Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Taak: project innerlijkheid

Dovnload 9.28 Kb.

Taak: project innerlijkheidDatum31.07.2017
Grootte9.28 Kb.

Dovnload 9.28 Kb.

Taak: project innerlijkheid
1. Geef in volgende situaties aan wat je doet. Hoe reageer je?Op school in de jeugdbewegingOnder vrienden

Thuis

Op school in de jeugdbewegingOnder vrienden

Thuis


Op school in de jeugdbewegingOnder vrienden

Thuis


2. Getuigenissen van jongeren

Joodse jongeren


Mijn familie is eigenlijk niet religieus, maar ik heb ervoor gekozen om religieus te zijn. Met religieus zijn bedoel ik: méér doen. Ik ben blij dat ik joods ben. Ik voel me niet beter dan de anderen, maar ik ben blij dat God ons gekozen heeft. Dat is ons geloof. Ondanks alle tegenslagen door de eeuwen heen zijn de joden blijven bestaan en zijn ze blijven geloven. Ik zie daarin een teken van kracht. Die wil ik doorgeven. Ik wil het liefst een joodse vrouw die even religieus is als ik. Ook mijn kinderen zullen dan joods zijn. En ik zal ze religieus opvoeden.

Raphaël, 15 jaar


Een islamitisch meisje
Mijn ouders zijn moslim en van hen heb ik het geloof meegekregen. Eigenlijk kun je niet meteen zien dat ik moslim ben. Ik draag geen chador. Mijn moeder daarentegen draagt er wel een. In 1965 zijn mijn ouders naar België gekomen. Bijna heel mijn familie woont in Marokko en ik zie mijn neefjes en nichtjes enkel tijdens de zomervakantie. Dat vind ik wel jammer, maar door vijfmaal per dag te bidden voel ik mij op een of andere manier toch met hen verbonden. De ramadan vind ik wel leuk en zeker het suikerfeest dat erop volgt. Vorig jaar viel de ramadan wel grotendeels samen met de proefwerken in december. Daardoor was ik net extra gemotiveerd om mijn best te doen. Vele klasgenootjes vroegen zich af hoe ik dat studeren en vasten combineerde. ‘Geloof verricht wonderen’, antwoordde ik telkens trots.

Faadua, 14 jaar


De twee jongeren hebben iets over hun geloof en afkomts verteld.

Schrijf zelf iets neer over jouw geloof, hoe je het ervaart?
3. Onze diepste binnenkant: geheimen
Iedereen heeft al wel eens een geheimpje. Men moet niet alles van je weten. Of een goede vriend(in) vertrouwt je iets toe dat je echt aan niemand mag doorvertellen. Maar hoe ga je daarmee om? Een dagboek is misschien de ideale oplossing.


  1. Zijn er geheimen die je wel zou willen vertellen? Wat houdt je tegen?

  2. Heeft er al eens iemand jou een geheim toevertrouwd? Hoe ging je ermee om?

  3. Heb je al eens iemand verraden? Hoe heb je je dan gevoeld? Hoe is je relatie met die persoon nu?


Dovnload 9.28 Kb.