Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Verslag Rooj 2 Stamgasten 2 d d. 23. 01. 2015. Jan van Kimmenade Jo Broods

Dovnload 8.35 Kb.

Verslag Rooj 2 Stamgasten 2 d d. 23. 01. 2015. Jan van Kimmenade Jo BroodsDatum18.06.2018
Grootte8.35 Kb.

Dovnload 8.35 Kb.

Verslag Rooj 2 – Stamgasten 2 d.d. 23.01.2015.

  1. Jan van Kimmenade – Jo Broods:

In de eerste partij verkijkt Jo zich op lange doelbal die hij mist. Jan maakt hier gebruik van en krijgt de overhand in de partij. Om terug in partij te komen wil Jo twee ballen opzetten doch hij stoot rechtstreeks op eigen bal. Jan heeft nog 1 bal en Jo nog 3 waarvan 1 op strafbal. Jan richting pocket, de eerste keer lukt het Jo nog om deze uit de pocket te halen en onder te spelen. De tweede keer gaat dit mis en Jan doelt uit en wint de eerste partij.

In de tweede partij gaat het gelijk op, Jan heeft licht voordeel in ballen. Jo heeft twee ballen voor liggen nabij middenstoppen. Jan verdedigt hier een aantal keren op met succes en uiteindelijk liggen ballen moeilijk doelbaar achter elkaar. Jo maakt fout door zijn derde bal niet voor te krijgen als Jan zijn een na laatste bal kan doelen. Even later heeft Jo alle drie ballen voor waarvan genoemde twee achter elkaar. Jan verdedigit en komt voor met zijn laatste bal doch de bal van Jo komt ook voor. Jo mist de tweede bal die over andere bal gedoeld moet worden. Jan doelt uit en wint ook de tweede partij.

2 – 0


  1. Peter Claessens – Frans Peeters:

Frans begint niet helemaal fit aan de wedstrijd. Frans komt voor in d epartij doordat Peter een aantal keren op zijn eerste bal die in kleine driehoek ligt speelt zonder succes. Nadat Peter deze bal gedoeld heeft gaat het gelijk op. Beiden zijn aan elkaar gewaagd. Bij 1 – 1 wisselt verdedigen en aanvallen elkaar af. Uiteindelijk trekt Peter aan het langste eind als Frans te zacht terug verdedigt richting pocket via de band. Frans verliest de eerste partij.

In de tweede partij komt Frans op achterstand door twee fouten. Een bal opzetten vanuit de wei mislukt. 3 – 5. Hij kan terug in partij komen doordat Peter doelbal mist. Daarna wil Peter twee ballen opzetten, dit mislukt, geen voor. Daarna komt Peter in het voordeel als hij twee doelballen nabij middenstoppen kort bij elkaar heeft liggen. Frans gaat hier omzichtig mee om en na enige tijd zet hij zijn laatste bal op. Uiteindelijk de juiste keuze want Peter mist net als in eerste partij een bal nabij de stop die niet rechtstreeks gedoeld kan worden. Zij delen de punten.

3 – 1


  1. Har Lamerigts –Frans van de Bogaart:

Frans is net terug van vakantie en moet nog in vorm komen. Dit uit zich in he tspel in het begin van de eerste partij. Al gauw ligt hij 2 – 5 achter. Har profiteert te weinig hiervan en blijft verdedigen ondanks zijn numerieke voorsprong. Frans kan hier echter niet van profiteren en maakt ongelukkig genoeg ook nog touche waardoor Har een doelbal mag kiezen en de andere zijn laatste bal uit kan doelen. Har wint de eerste partij.

Har komt in tweede partij weer snel voor, zijn voorsprong wordt groter als Frans besluit om een bal te doelen waarbij hij over een bal van de tegenstander moet richten, mis. Frans lijkt terug te komen in partij als hij met enig geluk twee ballen voor krijgt met verdedigen. Hij kan hier echter te weinig van profiteren. Ook de tweede partij wint Har vrij makkelijk.

5 – 1

Wat een verschil met vorige week, je ziet wel de ballen zijn rond en iedere wedstrijd is weer anders.  1. Frans Hendriks – Harry Hanssen:

Ondanks dat Harry ver achter komt in eerste partij1 – 4 komt hij sterk terug in partij. Als hij nog twee ballen heeft en Frans nog een dwingt hij Frans tot verdedigen en heeft zijn beide ballen doelbaar voor. Frans komt terug tot 1 – 1 en scheert bal Harry en komt voor. Harry kiest ervoor om de schuine doelbal te doelen doch hij heeft de pech dat dit maar net mislukt. Harry verliest de eerste partij.

Harry komt in tweede partij achter en heeft een beetje pech met verdedigen. Hij kiest voor de aanval doch kan te weinig profiteren van de kansen die hij afdwingt. Als Frans nog 1 bal heeft en Harry nog vier ballen gaat Frans richting pocket en wordt Harry gedwongen de bal uit de pocket te halen. Dit gaat uiteindelijk fout en zo wint Frans ook zijn tweede partij.

7 – 1

De winst is voor Rooj 2.  1. Kees Coolen – Rene Bockn:

Rene komt in begin partij achter doch blijft Kees goed volgen zodat verschil in ballen nooit meer wordt dan 1 bal. Bij 1 – 1 wacht hij goed af, verdedigt goed en komt in de aanval. Hier heeft Kees geen antwoord op, Rene wint de eerste partij.

In begin tweede partij komt Rene voor, Kees herstelt zich en komt sterk terug in partij. Je merkt aan Rene dat er geen druk op staat en hij geeft Kees te weinig tegenstand. Kees profiteert optimaal en doelt uitstekend en wint de tweede partij.

8 – 2

6.

Herman Rijks – Bert Salmans:Fijn dat Bert beried is om in te vallen voor Eric die verhinderd is. Hij heeft eerst in ons derde zestal gespeeld en is nagekomen.

Bert en Herman spelen beiden met open vizier en aanvallend. Er staat geen enkele druk op en beiden gaan voor de winst. Ze stoten verschillende gewaagde stoten die voor het grootste gedeelte goed lukken. Ze delen de punten en dit is gezien het feit dat ze aan elkaar gewaagd waren de juiste uitslag.9 – 3

Nu zakken we op de ranglijst en zal het moeilijk worden om terug te komen in de top drie van de rangschikking. Weer met twee voetjes op de grond en volgende keer is weer een nieuwe wedstrijd. Volgende week thuis tegen Jonas 2 de laatste wedstrijd voor de Vastelaovundj.

Dovnload 8.35 Kb.