Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


V2CC2 nrc e-paper iLiad [

Dovnload 7.77 Mb.

V2CC2 nrc e-paper iLiad [Pagina1/3
Datum07.05.2019
Grootte7.77 Mb.

Dovnload 7.77 Mb.
  1   2   3
V2CC2
NRC E-paper
iLiad

[Cross media strategie]

Bart van Dorp, Gerben van Gils, Bart van der Hoek


Inhoud


Inhoud 2

1. Debriefing 3

2. Omgevingsanalyse 4

2.2. SWOT 5

3. Doelgroep 6

3.1 Persona 6

4. Moodboard 8

8

5. Communicatie Doelstellingen 96. Strategie 10

7. Concept plan 11

7.1. Mindmap 11

7.2 No paper 11

7.3. Media 11

7.4. Visuals 14
1. Debriefing


Over NRC en de Iliad

Het NRC is een krant wat zich vooral bezig houdt met de zakenwereld. Zij hebben daarom ook als doelgroep; mensen die bezig houden of geïnteresseerd zijn in de zakenwereld

De Iliad is een digitaal boek waar alles op gelezen kan worden, zoals boeken, kranten etc. Ook is het mogelijk om hierop aantekeningen te maken die je makkelijk kan delen met bekende. De Iliad wordt door het NRC met korting verstrekt bij een abonnement.

Probleemstelling

Het NRC verstrekt bij abonnementen korting op de e-book: Iliad. Er zijn alleen weinig mensen die nog echt van de Iliad afweten. Ook heeft het NRC maar een beperkte doelgroep waar zij de Iliad aan kwijt kunnen.Doelstelling

Het NRC wilt meer naamsbekendheid en participatie bij haar huidige doelgroep, ook willen zij een totaal nieuwe doelgroep aanspreken die geïnteresseerd kunnen zijn in de IliadOpdrachtomschrijving

Ontwikkel een cross media campagne om de doelgroep bekend te maken met de Iliad en met deze te participeren. Deze campagne moet ook een nieuwe doelgroep aanspreken.


2. Omgevingsanalyse


Geografische kenmerken
De doelgroep van de NRC-iLiad bestaat uit werkende (zaken)mensen die met het openbaar vervoer reizen in vooral de randstad maar ook de rest van Nederland.

Socio-economische kenmerken
Economisch sterke early adaptors en zakenlui met een voorkeur voor technische hoogstandjes.  Ze hebben een goede baan, met een bijbehorend inkomen.

Psychografische kenmerken
De gebruiker van de iLiad is vooral zakelijke personen, technisch progressief en early adapting.

Demografisch  kenmerken
De gebruiker van de iLiad hebben verschillende gezinssamenstellingen. Ook is het gebruik van de Iliad niet leeftijdsgebonden al zal de meerderheid jonger zijn dan 50 jaar. Dit omdat zij meer gewend zijn aan het werken met moderne technische apperatuur.

Domeinspecifiek

Betrokkenheid van de doelgroep
De doelgroep van de iLiad is niet specifiek betrokken bij het product maar eerder tot het genre ‘moderne technische innovaties’. Ze hebben waarschijnlijk een mobiele telefoon met veel functies die ze synchroniseren met Outlook.

Het product
De iLiad is een draagbaar apparaat waarop je alles kan lezen, zoals boeken, kranten en documenten. Het scherm is zwart-wit, maar is altijd leesbaar, ook wanneer het zonlicht erop schijnt. Het stabiele beeld is in tegenstelling tot een computerscherm vrij van trilling en licht hetgeen een ontspannende leeservaring biedt. Behalve lezen is het ook mogelijk om aantekeningen te maken op de iLiad. De van aantekeningen voorziene bestanden zijn eenvoudig over te zetten naar de computer. De iLiad beschikt over een WiFi module waarmee draadloos updates en nieuwe informatie eenvoudig kan worden gedownload. De interne opslagcapaciteit kan verder worden uitgebreid met behulp van alle gangbare geheugendragers hetgeen de iLiad transformeert tot een mobiele bibliotheek.

2.2. SWOT


Krachten
Draagbaar
Verschillende typen input mogelijk
Altijd binnen bereik
Aantekeningen maken
Synchroniseren met de computer
Draadoze updatemogelijkheden
Status t.o.v.  papieren krant

Zwakheden

Duur
Gevoelig voor beschadiging


Zwart-wit display

Mogelijkheden

Mogelijke Wi-fi toepassingen


Meerdere input mogelijkheden

Bedreigingen

Producten/ kranten zijn nog de bovenliggende partij


Hoge prijs voor weinig toegevoegde waarde

3. Doelgroep


Doelgroep 1: Bestaande doelgroep NRC

Doelgroep 2: Reizigers met het openbaar vervoer. Docenten, (startende) ondernemers. Early adaptors.


3.1 Persona


Peter de Ruiter is een veertigjarige, financiel adviseur uit Den Haag. Voor zijn werk reist hij elke dag met het openbaar vervoer door de hele randstad. Dat begint al vroeg al voor de spits gaat hij vanuit Den Haag naar het hoofdkantoor van zijn bedrijf in Rotterdam. Tijdens die reis leest hij dan de NRC en bladert een aantal gratis krantjes door.

Wanneer hij zijn agenda heeft doorgenomen vertrekt hij weer naar het station om naar zijn afspraken van die dag te vertrekken. Mede door deze reistijd maakt hij lange dagen. De tijd dat hij in trein of bus zit wilt hij dan ook zo goed mogelijk benutten. Veelal leest neemt hij op zijn mobiel nog wat cijfers door van het bedrijf waarnaar hij op weg is.


Peter is de vader van Marie. Marie is twaalf jaar en zijn dochter uit het stukgelopen huwelijk met Anna. Volgens Anna kon het niet langer zo doorgaan omdat Peter nooit thuis was. Marie is in het weekend bij Peter. De rest van de week is zij bij haar moeder. Ze hebben veel emailcontact.


Een aantal keer per week gaat Peter naar de tennisvereniging. Hij speelt het spelletje al vanaf dat hij nog een kleine jongen was. Hij heeft nooit een heel hoog niveau gehaald maar het is altijd zijn passie gebleven. Omdat hij al jaren bij dezelfde vereniging zit kent hij vrijwel iedereen, en iedereen kent hem. Prima geschikt om na een potje tennis een biertje te pakken in de kantine dus.
Ondanks het feit dat Peter elke dag op zijn werk al uren achter pc’s laptops zit en met zijn mobiele telefoon in de weer is zit hij ook thuis regelmatig achter de computer. Met zijn hyves account heeft hij veel contact met zijn dochter. Daarnaast download hij graag films, die hij vervolgens op zijn grote plasma afkijkt. Hij houdt erg van mooi design en technische hoogstandjes.
  1   2   3

  • Inhoud
  • 1. Debriefing
  • 2. Omgevingsanalyse
  • 2.2. SWOT
  • 3. Doelgroep

  • Dovnload 7.77 Mb.