Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Trainingstage Zweden 2013

Dovnload 0.55 Mb.

Trainingstage Zweden 2013Pagina1/3
Datum28.03.2019
Grootte0.55 Mb.

Dovnload 0.55 Mb.
  1   2   3

Trainingstage Zweden 2013

Enkele van onze leden zullen het zich nog wel herinneren: de trainingsstages naar Zweden die we een aantal jaren geleden toch 5 jaar op rij hebben georganiseerd. Door allerlei omstandigheden is er toen de klad in gekomen maar het begint nu toch weer te kriebelen en daarom hebben we het plan om volgend jaar weer een keer te gaan!


Van zaterdag 27 april tot zondag 5 mei 2013, tijdens de meivakantie, willen we in het zuiden van Zweden in de plaats Åhus ons bivak opslaan.
Er zijn verschillende mogelijkheden qua accommodatie. Het goedkoopste is in het clubhuis van de oriënteringsvereniging Pan Kristianstad maar in de directe omgeving heb je een jeugdherberg, hotel, huisjes en een camping. Dit allemaal op en paar honderd meter afstand van elkaar. De trainingen zijn in de directe omgeving met een zeer gevarieerd terrein en op ieder zijn nivo. Dus voor beginners maar ook voor meer ervaren lopers. Je hebt ten zuiden van Åhus mooie duingebieden en wat verder weg heb je de typische Zweedse bossen. Misschien kunnen we ook nog een wedstrijdje in de buurt mee pikken.
Het is een trainingsstage maar dat betekent niet dat we de hele dag trainen. We zullen ook tijd hebben voor ontspanning en sightseeing. Bij mooi weer kun je vanuit het clubhuis zo de zee in lopen!
We proberen de kosten te beperken door samen te reizen en indien mogelijk samen te koken (ligt aan de grootte van de groep). De reiskosten zijn vrij hoog omdat je via de boot en evt. brug moet. Voor een retourtje moet je toch rekening houden met 200 euro per auto en daar komen de benzine kosten nog bij. De overnachting in het clubhuis was vorig jaar ongeveer 12,50 euro pp per nacht. Er zijn geen bedden, wij sliepen op matrasjes in de kleedkamers. Er zijn twee kleedkamers met douches en een sauna, een volledig uitgeruste keuken en een woonkamer met tafels,stoelen, bank en open haard! De jeugdherberg (vandrarhem) ligt op het zelfde terrein en daar heb je verschillende kamers van 1 tot 8 persoons variërend in prijs van ongeveer 25 tot 35 euro per nacht. Op de site van de vandrarhem kun je kijken voor de prijzen en een indruk krijgen van het gebouw. De reis is in 1 dag te doen. Het is ongeveer 1000 km. De route gaat via Duitsland, de overtocht Puttgarden-Rödby in Denemarken naar Kopenhagen waar we de brug naar Malmö in Zweden nemen. Je kunt hier ook evt. de boot Helsingör- Helsingborg pakken maar dat kost meer tijd.
De trainingsstage kan ook een mooie voorbereiding zijn voor de O-ringen van 2014. Het grootste oriënteringsevenement ter wereld dat in 2014 plaats vindt in de omgeving van Åhus. Als oriënteerder moet je de O-ringen toch minstens één keer hebben gelopen!!
Mocht je interesse hebben gekregen dan kun je je bij mij opgeven en je kunt altijd bij Adrie of mij terecht voor meer informatie.
Hälsningar, Elly

elly@orienteering.nl

Website Pan Kristianstad: http://www.pan-kristianstad.nu/

Website Vandrarhem: http://www.strandvillan-ahus.se/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=45

Website camping: http://www.regenbogen.se/ferienanlagen/aahus/anlage.html

Website Hotel: http://ahusstrand.se/site/Vandrarhem

  1   2   3


Dovnload 0.55 Mb.