Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Wanneer in actie?

Dovnload 5.14 Kb.

Wanneer in actie?Datum10.11.2018
Grootte5.14 Kb.

Dovnload 5.14 Kb.

Wanneer in actie?

Ergens ter wereld een noodsituatie? Dan komt Artsen zonder Grenzen in actie. Een noodsituatie kan een oorlog tussen twee landen zijn. Of er zijn juist problemen binnen één land, zoals bijvoorbeeld in het Afrikaanse Zuid-Sudan. Soms breekt er ergens een gevaarlijke ziekte uit (epidemie) die we moeten stoppen.

Noodsituaties ontstaan ook na een natuurramp. Denk maar eens aan de tsunami (vloedgolf) in Zuidoost-Azië eind 2004. Of aan de aardbeving in Haïti in 2010. En nood vraagt om snelheid. Binnen 48 uur zijn we er. Meestal zijn er natuurlijk medische mensen zoals artsen nodig. Maar ook medicijnen, water, eten en onderdak.Reizen in een vrachtvliegtuig

Het noodteam geeft aan het hoofdkantoor in Amsterdam door wat er nodig is. In no time is er een vliegtuig volgeladen. Niet alleen met medische spullen en voedselpakketten. Allerlei soorten bouwmateriaal en gereedschap gaan mee. Soms zelfs ook een jeep! Dan is er nog nét genoeg ruimte over voor het team dat in het land gaat werken.En verder…


Artsen zonder Grenzen vindt dat iedereen, overal ter wereld, recht heeft op medische hulp. In meer dan 65 landen over de hele wereld werken groepjes mensen van Artsen zonder Grenzen. En in meer dan 20 van die landen werken mensen die door Artsen zonder Grenzen Nederland zijn uitgezonden. Wij helpen mensen in nood. Mensen die gewond zijn, of die moesten vluchten vanwege oorlog. Of mensen die bedreigd worden door een besmettelijke ziekte, die geen huis meer hebben door een overstroming of aardbeving. Ook helpen we mensen bij het verwerken van de vreselijke gebeurtenissen die hen zijn overkomen.

Laat maar waaien…


Artsen zonder Grenzen helpt dus álle slachtoffers. En met álle bedoelen we ook álle. Soms geven we hulp ‘aan beide kanten van de strijd’. We kijken niet naar wie wat zegt en hoe. Laat die politiek maar waaien… Wij zijn er voor de mensen die ons het hardst nodig hebben. Levens redden. Dat is het belangrijkste!

  • En verder…
  • Laat maar waaien…

  • Dovnload 5.14 Kb.