Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Waar vindt u gratis antivirussoftware? Uw mailbox wordt bijna dagelijks blootgesteld aan virussen en pogingen tot phishing. Hoe kunt u zich daartegen beschermen?

Dovnload 11.71 Kb.

Waar vindt u gratis antivirussoftware? Uw mailbox wordt bijna dagelijks blootgesteld aan virussen en pogingen tot phishing. Hoe kunt u zich daartegen beschermen?Datum15.05.2017
Grootte11.71 Kb.

Dovnload 11.71 Kb.

Waar vindt u gratis antivirussoftware?

Uw mailbox wordt bijna dagelijks blootgesteld aan virussen en pogingen tot phishing. Hoe kunt u zich daartegen beschermen? http://static3.netto.tijd.be/i/01/35/d7.250.jpeg?ts=1314361453000

28 aug 2011


http://netto.tijd.be/budget_en_vrije_tijd/multimedia/Waar_vindt_u_gratis_antivirussoftware-.9097361-2216.art?ckc=1

Het aantal besmette e-mails dat in België verzonden wordt, is in één maand tijd verdubbeld. Dat blijkt uit het meest recente Intelligence Report van Symantec. Liefst 1 op de 400 mails is drager van een virus, tegenover ‘slechts’ 1 op de 800 vorige maand. Het wereldwijde gemiddelde bedraagt momenteel zelfs 1 op 200.

Volgens datzelfde rapport is ook de phishingactiviteit toegenomen. Bij 'phishing' proberen oplichters via e-mail uw persoonlijke gegevens en bankgegevens te ontvreemden. En ook op dat vlak is ons land zwaar getroffen. In de rangschikking van landen met de meeste phishingmails staat België op de vijfde plaats. Een redacteur van Netto klikte voor de fun op een link waarmee oplichters uw persoonlijke gegevens willen achterhalen. Hoe ziet zo’n phishingmail eruit? Ontdek het aan de hand van afbeeldingen in ons artikel ‘Hoe oplichters uw bankgegevens ontfutselen’.

Vorige week nog werden tientallen Belgische gebruikers van internetbankieren slachtoffer van zo’n virus. De omvang van de fraude bleef al bij al beperkt. Maar het geeft ons wel de gelegenheid om u nogmaals te herinneren aan de verschillende maatregelen die u moet nemen om uw computer te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld goede antivirussoftware en houd die up-to-date. Maar waar vindt u die? En tegen welke prijs?

Gratis antivirussoftware…

Goede antivirussoftware beschermt u niet alleen tegen virussen. De software moet ook uitgerust zijn met een spywarefilter, een spamfilter, anti-phishingsoftware of een functie die onbekende virussen detecteert aan de hand van hun manier van handelen.

Maar alleen betalende antivirusprogramma’s kunnen u die uitgebreide bescherming effectief garanderen. Bent u echter wantrouwig van aard en surft u op een verantwoorde manier (u vermijdt verdachte sites en klikt niet op eender welke link), dan kunt u ook opteren voor gratis antivirussoftware. Volgens Test-Aankoop is dit de top 3.


  1. Avira Antivir Personal

  2. AVG Technologies

  3. Avast! Software

Die softwareprogramma’s zijn even efficiënt als de betalende versies. Zeker als u er nog een spywarescanner, zoals Ad-Aware Free en Spybot, aan toevoegt. U bent dan prima beschermd tegen malware en commerciële spyware. Opgelet: installeer nooit twee virusscanners tegelijk op uw computer. Dat leidt tot ernstige problemen.

En wees vooral op uw hoede voor pop-ups die u een gratis scan of schoonmaak van uw computer aanbieden via bekende antivirussoftware. "In februari circuleerde er een vals antivirusprogramma op het internet met de naam AVG Antivirus 2011", waarschuwt Test-Aankoop. Meestal gaat het om nepsoftware die tot doel heeft uw computer te besmetten. Download antivirussoftware dus altijd rechtstreeks van de site van de ontwerper.

of een betalende versie

De 3 antivirusprogramma’s die gratis worden aangeboden, bestaan ook in een betalende en uitgebreidere versie. Voor 1 jaar betaalt u minimaal 19,95 euro voor Avira AntiVir Premium en maximaal 46,95 euro voor AVG Technologies Internet Security. Test-Aankoop hanteert voor de betalende versies een ander klassement:  1. Bitdefender Internet Security 2012 (39,95 euro)

  2. Eset Smart Security 4 Home Edition (69 euro)

  3. Avira Premium Security Suite (39,95 euro), ex-aequo met Symantec Norton Internet Security 2011 (74,99 euro)

Aan u de keuze! Vergeet tot slot ook niet om uw software zo vaak mogelijk bij te werken (de updates gebeuren niet altijd automatisch). En maak ook geregeld een back-up van uw bestanden. U kunt niet voorzichtig genoeg zijn!

  • Gratis antivirussoftware…
  • 39,95 euro ) Eset Smart Security 4 Home Edition (69 euro ) Avira Premium Security Suite (39,95 euro

  • Dovnload 11.71 Kb.