Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Tussen de Regels

Dovnload 103.2 Kb.

Tussen de RegelsDatum10.01.2019
Grootte103.2 Kb.

Dovnload 103.2 Kb.

Tussen de RegelsJaargang 3 - Nummer 2 - Verkorte versie in zwartdruk
Deze verkorte versie van Tussen de Regels bevat de rubrieken Aan de orde en Uitgelezen! (de boekenlijst). In de volledige audioversie van Tussen de Regels kunt u in het Schrijversprofiel luisteren naar het interview met Tomas Ross, één van de meest bekende schrijvers van de misdaadroman. In de Reisgids nemen we u mee naar de Vierdaagse in Nijmegen en in Hoe werkt het hoort u meer over waar u terecht kunt met vragen en hulp op technisch gebied.
Aan de orde

Uitgelezen

Aan de orde
Spannende boeken in het spotlicht

Van 9 t/m 25 juni 2017 vinden de Spannende Boeken Weken plaats met twee weken volop aandacht voor misdaadliteratuur. De campagne Spannende Boeken Weken heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek. Elk jaar heeft de actie een ander thema dat aansluit bij een segment van de spannende boekenmarkt. Het thema stelt uitgeverijen, boekhandels en bibliotheken in de gelegenheid oud fonds en actuele uitgaven onder de aandacht te brengen. De Spannende Boeken Weken staan dit jaar geheel in het teken van de thriller als vakantieboek. Deon Meyer schreef het actieboek voor 2017 genaamd De vrouw in de blauwe mantel. Het actieboek is opgenomen in de collectie van Passend Lezen en kunt u gewoon bestellen!

Boeknummer voor audio is a449939 en boeknummer voor braille is t313337.

De Happinez is terug

We hebben goed nieuws! De Happinez is weer aan de collectie van Passend Lezen is toegevoegd. Het zogenaamde mindstyle magazine stond hoog op het verlanglijstje van veel van onze lezers. Happinez geeft inspiratie voor een bewust leven, vanuit uzelf en voor de wereld. Dit is hét tijdschrift voor wie geïnteresseerd is in persoonlijke groei in een wereld vol wijsheid: down to earth, verwonderend, positief. Wilt u zich abonneren op de Happinez? Dat kan via onze website: passendlezen.nl, per e-mail: klanten@passendlezen.nl of per telefoon: 070 3381500. Happinez: To make every day a happy day!


Brailleboeksuggesties gezocht!

Passend Lezen is gestart met een half jaar durend experiment om op een andere wijze de braillecollectie op te bouwen. Gedurende een half jaar kunnen de braille lezende klanten elk boek dat ze graag in de collectie braille willen, als boeksuggestie doorgeven! De boeksuggesties worden vervolgens beoordeeld op basis van de aanschafcriteria die Passend Lezen hanteert, waaronder verkrijgbaarheid/beschikbaarheid, en al dan niet toegevoegd aan de collectie. Uiteraard blijft Passend Lezen de collectie braille jaarlijks uitbreiden. We hopen dan ook dat hiervan een groot deel uit de door de klant ingediende boeksuggesties zal bestaan!


Boeksuggestie indienen

Bent u braillelezer en wilt u een boeksuggestie voor braille indienen? Geeft u daarbij de titel en auteur aan ons door via:  • Het contactformulier op onze website www.passendlezen.nl

  • Klantencontact telefoon: 070 – 3381500

  • E-mail: klanten@passendlezen.nl o.v.v. Suggestie braille

Heeft u inspiratie nodig? Dan kunt u altijd een beroep doen op reeds bestaande audiotitels en/of aanwinsten in audio. Deze vindt u onder andere op onze website, in de Uitgelezen! boekenlijst van Tussen de Regels. Als de suggestie gehonoreerd wordt, ontvangt u daar bericht van.


Op de hoogte blijven

Om u op de hoogte te houden van alle (technische) ontwikkelingen over onder andere onze website, app en diensten hebben we een nieuwe pagina op onze website geplaatst: www.passendlezen.nl/ontwikkelingen. Op deze pagina houden we u frequent op de hoogte over de verbeteringen van de website die zijn doorgevoerd, maar ook over de status van ontwikkeltrajecten. Zodra er nieuws te melden is, plaatsen we dat hier. Zo blijft u op de hoogte van de werkzaamheden! Op deze pagina vindt u tevens de meeste recente handleiding van de website.


Passend Lezen Testpanel

Zoals u de afgelopen tijd heeft kunnen ervaren, zijn we bij Bibliotheekservice Passend Lezen constant met nieuwe ontwikkelingen bezig. Om de klantbeleving verder te optimaliseren, willen wij graag meer bestaande klanten betrekken bij het testen. Daarom zijn wij gestart met een testpanel bestaande uit klanten die in het verleden hebben aangegeven open te staan om ons te helpen met testen van verschillende onderdelen van onze service. We hebben een panel gecreëerd van testers met verschillende leesbeperkingen die gebruikmaken van verschillende leesvormen of producten en diensten. Voor elke test benaderen we een aantal klanten, maar niet steeds dezelfde om er voor te zorgen dat onze inzichten niet versmallen. Ons streven is om, waar mogelijk, vroeg in een traject al om input te vragen als het gaat om gebruikerswensen en eisen, die uiteindelijk veel later in dat traject (bijna aan het einde) resulteren in specifieke gebruikerstesten. Per traject zal de duur, de manier van testen en de communicatie verschillen, geheel afhankelijk van de grootte en doelstelling van het traject en het idee van de projectleider. Het kan voorkomen dat de testers op locatie worden uitgenodigd om gezamenlijk te testen, dat we bij de testers thuiskomen om mee te kunnen kijken of dat we de testers zelfstandig op afstand laten testen en de resultaten en bevindingen bespreken. De manier van testen en welke specifieke verwachtingen wij hebben van het testen, wordt per keer aan onze testers voorgelegd, zodat ze niet voor verrassingen komt te staan.


Uiteraard zijn we altijd op zoek naar klanten die lid willen worden van ons testpanel. Op dit moment zijn we specifiek op zoek naar meer klanten die gebruikmaken van Android smartphones en tablets en klanten met dyslexie. Lijkt het u leuk om lid te worden van ons testpanel? Meld u aan door een mail te sturen naar klanten@passendlezen.nl.
Momenteel lopen er reeds een aantal trajecten waar we een beroep doen op het Passend Lezen Testpanel. Een van de belangrijkste is de gebruikerstest voor de Elektronische Kranten en Tijdschriften (EKT) in de Daisylezer-app. De ontwikkeling van de EKT in de Daisylezer-app is hiermee nog gaande, maar we verwachten dat we na de gebruikerstest niet al te lang meer nodig zullen hebben om deze dienst aan te bieden. Houdt u voor de laatste informatie over de EKT in de Daisylezer-app, onze website en de app in de gaten.
Online Player

In navolging van de nieuwe website wordt momenteel de online player onder de loep genomen. Het is de bedoeling om één type online player te ontwikkelen die alle streamingtitels kan afspelen maar ook de Karaoketitels. Passend Lezen gaat dan van twee typen players naar één type. Hierdoor kan de online player technisch beter onderhouden worden én doordat er nog maar één versie van de player is, is deze gemakkelijker in gebruik, ongeacht welke leesvorm de klant wil afspelen. Hiermee wordt ook de gebruiksvriendelijkheid verbeterd; de knoppen worden gemakkelijker bedienbaar en de player schaalt mee als je via een tablet of smartphone wilt streamen.


Aan de hand van deze wensen wordt een testversie van de online player gemaakt. Deze versie wordt getest door het Passend Lezen Testpanel. Aan de hand van de testresultaten gaan we de online player optimaliseren. Nadat we allemaal akkoord zijn met de opgeleverde versie, zal deze op de website geplaatst worden en wordt hiermee de huidige online player vervangen. Wanneer het zover is, wordt u uiteraard geïnformeerd!
Leespanel

Kent u het Leespanel al? Het Leespanel is een initiatief van CBB, Dedicon en Bibliotheekservice Passend Lezen. Om onze bestaande diensten verder te verbeteren en te innoveren is de mening van onze leden erg belangrijk. Daarom zullen een aantal keer per jaar deelnemers uit het Leespanel gevraagd worden om mee te praten over de dienstverlening van Passend Lezen. Dat kan in de vorm van een online enquête, maar we hebben ook een aantal rondetafelgesprekken georganiseerd op de ZieZo-beurs. Met de uitkomsten van deze onderzoeken, gaat Passend Lezen concreet aan de slag met als doel de dienstverlening te optimaliseren. Meer info of aanmelden? Ga naar www.leespanel.nl.

Uitgelezen!
De rubriek Uitgelezen! bevat een lijst met boeken of andere uitgaven die recentelijk aan de collecties audio en/of braille zijn toegevoegd. Soms is een boek nog in productie. Daarnaast worden de titels, besproken in de rubriek Uitgelicht, speciaal onder de aandacht gebracht.
Deze lijst is ingedeeld in 7 categorieën:

1/ Romans volwassenen

2/ Informatieve boeken volwassenen

3/ Godsdienst en levensbeschouwing

4/ Boeken voor de jeugd

5/ Andere uitgaven

6/ Binnenkort beschikbaar

7/ Titels uit de rubriek Uitgelicht


De beschrijving van een boek wordt als volgt gepresenteerd:

Titel / Auteur

Inhoudelijke beschrijving

Bij de romans een of meerdere genre-aanduidingen

Boeknummer a .. staat voor audio en een afluistertijd

Boeknummer t .. staat voor tekst (braille) met de omvang in aantal banden


Romans
Black-eyed Susans / Julia Heaberlin

Tessa is de enige overlevende van een seriemoordenaar die dankzij haar verklaring ter dood wordt veroordeeld.

Genre: Thriller.

Boeknummer a446896 (afluistertijd 12:03 uur)

Boeknummer t306879 (18 banden)
Verduistering / Bernard Minier

Intimidaties en intriges zorgen er voor dat radiopresentatrice Christine Steinmeyer en commandant Martin Servaz verstrikt raken in een dodelijk web.

Genre: Thriller.

Boeknummer a448285 (afluistertijd 18:35 uur)

Boeknummer t311943 (29 banden)
De vintagewinkel / Stephanie Lehmann

De eigenaresse van een vintagekledingzaak in New York raakt door de vondst van een dagboek betrokken bij het leven van een feministische vrouw in 1907.

Genre: Historische roman over vrouwen.

Boeknummer a446979 (afluistertijd 13:40 uur)

Boeknummer t306844 (19 banden)
De onzichtbare mijl / David Coventry

Een jonge wielrenner uit Nieuw-Zeeland neemt in 1928 samen met vier Engelstalige ploeggenoten deel aan de Tour de France; tijdens de Tour wordt hij geconfronteerd met herinneringen aan zijn jeugd en oorlogsverleden.

Genre: Historische roman over sport.

Boeknummer a447196 (afluistertijd 11:10 uur)
De mensen die achterblijven / Martijn Neggers

Een oudere man blikt terug op zijn mislukte leven. Genre: Psychologische roman.Boeknummer a446996 (afluistertijd 6:37 uur)
Afscheidstournee / Vrouwkje Tuinman

De zoon van de beroemde maar door de kerk verketterde violist Nicolò Paganini (1782-1840) wijdt zijn leven aan eerherstel voor zijn vader.

Genre: Historische roman.

Boeknummer a448139 (afluistertijd 8:31 uur)
De onderkoning van Indië / Tomas Ross

Als in 1947 de spanningen tussen Nederland en de Republiek Indonesia hoog oplopen, schakelt de vicepremier Willem Drees voormalig inlichtingenofficier Arnie Springer in om een gevaarlijke samenzwering te voorkomen. Vervolg op: Van de doden niets dan goeds.

Genre: Thriller.

Boeknummer a449038 (afluistertijd 11:16 uur)

Boeknummer t311925 (19 banden)
Het afscheid van de tropen / Dinah Jefferies

Als een vrouw thuiskomt na het verzorgen van een zieke vriendin zijn haar man en dochtertjes verdwenen en gaat ze naar hen op zoek in een door oorlog verscheurd Maleisië uit de jaren vijftig van de 20e eeuw.

Genre: Familieroman.

Boeknummer a447519 (afluistertijd 13:15 uur)
Ontvoerd / Dee Henderson

Een jonge vrouw, die ontsnapt is aan haar ontvoerders, neemt een detective in de arm om haar te helpen het bewijsmateriaal en alle geheimen te verwerken, maar al snel bevinden ze zich midden in een wespennest.

Genre: Protestantse detective.

Boeknummer a447955 (afluistertijd 14:59 uur)

Boeknummer t310243 (21 banden)
Tijden veranderen / Maeve Binchy

De bundel bevat zowel vroege verhalen als haar meest recente, die ze vlak voor haar dood schreef. In al haar verhalen proberen de personages hun dromen te verwezenlijken en gaan ze op zoek naar liefde en vriendschap.

Genre: Liefdesverhalen.

Boeknummer a447974 (afluistertijd 15:48 uur)

Boeknummer t310326 (21 banden)
Wijs mij de weg / Kim Vogel Sawyer

Een jonge vrouw haalt haar zieke vriendin en haar gezin over om van het ongezonde 19e-eeuwse New York naar het landelijke Kansas te verhuizen. Onderweg voltrekt zich een tragedie.

Genre: Protestantse historische liefdesroman.

Boeknummer a448041 (afluistertijd 14:23 uur)
Alles heeft een prijs / Audrey Carlan

Om een schuld af te lossen werkt Mia Saunders een jaar lang als escort.

(Calendar girl : deel 2) Vervolg op: Nooit verliefd worden.

Genre: Erotische roman.Boeknummer a448082 (afluistertijd 10:37 uur)

Boeknummer t311454 (19 banden)
Easy Street / Bart Chabot

een thrillerachtig verhaal te schrijven over de gevolgen van een echtscheiding. Genre: Psychologische thriller.Boeknummer a448942 (afluistertijd 9:01 uur)

Boeknummer t311837 (15 banden)
Het oog van de tijger / Wilber Smith

Een Engelsman die op het eiland St. Mary in de Indische Oceaan een botenverhuurbedrijfje heeft, wordt door een vreemde groep klanten betrokken bij een wilde jacht op een schat te midden van de koraalriffen.

Genre: Avonturenroman.

Boeknummer a449470 (afluistertijd 16:44 uur)
Naar huis / Harlan Coben

Privédetective Myron Bolitar en zijn bloedbroeder Win weten de verblijfplaats van een jongen te lokaliseren die met nog een jongen tien jaar eerder werd ontvoerd.

Genre: Thriller.

Boeknummer a448619 (afluistertijd 10:59 uur)

Boeknummer t312487 (17 banden)
Inrichting / Zeger van Herwaarden

Simon, die is opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, waant zich te gast in het spelershotel van het nationale elftal.

Genre: Psychologische roman.

Boeknummer a448975 (afluistertijd 6:51 uur)
De vergeten zomer / Carol Drinkwater

Als Luc, een succesvolle Franse documentairemaker, onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, begint zijn weduwe Jane een onderzoek binnen haar schoonfamilie.

Genre: Psychologische familieroman.

Boeknummer a447735 (afluistertijd 14:17 uur)

Boeknummer t309990 (22 banden)
Tulpenliefde / Femke Roobol

Als in 1636 een getalenteerde Haarlemse schilderes het huwelijksaanzoek van een minder getalenteerde schilder aanneemt, heeft dat grote gevolgen.

Genre: Historische roman.

Boeknummer a447871 (afluistertijd 8:45 uur)

Boeknummer t309991 (13 banden)
De nieuwe erfgenaam / Sophie Hannah

Wanneer een oude schrijfster in haar landhuis temidden van familie en vrienden aankondigt dat ze haar testament ingrijpend heeft gewijzigd, wordt er nog diezelfde nacht een moord gepleegd; Hercule Poiret weet ten slotte de moordenaar aan te wijzen.

Genre: Detective.

Boeknummer a447919 (afluistertijd 9:57 uur)

Boeknummer t310325 (16 banden)
Schemerdieren / Nowelle Barnhoorn

Als hun dochter op kamers gaat, raken een conciërge op een middelbare school en zijn vrouw ernstig van slag.

Genre: Psychologische roman.

Boeknummer a447389 (afluistertijd 10:01 uur)
De Cock en de zoete wraak / Peter Römer

Rechercheur De Cock en zijn collega Vledder krijgen te maken met de moord op een man die pas uit de gevangenis is vrijgekomen.

Genre: Detective.

Boeknummer a447964 (afluistertijd 4:05 uur)

Boeknummer t309470 (7 banden)
Dochters van de kust / Lynn Austin

Holland, Michigan, 1897. De Nederlandse immigrante Geesje de Jonge blikt terug op haar aankomst in Amerika, vijftig jaar geleden. Verderop neemt de 22-jarige Anna Nicholson een kamer in een luxe resort om de breuk met haar verloofde te boven te komen. Beiden staat een verrassing te wachten.

Genre: Protestantse historische familieroman.

Boeknummer a448323 (afluistertijd 13:27 uur)

Boeknummer t311894 (20 banden)
De galerijflat / Francesco Recami

Als een in misdaad geïnteresseerde man door de muur heen hoort over verslavingsproblemen bij een echtpaar en huiselijk geweld bij een ander echtpaar in zijn flat gaat hij op onderzoek uit en ontstaat een gecompliceerde situatie.

Genre: Thriller.

Boeknummer a449049 (afluistertijd 5:16 uur)
Ontmoeting op de Sibajak / Susanne Haag

Aan de hand van brieven en dagboeken van haar ouders schetst de schrijfster een innige liefde, maar ook het leven in de Nederlandse kolonie.

Genre: Liefdesroman spelend in Indonesië.

Boeknummer a448037 (afluistertijd 18:16 uur)
Portret van een man / Jens Christian Grøndahl

De hoofdpersoon blikt terug op zijn leven aan de hand van de vrouwen die daarin een belangrijke en vormende rol hebben gespeeld.

Genre: Psychologische roman.

Boeknummer a442669 (afluistertijd 12:08 uur)
Een week in Parijs / Rachel Hore

Wanneer een violiste in 1962 Parijs bezoekt, komen allerlei nare herinneringen aan de oppervlakte. Het vreemde is dat ze nooit eerder in Parijs is geweest.

Genre: Familieroman spelend in de oorlog.

Boeknummer a443730 (afluistertijd 16:07 uur)
De sandelhoutstraf / Mo

Een operaster in China rond 1900 voegt zich bij het lokale verzet tegen de aanleg van een spoorlijn; als hij wordt opgepakt, moet hij op het schavot de sandelhoutstraf ondergaan.

Genre: Historische roman.

Boeknummer a445436 (afluistertijd 25:40 uur)
Het boek der fluisteringen / Varujan Vosganian

Kroniek van het leven in de Armeense wijk van een Roemeense stad in de jaren na de Tweede Wereldoorlog.

Genre: Historische roman.

Boeknummer a448601 (afluistertijd 23:35 uur)
Jager / Lars Kepler

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt.

Genre: Thriller.

Boeknummer a449376 (afluistertijd 16:42 uur)

Boeknummer t313250 (in productie)
Het verlaten land / Mouloud Mammeri

Een vriendenkring van jonge Algerijnen in een traditioneel Algerijns dorp ziet de samenhang van hun gemeenschap verbrokkelen in de aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Genre: Literaire politieke roman.

Boeknummer a449046 (afluistertijd 6:35 uur)
Informatieve boeken volwassenen
Aan de slag met De HuishoudCoach® : opruimen, administreren, agenderen en poetsen / Els Jacobs

In dit praktische en positieve boek biedt De HuishoudCoach je: - inzicht in de oorzaken en gevolgen van chaos in huis en hoofd - 4 methoden voor succesvol opruimen, administreren, agenderen en poetsen - haalbare weekopdrachten waarmee je thuis direct aan de slag kunt.Boeknummer a448107 (afluistertijd 7:59 uur)

Boeknummer t311806 (11 banden)
Het lekkerste van Guus en Dick : 2 sterren in de keuken, hun versies van de lekkerste gerechten: 1 van thuiskok Guus voor elke dag & 1 van chef Dick om indruk te maken / Guus Meeuwis & Dick Middelweerd

Dit kookboek is een verzameling van alles wat wij het lekkerst vinden. Telkens met 1 variant van Guus voor elke dag, en 1 variant van Dick voor als je net wat meer tijd hebt in de keuken of een keer groots wilt uitpakken.Boeknummer a448249 (afluistertijd 4:12 uur)

Boeknummer t311801 (in productie)
Trump: de waarheid achter zijn ambitie, ego, geld en macht : de definitieve biografie / Michael Kranish

Gezaghebbend, actueel en provocerend: deze door een team van bijna dertig journalisten samengestelde biografie van Donald Trump schetst een complex beeld van een man die - tegen alle verwachtingen in - de 45e president van de Verenigde Staten werd.Boeknummer a448973 (afluistertijd 17:13 uur)
Kraay / Vincent de Vries

In het jaar waarin Hans Kraay jr. eindelijk op eigen benen mag staan als voetbaltrainer, bezoekt één van de meeste spraakmakende mediafiguren van Nederland de elf belangrijkste personen uit zijn leven.Boeknummer a448425 (afluistertijd 7:05 uur)

Boeknummer t310305 (10 banden)
De vergeten bankencrisis / Lodewijk Petram

Geschiedenis van de crisis rond de 'Rotterdamse Bank Vereniging' Robaver in de jaren twintig.Boeknummer a448814 (afluistertijd 11:55 uur)
Een kleine eetbare tuin met vaste planten / Madelon Oostwoud

Instructies in woord en beeld voor het op kleine schaal biologisch telen van groenten, fruit en kruiden voor eigen gebruik.Boeknummer a448771 (afluistertijd 11:13 uur)
Het touwtje uit de brievenbus & Katoren revisited / Jan Terlouw in gesprek met Jesse Goossens

Aan de hand van zijn klassieke jeugdboek 'Koning van Katoren' bespreekt Jan Terlouw grote hedendaagse vraagstukken, zoals milieuproblemen en marktwerking. Inclusief zijn pleidooi dat op 30 november 2016 te zien was in DWDD.Boeknummer a448940 (afluistertijd 1:37 uur)
Leve het geneesmiddel! : over de verdiensten van de farmaceutische industrie / Henk Jan Out

Beschrijving van de achtergronden van de farmaceutische industrie, geneesmiddelenonderzoek, geneesmiddelprijzen en maatschappelijke aspecten daarvan.Boeknummer a447986 (afluistertijd 11:45 uur)

Boeknummer t309495 (16 banden)
Zussenboek / Stine Jensen

Verhalen, gedichten en wetenswaardigheden over de bijzondere relatie die zussen met elkaar hebben.Boeknummer a448174 (afluistertijd 3:48 uur)
Op je gezondheid? : over de effecten van alcohol / René Kahn

Pleidooi voor een leven zonder, of in elk geval met veel minder alcohol.Boeknummer a448597 (afluistertijd 4:32 uur)
Eten voor je leven : met de kennis van nu en de wijsheid van toen / Susan Vroemen

Voedingsadviezen voor een gezonder en natuurlijker leven; met recepten.Boeknummer a447499 (afluistertijd 14:03 uur)

Boeknummer t309521 (20 banden)
Ferdinand en Johanna : dubbelbiografie van schrijver F. Bordewijk en componiste J. Bordewijk-Roepman / Elly Kamp

Dubbelbiografie van de schrijver Ferdinand Bordewijk (1884-1965) en zijn componerende echtgenote Johanna Roepman (1892-1971), waarbij leven en werk met elkaar in verband worden gebracht.Boeknummer a448227 (afluistertijd 26:05 uur)

Boeknummer t310022 (37 banden)
Jouw familiegeschiedenis : ontdek je familiegeschiedenis met je (groot)ouders, maak Indische, Molukse, Chinees-Indische en Hollandse herinneringen aan Nederlands-Indië weer levend! / Simone Berger

Handreiking voor gesprekken tussen verschilende generaties met een Indische en Molukse achtergrond over het leven in de kolonie Nederlands-Indië.Boeknummer a447783 (afluistertijd 09:08 uur)

Boeknummer t309995 (18 banden)
De tijd van het genie : de zeventiende eeuw en de geboorte van het moderne denken / A.C. Grayling

De zeventiende eeuw behoort tot de belangrijkste en meest bewogen perioden uit de westerse geschiedenis: het tijdperk van geniale denkers als Descartes, Spinoza, Newton en Hugo de Groot, waarin de wetenschap voorgoed veranderde, rede de overhand kreeg over traditie, de rechten van het individu werden erkend en het menselijk denken een nieuwe, beslissende ontwikkeling doormaakte.Boeknummer a446982 (afluistertijd 20:28 uur)
Godsdienst en levensbeschouwing
Meten, weten en jezelf / Hendrik van den Belt

Pastorale handreiking vanuit een bevindelijk-gereformeerde invalshoek.Boeknummer a447770 (afluistertijd 6:15 uur)
Rozengeur & prikkeldraad / Hans Laurentius

Uitnodiging om echt aan de slag te gaan met ware spiritualiteit: de waarheid.Boeknummer a449213 (afluistertijd 2:22 uur)
Waarom we vrij zijn als we denken: filosofie van de geest voor de eenentwintigste eeuw / Markus Gabriel

Pleidooi voor de menselijke vrijheid geschetst aan de hand van verklaring van het werk van filosofen als Fichte, Schelling en Hegel.Boeknummer a447551 (afluistertijd 12:01 uur)
Ikigai / Hector Garcia

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. De auteurs interviewden honderden inwoners van Okinawa om te ontdekken wat volgens hen het geheim is voor een optimistisch en gezond leven.Boeknummer a449034 (afluistertijd 4:22 uur)
Liever met lef / Dagmar Valerie

Adviezen voor een gelukkiger leven door het realiseren van je dromen.Boeknummer a448944 (afluistertijd 4:04 uur)
Boeken voor de jeugd
Kapsalon Romy / Tamara Bos

Na de scheiding van haar ouders gaat Romy (10) elke dag na school naar oma. Oma Stine heeft een eigen kapsalon en is heel streng. De laatste tijd lijkt oma te veranderen: ze is liever, maar ook vaker in de war. Vanaf ca. 9 jaar.

Genre: familieroman

Boeknummer a448072 (afluistertijd 4:34 uur)

Boeknummer t312678 (7 banden)
Hiep, hiep, hoera staart / Margreet Schouwenaar & Veronica Nahmias

Achttien voorleesverhalen over Cato. Ze is bijna zes jaar en woont samen met haar moeder. Cato speelt voor postbode en geeft iedereen dezelfde brief, komt als prinses een ridder tegen en wil graag een grote broer. Vanaf ca. 5 jaar.

Genre: avonturen, verhalenbundel

Boeknummer a449107 (afluistertijd 01:56 uur)
De kronieken van Bane / Cassandra Clare

Bundeling van elf verhalen over de onsterfelijke, ruim achthonderd jaar oude heksenmeester Magnus Bane, die bij veel belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis aanwezig was. Vanaf ca. 15 jaar.

Genre: science-fiction, verhalenbundel

Boeknummer a448426 (afluistertijd 14:50 uur)

Boeknummer t311895 (21 banden)
Meester Frank is wow! : drie verhalen in één boek / Moniek Vermeulen

Drie verhalen over de gekke Meester Frank. Hij maakt veel grapjes. Leren is heel leuk met meester Frank. AVI-M4, E4 en M5. Vanaf ca. 7 jaar.

Genre: Schoolleven

Boeknummer a449176 (afluistertijd 01:00 uur)

Boeknummer t312288 (2 banden)
De Tepper-tweeling maakt New York onveilig / Geoff Rodkey

De Tepper tweeling 2 - De school van de tweeling Claudia en Ries (12) organiseert een speurtocht in New York voor het goede doel. Maar de wedstrijd verloopt niet erg eerlijk. Met veel foto's en grappige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Genre: Schoolleven, humoristische romans

Boeknummer a447096 (afluistertijd 04:38 uur)
Paniek bij de pinguïns / Liesbeth van Binsbergen

Zookids 8 - Er is een olietanker gezonken bij Australië. De pinguïns daar zitten onder de olie. Jurre en Jasmijn komen in actie, samen met de opa's en oma's uit het zorgcentrum. Maar dan is er een pinguïn verdwenen. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.

Genre: Dierenleven, detective en protestantse romans

Boeknummer a448605 (afluistertijd 02:42 uur)
De witte stok / Jeanet Zuidweg

Als Justin en Sophie bij hun tante Marieke logeren, zien ze een mevrouw met een witte stok. Waar zou die stok voor zijn? Mevrouw Janneke leert hen allerlei interessante dingen over blind zijn. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre: leven van blinden, protestantse romans

Boeknummer a448999 (afluistertijd 03:22 uur)
Nacht over Ameland / Martine Kamphuis

De weesjongen Daf krijgt onverwachts een brief van zijn oom uit Ameland. Hij nodigt Daf uit om bij hem te komen wonen. Maar eenmaal op Ameland blijken een aantal dingen niet te kloppen. Vanaf ca. 9 jaar.

Genre: historische avonturenromans

Boeknummer a448588 (afluistertijd 03:20 uur)
Siem Subliem en het ei van Jannes / Tosca Menten

Siem (9) is elke dag op de struisvogelfarm van de buren. Wanneer er een vreemde, anonieme klacht binnenkomt dat de farm stankoverlast veroorzaakt, staat het voortbestaan van het bedrijf op losse schroeven. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Genre: romans over dieren

Boeknummer a448935 (afluistertijd 04:18 uur)
Nikki en de neanderthalers / Anne-Margreet Matsuura

Nikki woont met haar opa in het IJstijdmuseum, dat met sluiting wordt bedreigd. Dan vindt Nikki op zolder een geheimzinnige aanwijzing over opa’s broer, die vijftig jaar geleden is verdwenen. Heeft dat soms iets te maken met dat nieuwsbericht over een neanderthalermeisje? Vanaf ca. 9 jaar.

Genre: historische avonturenroman

Boeknummer a448433 (afluistertijd 03:43 uur)
Appzurt : dyslexie van a tot z / Léon Biezeman

Waar kun je allemaal tegenaan lopen als je dyslectisch bent? Van a t/m z komen allerlei weetjes over dyslexie aan bod. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.Boeknummer a449194 (afluistertijd 00:56 uur)

Boeknummer t312293 (2 banden)
Andere uitgaven
Hoorcolleges
De hang naar historie / Marita Mathijsen

In heel Europa verandert rond 1800 de omgang met geschiedenis. Geschiedenis wordt bij wijze van spreken gedemocratiseerd. Ze is niet meer iets van de adel en enkele geleerden, maar ze is van iedereen. Dat betekent dat veel meer mensen kennis maken met geschiedenis. Dat komt omdat ook de kunsten zich de geschiedenis toe-eigenen: de muziek, de schilderkunst, de literatuur, de architectuur. Bovendien dringt ze door in het openbare leven en de openbare ruimte, door de oprichting van musea en monumenten en doordat het een vak op scholen en universiteiten wordt. Historie wordt een soort verslaving, een hang naar steeds meer geschiedenis. In vier colleges van een uur behandelt Marita Mathijsen de obsessie met het verleden in de 19e eeuw. In haar persoonlijke en meeslepende stijl komt ze met provocerende inzichten die aansporen tot nadenken over wat geschiedenis eigenlijk betekent.Boeknummer a448068 (afluistertijd 3:34 uur)
In Gods naam / Christoph Busch en anderen

Deze serie hoorcolleges van vijf prominente denkers tracht te verklaren waarom sommige gelovigen evolueren naar religieuze terroristen. Wat zijn de sociologische en psychologische verklaringen voor die radicalisering en hoe verhoudt die zich tot de religieuze uitgangspunten? Welke grens wordt daarbij dan overschreden? Een theologische? Een humanistische? Of een politiek-filosofische?Boeknummer a448733 (afluistertijd 5:33 uur)
De filosofie van Spinoza / Maarten van Buuren

In navolging van Wiep van Bunge bewijst Maarten van Buuren waarom Spinoza Nederlands (en misschien wel ‘s werelds) grootste filosoof is. Spinoza is even ingewikkeld als beroemd. Van Buuren toont in vijf aparte colleges de vijf pijlers waarop Spinoza’s denken berust: streven naar zelfbeschikking, ontplooiing van macht, volgen van de intuïtie, samenwerking met anderen en vooral streven naar vrijheid. In deze oproep schuilt zijn blijvende actualiteit.Boeknummer a449370 (afluistertijd 4:39 uur)
Hoorspelen
De blindganger / Rodney David Wingfield

Niet geheel van humor gespeend misdaadhoorspel, waarin een sergeant van de mijnopruimingsdienst zijn beroep en kennis eens ten eigen bate wil gebruiken. Genre: Detective hoorspel.Boeknummer a437517 (afluistertijd 0:56 uur)
De mensheid bestaat uit mensen / Manuel van Loggem

Op de toekomstige aarde wordt alles centraal geregeld. Onder de aardmensen bevinden zich ook mensen van een reeds lang vergane planeet. Er vindt een zoektocht naar een alles overheersende macht plaats. Genre: Avonturen en science fiction hoorspel.Boeknummer a435490 (afluistertijd 3:32 uur)
De Franse kokkin / Margaret Dunn

De sfeer bij een uitgeverij verbetert zienderogen wanneer er een nieuwe secretaresse met culinair talent komt werken.

Genre: Humoristisch hoorspel.

Boeknummer a437518 (afluistertijd 0:56 uur)
Reliëfwerk
In de afgelopen maanden zijn de volgende reliëfkaarten aan de collectie toegevoegd.

Vanwege aanpassingen in onze systemen kunt u de kaarten ditmaal op titel (zonder bestelcode) bestellen.


Stadsplattegronden in swellpaper:
Arnhem: Binnenstad
Arnhem: Park Sonsbeek en omgeving
Arnhem: Wijk Hoogkamp
Bloemendaal
Heeten
Hengelo: Visbuurt
Julianadorp
Maastricht: Oude centrum en omgeving

Stadsplattegronden in twinvision:
Den Haag: Centrum
Dordrecht: Centrum
Zwolle: Centrum

Terreinplattegronden in twinvision:
Rotterdam: Centraal Station
Utrecht: Centraal Station

Andere twinvision producties:
Steenwijk: Buitengoed Fredeshiem
Het is altijd mogelijk om een kaart op basis van persoonlijke wensen te laten maken. Bijvoorbeeld: wanneer u uw vakantiebestemming voor dit jaar al weet of wanneer u gaat verhuizen of ander werk krijgt.
Binnenkort beschikbaar
Chaos / Patricia Cornwell

Forensisch patholoog Kay Scarpetta lost in Cambridge (VS) met politieman Pete Marino de moord op een fietsster op.Boeknummer a449095 (afluistertijd 12:51 uur)

Boeknummer t311969 (20 banden)
Willem van Oranje : de opportunistische Vader des Vaderlands / Aron Brouwer

Chronologisch levensverhaal van Willem van Oranje (1533-1584), waarin vooral zijn opportunisme en machtswellust centraal staan.Boeknummer a449097 (in productie)

Boeknummer t311993 (13 banden)
De muze / Jessie Burton

Een jonge vrouw die onnavolgbaar kan schilderen, wil haar werk geheim houden, met dramatische gevolgen.Boeknummer a449100 (in productie)

Boeknummer t312063 (19 banden)
De sprong van Rose : roman / Kristy Cambron

Als een jonge vrouw aan de slag gaat bij het circus van de Ringling Brothers gaat er een nieuwe wereld voor haar open, maar wanneer er iets ergs gebeurt, verbleekt alle glitter en glamour.Boeknummer a449123 (in productie)

Boeknummer t312107 (17 banden)
Liefde in Pangea : roman / Tessa de Loo

Twintig jaar na de zelfmoord van een jeugdliefde ontmoet een bioloog, in Portugal voor onderzoek naar kameleons, haar familie en gaat op zoek naar de waarheid.Boeknummer a449350 (in productie)

Boeknummer t312591 (13 banden)
Papadag / Jet van Vuuren

Een vrouw die op zoek is naar informatie over het verleden van haar moeder wordt gestalkt en afgeperst door een onbekende die beweert meer van dat verleden af te weten.Boeknummer a449352 (in productie)

Boeknummer t312682 (16 banden)
DJ / Kluun

Een schrijver die financieel aan de grond zit volgt een wereldberoemde DJ naar een muziekfestival in Nevada om hem daar een interview af te nemen, maar door een schandaal neemt het verhaal voor beide mannen een onverwachte wending.Boeknummer a449371 (afluistertijd 8:01 uur)

Boeknummer t312681 (in productie)
Masser Brock : roman / Bert Wagendorp

Een vooraanstaand columnist van een gezaghebbende krant krijgt te maken met gebeurtenissen die niet alleen van invloed zijn op zijn persoonlijk leven, maar hem ook doen twijfelen aan de zin en functie van de journalistiek.Boeknummer a449375 (in productie)

Boeknummer t312590 (19 banden)
Je ziet mij nooit meer terug / Sonja Barend

In deze indringende memoires probeert Sonja Barend inzicht te geven in hetgeen haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting in haar televisiewerk heeft bepaald.Boeknummer a449417 (afluistertijd 07:37 uur)

Boeknummer t312676 (11 banden)
De Cock en de moord op maat / [naar] Baantjer ; door Peter Römer

Rechercheur De Cock en zijn collega Vledder onderzoeken twee moorden die aanvankelijk niets met elkaar te maken lijken te hebben.Boeknummer a449478 (in productie)

Boeknummer t312737 (8 banden)
Mijn leven in de wildernis : van de Achterhoek naar Nieuw-Zeeland / Miriam Lancewood

In Mijn leven in de wildernis vertelt de Nederlandse Miriam Lancewood over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. In het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld zocht Floortje Dessing het echtpaar op. Een inspirerend verhaal over durf, keuzes en geluk.Boeknummer a449627 (in productie)

Boeknummer t312774 (in productie)
Sluipend gif / Corine Hartman

Een vrouw uit de Achterhoek, die zich geïntimideerd en gemanipuleerd voelt door haar man, komt tot een schokkende beslissing.Boeknummer a449639 (in productie)

Boeknummer t313004 in productie)
Oorlogsouders : een familiekroniek over goed en fout in twee adellijke families / Isabel van Boetzelaer

Een familiekroniek over de adellijke families Van Boetzelaer en Von der Recke, die beiden zwaar getekend zijn door de belevenissen in en na de oorlog.Boeknummer a449675 (in productie)

Boeknummer t313010 (in productie)
De dochter van de zeemeermin / Lydia Rood

Historische roman, spelend in de vijftiende eeuw, gebaseerd op de sage van de zeemeermin van Edam.Boeknummer a449676 (in productie)

Boeknummer t313011 (in productie)
Uitgelicht
In hotel Bertram / Agatha Christie

In het ouderwetse, respectabele hotel in Londen, waar miss Marple logeert, blijken zeer vreemde dingen te gebeuren.Boeknummer a118468 (afluistertijd 6:30 uur)

Boeknummer t12736 (8 banden)
Midzomermoord / Henning Mankell

Als inspecteur Wallander zich, ondanks gezondheidsproblemen, volledig inzet om de verdwijning van drie jongelui en de moord op een van zijn teamleden op te helderen, komen er verrassende zaken aan het licht.Boeknummer a360654 (afluistertijd 22:44 uur)

Boeknummer t73169 (26 banden)
Dwaalspoor / Colin Dexter

Hoofdinspecteur Morse moet, voor het eerst geassisteerd door inspecteur Lewis, de moord op een jonge vrouw oplossen.Boeknummer a144108 (afluistertijd 9:57 uur)

Boeknummer t70554 (9 banden)
Ik reis alleen / Samuel Bjørk

Een opsporingsteam van de politie in Oslo moet onder leiding van inspecteur Holger Munch de moorden op zesjarige meisjes oplossen.Boeknummer a442326 (afluistertijd 14:20 uur)

Boeknummer t302677 (23 banden)


Wolf / Mo Hayder

Een echtpaar en hun dochter doen een afschuwelijke ontdekking in de tuin van hun afgelegen zomerhuis die te maken heeft met een vijftien jaar oude moord op twee tieners.Boeknummer a439925 (afluistertijd 12:44 uur)

Boeknummer t291856 (21 banden)
Hitte / James Patterson

Na haar huwelijk ontdekt een zwangere vrouw dat haar man een moordenaar is; daarom ensceneert ze haar eigen ontvoering.Boeknummer a433929 (afluistertijd 7:59 uur)

Boeknummer t268790 (15 banden)


Dovnload 103.2 Kb.