Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Wat bieden / vragen we? We bieden

Dovnload 1.08 Mb.

Wat bieden / vragen we? We biedenDatum13.11.2017
Grootte1.08 Mb.

Dovnload 1.08 Mb.

Aanmeldingsformulier


Zodra blijkt dat er voldoende animo is, wordt de Borckerhof vastgelegd; liefst willen we dit zo snel mogelijk weten of dit lukt. Vandaar het verzoek om niet lang te wachten met aanmelden, zodat deze knoop vlot doorgehakt kan worden.


Naam:
Adres:

E-mail:
Tel.:


Stemtype: Sop./Mezzo/Alt/Ten./Bar./Bas

Koor-/zangervaring:


Wil wel solo of in een klein ensemble zingen:
ja / nee

Evt. opmerking:Wat bieden / vragen we?

We bieden: drie dagen zingen in de Borckerhof, een oude Saksische boerderij in Orvelte, geheel ingericht als werk- en logeer- verblijf: slaapkamers voor één of twee personen en een slaapzaal; een atelier als repetitiezaal en een bar voor het nazitten onder het genot van drankjes en hapjes; volpension met vleesloze maaltijden verzorgd door Wiebe, onze huiskok die zelfs notoire carnivoren tot vegetarisme brengt.
De zangdagen beginnen vrijdagochtend om 10.30 uur: vanaf 10 uur is er koffie, kunnen de kamers worden betrokken en kan er worden kennisgemaakt of bijgepraat. Zondagdagmiddag om 16.00 voeren we het ingestudeerde werk uit voor onze familie, vrienden en bekenden.
We vragen: een goede stem, enige koor- ervaring en bekendheid met het notenschrift; we hebben geen strenge niveau-eis, maar

reken erop dat we deze drie dagen flink moeten

werken om alle muziek “erin” te krijgen. Dat moet je aan kunnen en willen. Vooraf krijg je wel muziek toegestuurd zodat voorbereiden mogelijk is. De herfstzangdagen kosten € 215

(= basistarief; voor meer info z.o.z.).Informatie: 050-5891755

andre.cats@versatel.nlwww.noordelijkepolyfonisten.nl


Stichting De Noordelijke Polyfonisten


organiseert van 13 t/m 15 november 2009
Orvelter herfstzangdagen

Een weekend Josquin (of niet…?)
Muziek, geschreven door

(of toegeschreven aan) Josquin Desprez

Drie dagen zingen

onder leiding van
André Cats


Orvelter herfstzangdagen 2009
Mooie muziek, hard werken in een onge-dwongen sfeer, een mooie boerderij in een schitterende omgeving, lekker eten, een presentatie aan vrienden en geliefden en een gezamenlijke hap na afloop: ziedaar de bestanddelen van de “Orvelter zangdagen” zoals ze, onder verschillende namen, in de zomers van 1992-2009 in Orvelte gehouden werden. Sinds enige jaren kent Orvelte ook Herfstzangdagen: een weekend zingen met vaak een meer gespecialiseerd onderwerp.

André Cats
Na zijn studie koordirectie die hij in 1988 afrondde, dirigeerde André Cats enkele van de betere koren in Groningen en Drenthe. Daarnaast werkte hij aan een carrière als solo- en koorzanger. Als lid van o.a. Collegium Vocale Gent en Cappella Pratensis toerde André enkele jaren over de wereld en kwam zo in aanraking met grote muzikale persoonlijkheden. Tegenwoordig richt hij zich vooral op lesgeven (solo- en ensemblezang) en dirigeren. André’s specialiteit en grote liefde vormt de muziek uit late middeleeuwen en renaissance (ca. 1400-1550) waarmee hij zich behalve als uitvoerend musicus ook bezighoudt in de vorm van cursussen en lezingen. Voorbeelden hiervan zijn de onlangs gestarte reeks “Zingen uit oude koorboeken” en de cyclus “Oude Missen in oude Kerken”.

Een weekend Josquin (of niet…?)
Rondom Josquin Desprez, door kenners en liefhebbers beschouwd als onbetwist boegbeeld van een omvangrijke generatie zangers en componisten, ontstonden tijdens de 16e eeuw veel verhalen, anecdoten en legendes, waarin fantasie en werkelijkheid vaak hand in hand gingen. hun werk haalde slechts zeer weinighoeken van het Habsburgse rijk bekendheid en werk verschafte. Eén van deze verhalen betreft de jonge Adrian Willaert, die in Rome tijdens de mis een werk van zichzelf hoorde uitvoeren. Na afloop vervoegde hij zich bij de zangers, die vol lof waren over deze muziek van “Josquin Desprez”. Nadat Willaert hen uit deze droom had geholpen, waren ze zeer ontstemd en verdween het stuk van het repertoire.
Josquins muziek werd, vooral na het opbloeien van de commerciële muziekdruk, op grote schaal uitgegeven en verspreid. Naast “echt” werk ontstond er een heel repertoire van stukken die waarschijnlijk (of zeker) niet van zijn hand waren, maar waar wel zijn naam boven prijkte. De ontmaskering van deze werken gaat door tot in onze dagen. Onder de laatste slachtoffers bevinden zich ook beroemde werken als Mille Regretz en Absalon fili mi. In Orvelte deze herfst een kijkje in het laboratorium waar Josquins werk op echtheid wordt getest, maar vooral: veel genieten van prachtige muziek, al dan niet geschreven door de “Princeps musicorum”
Wat bieden/vragen we? Z. O. Z.

De verschillende tarieven
We hanteren voor de Orvelter herfstzangdagen drie verschillende tarieven: het basistarief houdt in dat de cursus wordt gevolgd incl. eten, koffie en thee, en dat er een bed beschikbaar is voor wie dat wil. Daarnaast is er de mogelijkheid, tegen een toeslag, te kiezen voor overnachting in een één- of tweepersoonskamer.

Geef ajb hieronder aan welke verblijfsvorm je voorkeur heeft, door de betreffende optie te omcirkelen.


Basistarief € 215


Toeslag 2-persoonskamer € 70
Toeslag 1-persoonskamer € 140

Dit formulier opsturen naar:


Orvelter zangdagen

André Cats

T.W.S. Mansholtstraat 36

9728 MB Groningen

of elektronisch aanmeldenvia de website (z.o.z)

  • Stichting De Noordelijke Polyfonisten

  • Dovnload 1.08 Mb.