Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Toebedelen van stoffen aan afdelingen, kamers en kasten

Dovnload 269.88 Kb.

Toebedelen van stoffen aan afdelingen, kamers en kastenDatum27.05.2018
Grootte269.88 Kb.

Dovnload 269.88 Kb.

Toebedelen van stoffen aan afdelingen, kamers en kasten.
Binnen de gevaarlijke stoffen applicatie bestaat er de mogelijkheid om stoffen te koppelen aan een afdeling met bijbehorende kamers en kasten. Dit kan door in te loggen als administrator. Om dit te realiseren moeten er eerst afdelingen, kamers en kasten aangemaakt worden. Dit kan door te klikken op Metadata wijzigen.
Om te beginnen dient u op de homepagina bovenin “metadata wijzigen”aan te klikken. U komt dan in het scherm metadata wijzigen. U kunt vervolgens kiezen uit afdelingen, kamers en kasten. U begint door te klikken op afdeling. Wilt u een afdeling toevoegen dan klikt u op nieuw. De betreffende afdeling kan ingevuld worden en door te klikken op verder is de afdeling opgenomen in het bestand. U kunt vervolgens nog een afdeling aanmaken of terug gaan. Ook kunt u afdelingen verwijderen door ze aan te vinken en vervolgens op delete te drukken. U kunt ook de namen van de afdelingen wijzigen waarbij de koppeling blijft bestaan met de stoffen.

Het aanmaken van kamers en/of kasten werkt op dezelfde manier. Kamers kunnen echter alleen aangemaakt worden als er al afdelingen zijn aangemaakt. Hetzelfde geldt voor kasten; die kunnen alleen aangemaakt worden als er al kamers zijn aangemaakt.


Toewijzen stoffen aan een afdeling, kamer, kast

Stoffen die ingevoerd zijn kunnen per ziekenhuis worden toebedeeld. Hiertoe moet er wel eerst een stambestand zijn aangemaakt (zie boven). Stoffen kunnen alleen toebedeeld worden als er tot en met kastniveau een locatie is aangemaakt! Als u alleen een afdeling heeft aangemaakt kunt u (nog) niet toebedelen.Klik op de stof die u wilt toewijzen. Klik vervolgens op “wijzigen gevaarlijke stof/preparaat”. U komt dan in het invoerscherm.
Stel u wilt de stof Acetonitril (Labscan) toewijzen aan een kast. U heeft de stof gevonden en op wijzigen gevaarlijke stof/preparaat gedrukt. Helemaal onderaan bij item 17.1 ziet u informatie over de kasten.


Voor deze stof is er nog geen kastinformatie gekoppeld. Nu wilt u deze stof koppelen aan de afdeling CSA. U kunt dan klikken op kasten en vervolgens zoeken op de afdeling CSA. U ziet dan alle kasten aangegeven op de CSA. In dit geval is er maar 1 kast op de CSA.

Stel u wilt deze stof koppelen aan deze kast op de CSA (E1.02 CSA). U kunt dan bij de desbetreffende kast achter info iets kwijt over bijvoorbeeld de maximale hoeveelheden (bijvoorbeeld maximaal 100 kg). Wilt u hier geen info kwijt dan moet er een streepje o.i.d. gezet worden. Vervolgens klikt u op toevoegen en dan ziet u onder kastinformatie dat de stof is toegevoegd aan kast E1.02 CSA).

U kunt ook een eigen artikelcode aan de stof toevoegen. Daarvoor moet u het vrije veld bij 17.2 invullen. U kunt hier bijvoorbeeld het inkoopnummer van de stof invullen.


Ook is er een vrij veld 17.3 Afvalinformatie waarin bijvoorbeeld het afvalstroomnummer ingevuld kan worden.
Klik vervolgens op “kastinformatie opslaan” om de wijziging te bevestigen. De stof is vervolgens weer zichtbaar in het scherm van het ziekenhuis met de doorgevoerde wijziging. Drukt u per ongeluk op verder dan komt er een tussenscherm in beeld:Als u wilt dat alleen de kastinformatie wordt gewijzigd klik dan op annuleren en vervolgens op kastinformatie opslaan!

  • Metadata wijzigen.
  • Toewijzen stoffen aan een afdeling, kamer, kast
  • Als u wilt dat alleen de kastinformatie wordt gewijzigd klik dan op annuleren en vervolgens op kastinformatie opslaan!

  • Dovnload 269.88 Kb.