Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Website EvidenceBased Onderzoek

Dovnload 5.64 Kb.

Website EvidenceBased OnderzoekDatum15.06.2018
Grootte5.64 Kb.

Dovnload 5.64 Kb.

Website

EvidenceBased Onderzoek

Evidence-Based onderzoek wordt in het boek vrij uitvoerig beschreven.Wij volstaan hier met enkele van commentaar voorziene lees- en studie suggesties voor mensen die zich verder willen verdiepen in evidence-based onderzoek.
  1. Cox, Karen, de Louw,David, Verhoef, Joan en Kuiper, Chris

Evidence based nursing practice. Meethodiek en toepassing

3e druk 2012.

Een gedegen Nederlands talige klassieker (eerste druk 2004) over evidencebased werken en evidence. Er is ook een zelfde boek voor de paramedische beroepen. In de loop der jaren (drukken) is ditboek steeds aangepast aan de realiteit van evidencebased werken.


  1. Munten, A.J.M. (Guus) Implementation of Evidence BasedPractice in mental health nursing.An action research study

Proefschrift Tilburg 2012.

Een zeer lezenswaardig proefschrift over de implmentatie van EvidenceBasedPracticevia actieonderzoek. In hoofdstuk 2 een kritisch overzicht over EBP, en in hoofdstuk 6 wordt de balans opgemaakt van de invoering.


  1. Achterberg van T. Van leren naar praktiseren. Over de complexiteit van implementatie van evidencebased werken in de verpleging en verzorging. 15e Mebius Kramer Lezing; 2007 28 September2007; Utrecht. Universiteit Medisch Centrum Utrecht; 2007.

Zoals de titel al aangeeft een verhaal over de complexiteit van de

Implementatie van evidencebased werken.  1. Steyaert, Jan, van de Biggelaar, Tineke en Peels, Johan. De bijziendheid van evidencebasedpractice. Beroepsinnovatie inde sociale sector. Amsterdam 2010,

Een kritisch boek over zin en onzin van EBP in de sociale sector.


Dovnload 5.64 Kb.