Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Week 1: Intro Vakken vullen

Dovnload 488.87 Kb.

Week 1: Intro Vakken vullenPagina1/8
Datum02.01.2019
Grootte488.87 Kb.

Dovnload 488.87 Kb.
  1   2   3   4   5   6   7   8

Week 1: Intro

Vakken vullen

Thomas heeft een bijbaantje in de supermarkt. Woensdagavond moet hij vakken vullen. Hij is bezig met blikken kattenvoer. Op het schap dat hij moet vullen, passen 5 blikjes naast elkaar, 2 blikjes op elkaar en 4 blikjes achter elkaar.


  • Hoeveel blikjes passen er in totaal in dit schap?

Toen Thomas begon met vullen was de achterste rij helemaal gevuld. Daarnaast lagen er nog 3 losse blikjes.
  • Hoeveel blikjes moet Thomas erbij zetten?

De blikjes zijn verpakt in plastic. Zo’n verpakking is 3 blikjes breed en 4 blikjes lang.
  • Hoeveel verpakkingen heeft Thomas nodig om de schap vol te maken?


Naast kattenvoer moet Thomas die avond ook soepblikken aanvullen. Bij de champignonsoep passen nog 13 blikken, bij de tomatensoep 24, bij de groentensoep 17 en bij de kippensoep nog 8.
  • Hoeveel soepblikken moet Thomas in totaal aanvullen?

Aan het voorbeeld van Thomas is te zien dat berekeningen op veel plaatsen voorkomen. Iedereen komt ermee in aanraking en het is erg handig als je zelf vaardig bent in rekenen. De situatie van Thomas laat ook zien dat je niet altijd een rekenmachine tot je beschikking hebt. Toch is het erg handig als je niet met onnodig veel verpakkingen hoeft te zeulen, maar je van tevoren een inschatting kunt maken hoeveel je nodig hebt.


We beginnen deze module met de meest basale onderdelen van het rekenen. De bewerkingen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen worden besproken en grondig geoefend. Ook het tafeldictee krijgt deze week een plaats. Hoe beter je de tafels kent, hoe gemakkelijker het rekenwerk in de komende weken is.

  1   2   3   4   5   6   7   8


Dovnload 488.87 Kb.