Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Vrouwen mogen abortus plegen als geslacht van kindje tegenvalt

Dovnload 19.18 Kb.

Vrouwen mogen abortus plegen als geslacht van kindje tegenvaltDatum25.10.2017
Grootte19.18 Kb.

Dovnload 19.18 Kb.

"Vrouwen mogen abortus plegen als geslacht van kindje tegenvalt"

  • Door: Lynn Formesyn

  • 18/09/13 - 12u49

  • Bron: The Telegraph

  • http://www.hln.be/hln/nl/38/Familie/article/detail/1706695/2013/09/18/Vrouwen-mogen-abortus-plegen-als-geslacht-van-kindje-tegenvalt.dhtml


© thinkstock.

Controverse:


In het Verenigd Koninkrijk verkondigde het hoofd van de grootste abortuslobby dat vrouwen vrij zijn om een abortus te plannen wanneer ze niet tevreden zijn met het geslacht van hun ongeboren kind. Volgens Ann Furedi is er geen wet die gender verbiedt als reden voor het beëindigen van een zwangerschap. Ze plaatste deze beslissing op dezelfde hoogte als een abortus na verkrachting.

De controversiële uitspraak komt enkele weken nadat bekend werd dat twee dokters niet vervolgd worden na het uitvoeren van een abortus bij een moeder die niet tevreden was met het feit dat ze een dochtertje zou krijgen.Een groep van 50 huisartsen schreef een brief naar de Daily Telegraph, de krant die de bewuste abortus onderzocht, waarin stond dat het een grote stap terug is in het gevecht voor gendergelijkheid. Volgens Furedi, wiens instelling meer dan een kwart van alle abortussen in de UK en Wales uitvoert, spreekt de artsen tegen door te stellen dat de geboorte van een ongewenst kind schade toebrengt aan de mentale gezondheid van de moeder. Ze oppert bovendien dat dit type abortus perfect in regel is met de wet.

Genderselectie
"Een dokter die een abortus uitvoert na een verkrachting breekt de wet niet meer of niet minder dan een arts die toezegt om een zwangerschap te beëindigen op grond van sekseselectie. De abortuswet is muisstil als het op gender aankomt, net als bij verkrachting", stelt Furedi.

Abortus werd in de UK legaal in 1967. Het merendeel van de ingrepen gebeurt nadat twee dokters besluiten dat een verderzetting van de zwangerschap een risico is voor de (mentale) gezondheid van de vrouw en haar gezin.

  • Ann Furedi is er geen wet die gender verbiedt als reden voor het beëindigen van een zwangerschap. Ze plaatste deze beslissing op dezelfde hoogte als een abortus na verkrachting.
  • Genderselectie

  • Dovnload 19.18 Kb.