Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Van de redactie e jaargang, n

Dovnload 371.01 Kb.

Van de redactie e jaargang, nPagina1/3
Datum04.06.2018
Grootte371.01 Kb.

Dovnload 371.01 Kb.
  1   2   3

Van de redactie ..... 33e jaargang, nr. 2
- Begin januari zorgde een helikopter nogal voor wat opschudding door laag over Abbenes te vliegen en stil boven de Hoofdvaart te hangen.

Wat was er gebeurd, wie werd er gezocht…

Niets en niemand, het betrof een afscheidsgroet of eerbetoon aan Henk Redeker die in de VUT ging.

- Op vrijdag dertien januari kwam een meervoud aan treinen ter hoogte van Abbenes tot stilstand. Niet de datum maar een kabelbreuk was daar debet aan.

- Het dagelijks bestuur van de Dorpsraad heeft een wijziging ondergaan; zo werd Marion Slootweg 1e en Gina Cuvelier 2e secretaris.

- Het inmiddels kapotte houten “veiligheidshek” op de loopbrug is nog steeds niet goed terug geplaatst. De doorgang is zo nauw dat, lopend naast de fiets, met een kind achterop, je welhaast een slangenmens moet zijn om zonder kinderknietjes en voetsteuntjes te beschadigen, de oversteek naar het “veilige fietspad” te maken.

- Ligt het fietspad richting Nieuw-Vennep er eindelijk glad en strak bij, worden in de smalle berm er vlak naast kabels ingegraven.

Er komen lantaarnpalen!!!

- De asfaltwerkzaamheden Langerak/Van Voorstlaan worden in week 6 voortgezet.

- Omstreeks maart komen er weer papiercontainers op het brengparkje.

Eerder is niet mogelijk, omdat de nieuwe speciaal voor Haarlemmermeer-zuid gemaakt moeten worden en de levertijd daarvoor 8 weken is. Maar, zo verzekerde Meerlanden, ze zijn besteld.

- Liepen de gemoederen hoog op over de woningbouw aan het Kalverlaantje, zo stoïcijns is het plan Heije/Sophialaan (resp. 6 gestapelde woningen en 10 appartementen) ontvangen, er is ook nog niets concreet, afwachten dus maar.

- Het stuk grond gelegen achter de kerk is in het verleden door Heije aan de kerk geschonken met een eeuwigdurende clausule dat deze alleen door de kerk in gebruik mag zijn. Daarom is woningbouw op deze locatie uitgesloten.

- De ijsbaan wordt gevlakt en aangewalst. Om de baan ook geschikt te maken voor o.a de feesttent van de OEV is grond en gras over deze ondergrond een noodzaak. Hetgeen door Mevr. Schelfhout (WOC) wordt bestreden.

De dames/heren ijsbaan/OEV proberen nu samen met mevr. Schelfhout tot een bevredigend akkoord te komen.

- 2 data om niet te vergeten:

9 februari voorlichting forellenvijver en 7 maart gemeenteraadsverkiezingen.

De kopij voor de volgende Signalen kunt u op de bekende adressen inleveren uiterlijk op 5 maart 2006 vóór 12.00 uur.


Ans en Marion

Een dubbele dank u wel !
Graag wil ik u allen, mede namens Theo en de kinderen heel hartelijk danken voor de vele kaarten, telefoontjes en lieve woorden die wij ontvingen na het

overlijden van mijn vader; om stil van de worden….


Natuurlijk ook mijn hartelijke dank voor nog veel meer kaarten, telefoontjes en opbeurende woorden die ik tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis van u allen mocht ontvangen, er is nog geen oplossing voor de medische problemen gevonden dus ga ik waarschijnlijk wel weer “even” terug, maar deze dagen thuis pakken ze mij niet meer af!
Nogmaals heel veel dank voor alles, lieve groeten,
Marion Hoogkamer – de Vries
BijBlijven
Iedere maand moet ik weer bedenken wat moet ik nu weer schrijven voor Signalen. Blijkbaar doen we het erg goed, want er zijn bijna nooit klachten. Maar nu kreeg ik te horen, dat ik de verjaardag van Dini Kuyper niet had vermeld. Zij was jarig op 1 februari. Sorry Dini, je stond niet op mijn lijst, ik heb het direct genoteerd. Met de heer Gijs de Jong gaat het nog steeds niet goed. We missen hem enorm, heel veel sterkte.

Soos Agenda
14 feb.: 14.00 - 17.00 soos met kienen.

28 feb.: 14.00 - 17.00 soos met kaarten en sjoelen.

14 mrt.: 14.00 - 17.00 soos met kienen.

28 mrt.: 14.00 - 17.00 soos met kaarten en sjoelen.


De jarigen voor februari en maart:

27 februari Mevr. E. Strijk Alexanderstraat 1

11 maart Mevr. R. Berkhout St. Antoniusstraat 1-15

12 maart Mevr. B. vd Maden Kalverlaantje 14

16 maart Mevr. J. Gortzak Nederveldstraat 6

Alle jarigen gefeliciteerd.


Op 11 maart is er feest bij de familie Horsman, die zijn dan 40 jaar getrouwd.

Wij wensen jullie nog vele jaren in goede gezondheid.

Maak er een leuke dag van.

Nieuws van Toneelvereniging Spelenderwijs
Dit keer is het mijn beurt om een stukje te schrijven voor de Signalen.

Onze vaste verslaggeefster heeft haar pen doorgegeven aan mij.

Ik ben Ingrid Meijer en speel nu ruim twee jaar bij Spelenderwijs.

Geen onbekende voor onze trouwe fans. In onze laatste productie heb ik de rol van Lolita Concita gespeeld. Ik ben helaas mijn franse accent nog niet kwijt. En soms geeft dat rare situaties als Nieuw-Vennepse meid.

Onze nieuwe stuk “Glimmen” geschreven door Christa Warmerdam, krijgt zo langzamerhand body. De repetitieavonden, onder leiding van onze regisseur Maurice, zijn gevuld met veel lachen.

Maar tevens zijn we bloedserieus en werken we er hard aan om op 1 en 8 april u weer een onvergetelijke avond te bezorgen.

En dit keer zal het anders zijn dan dat u van ons gewend bent. Maurice, met zijn leuke en eigenwijze ideeën, zet de hele club op zijn kop. En niet alleen de club maar ook het dorpshuis. Het decor is geen decor en het podium is geen podium. Bent u de weg al kwijt?

Geeft niet. Kom 1 of 8 april maar kijken en u begrijpt direct wat ik bedoel.


Tot dan!!!
Met vriendelijke groet,

Ingrid Meijer
Klaverjasnieuws

Het kan nog steeds, klaverjassen in Abbenes.

De K.J.C. Abbenes is een kleine maar gezellige club. Elke maandagavond om half 8 worden de kaarten geschud. De ene week wordt er gekaart in competitieverband en de andere week is er vrijkaarten. Nieuwe leden zijn van harte welkom. U kunt nu halverwege het seizoen nog lid worden en elke week mee kaarten tot de zomervakantie. (voor slechts 20 euro).

Dus kom gerust eens een kijkje nemen in het “Praatpunt”.


Ook willen wij de “Huurderscommissie Heije” bedanken voor de geldelijke bijdrage die wij mochten ontvangen. De klaverjassers hopen dat de club (hoe klein dan ook) nog lang kan blijven bestaan.
Tot ziens op maandagavond Half 8.

Klaverjasclub Abbenes.Algemene Volleybal Vereniging Abbenes

Algemene Volleybal Vereniging Abbenes zoekt nieuwe leden !!

De Algemene Volleybal Vereniging Abbenes (AVVA) is alweer een half jaartje bezig aan het nieuwe seizoen en nu komen we tot de conclusie dat we toch dringend nieuwe leden nodig hebben voor het voortbestaan van de volleybalvereniging. Aan het begin van het seizoen hadden vier leden hun lidmaatschap opgezegd maar we mochten ook weer drie nieuwe leden begroeten zodat het leden aantal praktisch gelijk bleef.

In het lopende seizoen bleek toch dat dit aantal niet voldoende is om elke week minimaal 12 spelers te hebben.


Mede door enkele langdurige blessures van Corrie Gortzak (enkelblessure), Tiny Bootsman (tennisarm), Aad Warmerdam (hartklachten) en John van den Berg (Nu 4,5 week been in het gips wegens achillespeesontsteking) is de vereniging in de problemen gekomen.

Daarom een oproep aan u :AVVA nodigt u uit om 3x geheel vrijblijvend te komen volleyballen.

Elke donderdagavond kunt u terecht in de gymzaal van basisschool De Tonne vanaf 20.30 uur tot 22.30 uur.
Vanaf 20.30 uur tot 22.30 uur worden er wedstrijdjes gespeeld. Rond de klok van 21.30 uur is er een pauze om een bekertje koffie of frisdrank te nuttigen welke de vereniging u aanbied.
Kom eens langs op een donderdagavond. Sport is goed voor u en volleybal is zeker een hele leuke sport om te beoefenen.

Voor meer informatie:


John van den Berg
Greveling 28

Telefoon : 0252 – 545909
Beste dorpsbewoners,
Een nieuwjaar 2006. Het jaar 2005 was natuurlijk een geweldig mooi jaar voor de Oranje Evenementen Vereniging Abbenes. Het jaar waarin wij feestelijk ons 10-jarig jubileum vierde. Het jaar 2005 zal moeilijk te overtreffen zijn in 2006 maar we gaan het gewoon weer proberen met leuke activiteiten en feesten.

In januari hebben we onze algemene ledenvergadering gehouden en deze avond hebben een aantal belangrijke punten opgeleverd welke voor u ook belangrijk zijn.


Deze punten zijn :

1) Verhoging van de consumptieprijs naar € 1.50

2) Verhoging van de minimum leeftijd naar 16 jaar bij feestavonden in de feesttent

3) Thema voor de optocht op Koninginnedag is “Spreekwoorden en gezegdes”.


Punt 1 en 2 zal niet iedereen blij mee zijn, maar we zien helaas geen andere mogelijkheid. Punt 3 lijkt ons een heel leuk thema en we hopen dan ook heel veel leuke en originele karren te zien tijdens de optocht op Koninginnedag.

Half maart zullen we weer bij u aankloppen omdat we dan onze ledenloop gaan lopen.

Groeten en tot ziens namensOranje Evenementen Vereniging Abbenes


Boekhoud- en Belastingkantoor
Dr. Heijelaan 44

2157 NK Abbenes

Telefoon 0252-545135

mobiel 06-18322147

E-mail j.bootsman54@quicknet.nl

  1   2   3

  • Een dubbele dank u wel !
  • Nieuws van Toneelvereniging Spelenderwijs
  • AVVA nodigt u uit om 3x geheel vrijblijvend te komen volleyballen.

  • Dovnload 371.01 Kb.