Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


We willen zo graag! (Pupillen 2 – Twins 2)

Dovnload 6.38 Kb.

We willen zo graag! (Pupillen 2 – Twins 2)Datum17.07.2017
Grootte6.38 Kb.

Dovnload 6.38 Kb.

We willen zo graag! (Pupillen 2 – Twins 2)

De laatste training vorige week woensdag was een perfecte generale repetitie. Coach Conny stelde tevreden vast dat onze talenten alle onderdelen van het spelletje onder de knie beginnen te krijgen. De wedstrijd tegen de Twins uit Oosterhout kon wel eens een hele mooie worden. Maar hoe gaat het gezegde ook alweer? “Na een goede generale…” Tja… De Twins keerden met een 0-11 overwinning op zak terug naar Oosterhout. En wij? We wilden zo graag een paar ballen raak slaan!


Conny had dit weekend vrij, Mika wilde liever spelen. Marieke van Tiggelen, onze bloedeigen voorzitter (!), nam de rol van coach over. Ian speelde die ochtend zijn laatste voetbalwedstrijd van het seizoen. Hij was gelukkig op tijd om mee te doen. Met twaalf jongens en meisjes hadden we een leuk cluppie bij elkaar.Snelle ballen

De eerste inning begon Giovanni als pitcher en Pascal als catcher. Quincy stond op het eerste honk, Roos en Isis op het tweede en derde. Aaron was korte stop en Rubin, Nick en Luca namen het verre veld voor hun rekening. De snelle ballen van Giovanni leverden snel drie slag op. Dat beloofde veel goeds. De Twins haalden daarna flink uit (na tossen coach). Goed samenspel tussen Giovanni, Pascal, Roos en Quincy kon niet voorkomen dat de Brabanders acht keer over de thuisplaat kwamen. Quincy, Roos en Isis lieten na de wissel goed zien wanneer ze wel of juist niet op een bal moeten slaan. Het lukte hen helaas niet om het eerste honk te halen.


Vooral op het gravel

Bij de tweede inning nam Mika de plek op het eerste honk over en ging Ian bij het tweede honk staan. Het spel vond vooral op het gravel plaats. Het is dan ook erg knap van Luca, Nick en Ruben dat zij in het buitenveld toch geconcentreerd bleven. Giovanni gooide ook nu harde ballen op Pascal die ze schitterend wist te vangen. De eerste nul was prima samenwerken tussen de pitcher en het eerste honk. Ian ging verder met pitchen omdat Giovanni al genoeg ballen het gegooid. Mika en Ian scoorden daarna prachtig de tweede en derde nul.


Niet zo lekker

In de derde inning ging het in het veld prima. Ian gooide op catcher Mika, Rubin ging op het eerste honk staan en Ruben nam het verre veld achter hen voor zijn rekening. De drie nullen hadden we snel binnen. Het slaan ging daarna niet zo lekker. Luca en Giovanni kregen beiden drie slag tegen. Dat ging tijdens de training juist nog zo goed. Pascal redde het vervolgens tot het eerste honk. Met Nick aan slag kon hij zich op het stelen van honken richten. De thuisplaat haalde Pascal net niet, want ook Nick kreeg drie slag tegen.

Kopietje van

De vierde inning was bijna een kopietje van de derde, maar dan met andere spelers. Aaron kreeg drie slag tegen. Rubin haalde het na een goede swing tot het eerste honk. Mika gaf Rubin daarna de kans om tot het derde honk door te stoten, maar moest zelf na drie slag het veld verlaten. Nu kwam Ian aan slag. Rubin wilde dolgraag het eerste punt binnenhalen, dus hoopte hij dat Ian die bal een goeie klap zou geven... Of die pitcher en catcher moesten een foutje maken. En dat gebeurde jammer genoeg niet. Ian kreeg de derde nul tegen. Rubin kon, net als Pascal in de derde inning, opnieuw geen punt voor ons pakken.


Net niet. Zo kunnen we deze middag wel samenvatten. Marieke was toch tevreden over de inzet en het teamwerk. Zij trakteerde onze talenten op een heerlijk ijsje! Marieke: bedankt voor het coachen en ook voor het ijsje natuurlijk!
De volgende wedstrijd is opnieuw een thuiswedstrijd. Op zaterdag 15 mei spelen we om 14.00 uur tegen het vierde pupillenteam van Sparta/Feijenoord. We verzamelen ons om 13.00 uur. Tot dan!
(MvG)

  • Snelle ballen
  • Vooral op het gravel
  • Niet zo lekker
  • Kopietje van

  • Dovnload 6.38 Kb.