Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Waarom Platina voor Trumpf Nederland voor de afkantpers TruBend 7036

Dovnload 5.24 Kb.

Waarom Platina voor Trumpf Nederland voor de afkantpers TruBend 7036Datum05.12.2018
Grootte5.24 Kb.

Dovnload 5.24 Kb.Waarom Platina voor Trumpf Nederland voor de afkantpers TruBend 7036
Heb je al eens geprobeerd ontspannen te gaan zitten achter een afkantpers? De kans is erg groot dat uw knieën in onzacht contact komen met het massieve metaal van het machineframe onder de onderbalk. Toch wil je, zeker bij kleine producten, graag zittend kanten. En dus zie regelmatig mensen, in meer of mindere mate afhankelijk van hun bovenbeenlengte, in een kleine spagaat achter een kantpers zitten. Het gaat wél, maar dat moet tóch anders kunnen
Dat het ander kan bewijst Trumpf! De kleine afkantpersen van de TruBend Serie 7000 van Trumpf zijn grensverleggend.
De afkantpersen zijn bedoeld voor het handmatig buigen van kleine plaatdelen. Het is zichtbaar dat Trumpf veel aandacht gegeven heeft aan de ergonomie: de persen kunnen zittend bediend worden, oplegvlakken voor handen en voeten zijn verstelbaar, de besturingsdisplay is goed verstelbaar en een LED-verlichting maakt een individuele verlichting mogelijk.
Opmerkelijke technische details zijn een buiglijnlaser die de operator ondersteunt tijdens de buigwerkzaamheden en een lichtgewicht achteraanslag van koolstofvezelversterkte kunststof.
Het zijn compacte machines met een elektrische aandrijving door middel van direct-torque motoren. Dit resulteert in hogere snelheden, laag energieverbruik en een goed dynamisch gedrag. Kortom, bijzondere machinebouw waarvoor de jury veel waardering heeft.
Dat het beter kan zag ook Harry Verheij voor het eerst tijdens de EuroBlech 2008. Verheij is directeur-eigenaar van Verheij Metaal in Ulft. ''Ik heb wel een kwartier lang vol bewondering zitten kijken naar de nieuwe, vol-elektrische afkantpersen van de Trubend Series 7000 die Trumpf anderhalf jaar geleden tijdens de plaatbeurs in Hannover introduceerde. Wat een mooie machines gelet op de ergonomie''.
Nu exposeert Trumpf Nederland uit Hengelo (O) ook op de Techni-Show 2010 in Utrecht een vol-elektrische machine. Om precies te zijn de Trubend 7036. Dit is een machine met een maximale perskracht van 360 kN (36 ton) bij een buiglengte van 1020 mm. Verheij kan vol trots kijken naar die plaatbewerkingsmachine: het is zijn machine. Na de beurs gaat de machine naar Ulft. De 36-tonner krijgt daar een plaatsje naast de Trubend 7018, een vergelijkbare 18-tonner met een buiglengte van 510 mm, die al in januari in gebruik is genomen.


Dovnload 5.24 Kb.