Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Voertuig kopen in het buitenland?

Dovnload 5.86 Kb.

Voertuig kopen in het buitenland?Datum31.07.2017
Grootte5.86 Kb.

Dovnload 5.86 Kb.

Voertuig kopen in het buitenland?

Soms kopen particulieren zelf hun “nieuwe’ auto via internet in het buitenland. Daar kleven risico’s aan. Als je koopt bij een merkdealer of erkend autobedrijf zal het risico vrij klein zijn en is er vaak wel verhaalsrecht, mocht er iets mis zijn. Maar staat je droomauto bij een particulier in Heidelberg, Lille of Brighton dan is het handig om voor aankoop iets meer te weten over die bolide cq. eigenaar/aanbieder.

De laatste jaren komen er steeds meer sites waar, meestal tegen betaling, interessante voertuiginformatie verkrijgbaar is, denk hierbij aan:


 1. Diefstalsignalering

 2. Zware schade

 3. Km tellerstand

 4. Aantal eigenaren

Hieronder een greep uit een aantal sites met informatie over buitenlandse voertuigen:

 • https://totalcarcheck.co.uk ( GB)

 • http://nl.vin-info.com/ (10-tal EU–landen)

 • http://gestolenobjectenregister.nl/diefstal/about-kaynine/ (14-tal EU landen met info auto’s, boten, werkmaterieel)

 • http://www.gestolenauto.nl/

 • https://www.gov.uk/vehicle-identity-check ( ”RDW” in GB)

 • https://www.carfax.eu/ • http://www.carfax.com (VS)

 • http://www.autoverleden.nl (EU landen en VS)

 • http://google.com Sla deze niet over en google het chassisnummer , kenteken of aanbieder, soms verschijnen er dan verassende beelden op je scherm (bijvoorbeeld dat een auto gestolen is, bij een ongeval betrokken is geweest of al heel wat keren te koop is aangeboden).

Over de betrouwbaarheid en zuiverheid van de bronnen kan AVc geen garantie geven. Toch is het aan te raden meldingen over schade of diefstal serieus te nemen en niet zomaar tot aankoop over te gaan. Als het aanbod te mooi is om waar te zijn dan is het dat vaak ook.


Buitenlandse aanbieders.

Wees met deze categorie aanbieders bijzonder voorzichtig. Vaak is de truc dat het voertuig al in de UK, Duitsland of Italië staat en dat tegen een aanbetaling de aanbieder met het voertuig naar je toe komt of dat je elkaar tegemoet rijdt. In veel van deze gevallen is, nadat de aanbetaling is overgemaakt , er niets meer gehoord is van John, Pierre, of Paolo.


Oldtimers

Voor deze categorie is het aanbeveling om altijd via de “merkclub” informatie op te vragen. Dergelijk clubs bestaan vaak uit specialisten, die elke eigenaar en gebeurtenis van een bepaald model of type wereldwijd kennen en ook weten of het wel een echte is en geen replica.Hier geldt zeker “weet wat en van wie je koopt” want het gaat hier vaak om aanzienlijk bedragen.
RDW vooronderzoek

Heb je de beschikking over het voertuig, dan is bij elk van de 16 RDW keuringsstations tegen betaling een vooronderzoek mogelijk. Een RDW keurmeester beoordeelt dan vooraf een te restaureren of te repareren voertuig en geeft adviezen en tips over het kenteken-technische vervolg. De identiteit wordt gecontroleerd, er worden foto’s gemaakt en soms brengen ze zegels aan in het voertuig of onderdeel. In de meest gevallen zal een kentekenaanvraag na deze voorbereiding positief verlopen. Neem hiervoor contact op met de RDW, 0900-0739 of kijk op www.rdw.nl

 • Buitenlandse aanbieders.
 • RDW vooronderzoek

 • Dovnload 5.86 Kb.