Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Tupac werd geboren als kind van twee Black Panther

Dovnload 8.8 Kb.

Tupac werd geboren als kind van twee Black PantherDatum05.12.2018
Grootte8.8 Kb.

Dovnload 8.8 Kb.

TUPAC


Tupac werd geboren als kind van twee Black Panther ouders: zijn moeder (Afeni Shakur) zat een groot deel van de zwangerschap in de gevangenis en werd maar enkele weken voor de bevalling vrijgelaten. Al op jonge leeftijd werd zijn naam veranderd in Tupac Amaru Shakur, waarmee hij werd vernoemd naar de Inca-revolutionaire vrijheidsstrijder Túpac Amaru, wat Blinkende Afgodslang betekent in het quechua. Zijn moeder had een boek gelezen over deze strijder en vernoemde haar zoon naar hem. Shakur is een Arabische naam.

Rond zijn twaalfde verjaardag verhuisde Tupac met zijn moeder en zus (zijn vader zat op dat moment een gevangenisstraf uit wegens een gewapende overval) om verschillende redenen naar Baltimore, waar hij kennis maakte met acteren en dansen. Niet veel later verhuisde hij met zijn familie naar Oakland, Californië. Hier kwam Tupac voor het eerst in aanraking met (zoals hij later zelf zei) "verkeerde lui". Hij kwam diverse malen in aanraking met justitie, maar werd niet veroordeeld.


Gangsta Rap en Succes


Op 15-jarige leeftijd begon Tupac met rappen onder de alias MC New York, en later 2Pac.

Terwijl hij in de gevangenis zat, kwam zijn derde album Me against the world uit. Dit album belandde op de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten en bleef daar voor 4 weken. Hiermee was 2Pac de eerste artiest die tegelijkertijd in de gevangenis zat en een nummer één album had. Er werden meer dan 2 miljoen exemplaren van het album verkocht.


Dood


Op 7 september 1996 werd Tupac opnieuw beschoten, nadat hij bij een bokspartij van Mike Tyson in Las Vegas (het MGM Grand Hotel) was geweest. Na een week (vrijdag 13 september 1996) in het ziekenhuis, waar onder meer een long verwijderd werd, overleed Tupac op 25-jarige leeftijd. Tot op heden is de dader van de moordaanslag niet gevonden.

  • Gangsta Rap en Succes
  • Dood

  • Dovnload 8.8 Kb.