Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Uitzending: 21 oktober 2012 Episode: 2218 Vertaling

Dovnload 128.37 Kb.

Uitzending: 21 oktober 2012 Episode: 2218 VertalingDatum05.12.2018
Grootte128.37 Kb.

Dovnload 128.37 Kb.
Hour of Power
In dit document vindt u een tekstweergave van een Hour of Power uitzending.

Uitzending: 21 oktober 2012

Episode: 2218

Vertaling: Hoek & Sonépouse Ondertiteling BV
Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan dan na schriftelijke toestemming door Stichting Hour of Power, Postbus 22,

1250 AA Laren, info@hourofpower.nl

Opening
Een Amerikaanse tv-kerkdienst als het gezicht en de stem van positief christendom.

Samenzang – Joyful, Joyful
Vreugde, vreugde, louter vreugde is bij U van eeuwigheid. Schepper, die 't heelal verheugt en bron Van eeuw'ge vreugde zijt. Gij, die woont in licht en luister drijf de schaduwen uiteen hij, die zoekend Doolt in 't duister vindt het licht bij U alleen. Amen! Amen! Amen!

Welkomstwoord

Door Robby Schuller
Dit is de dag die de Here heeft gemaakt. Laten we ons erover verheugen.
Samenzang - "All Hail the Power of Jesus’ Name"
Kroont Hem, kroont Hem, hoogste Heer, kroont Hem, hoogste Heer, breng de Koninklijke kroon en Kroon Hem hoogste Heer, bewijst nu eer aan Jezus' naam en buigt u voor Hem neer aanbidt Hem met De engelen saam en kroont Hem, hoogste Heer aanbidt Hem met de engelen saam en kroont Hem, Hoogste Heer wij zijn door Hem apart gezet en geven Hem nu d' eer aanbidt Hem die ons heeft gered

En kroont Hem, hoogste Heer aanbidt Hem, die ons heeft gered en kroont Hem, hoogste Heer als Eens de wereld voor Hem buigt bewijst zijn volk Hem eer een machtig koor verheft zijn stem en kroont Hem, hoogste Heer een machtig koor verheft zijn stem en kroont Hem, hoogste Heer wij kronen Hem, Hoogste Heer


Schriftlezing – Matteüs 6

Door Lawrence Wilkes
U mag gaan zitten. Luistert u naar deze woorden van Jezus, zoals vastgelegd in het boek Matteüs.

Verzamel schatten in de hemel. Daar vreten mot noch roest ze weg daar breken geen dieven in om ze te stelen. Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn. Daarom zeg ik jullie: maak je geen zorgen over jezelf en over wat je zult eten of drinken noch over je lichaam en over wat je zult aantrekken. Is het leven niet meer dan voedsel en het lichaam niet meer dan kleding? Wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet. Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zo veel zorg kleedt met hoeveel meer zorg zal hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? Vraag je dus niet be-zorgd af: Wat zullen we eten? Of: Wat zullen we drinken? Of: Waarmee zullen we ons kleden?


Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. Zoek liever eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Zo luidt het Woord van de Heer.


Koor – “Standing on the Promises”
Staand' op de beloften van mijn God en Heer klinkt door alle eeuwen heen zijn lof en eer glorie en Aanbidding zing ik telkens weer staand' op de beloften van mijn God staande, staande, staand' op de Beloften van mijn God, mijn Redder staande, staande sta vast op de beloften van mijn God staand' op De beloften van mijn Heer en God weet ik: in zijn hand geborgen ligt mijn lot glorie en aanbidding voor Mijn dierbare Heer zijn beloften falen nimmermeer staande, staande staand' op de beloften van mijn God, mijn Redder staande, staande sta vast op de beloften van mijn God o ja, ik sta op zijn beloften

Staand' op de beloften van mijn God en Heer klinkt door alle eeuwen heen zijn lof en eer glorie en Aanbidding, zing ik telkens weer staand' op de beloften van mijn God staande, staande staand' op de Beloften van mijn God,mijn Redder staande, staande sta vast op de beloften van mijn God staand' op De beloften van God staand' op de beloften vrees ik voor geen val luist'rend naar Zijn stem waar Hij Mij leiden zal vertrouwende mijn Redder als mijn al in al staand' op de beloften van mijn God staande, Staande, staand' op de beloften van mijn God, mijn Redder staande, staande sta vast op de beloften Van mijn God staand' op de beloften van mijn God staand' op de beloften van mijn God staand' op de Beloften van God


Interview – WILLIE GAULT

RS = Robby Schuller en WG = Willie Gault
Inleiding
Met genoegen heet ik Willie Gault welkom, voormalig wide receiver in de NFL- competitie en Olympisch sporter. Bij de Los Angeles Raiders gold hij als de speed merchant. Ze heten nu trouwens

de Oakland Raiders. Elf seizoenen speelde hij voor de Chicago Bears en de Raiders. Met de Bears won hij de Super Bowl en hij is een van de snelste NFL-spelers aller tijden. In 1980 zat hij in het Olympische team van de VS, dat de Spelen boycotte maar won daarna wel goud in de 400 meter estafette op de wereldkampioenschappen in Helsinki in 1983. Met dezelfde energie als waarmee hij vroeger opereerde werkt hij nu aan zijn missie: anderen helpen. Graag applaus voor Willie Gault.


Interview
RS Een ongelofelijke carrière en een ongelofelijk leven. Je hebt de Superbowl gewonnen en een gouden medaille. Je hebt vast heel veel te vertellen. Wanneer besloot je dat je sporter wilde worden? Als kind al?

WG Allereerst: Ik voel me bevoorrecht hier te mogen staan. Op mijn 6e rende ik al harder dan wie ook. Ik ging altijd met de schoolbus naar school. De halte was 200 meter van onze straat vandaan was maar het was vast maar 50. Ik rende met de bus mee naar mijn straat, aangemoedigd door de kinderen. Dus daar heeft het mee te maken dat ik zo hard ging rennen. Ik vond het heerlijk. Ik was een soort Forrest Gump, ik wilde altijd rennen.

RS Je bent zo snel geworden doordat je als kind met de bus mee rende. Maar hoe ben je terecht gekomen bij football en zo?

WG Mijn moeder deed aan atletiek en mijn vader honkbalde dus het zit in mijn genen. Op de middelbare school blonk ik uit in atletiek en football en ik honkbalde. Ik had het idee dat ik daardoor ook naar de universiteit kon. Ik ben gek op sport. Sport is als het leven zelf. Je moet hard trainen om ergens te komen. En ik had een prima coach en werd gesteund door mijn ouders. Ik had goeie leraren en vrienden. Die hebben me de goede weg gewezen. We zaten bij een baptistengemeente. Dat was mijn basis. Het besef dat er iets groters was dan ik, heeft me erg geholpen.

RS Dus je had nooit zo'n groot sportman kunnen worden ongeacht je natuurlijke aanleg als die mensen er niet waren geweest?

WG Zeker. Er zaten jongens bij mij op school die misschien wel meer atletisch talent hadden maar zich niet op de juiste manier ontplooiden. Uiteindelijk had ik wel succes en zij niet.

RS Het gaat om je mentaliteit, je voorbereiding en hoe je omgaat met de dingen die op je pad komen. Je football-carrière ging razendsnel. Je won de 20e Super Bowl met de Chicago Bears. Dus als football-speler had je enorm veel succes en dan waren er nog de Olympische Spelen.

WG Ik had altijd aan hardlopen gedaan, op school en op de universiteit. Ik kwam in het Olympische team in 1980, toen we de Spelen boycotten. Dat was omdat de toenmalige president Carter van mening was dat de Russen moesten vertrekken uit Afghanistan. Ze hadden moeten vertrekken door onze boycot, maar dat deden ze niet. Dat jaar waren er twee Spelen. De VS namen deel aan de Spelen in Rome. Daar namen 37 landen aan deel terwijl er aan de Spelen in Moskou maar 16 landen deelnamen. Maar die hele boycot had geen enkel effect. De Russen bleven in Afghanistan en wij gingen niet naar hun Spelen.

RS Het doet me denken aan die atleet die goud won toen Hitler de Spelen organiseerde.WG Jesse Owen. Een ongelofelijke atleet. Hij zette Hitler op zijn nummer met vier gouden plakken en ook vier wereldrecords.

RS In 1980 was de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt. Er waren allerlei spanningen. Jij begaf je ook in de politieke arena om te verdedigen wat in jouw ogen goed was.

WG Wij atleten zouden het anders hebben aangepakt: Wèl gaan en alles winnen. Dat zou een betere boodschap zijn geweest. Doordat wij niet gingen, wonnen zij in zekere zin. Atleten trainen 4 tot 8 jaar voor de Olympische Spelen. Als ze niet kunnen deelnemen door blessures of vanwege de politiek komt dat hard aan, want je krijgt zo'n kans maar één keer. In 1991 werd ik gehuldigd als beste atleet ter wereld. Dat was een grote eer. Ik won ook de Super Stars Competition. Dat is een competitie op 10 verschillende onderdelen. Dat was in '89 en '90.

RS Geweldig. Laatste vraag: Wat was de rol van je geloof in je lange succesvolle carrière? Vertel daar eens over.

WG Eigenlijk speelt geloof voor iedereen een hoofdrol. Mij heeft het richting gegeven en respect.

Ik wil mezelf recht in de ogen kunnen kijken en me niet hoeven schamen. Als je dat kan, heb je iets bereikt. Ik had dus mijn basis in de Baptistenkerk en tijdens m'n studie had ik contact met een dominee van de Pinkstergemeente. Zo leerde ik liefde en respect voor mensen en dingen buiten mezelf. In de huidige tijd zien kinderen zich als de nummer 1. Niks is zo ge- weldig als zij. Als je respect hebt voor iets anders sta je veel beter in het leven, met meer respect voor je medemens. Ik wil mensen behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. Dat betekent: Jezelf recht in de ogen kunnen kijken. Ik heb de stichting Athletes For Life

opgericht. We testen mensen op hartaandoeningen, samen met Guard A Heart. Hartaan- doeningen zijn wereldwijd de voornaamste doodsoorzaak. Ieder halfuur sterft er een kind aan een hartaandoening en elk uur honderd volwassenen. Ik geef dus voorlichting over hartaan- doeningen. Het huidige systeem functioneert niet daarom proberen wij bewustwording bij te brengen.

RS Heb je een website?

WG Ja: athletesforlife.com, ook al gaan we de naam veranderen.

RS Laten we Willie Gault bedanken voor zijn komst.Solo – CEEJ – “Lock and Key”
Ik geef je onderdak als je dakloos bent ik zal je beschermengel zijn en je de weg wijzen ik geef je Kleding als je het koud hebt ik ontvang je met open armen als je even iemand vast moet houden je Bent van hemelse waarde voor Mij altijd was Ik er voor jou als je kampt met tegenslag Zeg Ik je altijd: Richt je blik omhoog we passen perfect bij elkaar kijk naar de maan en kijk naar de sterren voel je je Alleen, Ik ben nooit ver nooit kan de tijd ons uiteen drijven nooit zal Ik je hart breken je bent van Hemelse waarde voor Mij altijd was ik er voor jou als je kampt met tegenslag Zeg Ik je altijd: richt je Blik omhoog we passen perfect bij elkaar 2 uur in de ochtend, ik ben bang was er maar iemand die me Hoorde Toen was U er, sterk als altijd U laat me nooit vallen U bent van hemelse waarde voor mij

Altijd was U er voor mij als ik kamp met tegenslag Zegt U me altijd: richt je blik omhoog we passen Perfect bij elkaar we passen perfect bij elkaar
(spotje met RVS)

Er bestaan namelijk geen gewone mensen. U kunt elke ochtend opstaan met een zelfvertrouwen en een kracht die geen mens omver krijgt. Eén enkel mens heeft in Gods ogen een enorme waarde.

Jij bent bijzonder.
GUEST – SEAN GROOMBRIDGE & STEVE VELEZ - "Simple Gifts"

Preek – "Treasure in the Heavens"

door Robby Schuller

Allebei heel erg bedankt.

Vanmorgen heeft Lawrence gelezen over schatten in de hemel. Velen zijn opgegroeid met dat idee

van schatten verzamelen in de hemel die ons te beurt vallen als we sterven. Het beeld is dan: Als ik goed leef en goede dingen doe dat ik dan in het hiernamaals een pakhuis vol schatten zal hebben.

Maar ik wil u voorhouden dat hoewel de meesten van ons zo tegen die 'hemelse schatten' aankijken dat die visie op hemelse schatten waarschijnlijk niet klopt. Dat Jezus iets heel anders bedoelde met 'schatten in de hemel.' Ik wil u voorhouden dat als u hemelse schatten heeft als uw schuren zijn gevuld met schatten dat u daar dan vandaag gebruik van kunt make Nu, op dit moment. Hemelse schatten zijn iets dat u op elk moment van uw leven kunt gebruiken. Ze zijn altijd voorhanden, ver-rijken iemands leven en maken het waardevol. Als kind was ik dol op 'schatten'. Dat leidde een keer tot problemen. Mijn opa gaf me bij elk bezoek 5 dollar. 'Geef me een knuffel!' riep hij, en ik zei: 'Mag ik mijn 5 dollar?' Ik was een raar ventje. Ik was gewoonweg dol op schatten. Ik had een klein schatkistje waar ik munten en spulletjes in stopte. Ik droomde van de dag dat ik een gouden munt of zo zou vinden. Eén van mijn levendigste herinneringen is dat we ergens goud gingen zoeken. Ik vond een heel klein goudklompje, het begin van mijn schat. Ik was dus gek op goud en op piraten. Ik weet nog dat mijn vader een keer zou gaan vissen. Hij vroeg me mee, maar ik ging niet. Ik zou het weekend bij mijn moeder zijn. Mijn ouders zijn gescheiden en ruzieden over wie de meeste tijd met me mocht doorbrengen. Best fijn. Ze hielden allebei zo veel van me, dat dat altijd speelde. Ik was op werkdagen bij mijn vader en het weekend bij mijn moeder. Hij zei: Je moeder mag altijd leuke dingen met je doen.

Dat speelde voortdurend. Hij wilde dus in een weekend gaan vissen, maar ik moest naar mijn moeder.Goed, dan niet, zei hij. Na het weekend vroeg ik hoe het was geweest. Ik was een jaar of 8, 9. Hij zei: Het was fantastisch, je hebt echt iets gemist. We hebben allerlei vissen gevangen. En toen ontdekten we ergens een grot en gingen op verkenning. We vonden allerlei prachtigs. Een berg gouden munten en parels en een schatkist, zilveren borden en noem maar op. Dat meen je niet, zei ik. Kijk, we heb-ben er foto's van, zei hij. Gewe ldig! Waar is de schat? Die hebben we niet meegenomen, zei hij. We hebben alleen foto's. Je bent toch niet gek? zei ik. Je had de schat mee moeten nemen. Dat is niet eens in me opgekomen, zei hij. Was dan ook mee gegaan. Ik vond mijn vader wel erg dom. Ik be-waarde die foto in mijn schatkistje dat ik altijd mee sleepte. En ik zei: Ooit op een dag zal ik die schat vinden en dan neem ik hem mee naar huis. Dat werd mijn levensdoel. Een jaar of twee later gingen we met de familie naar Disneyland. Ik zat in de attractie 'Pirates of the Caribbean'. Ik genoot ervan. Op een gegeven moment keek ik links en daar lag een berg van schatten. En meteen begreep ik dat mijn vader dat had gefotografeerd om op mijn gevoel te werken.Ik zag duidelijk voor me wat een schat was. Als kind vond ik het idee van een schat in de hemel echt te gek. Ik dacht: Als ik nou maar goed leef mensen help, God liefheb en naar de kerk ga dan heb ik straks een enorme berg in de hemel.
Straks zwem ik in het goud,net als Dagobert Duck. Dan heb ik een kluis vol parels, diamanten en juwelen die ik aan mijn vrienden kan laten zien. Maar toen ik wat ouder werd werd dat beeld, dat veel volwassenen nog steeds hebben, nogal lachwekkend. Wat heb je aan al dat spul in de hemel? In de hemel hoef je toch niks te kopen? Ik dacht ook: Als de straten zijn geplaveid met goud wat is die schat dan méér waard dan cement of zo? Zijn dat geen bakstenen, in je kluis? Wat kan dan de waarde van al dat goud en die zilveren drinkbekers dan zijn? Helaas is het beeld dat we ons hebben gevormd van Gods Koninkrijk iets als een levensverzekering. Ik betaal mijn leven lang premie en als ik kom te sterven volgt de grote uitkering. Maar dat is helemaal niet het idee van het Koninkrijk van de Hemel of van de schatten in de hemel die Jezus noemt in de Bergrede en op andere plaatsen. Jezus ziet het zo: Die schatten in de hemel zijn onaantastbare schatten waartoe je hier en nu toegang hebt. Er doet zich hier een vertaalprobleem voor. Overal waar je 'het Koninkrijk van de Hemel' leest zou moeten staan: 'het Koninkrijk van de Hemelen'. Het Griekse woord voor 'hemel' is ouranos, maar de meer-voudsvorm is ouranoi. Het is allemaal Grieks voor u. Elke keer als Jezus het heeft over dat Koninkrijk, is het in het meervoud. Dat heeft te maken met de kijk die men toen op de wereld had. 'Hemel' stond voor de plek waar ik heen ga als ik sterf. Maar het was ook het firmament, de hemel met sterren en planeten. En ook was het de fysieke ruimte, de lucht om je heen. De hemelen: Hemel, firmament, lucht. In de joodse cultuur geloofde men dat de hemel niet alleen een plek was waar je heen ging na je dood maar een spirituele realiteit in de ruimte rondom me. Sla er de Bijbel maar op na. Als de engel Abraham ervan weerhoudt zijn zoon te doden roept hij 'vanuit de hemel'. Maar eigenlijk is hij dus vlak naast hem. Als God Mozes de Tien Geboden geeft komt God uit de hemel naar Mozes. Uit zijn on-middellijke omgeving. Vuur zien we vaak in het Oude Testament. Het komt uit de fysieke ruimte rondom hen. Net zo in Handelingen, als Petrus een visioen heeft van onreine dieren. Als het woord 'ouranos' of 'ouranoi' wordt gebruikt doet de Bijbelvertaler telkens weer iets anders. De ene keer ge-bruikt hij het woord 'firmament'. De tweede keer zegt hij 'de lucht' en de derde keer maakt hij er 'hemel' van. Want met onze opvatting van de hemel komen we er niet uit. De vroege kerk en de joodse christenen geloofden dat de hemel niet alleen een plek is waar je na je dood heen gaat maar ook een plek waarin je nu, op dit moment leeft. Als ik naar bed ga, slaap ik in Gods Koninkrijk. En hier in deze kerk zit het Koninkrijk van de Hemel in de lucht rondom ons. Dat klinkt raadselachtig, maar het is waar en het is belangrijk want overal om ons heen leeft het Koninkrijk van de Hemel. En als je 'schatten in de hemel' hebt dan bevinden die zich daar. Het is niet iets dat je krijgt als je sterft, je krijgt het nu al.

Plato dacht in die richting. Hij sprak van de wereld der schaduwen en de wereld der vormen. Achter al het materiële in onze wereld zat een onaantastbaar 'idee'. Bijvoorbeeld dit podium waarop ik sta. In Plato's ogen is het onvolmaakt, want het kan verbrand of gesloopt worden. Maar het idee van een podium is er altijd geweest en zal er altijd zijn en als je dat idee kent, kan je weer een schitterend podium bouwen. En als het wordt vernield heb je nog steeds het volmaakte idee van een podium.

Plato meende dat achter ieder fysiek object iets eeuwigs schuilging dat onveranderlijk was en onaantastbaar. Plato zou misschien gevraagd hebben: Is het beter miljonair te zijn of de geest van een miljonair te hebben? Stel, u bent arm. Zou u liever van iemand een cheque van een miljoen krijgen of liever de geest van iemand die weet hoe je een miljoen verdient? Het laatste antwoord getuigt van wijsheid. U bent dan niet meteen rijk, maar u bent het soort mens dat miljoenen bij elkaar kan krijgen. Je ziet vaak dat mensen die een loterij winnen er slechter aan toe zijn dan eerst. Ze maken schulden die ze niet kunnen afbetalen en krijgen allerlei problemen. Dat komt doordat ze de schat achter de schat niet hebben. Begrijpt u wat ik bedoel? Ze hebben niet de kennis en de vol-wassenheid om met zoveel geld om te kunnen gaan. Met die schatten in de hemel is het net zo. Het zijn eeuwige, onaantastbare schatten. Neem bijvoorbeeld opleiding. Als je heel veel geld spendeert aan een opleiding en uiteindelijk dokter wordt of letterkundige dan kan iemand dat stukje papier wel

afpakken en verbranden maar ze kunnen je de kennis die je hebt opgedaan, niet afpakken. Er is iets eeuwigs in kennis, opleiding of woorden, er is iets eeuwigs achter al het fysieke. Schatten in de hemel zijn onstoffelijk. Mot en roest kunnen ze niet wegvreten. Dieven kunnen ze niet stelen. Als God tegen Salomo zegt: 'Zeg maar wat je wilt, Ik zal het je geven.' Wat zegt Salomo dan? Geef me wijsheid. En mèt zijn wijsheid had hij een schat in de hemel die niet kon worden aangevreten of gestolen. Petrus en Johannes waren bij de Schone poort. Daar lag een man die al zijn hele leven verlamd was. Hij vroeg om geld, een stukje schat. Maar zij hadden een hemelse schat te bieden: Het vermogen zieken te ge-nezen. Petrus zegt: Geld heb ik niet maar sta op en wandel. Hoeveel geld zou u over hebben voor het vermogen zieken te genezen en doden op te wekken? Hoeveel is die schat waard? Belangrijke vraag.

Het Koninkrijk van de Hemel biedt iets dat dieper en waardevoller is dan kleding, auto's of gebouwen,

iets dat achter dat alles schuilt. Iets dat geleerd kan worden en opgeslagen en tijdens dit leven toe-gankelijk is. Hemelse schatten, dat zijn dingen als de kracht van de Heilige Geest. Morele kennis, bloeiende relaties, vriendschappen, huwelijk, de vervulling die voortkomt uit goedheid jegens je mede-mens. De schat in de hemel is: Leven in Gods Koninkrijk. Leven in zijn werkelijkheid, waarbij zijn Geest heel uw leven doordrenkt. Alle andere dingen waaraan wij ons leven wijden als we daarmee klaar zijn en erop terug kijken zullen we misschien vinden: zo belangrijk was het niet.


John Ortberg vertelt ergens hoe hij monopolie speelde met zijn oma. Hij zei: In mijn jeugd speelde ik altijd monopolie met mijn oma. Ze was er vreselijk goed in. Als we speelden, verloor ik altijd. Mijn laatste dollar maakte ze me afhandig en al mijn bezittingen. Alles. Ze zei: Ooit op een dag zal je leren hoe het moet, jongen. Die zomer was hij met vrienden en deed hij niks anders dan monopolie spelen.

Zo kwam hij erachter hoe je won. Het gaat erom, alles te willen hebben. Zoveel mogelijk geld en be-zittingen verwerven.Daar ging het om. Hij ging weer naar zijn oma speelde weer en hakte haar in de pan. Hij pakte haar laatste cent en iedere straat van haar af met alle huizen en alle hotels. En ten slotte kon hij zeggen: Ik heb gewonnen, oma. Het is gewoon een kwestie van alles willen hebben.

Ja, zei ze, eindelijk heb je het door. Maar hier is de volgende les, zei ze. Alles gaat terug in de doos.

Maar ik vind het zo leuk, zei hij, ik wil het niet terugdoen in de doos. Ze zei: Tja, dat is de les van monopolie, jongen. Alles gaat terug in de doos. Al het geld, alle eigendomsakten alle huizen en elk hotel, alles terug in de doos. Dit spel wordt al lang gespeeld en zal nog lang gespeeld worden. Maar op het eind gaat alles terug in de doos. In het leven wijden we ons aan net zo een kinderachtig spelletje. We verzamelen geld, auto's, meubilair, rijkdom, eigendomsakten, aandelenportefeuilles. Maar ten slotte gaat alles terug in de doos. Zelfs je lichaam. Wat resteert is deze vraag: Wat doet echt ter zake? Er is iets, vrienden, dat nooit teruggaat in de doos. Er is iets dat door geen mot of roest wordt aangevreten dat niet kan worden gestolen, niet verloren kan raken. Een schat die nooit verloren gaat.maar altijd blijft renderen, zelfs na je dood. Dat is je schat in de hemel. Kennis, wijsheid, zorg voor je medemens een zinvol, rijk leven, Jezus kennen en de kracht van de Geest om grote dingen te doen. Die herinneringen, die relaties, daden van goedheid, genade, gerechtigheid zullen nooit teniet-gedaan worden, maar de wereld voorgoed veranderen. Maar de schat in de hemel waar Jezus het over heef krijg je niet zomaar door in Jezus te geloven. Daar is meer voor nodig. Hij zegt: Het Koninkrijk, die schat doet denken aan die man die weet dat ergens op een stuk land een schatkist ligt begraven. Hij verkoopt alles wat hij heeft om dat stuk land te kunnen kopen. Want hij weet wat er in de grond zit. Hij is als een man met verstand van parels, een pareltaxateur. Hij vindt de volmaakte parel

en geeft er alles voor op omdat hij weet hoeveel hij waard is. Het Koninkrijk van de Hemel en de schatten daar vragen om verlangen en toewijding. We moeten zoeken en alles opgeven om die schat te vinden die nooit zal vergaan. Weet u wat ook zo geweldig is aan die schat in de hemel? Ze zijn duizendmaal zoveel waard als alle bezittingen die u heeft. Die ene schat. U kunt al uw materiële bezittingen omzetten, in hemelse schatten. Dat deed de vroege kerk ook. Zij hanteerden de slogan:

Wat we houden, raken we kwijt maar wat we geven, hebben we voor altijd. In de jonge kerk werden alle christenen geacht elkaar te helpen en de armen en behoeftigen te helpen. Ze geloofden dat dat iets was dat het leven zin gaf. Niet geld oppotten, maar geld weggeven. Niet je afbeulen met werk dat je haat of vastzitten in een dodelijke sleur maar leven in de volheid van het Koninkrijk van God.

Tijdens de christenvervolgingen drong een Romeins soldaat een kerk binnen, op zoek naar geld.

Hij zei tot de mensen daar: Laat zien, waar is die schat? Hun voorganger, ene Laurentius wees hem eenvoudigweg op alle wezen en weduwen en zieken. Elke cent die de kerk binnenkreeg, ging naar die behoeftigen. Laurentius zei: Dit zijn de schatten van de Kerk. Eeuwige schatten die niet roesten, die voor altijd onaantastbaar zijn. Daar gaat het ons om, dat is hoe wij denken. Jezus wil onze visie op de wereld veranderen. Het lijkt vaak of we een potje monopolie spelen. We vergeten dat er iets groters is

om voor te leven dat alle rijkdom en geld middelen zijn, geen doel dat dat alles een hoger doel dient:

Het verzamelen van schatten in de hemel die nooit zullen vergaan. En als je zorgt voor goede

herinneringen en dingen doet die goed zijn voor anderen, en goede relaties opbouwt waar je je hele leven van profiteert. Dat zal je leven verrijken en vol maken. En als je geen cent hebt, kan je toch

zeggen: Ik heb schatten in de hemel. En ze zullen vreemd naar je kijken, maar je zult je blij en vervuld voelen. Dan weet je dat je het juiste leven leidt, het leven dat Jezus ons biedt. Hij roept ons op tot een rijkere, vollere ervaring een ervaring die niet voortkomt uit al die dingen waaraan we tijd verspillen, Die gaan allemaal terug in de doos. Hoe ouder je wordt, des te meer dringt dat besef door. En ik word bemoedigd door het feit dat we in ons leven altijd een keuze hebben. Elke dag opnieuw kunnen we kiezen wat we waardevol vinden wat voor ons het belangrijkst is. En wat we het meest waarderen, is bepalend voor al onze beslissingen. Als je geld meer waardeert dan wat ook Geld is niet verkeerd, maar als u het bovenaan zet in uw leven zult u zien tot wat voor leven dat leidt. Maar als je mensen en

het Koninkrijk van God op 1 zet en de zorg voor de medemens en relaties en kennis, wijsheid dan krijg je iets heel anders te zien. Dan verzamel je voor jezelf schatten die blijven gedijen in jouw leven en dat van komende generaties. Dan zal je iets ten goede veranderen in de wereld. Laten we bidden.
Gebed
Vader, we komen tot U in naam van uw Zoon Jezus. Geef dat we een andere visie op de wereld ontwikkelen. Dat we schatten in de hemel begeren die door mot noch roest aangevreten kunnen worden. Dank U dat er weer zoveel mensen luisteren die geen geld of auto's hebben maar voor zichzelf grote schatten in de hemel hebben verzameld. Geef dat die schatten hen tot zegen zijn.

Ik bid dit voor iedereen, rijk of arm: Laten ze hemelse schatten aanleggen. Wij zijn U dankbaar en hebben U lief. Dit bidden wij in Jezus' naam. Amen.Lied – "Blessed Assurance"
Volle verzeek´ring, Jezus is mijn wat schenkt dat rust aan ´t volgzaam gemoed in Hem zal ´k zalig, Zalig steeds zijn wedergeboren door Jezus´ bloed dit is mijn vreugde, altoos te zijn in mijne Heiland, Jezus is mijn dit is mijn vreugde, altoos te zijn in mijne Heiland, Jezus is mijn voll´ onderwerping, zijn Eigendom in Hem te rusten, heerlijk genot ´t eigen ik doden, zijn wil alleen rijk in mijn Heiland, leven Voor God dit is mijn vreugde, altoos te zijn in mijne Heiland, Jezus is mijn dit is mijn vreugde, altoos te Zijn in mijne Heiland, Jezus is mijn amen
Zegen
Dank je wel, Bobby. Een prachtige preek. Dank je wel. God zegene je.

Moge de genade van Jezus Christus de liefde van God de Vader en de eenheid met de Heilige Geest met u zijn tot Jezus wederkomt in leven of in dood. God zegene u. Amen.


Koor – "We Build a New Tomorrow"
Ons wacht een nieuwe morgen wij horen in zijn plan en mogen helpen bouwen want God kent onze Gang ons denken maakt de toekomst ons hand'len doet ons gaan ons wacht een nieuwe morgen zijn Werk wacht: treedt dan aan halleluja, halleluja, halleluja


Webtip: bekijk de uitzending van Hour of Power ook eens op www.hourofpower.nl/service!


 • Hour of Power In dit document vindt u een tekstweergave van een Hour of Power uitzending. Uitzending
 • Opening Een Amerikaanse tv-kerkdienst als het gezicht en de stem van positief christendom. Samenzang – Joyful, Joyful
 • Welkomstwoord Door Robby Schuller Dit is de dag die de Here heeft gemaakt. Laten we ons erover verheugen. Samenzang
 • Schriftlezing – Matteüs 6 Door Lawrence Wilkes
 • Koor – “Standing on the Promises”
 • Interview – WILLIE GAULT
 • Solo – CEEJ – “Lock and Key”
 • GUEST – SEAN GROOMBRIDGE STEVE VELEZ - "Simple Gifts" Preek – "Treasure in the Heavens"
 • Lied – "Blessed Assurance"
 • Koor – "We Build a New Tomorrow"
 • Webtip: bekijk de uitzending van Hour of Power ook eens op www.hourofpower.nl/service!

 • Dovnload 128.37 Kb.