbus 19
2018 Antwerpen
T: 0800 932 85

www.kitchenaid.be


Standen 42, 43 en 44


Het Gebaar – Gastronomie, patisserie

Roger van Damme groeide op in het Zeeuwse Sluis en liep school in het respectabele Ter Groene Poorte in Brugge. Vijftien jaar geleden streek deze van opleiding patissier neer in Antwerpen. Eerst was er Het Gebaar op de Schuttershofstraat. De hit van weleer, koffie-thee compleet, is vandaag een klassieker waarvan de faam tot ver buiten de stadsgrenzen reikt. Later werd verhuisd naar de voormalige hovenierswoning in de Antwerpse Kruidtuin, den Botaniek in de volksmond. Een uniek romantisch kader was er al, gedistingeerde luxe werd toegevoegd. Roger verfijnde er zijn zoet-zure combinaties zoals chocolade met vers fruit. Het Gebaar zelf groeide er uit tot een allround gastronomische topper. Een lunchrestaurant waar creatieve, artistieke kwaliteitsgerechten worden bereid met soms futuristische technieken. Chef-kok Roger experimenteert dagelijks met nieuwe smaken en texturen. Dat hij een veel gevraagd consultant is, tot in Japan toe, hoeft niet te verwonderen. Dat restaurantgids GaultMillau hem bedacht met drie koksmutsen of toques en met de titel Chef van het Jaar 2010, al evenmin.

Leopoldstraat 24

2000 Antwerpen


T: 03 232 37 10
www.rogervandamme.com

  • STANDHOUDERS

  • Dovnload 103.24 Kb.