Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Suggestie kop: Zevende Haarlem Night Skate Olympisch

Dovnload 7.75 Kb.

Suggestie kop: Zevende Haarlem Night Skate OlympischDatum15.07.2017
Grootte7.75 Kb.

Dovnload 7.75 Kb.

PERSBERICHT
Suggestie kop: Zevende Haarlem Night Skate Olympisch

Suggestie kop: Olympische Spelen centraal bij zevende Night Skate


Haarlem – Woensdagavond 18 is de zevende Haarlem Night Skate van het seizoen. De editie voor de korte vakantiestop van woensdag 18 juli vertrekt vanaf de ijsbaan in Haarlem en kent een Olympisch karakter. Op woensdag 18 juli zijn de Olympische zomer Spelen in London in volle gang en dus alle redenen om een Olympische Haarlem Night Skate te organiseren. Deelnemers kunnen hun kleding aanpassen op dit thema door te komen in een outfit van hun favoriete zomersport. De verkleedpartijen zijn leuk maar niet verplicht. De start van de Haarlem Night Skate is om 20u00 en om 22u00 zijn de deelnemers na 20 kilometer weer terug. Deelnemen aan de Night Skate is gratis en inschrijven is niet nodig. Deelnemers kunnen zich bij de start aansluiten en zo twee unieke uren op skates en skeelers door de stad meemaken. Eén keer per 14 dagen wordt een Haarlem Night Skate gehouden. De Night Skate is geen tourtocht of wedstrijd, het is een sociaal gebeuren voor jong en oud.
Op woensdagavond 18 juli is de Olympic Summer Night Skate in Haarlem. De deelnemers kunnen hier hun kledingkeuze op aanpassen door één van hun favoriete zomersporten uit te kiezen en daar de kleding van aan te trekken. Mocht dit niet lukken dan is een zomerse outfit ook altijd goed. Het gehoor geven aan de thema’s is leuk maar niet verplicht. De route van de zevende Haarlem Night Skate vertrekt vanaf de ijsbaan in Haarlem. De route gaat vervolgens via Haarlem Noord naar het centrum van de stad. De pauzeplaats is in de Grote Hout bij de hertenkamp. Na de pauze krijgen de deelnemers nog een mooie ervaring. Zij rollen opnieuw een groot stuk over de Westelijke Randweg terug naar het centrum. Uiteindelijk komen de deelnemers na twee uur skaten weer terug bij de ijsbaan voor de ápresskate.
De Haarlem Night Skate vertrekt woensdag 18 juli om 20u00 vanaf de ijsbaan in Haarlem en de deelnemers zijn rond 22u00 weer terug. De route is ongeveer 20km. Vanaf 19u30 kunnen deelnemers zich verzamelen. Er zijn bij de ijsbaan voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig. De ijsbaan is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zo is station Bloemendaal op slechts 1 skeelometer en station Haarlem om 3 skeelomers. Deelnemers kunnen elkaar ook ontmoeten op de facebookpagina van de Haarlem Night Skate. Verder is alle informatie terug te vinden op de website: haarlemnightskate.nl.
De Haarlem Night Skate stelt zich ten doel om de skate en skeeler sport in de regio Kennemerland te bevorderen. In 2011 werden zij daar na twaalf seizoenen voor beloond met de uitverkiezing Sportevenement van de regio. Het fenomeen Night Skate wordt georganiseerd door Sport Support Kennemerland samen met een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij dragen er zorg voor dat de bonte stoet skaters veilig op de openbare weg kan rijden door alle kruisingen tijdelijk stil te zetten van overig verkeer. Een Haarlem Night Skate is geen wedstrijd, het is een sociaal gebeuren voor jong en oud, voor iedereen die sportief is of zich sportief voelt. De Haarlem Night Skate is voorzien van een gemeentelijke vergunning en van politiebegeleiding. Meedoen is gratis! Deelnemers komen op eigen gelegenheid naar het vertrekpunt, zonder dat er sprake is van een inschrijving of licentie.

Noot voor de redactie:


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niek Schaap, tel. 06-41453445.
Er is digitaal fotomateriaal (geschikt voor drukwerk) beschikbaar van de Haarlem Night Skate. Deze beelden kunt u bekijken en downloaden op: www.haarlemnightskate.nl/pers. Onder bronvermelding kunt u eenmalig en uitsluitend bij dit bericht de foto’s kosteloos gebruiken. (foto: Eric Zwart)
Follow us on twitter: @hlmnightskate


Dovnload 7.75 Kb.