Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Verslag Aanlooptocht en Rendez-Vous Muiden Woensdag 22 augustus 2018

Dovnload 0.65 Mb.

Verslag Aanlooptocht en Rendez-Vous Muiden Woensdag 22 augustus 2018Pagina1/3
Datum30.10.2018
Grootte0.65 Mb.

Dovnload 0.65 Mb.
  1   2   3

Verslag

Aanlooptocht en Rendez-Vous Muiden

Woensdag 22 augustus 2018

Rond 17.00 uur vertrekken wij, Nico, Annette en onze zoon Bart Meijburg, met onze Grand Banks 36 Classic, de Compaen, vanuit onze thuishaven IJsselmonde Rotterdam naar Vianen. Wij vertrekken samen met de Dimaro van Dick en Adri van der Poel. Onderweg zullen er nog meer Grand Banks aansluiten, is ons verteld. Dit is voor ons het eerste Rendez-Vous. We zijn de haven nog niet uit of de Mirage van Jurriaan en Sabrina Boer sluit zich aan. Ter hoogte van Krimpen a/d Lek sluit de Pegasus van Wim en Corry van Houwelingen zich aan. Het is een mooie windstille zomeravond. We komen rond 20.00 uur aan bij WSV De Peiler in Vianen. Hier liggen al een paar Grand Banks, nl. de Legend van Han en Francoise van Veen, de Olga van Henk en Hanny Spelde en de Lars van Wim en Gerda van Geenen. Onderweg zien we nog een paar Grand Banks liggen in de haven van Schoonhoven. Zij besluiten om ook naar Vianen te komen.

Wim van de Pegasus neemt een duik, zijn boegschroef werkt nl. niet meer sinds hij vertrokken is. Hij komt boven met een dikke paling.

We worden warm ontvangen door de aanwezigen en uiteindelijk hebben we met iedereen bij Han en Francoise wat gedronken. We voelen ons gelijk thuis. We liggen uiteindelijk met 10 schepen: Lars, Dimaro, Pegasus, Mirage, Legend, Olga, Nimrod van Jan Bussing, Aldabaran van Lieuwe de Jong, Davia van Willem, Anne Francoise, en Miquel Timmermans en Compaen.

Donderdag 23 augustus

We vertrekken om 9.30 uur uit Vianen via de Lek naar de Prinses Beatrixsluis bij Vreeswijk. Han heeft contact gezocht met de sluis, we moeten even wachten voordat deze open gaat en uiteindelijk kunnen we met alle Grand Banks de rechter sluis in. De sluis draait alleen voor ons. Het is een drukte van mensen rond de sluis. Vandaag wordt de eerste van vier sluisdeuren van de nieuwe sluiskolk geplaatst. Ons wordt gevraagd rustig de sluis in te varen. Er zijn nu 2 sluizen van 225 meter lang en hier komt een derde bij van 300 meter lang. In februari 2019 zal het eerste schip geschut worden.


We vervolgen onze tocht over het Amsterdam-Rijnkanaal naar Amsterdam. Onderweg is veel scheepvaart. Als we bijna bij Amsterdam zijn, krijgen we nog wat regen, maar dit valt gelukkig mee. We varen het IJ op naar Amsterdam Marina, waar we rond 14.30 uur aankomen. Ook bij aankomst in Amsterdam liggen er al wat schepen. Weer een voorstelronde van onze kant. ’s Avonds besluiten wij mee te gaan eten.
We eten in de IJ-kantine, voormalige NDSM werf. Het is een gezellig etentje, de keuze voor ons als grote groep is beperkt en er gaat wel wat mis, maar dit mag de pret niet drukken. De sfeer zit er in ieder geval goed in.


  1   2   3

  • Donderdag 23 augustus

  • Dovnload 0.65 Mb.