Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Tell the truth about the torture

Dovnload 9.55 Kb.

Tell the truth about the tortureDatum25.10.2017
Grootte9.55 Kb.

Dovnload 9.55 Kb.

TELL THE TRUTH ABOUT THE TORTURE


Actie rond Chileens martelschip Esmeralda

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat Pinochet aan de macht kwam in Chili. Bijna 2 jaar geleden werd bekend dat hij niet vervolgd wordt voor de misdaden, die begaan zijn tijdens zijn bewind.


Uitgerekend dit jaar brengt een Chileense Marineschip, genaamd Esmeralda, een bezoek aan verschillende landen over de hele wereld. Het Esmeralda schip is tijdens de dictatuur van Pinochet gebruikt als gevangenis- en martelschip.

Verschillende getuigen hebben voor de waarheidscommissie verteld, dat op het schip verschrikkelijke misdaden zijn gepleegd en dat mensen op verschillende manieren zijn gemarteld. Ook Amnesty is in het bezit van dergelijke getuigenissen. De Brits-Chileense priester Michael Woodward werd op het schip doodgemarteld. Dit wordt echter sterk ontkend door de Chileense marine en de huidige regering van president Lagos. De daders zijn nooit bestraft.


Woensdag 18 juni 2003 ligt de Esmeralda in de haven van Bremerhaven in Duitsland.

Amnesty Nederland en Amnesty Bremerhaven en Bremen (Duitsland) zullen in samenwerking met de Chileense gemeenschap in Nederland (Comité tegen de Straffeloosheid in Chili, Comité het Andere Chili, CCLA en Mapuche Stichting/FOLIL),


tijdens dit bezoek actie gaan voeren en de kapitein van het schip een petitie aanbieden. Volgens Amnesty moet de Chileense regering de misdaden op de Esmeralda in 1973 onderzoeken en de verantwoordelijken berechten.

Wij vragen u onze actie te steunen door een handtekening te zetten onder de petitie en tevens vragen wij u hierbij met ons naar Duitsland af te reizen om kenbaar te maken dat u tegen marteling en tegen de straffeloosheid in Chili bent. Woensdag 18 juni zullen er vanuit verschillende plaatsen in Nederland mensen naar Duitsland reizen om zich vervolgens aan te sluiten bij de manifestatie in Bremerhaven. Op de Esmeralda wordt ’s avonds een VIP-party gegeven, waar wij samen met Amnesty International Bremen en Bremerhaven een wake zullen houden, met muziek, gedichten en toespraken. Degenen die mee willen naar Duitsland kunnen voor een bedrag van € 25,- meereizen. Voor overnachting en een warme maaltijd wordt gezorgd (slaapzak en matrasje zelf meenemen). De volgende ochtend vroeg wordt er weer richting Nederland gereden.

Vertrekpunten zijn Amsterdam en Groningen. Bremerhaven is vanuit Groningen 2 uur rijden.

Vertrekpunt Groningen :

Regiokantoor Amnesty International Fryslân/Groningen

Graaf Adolfstraat 41 9717 EB Groningen

Vertrek tijd: 18 juni om 16.00 uur


Contact persoon: Camara van der Spoel telefoon: tel. 050-3135402 of 06-112929663

(ook voor informatie over de vertrektijden vanuit Arnhem). c.vanderspoel@amnesty.nl
Vertrekpunt Amsterdam:
Info: Pablo.
Tel: 020-6229781
Moniel: 06-47669304 cci@noticias.nl
Voor meer informatie:

http://www.noticias.nl / http://www.mapuche.nl / http://www.chile-esmeralda.com /

  • Woensdag 18 juni
  • Amsterdam en Groningen
  • Vertrekpunt Amsterdam

  • Dovnload 9.55 Kb.