Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Vooraankondiging symposium en oratie Jan Hendrik Richardus

Dovnload 4.38 Kb.

Vooraankondiging symposium en oratie Jan Hendrik RichardusDatum21.09.2017
Grootte4.38 Kb.

Dovnload 4.38 Kb.

Vooraankondiging symposium en oratie Jan Hendrik Richardus

De GGD Rotterdam-Rijnmond en het Huisman Onderzoekscentrum voor Infectieziekten en Publieke Gezondheid nodigen u ter gelegenheid van de oratie van Jan Hendrik Richardus uit voor het minisymposium 'Vatbaar voor visies? – Conflicterende paradigma’s in de infectieziektebestrijding'.

Tijdens dit symposium zal worden ingegaan op de achterliggende oorzaken van het ontstaan van oude en nieuwe infectieziekten, variërend van veranderde gedragspatronen van mensen tot globalisering van de voedselindustrie. De achterliggende problematiek is zo breed, dat het niet mogelijk is deze alleen vanuit een volksgezondheidsperspectief op te lossen.

De volgende prominente sprekers zijn uitgenodigd voor een bijdrage aan het symposium:Verder zullen Mw. Jantine Kriens, wethouder van Rotterdam met o.a. volksgezondheid in haar portefeuille en dr. Jim van Steenbergen, voormalig hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI) van het RIVM, aanwezig zijn. Zij zullen hun visie geven op het beleid rondom infectieziektebestrijding op landelijk en gemeentelijk niveau en vanuit dit perspectief een bijdrage leveren aan een debat met de genoemde sprekers. Dagvoorzitter is de interviewer Frénk van der Linden. Het Huisman Onderzoekscentrum is de ‘infectieziekten’ tak van de academische werkplaats CEPHIR, een samenwerkingsverband tussen de GGD en het Erasmus MC, tussen onderzoek en praktijk. 


Oratie
Het symposium vindt plaats op vrijdag 18 maart van 13.00 tot 15.00 uur (12.00-13.00 uur inloop met lunch) in de Burgerzaal van het Stadhuis te Rotterdam. Het symposium wordt gevolgd door de oratie van 16:00 tot 17:00 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (Woudestein campus). Ook daarvoor bent u van harte uitgenodigd.

  • Oratie

  • Dovnload 4.38 Kb.