Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Waarom is verzorging, ook thuis, zo belangrijk?

Dovnload 21.21 Kb.

Waarom is verzorging, ook thuis, zo belangrijk?Datum28.10.2017
Grootte21.21 Kb.

Dovnload 21.21 Kb.


Verzorging kunstnagels

VOORBEELD, zie instructies!

Kunstnagels van (naam nagelstudio of styliste) zijn het resultaat van zeer fijn vakwerk met de beste materialen die er op de markt bestaan.Waarom is verzorging, ook thuis, zo belangrijk?

De lengte van uw nagels is afgestemd op wat u dagelijks met uw handen doet. Zeker na 2 weken zult u het groeien van uw natuurlijke nagels zien. De scheiding tussen de kunstnagel en de natuurlijke nagel wordt zichtbaar. De nagels zijn langer geworden en kunnen u in uw dagelijkse doen en laten gaan hinderen.

Wat u nu kunt doen is een afspraak maken in de nagelstudio voor een manicure behandeling voor kunstnagels. Wat houdt dit in?

- Eventuele problemen die zich voordeden worden besproken en natuurlijk opgelost

- Uw nagels worden op de gewenste lengte gevijld

- De overgang van natuurlijke nagel naar kunstnagel wordt onzichtbaar gemaakt

- De nagels worden opnieuw verzegeld, naar wens met een laagje Gel of een Top Coat

- Uw nagelriemen worden verzorgd

- De nagels worden opnieuw gelakt of van een Color Gel voorzien

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om zelf thuis uw nagels te verzorgen. Wij leggen u graag uit hoe u dit zelf kunt doen aan de hand van de volgende stappen:1. Het verwijderen van de nagellak (Let op, niet van toepassing bij Gelpolish)

Verwijder de nagellak met remover zonder aceton die afgestemd is op de bij u aangebrachte nagels. Ongeschikte remover kan de kunstnagel aantasten, hij wordt vlekkerig en zal dof gaan uitzien. Ook kan de stevigheid afnemen.2. Het inkorten van uw kunstnagels

Met een Emeryboard of Flexi vijl vijlt u uw nagels op de gewenste lengte, nooit knippen. U dient er hierbij op te letten dat de vorm van de nagels gelijk blijft. Zet de vijl bij de vrije top aan onder een hoek van 45 graden, zo voorkomt u het splijten of loslaten van de top.Belangrijk: De nagelzijden niet te ver wegvijlen indien u een rond of spits model wenst, dit verzwakt de nagel enorm. Geef dit aan, dan demonstreren wij hoe dit wél kan zonder de stevigheid te beïnvloeden.

3. Het egaliseren van uw kunstnagels

Met een blok of max. 180 grit vijl maakt u de overgang van de natuurlijke nagel naar de kunstnagel weer glad. U kunt hier probleemloos mee over de kunstnagels gaan, deze worden hierdoor beslist niet beschadigd. Uw eigen nagels dient u hierbij te ontzien.4. Het glad maken van uw kunstnagels

Met een fijne blok en vervolgens een polijstvijl of polijstblok maakt u de nagels weer helemaal glad, waardoor de fijne krasjes die met het egaliseren ontstaan zijn verdwijnen.5. Het afwerken en lakken van uw kunstnagels

U brengt een Base Coat of Ridge Filler aan op de nagel. Het resultaat is weer een volledig gladde nagel. Vervolgens kunt u een kleur aanbrengen. Nagellak in kleur brengt u meestal in twee dunne lagen aan, vervolgens ter bescherming en om de lak sneller te laten drogen brengt u nog een laagje Top Coat aan. Mocht het lakken niet goed lukken, b.v. u lakt per ongeluk uw nagelriemen mee, dan kunt u dit met een nagellakcorrectiepen makkelijk weer verwijderen.6. Het verzorgen van uw nagelriemen.

Een goede nagelriemolie zorgt voor de complete nagelriemverzorging. Olie geeft elasticiteit en soepelheid. Gebruik deze bij voorkeur minimaal één tot twee keer per dag. Voor heel erg droge of beschadigde nagelriemen zou een kuur met een nagelriemcrème toegepast moeten worden. Een beschadigde nagelriem belemmert de groei van een gezonde nagel.7. Help! Er is een nagel afgebroken of gescheurd!

Neem contact op met de nagelstudio zodat dit vakkundig gerepareerd kan worden. Lukt dit niet op korte termijn, reinig dan uw nagel en wacht totdat deze heel goed droog is. Breng vervolgens een beetje nagellijm aan op de te repareren plaats en laat de lijm goed drogen. Zo kunt u de tijd overbruggen tot de afspraak met de nagelstyliste.

Ondanks een goede verzorging zullen uw nagels aan de uitgroei regelmatig opgevuld moeten worden, om breken en inscheuren te voorkomen. Maak derhalve tijdig een afspraak.

Opvullen gebeurt normaal één keer per drie weken, als u elke twee weken laat manicuren is één keer per maand opvullen voldoende, dus één keer manicure, één keer opvullen en zo verder.
Instructie:

 • aanpassen aan je eigen werkwijze en producten

 • controleren of je klanten met je en jij of u aanspreekt in andere documenten en indien nodig aanpassen

 • je eigen adresgegevens en telefoonnummer toevoegen

 • de voettekst verwijderen of voorzien van je eigen gegevens

 • dit tekst vak verwijderen

 • printen of laten drukken om mee te geven

 • is dit abracadabra en heb je geen idee hoe je dit doet? Bel 043-2600222 voor hulp!


Wij wensen u heel veel plezier van uw nagels!

Dit gratis formulier is voor jou en door Miranda Haas geschreven. Dit mag aangepast, gebruikt en bewerkt worden naar eigen inzicht voor gebruik in jouw salon. Ik kan me voorstellen dat je misschien een nagelstyliste kent die ook geïnteresseerd is in zakelijke tips of ondersteuning. Mag je dit dan delen? Graag zelfs, wel met bronvermelding. Veel succes! HAAS Training • Overhoven 105 • 6136 EC • Sittard • www.haastraining.nl • info@haastraining.nl • KvK 14051408

 • Waarom is verzorging, ook thuis, zo belangrijk
 • 2. Het inkorten van uw kunstnagels
 • 3. Het egaliseren van uw kunstnagels
 • 5. Het afwerken en lakken van uw kunstnagels
 • 6. Het verzorgen van uw nagelriemen.
 • gezonde
 • één keer per drie weken

 • Dovnload 21.21 Kb.