Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Vereniging met de motor Smeermiddelvrije lineaire eenheden, gereed voor de montage Voor het eerst biedt igus GmbH, de expert in aandrijftechniek, zijn lineaire actuatoren met polymere glijd-elementen ook compleet met motor af fabriek aan

Dovnload 14.06 Kb.

Vereniging met de motor Smeermiddelvrije lineaire eenheden, gereed voor de montage Voor het eerst biedt igus GmbH, de expert in aandrijftechniek, zijn lineaire actuatoren met polymere glijd-elementen ook compleet met motor af fabriek aanDatum25.04.2019
Grootte14.06 Kb.

Dovnload 14.06 Kb.

Persbericht PM 1211-NL

Pagina van 3

Vereniging met de motor
Smeermiddelvrije lineaire eenheden, gereed voor de montage
Voor het eerst biedt igus GmbH, de expert in aandrijftechniek, zijn lineaire actuatoren met polymere glijd-elementen ook compleet met motor af fabriek aan. Tijdens de 'Hannover Messe' presenteerde de onderneming uit Keulen de kleine, compacte, extreem lichte en stille lineaire as 'DryLin E SAW-0630' met aangesloten NEMA17-stappenmotor.
igus begon 17 jaar geleden met smeermiddel- en onderhoudsvrije, eenvoudige lineaire lagers en heeft zich inmiddels successievelijk verder ontwikkeld en produceert vandaag lineaire geleidingen, spindels en gecombineerde pakketten. Tot nu toe lag de focus hoofdzakelijk op het handmatige bedrijf in formaatverstellingen. Nu breidt de onderneming haar assortiment uit met 'gunstige, snel leverbare, complete oplossingen' inclusief aansluitklare lineaire eenheden met motor.
Het eerste eigen motorprogramma

Het momenteel nog kleine, uitgelezen, eigen motorprogramma omvat stappenmotoren in de grootten NEMA17 en NEMA23. De motoren zijn naar keuze ook verkrijgbaar met encoder en/of rem. Stappenmotoren vormen een goede aanvulling op de lineaire assen van 'DryLin' omdat ze zich onderscheiden door kosteneffectiviteit, precisie en eenvoudige aansturing. De motoren functioneren betrouwbaar onder de meest uiteenlopende omgevingsvoorwaarden (al naargelang de gekozen beschermingsklasse IP). De NEMA-standaard garandeert bovendien een goede wereldwijde beschikbaarheid. De onderneming hecht er daarbij grote waarde aan dat de aandrijfeenheden voor smeermiddelvrije lineaire bewegingen zodanig zijn ontworpen dat ze ook eenvoudig kunnen worden aangedreven met stappenmotoren van andere fabrikanten (Festo, Oriental, Sanyo Denki, Berger Lahr, Gunda enz.) Daarnaast biedt igus haar klanten die al over een motor beschikken, een snelle aansluiting via een afstandsstuk van aluminium en een motorflens met NEMA-aansluiting.


Nieuw: extreem lichte as met NEMA17-motor

De op de 'Hannover Messe' gepresenteerde lineaire as 'DryLin E SAW-0630' met NEMA17-motor wordt aangedreven via een trapezium- of kogelomloopspindel. Deze zijn verkrijgbaar met een spoed van 1,5 mm tot 15 mm. (bouwmaat 1040, eveneens nieuw: tot 50 mm). De aandrijfspindels zijn op kogels gelagerd. De aandrijfmoeren zijn vervaardigd van tribologisch geoptimaliseerde 'iglidur'-hoogrendementspolymeren en zijn smeermiddelvrij over de hele slaglengte. Nagenoeg alle toegepaste componenten van de inbouwklare lineaire eenheden zijn van kunststof en aluminium, het systeem is daardoor extreem licht. De 'SAW-0630' is ideaal voor eenvoudige, smeermiddelvrije formaatverstellingen, aanzetbewegingen en de handling van lichte bouwdelen. De nieuw aangedreven as is per direct in drie tot vier dagen af magazijn leverbaar - in de gewenste lengte, inclusief motor.


Tribologisch geoptimaliseerde polymeer-glijfolie

De eigenlijke lineaire geleiding is gebaseerd op het al vele jaren beproefde, onderhoudsvrije 'DryLin W'-systeem dat uit een meerdelige behuizing en een tribologisch geoptimaliseerde polymeer-glijfolie bestaat voor zeer goede wrijf- en slijtagewaarden. Dankzij het design is het een flexibele en modulaire constructie, hierdoor is eenvoudige montage mogelijk. Er staan talrijke vormgevingsmogelijkheden met twaalf railprofielen ter beschikking, van enkele of dubbele rails, van hard geanodiseerd aluminium, enkele lagers of complete sleden tot geleidingen met instelbare lagerspeling voor een spelingvrije instelling op maat. De geleidingen zijn ook verkrijgbaar als lineaire as met tandriemaandrijving.


Foto PM1211-01: igus GmbH, Keulen

Smeermiddel- en onderhoudsvrij over de hele slaglengte: nieuw bijvoorbeeld de kleine, compacte, extreem lichte en stille lineaire as 'DryLin E SAW-0630' van igus, Keulen, gereed voor de montage, met aangesloten NEMA17-stappenmotor. Ook motoren van andere fabrikanten kunnen door middel van een afstandsstuk van aluminium en een flens met NEMA-afmeting snel worden aangesloten.


Foto PM1211-02: igus GmbH, Keulen

De nieuwe, aansluitklare lineaire as 'DryLin E SAW-0630' van igus, Keulen, wordt aangedreven via een trapezium- of kogelomloopspindel. Deze zijn verkrijgbaar met een spoed van 1,5 mm tot 15 mm. Dankzij de smeermiddelvrijheid is de as ook geschikt voor ruwe omgevingsvoorwaarden.


Foto PM1211-03: igus GmbH, Keulen

Aansluitklaar: 'DryLin E'-assen met motorkabel in een kunststof kabelrups in het bewerkingsportaal.CONTACT:
Elcee Holland BV

Kamerlingh Onnesweg 28

3316 GL Dordrecht

Tel. 078 - 6 54 47 77

Fax 078 - 6 54 47 33

glijlagers@elcee.nl

www.elcee.nlDe begrippen “igus, chainflex, readycable, easychain, e.chain, e.chainsystems, energy chain, energy chain system, flizz, readychain, triflex, twisterchain, invis, drylin, iglidur, igubal, xiros, xirodur, plastics for longer life, manus, vector“ zijn in de Bondsrepubliek Duitsland en eventueel internationaal beschermd als handelsmerk.
CONTACTPERSON PERS:
André Kluth

Head of Corporate Communications


igus GmbH

Spicher Str. 1a

D-51147 Köln

Tel. +49 (0) 22 03 / 96 49 - 611

Fax +49 (0) 22 03 / 96 49 - 631

akluth@igus.dewww.igus.de
DIN ISO 9001:2008

  • Het eerste eigen motorprogramma
  • Nieuw: extreem lichte as met NEMA17-motor
  • Tribologisch geoptimaliseerde polymeer-glijfolie
  • Foto PM1211-01: igus GmbH, Keulen
  • Foto PM1211-02: igus GmbH, Keulen
  • Foto PM1211-03: igus GmbH, Keulen
  • CONTACTPERSON PERS

  • Dovnload 14.06 Kb.