Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Van de redactie e jaargang, n

Dovnload 152.57 Kb.

Van de redactie e jaargang, nPagina1/2
Datum10.06.2019
Grootte152.57 Kb.

Dovnload 152.57 Kb.
  1   2

Van de redactie ..... 33e jaargang, nr. 5

- Het idee is niet nieuw; om kleine kernen leefbaar te houden werd enkele jaren geleden het plan voor gesubsidieerde, zgn. multi functionele, hartwinkels gelanceerd. Dat ging niet door; de provincie vond het plan echter zo goed dat zij het als proef project willen oppakken. De Haarlemmermeer zal er overigens weinig van merken: de dorpswinkels zullen eerst elders in Noord-Holland worden uitgeprobeerd.

- Vanaf heden zijn alle gemeentelijke diensten bereikbaar op 0900 – 1852, via dit nummer worden vragen direct beantwoord of men wordt doorverbonden met de juiste persoon.

- In een voluit vlaggend Abbenes kon, een weliswaar koud, edoch droog Koninginnedag worden gevierd met de optocht als hoogtepunt. Het gekozen thema, spreekwoorden en gezegden, zorgde voor veel variatie, onder andere: muizen die dansten omdat de kat ….. van een mug een olifant … een koekje van eigen deeg … ’s avonds een vent, ’s morgens ….. twee geloven op één kussen …. Een held(je) op sokken enz. enz..

Jammer dat Abbenes zo klein is (dit verzuchtte een deelnemer) je bent weken met de voorbereiding bezig en in een klein uurtje is het bekeken.

Al met al was het weer een reuze gezellige en geslaagde dag, waarvoor een compliment, maar zeker ook een welgemeend dank jullie wel, voor de OEV-mensen op z’n plaats is!

- Niemand, zoals bij de papiercontainer en de plattegrond van Abbenes had erom gevraagd. Niemand, zelfs de alwetende regionale pers niet, was er van op de hoogte maar opeens stond daar net over de brug van de Heijelaan een picknicktafel inclusief fietsenrek en prullenbak! En … het laat zich aanzien dat langs de brede sloot nabij het Heije fietspad visvlonders worden gebouwd.

Nieuwe beschoeiing kan natuurlijk ook!

- Als voormalig inwoner van Abbenes en opperkok in de voetbalkantine was Hans Kempf, toen hij in 1993 werd aangesteld als beheerder van het Dorpshuis, geen onbekende. Gezondheidsredenen noopten hem voortijdig te stoppen. Op 18 mei 2006, tijdens de openbare dorpsraadvergadering wordt zijn dienstverband na 13 jaren officieel beëindigd. U bent allen van harte welkom!!
Nog één Signalen komt er dit seizoen uit, die van juni, en daarna gaan we in september weer fris en fruitig van start.

Wilt u vóór september uw dorpsgenoten iets laten weten is dit uw kans, t/m 4 juni 2006, vóór 12.00 uur, kunt u uw copy inleveren op de bekende adressen.

Ans en Marion
Mededeling van de dorpsraad
Ook de dorpsraad van Abbenes heeft inmiddels kennis genomen van de gang van zaken omtrent misdragingen van een aantal jeugdige Abbenessers.

Wij als Dorpsraad zijn uiteraard niet blij met deze ontwikkelingen en betreuren met name de manier waarop dit in de media naar buiten is gebracht.

Wij hopen dat het onderzoek snel zal worden afgerond en dat daarmee de rust zal terugkeren in ons dorp.
Hierbij willen wij u uitnodigen om op 18 mei 2006 om 20.00 uur de jaarvergadering van Stichting Dorpsraad Abbenes bij te wonen.

De vergadering zal worden gehouden in Dorpshuis ’t Praatpunt, Hoofdweg 1730 te Abbenes.
De agenda voor deze avond ziet er als volgt uit:
1. Opening

2. Notulen dorpsraadvergadering 12 januari 2006.

3. Mededelingen van het bestuur

4. Mededelingen van de dorpsraadleden

5. Ingekomen en uitgaande stukken

6. Bespreken en vaststellen jaarverslagen van de secretaris en de penningmeester van de dorpsraad en de werkgroepen van de dorpsraad

7. Bestuursverkiezing:

De 1e secretaris en de 2e penningmeester zijn aftredend en herkiesbaar

8. Rondvraag

9. Sluiting.10. Afscheid Dhr. H. Kempf


Uitnodiging

Na vele jaren van trouwe dienst willen wij hem niet zomaar laten gaan!

Daarom willen wij een ieder die daarvoor belangstelling heeft uitnodigen om na afloop van de Jaarvergadering Stichting Dorpsraad Abbenes op 18 mei 2006 onder het genot van een drankje afscheid te nemen van
Dhr. Hans Kempf
Namens de Dorpsraad Abbenes,

Marion Slootweg (1e secretaris)BijBlijven
Nog één soosmiddag en het seizoen zit er weer op, de laatste soosmiddag is op 23 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur. Deze soos wordt iets later dan anders omdat hier een maaltijd bij inbegrepen is. Deze maaltijd en alle extra dingen zoals de plantjes op de Paaskien worden betaald van de kienmiddag.

Er is op de laatste kienmiddag afgesproken dat de mensen die liever bij de ANBO gaan kienen dan in ons eigen dorp, minder betalen dan onze trouwe bezoekers voor de maaltijd.

Een soos agenda heb ik niet gemaakt omdat ik niet precies weet wanneer de eerste soos weer begint, het zal zo begin september zijn is de verwachting.

De mensen die in de zomer jarig zijn ga ik niet noemen, dan wordt de lijst te lang. Allemaal een fijne zomer toegewenst en hopelijk tot september.


Vrede
Vrede is een kind dat glimlacht als je ernaar kijkt

Een weiland waar de jonge veulens grazen,

’s avonds samen fijn naar huis toe fietsen op de dijk

het hinkelhok, de hoepel, bellen blazen,

vrede is geen groene tafel maar een stille kracht.

Geen systeem, geen plan dat wordt berekend of bedacht

Vrede is een opa die verliefd met oma danst,

Vrede is de gloed die in vertrouwde ogen glanst,

Vrede is een oud verhaal dat met een ster begint,

Een stal, een houten kribbe … en een kind.


Uit Toon Hermans “Ik heb het leven lief”
Henk en z’n Harem
Iedere woensdagmorgen is Henk met z’n harem in het dorpshuis te vinden.

U raadt nooit wat hij daar doet:

nou, gewoon koersballen, maar de goede man gooit geen bal, hij is helemaal van slag omdat hij de enige man is tussen 7 vrouwen.

Het seizoen is nu bijna afgelopen maar als u interesse heeft om te koersballen: we starten weer in augustus/september, de precieze datum is nog niet bekend.

Dus een oproep aan alle mannen:

red Henk en meldt u aan, voordat hij ten onder gaat!Gevonden


Groene traptrekker, voor informatie: 54 44 71

Het Kerkkoor ‘ Samen op weg’– Abbenes 1996– 2006.
U zult zich wel afvragen “wat is er met deze jaartallen?”.

Dat is snel uitgelegd, onze dirigent, George Germans, is op 7 juni 1996 enthousiast begonnen van ons een koor te maken waar je mee voor de dag kunt komen.

Dus 7 juni 2006 is dat 10 jaar.

Dit feit willen wij als koor toch wel een beetje vieren en u kunt erbij zijn.

Op zaterdag 17 juni om 20.15 uur hopen wij een concert te geven in de kerk van de “Samen op weg“ gemeente te Abbenes.

Alle leden hebben een lijstje mogen inleveren met liederen die ze graag willen zingen en die we tijdens de 10 jaar die George er is, ingestudeerd hebben.

Hieruit is een programma samengesteld, we hopen dat u allen komt luisteren, we zullen proberen er samen een feest van te maken!

Graag tot 17 juni.

Het Koor.

Rommelmarkt 10 juni, van 9:00 tot 16:00u


 

... waarom heet de Rommelmarkt eigenlijk Rommelmarkt… die volledige set champagne-flutes, een kanjer van een schemerlamp of juist schattige lampekapjes, stevige stoelen en robuuste tafels, handige plastic bakken in alle maten, prachtige schilderijlijstjes om het laatste kunstwerk van uw (klein)kind te omlijsten, of toch die fondueset (voor een bijzondere visbouillonfondue)! En dat kleine kastje... bijna te geef toch?

 

Nee, rommel kan je het niet noemen op de Rommelmarkt! Wat u er wel tegenkomt: alles wat hierboven staat en nog veel, veel meer – en ik weet zéker dat u er iets vindt dat u altijd al had willen hebben, maar dan voor een zacht prijsje...          Dit alles wordt u aangeboden door enthousiaste vrijwilligers die alles zó uitstallen dat u naar hartelust kunt snuffelen, op 10 juni.En voor ik het vergeet: Rad van Avontuur, leuke spelletjes voor kinderen, lekkere hapjes en heel veel gezelligheid – ook dat biedt de Rommelmarkt!

Voor de goede doelen, voor de gezelligheid, voor die leuke spulletjes, voor een leuke dag: u bent van harte welkom op 10 juni.

En houdt wat ruimte over in de fietstas, want bij de uitgang... de mooiste bloemen en planten worden weer met liefde verkocht!

 

Met vriendelijke groet,Namens de Bazaar-en Rommelmarktcommissie

Maria Schasfoort

 

Boottocht Rode Kruis.
Zaterdag 24 juni is de jaarlijkse Rode Kruis boottocht.

Dit is een dagtocht inclusief lunch.

Een bijdrage in de kosten is € 15,00 per persoon.

Vervoer kan eventueel geregeld worden.

Het Rode Kruis verzorgt ook andere activiteiten.
Wilt u meer informatie, dan kunt u bellen met

Gea Philipse 54 58 63 of Ada Winnubst 54 44 71.


Ook zoeken wij nog vrijwilligers ter ondersteuning van de verschillende activiteiten of die eens per 6 weken een keer deelnemers naar Nieuw Vennep willen rijden.
Nieuws van Toneelvereniging Spelenderwijs
Op 1 en 8 april hebben we weer voor u opgetreden. Zoals u hebt gemerkt hebben we steeds aangekondigd dat we de komedie ‘Glimmen’ voor u zouden spelen. 4 weken voor de uitvoering gaf echter 1 van onze speelsters haar rol terug en hadden we een groot probleem.

We hebben er daarom voor gekozen u te verrassen met een improvisatie avond. Zo konden we u een leuk alternatief bieden. Tegelijk konden we laten zien dat we nog meer kunnen dan alleen stukken spelen. We realiseren ons echter dat u specifiek voor het stuk kwam en daarom wellicht teleurgesteld bent dat u dit niet te zien kreeg. Daarvoor onze excuses.

Desalniettemin kijken we terug op 2 zeer geslaagde avonden waarbij doldwaze scènes op rare locaties met vreemde mensen de boventoon voerden. Daarnaast hadden we de verloting met prachtige prijzen en was er na afloop weer volop gelegenheid om gezellig een drankje aan de bar te drinken.

Eenmalig zag u Jasper Kroon weer op het podium. Helaas konden we maar kort van hem genieten, Jasper heeft aangegeven zich weer met de belichting te gaan bezighouden!

Inmiddels zijn we druk met het zoeken naar een volgend stuk waarvan de repetities eind augustus weer beginnen. Zeker is dat Maurice Wiedenhof regisseert. Wie meespeelt is onduidelijk. Misschien u?! Of misschien voelt u meer voor een “rol” achter de schermen bijvoorbeeld als decorbouwer? Bel gerust eens voor meer informatie en voor de mogelijkheden met: 06-53611935 of stuur een mailtje naar: reneebergwerf@hotmail.com.
Met vriendelijke groeten,

Renée Bergwerf

Boekhoud- en Belastingkantoor
Dr. Heijelaan 44

2157 NK Abbenes

Telefoon 0252-545135

mobiel 06-18322147

E-mail j.bootsman54@quicknet.nl


Fiscale en Financiële dienstverlening:

Voor Midden- en Kleinbedrijf en Particulieren.

Begeleiden en Adviseren van Startende ondernemers.

Samenstellen van jaarverslagen en financiële rapportages.Uitslag van de poll op de website www.abbenes.net

Deze maand was de stelling:


“De OEV heeft een geldboete gehad van € 900,00 voor 3 flessen sterke drank”

1. Deze boete is precies goed.

2. Deze boete is te laag.

3. Deze boete is te hoog.

4. Er had helemaal geen boete moeten zijn, een waarschuwing was voldoende

Er zijn 199 stemmen uitgebracht en de uitslag is als volgt:De nieuwe poll staat nu ook weer op de website.

De uitslag zullen we in de volgende Signalen weer bekend maken.

Abbenes.net, de moeite om dagelijks te bezoeken.

Heeft U een broek die korter gemaakt moet worden of een jas waarvan de

rits kapot is, een leuk kledingstuk gezien, maar niet in de juiste maat?

Dan kunt U vanaf HEDEN terecht bij:


  1   2

  • Uitnodiging
  • Gevonden
  • Rommelmarkt 10 juni, van 9:00 tot 16:00u
  • Uitslag van de poll op de website www.abbenes.net

  • Dovnload 152.57 Kb.