Thuis
Contacten

    Hoofdpagina


Why(Frankie Avalon) 1 El paso(Marty Robbins) 2

Dovnload 137.46 Kb.

Why(Frankie Avalon) 1 El paso(Marty Robbins) 2Pagina1/3
Datum12.03.2017
Grootte137.46 Kb.

Dovnload 137.46 Kb.
  1   2   3

1960

Why(Frankie Avalon) 1

El paso(Marty Robbins) 2

Runnin bear(Johnny Preston) 3

Teen angel(Mark Dinning) 2

Theme fom a summer place(Percy Faith) 3

Stuck on you(Elvis Presley) 4

Cathy’s clown(Everly Brothers) 5

Everybody’s somebody’s fool(Connie Francis) 2

Alley-oop(Hollywood Argyles) 1

I’m sorry(Brenda Lee) 3

Itsy bitsy teenie weenie(Brian Hyland) 1

It’s now or never(Elvis Presley) 5

The twist(Chubby Checker) 1

My heart has a mind(Connie Francis) 2

Mr Custer(Larry Verne) 1

Save the last dance(Drifters) 1

I want to be wanted(Brenda Lee) 1

Save the last dance(Drifters) 2

Georgia on my mind(Ray Charles) 1


13 april
Stay(Maurice Williams & Zodiacs) 1

Are you lonesome tonigh(Elvis Presley) 5 + 1 20


3 platen stonden vijf maal op één en twee keer komt de eer toe aan Elvis. Connie Francis en Brenda Lee zullen ook twee maal bovenaan raken. The Drifters komen ook langs en zullen twee maal op één staan met dezelfde plaat wel te verstaan.
Marty Robbins
Marty werd geboren op 25 september 1925 en stierf op 57-jarige leeftijd. Hij was wat men noemt een multi-instrumentalist. Hij scoorde tientallen hits op de countrylijsten. Sommige van zijn songs werden ook pophits. Hij had twee kinderen waarvan dochter Janet in zijn voetsporen trad. Met deze El paso haalde hij in 61 een Grammy binnen voor beste country en westernsong. Het nummer duurt 4’38” wat erg ongewoon was in deze tijd en daarom staat er op de b-kant een kortere versie.
Connie Frances
Concetta RoseMaria Franconero, met zo’n naam kan je jouw Italiaanse roots niet wegsteken. Als vlug bleek ze muzikaal talent te hebben, ze leerde accordeon spelen en was regelmatig te zien op Startime, een Amerikaanse serie. In 1955 kreeg ze een platencontract. Enkele andere hits van Connie Francis waren Breakin’ in a broken new heart , My happiness en Lipstick on my collar. Mocht haar vader zich niet met haar privéleven bemoeid hebben dan was ze hoogstwaarschijnlijk gehuwd met Bobby Darin, de man achter Mac the Knife en If I were a carpenter.
Brian Hyland
Hij speelde gitaar, klarinet en zong in een zangkoor. Tot ie op 16-jarige leeftijd een platencontract versierde en een single uitbracht Rosemary. Met de opvolger was het meteen prijs : nummer één in USA. Bij ons werd in 1970 enkel Gypsy woman een bescheiden hit. We kennen hem natuurlijk wel van Sealed with a kiss en Ginny come lately waar Albert West een grote hit mee scoorde.
Larry Verne
Twee keer haalde hij de Amerikaanse hitparade, eerst met Mr Livingston(plaats 75) en later met deze nummer één hit Mr Custer. De plaat ging ruim 1 000 000 keer over de toonbank en werd een gouden plaat. Hij was niet erg gelukkig met de gang van zaken in de muziekwereld en werd decorbouwer in Hollywood.
Maurice Williams & Zodiacs
De man werd geboren op 26 april 1938 in South Carolina. Eerst waren ze bekend onder de naam The Royal Charms & the Gladiolas. In 1957 verscheen de single Little Darling die de top 40 niet haalde. De Canadese band The Diamonds deden het later wel met dit nummer. Stay, deze nummer één hits zou de kortste Amerikaanse nummer 1 worden. Het nummer werd later nog gecoverd door Four Seasons en Jackson Brown.

1961
Are you lonesome tonight(Elvis Presley) 1

Wonderland by night(Bert Kampfert) 3

Will you love me tomorrow(Shirelles) 2

Calcutta(Laurence Welk) 2

Pony time(Chubby Checker) 3

Surrender(Elvis Presley) 2

Blue moon(Marcels) 3

Runaway(Del Shannon) 4

Mother in law(Ernie K-Doe) 1

Travelin’ man(Ricky Nelson) 1

Running scared(Roy Orbison) 1

Travelin’ man(Ricky Nelson) 1

Moody river(Pat Boone) 1

Quarter to three(Gary US Bond) 2

Tossin’ and turnin’(Bobby Lewis) 7

Wooden heart(Joe Dowell) 1

Michael(Highwaymen) 2

Take good care of my baby(Bobby Vee) 3

Hit the road Jack(Ray Charles) 2

Runaround Sue(Dion) 2
20 april 2014
Big bad John(Jimmy Dean) 6

Please Mr Postman(Marvelettes) 1

The lion sleeps tonight(Tokens) 2 22

Maar 22 nummer 1 hits waarvan Ricky Nelson Roy Orbison even tussendoor moest laten. 1 plaat bleef 7 weken op één en een andere 6 weken. In het voorjaar werd er 5 keer na één week een nieuwe nummer 1 hit verwelkomd. Ooit gehoord van Jimmy Dean of Ernie K-Doe, ik tot voor kort niet

Daar komt nu of volgende week verandering in.
Shirelles
Shirley Owens, Doris Coley,Beverly Lee, Addie Harris McPherson zijn de vier meiden van deze succesformatie. Dit nummer is mede geschreven door Carole King. Zangeres Shirley vond het nummer te country-achtig maar toen er een strijkorkest achter gezet werd, vond ze het te doen en met succes. De plaat is ook de eerst die door enkel vrouwen ingezongen

Het nummer is door een heel rist artiesten opgenomen : Johnny Matthis, Pat Boone, Roberta Flack en Amy Winehouse.


Marcels
Doo Wop uit Pittsburgh met een nummer dat origineel geschreven werd in 1934. Het nummer, althans de titel is gebaseerd op een Engelse uitdrukking : once in a blue moon wat zoveel betekent als zelden. Het begin van de single Blue Moon is een vondst van de groep zelf.
Ernie K-Doe
Ernest Kador jr was zijn echte naam. Hij werd in 1936 geboren en stierf in 2001.

Dit lied een humoristische visie op het fenomeen schoonmoeder. In die tijd was het nogal eens de gewoonte om een plaat te lanceren die een antwoord wou geven. Zo verschenen er verschillende versies met als titel son in law(schoonzoon). In de jaren negentig opende hij een loungebar Mother in Law die door de orkaan Katrina erg beschadigd werd.


Joe Dowell
Het nummer kennen we van Elvis Presley die er in Europa een hit mee had maar de plaat werd in Amerika niet uitgebracht. Joe Dowell bracht de plaat dus tot nummer 1. Op die plaat speelt Ray Stevens het orgel, de man stond in 1974 op één in Engeland met The Streak.

Hij scoorde nog twee hits : Bridge of love en Little Red Rented Rowboat.Bobby Vee
Bobby Vee dankt zijn carrière aan het vliegtuigongeval waar o.a. The big Bopper en Ritchie Valens bij omkwamen. Zijn bandje bood zich als vervangers aan bij het geplande winterconcert van de vier muzikanten. Bobby treedt nog steeds op op het concert ter herdenking van deze tragische gebeurtenis. Dit Take good care of your children stond dus bovenaan de opvolgers deden het ook niet slecht : Devil or angel(3); Rubber ball(3); Run to him(2) en The night has a thousand eyes(2).
Marvelletes
Nog een meidengroep die de bovenste plaats in de Amerikaanse hitlijsten haalde. Ze komen uit Detroit. Ze startten hun carrière in een talentenjacht en noemden zich Casinyets wat zoveel betekent als Can’t sing yet. 23 keer zullen ze scoren waarvan er 3 de top 10 haalden.

Het nummer Where did our love go wilden The Marvellets niet opnemen terwijl het later een grote hit werd voor The Supremes.

1962
The lion sleeps tonight(Tokens) 1

The twist(Chubby Checker) 2

Peppermint twist(Joey Dee & Starliters) 3

Duke of Earl(Gene Chandler) 3

Hey! Babe!(Bruce Channel) 3

Don’t break the heart that loves you(Connie

Francis) 1

Johnny Angel(Shelley Fabares) 2

Good luck charm(Elvis Presley) 2

Soldier boy(Shirelles) 3

Stranger on the shore(Mr Acker Bilk) 1

I can’t stop loving you(Ray Charles) 5

The stripper(David Rose & Orchestra) 1

Roses are red(Bobby Vinton) 4

Breaking up is hard to do(Neil Sedaka) 2

The loco-motion(Little Eva) 1

Sheila(Tommy Roë) 2

Sherry(Four Seasons) 5

Monster Mash(Bobby’Boris’Pickett &

Crypt-Kickers) 2


27 april ’14
He’s a rebel(Crystals) 2

Big girls don’t cry(Four Seasons) 5

Telstar(Tornados) 2 21

21 platen haalden de top van de hitparade en één ervan was twee eerder ook al op één geraakt, door de zelfde artiest. Ook dit jaar weer een nummer 1 hit van Elvis, Connie Francis en Four Seasons met Franki Valli. 3 platen verbleven 5 weken op 1 en 4 platen stonden maar een week bovenaan


Joey Dee & Starliters
Het nummer The Peppermint Twist werd door Joey Dee geschreven toen ze optraden in de Peppermint Lounge. Een plaats waar veel bekende sterren kwamen dansen in die tijd. Het nummer sloeg aan met het bekende succes.
Gene Chandler
6 juli 1937 in Chicago geboren. Het was niet zijn echte naam Eugéne Dixon wel. Hij begon bij The Dukays en werd solo gelanceerd met deze nummer 1 hit. Ik tel meer dan 25 hits waarvan ik de Duke of Earl en Groovy Situation twee noemenswaardige hits zijn. De laatste keer dat Gene de hitparade haalde was in 86 met Lucy.
Shelley Fabares
Ze staat in de categorie kindster en one hit wonder geklasseerd. Ze begon op 11 jarige leeftijd haalrfilmcarrière in de film Hotel Flamingo(1955). Ze was ook drie maal te zien in films met Elvis Presley. De nu 68 jarige Shelley scoorde dus één hit : dit Johnny Angel, twee weken op nummer 1.
Bobby Vinton
Hij werd onlangs 69 jaar deze Bobby Vinton. Hij komt uit Pennsylvania en de enige zoon van de succesvolle zanger Stan Vinton, lokaal dan toch. Bobby trad in de streek op en verdiende zo zijn studiegeld voor een muziekopleiding terug. Hij leerde piano, saxofoon, trompet, klarinet, hobo en drums. Roses are red stond in 1962 op één en volgend jaar komt er nog een Vintonnummer op nummer 1.
Tommy Roë
Sheila werd zijn eerste nummer 1 hit al kennen wij de man van Dizzy. Zowel in UK als USA een nummer 1 hit. Het nummer Sheila was al twee jaar oud maar de versie met zijn begeleidingsgroep The Satins faalde. Solo lukte het wel. Het nummer toont wel gelijkenissen met een Buddy Holly song : Peggy Sue.
Tornados
Een Britse instrumentale band die met Telstar de wereld veroverde. Het unieke geluid in dit nummer zou te wijten zijn aan de plaats waar sommige delen opgenomen zijn nl. een badkamer. Dit telstar zou wereldwijd de enige grote hit zijn maar in Engeland lukten ze nog enkele kleinere hits. Maar tegen 1965 was de bezetting al volledig gewijzigd.

1963
Telstar(Tornados) 1

Go away little girl(Steve Lawrence) 2

Walk rigth in(Rooftop Singers) 2

Hey Paula(Paul & Paula) 3

Walk like a man(Four Seasons) 3

Our day will come(Ruby & Romantics) 1

He’s so fine(Chiffons) 4

I will follow him(Little Peggy March) 3

If you wanna be happy(Jimmy Soul) 2

It’s my party(Lesley Gore) 2

Sukiyaki(Kyo Sakamoto) 3

Easier said than done(The Essex) 2

Surf city(Jan & Dean) 2

So much in love(Tymes) 1

Fingertips II(Little Stevie Wonder) 3

My boyfriend’s back(Angles) 3

Blue velvet(Bobby Vinton) 3

Sugar shack(Jimmy Gilmer & Fireballs) 5
4 mei 2014
Deep purple(Nino Tempo & April Stevens) 1

I’m leaving it up to you(Dale & Grace) 2

Dominique(Singing Nun) 4 21

21 nummer één hits in 1963 met alweer the Four Seasonsen Bobby Vinton. Voor de rest één plaat die 5 vijf weken boven aan stond. En de eerste(en enige) Belgische nummer één hit. Geen Elvis meer …


Ruby & Romantics
Deze band was een R & B groep bestaande uit 5 leden : één dame(Ruby Nash) en vier heren. De vier

Mannelijke leden zijn reeds allen overleden. Our day will come haalde in USA de eerste plaats, in Engeland raakte de plaat niet verder dan plaats 38 en in Aus was ie goed voor een 11de plaats. An deze nummer 1 hit waren vele covers : Tempatations, Martha & vandellas, Stacy Lattisaw en Donny Osmond zijn er een paar.


Jimmy Soul
Hij werd geboren op 24 augustus 1942 en stierf in 1988 aan een hartaanval. Hij zong in een gospelkoor en als tiener nam ie de naam Soul aan. Het nummer is gebaseerd op een calypsosong van weleer : Ugly woman van Roaring Lion. Toen hij niet meer scoorde in de hitparades ging de man in het leger.

Jean & Dean
William Jan Berry en Dean Orsmby Torrence of afgekort Jan en Dean. Zij waren de uitvinders van de surfmuziek. Dit nummer is medegeschreven door Brian Wilson (Beach Boys). Andere bekende hits : Little old lady from Pasadena en Dead Man’s Curve. Dean kreeg in 1972 nog een Grammy voor een psychedilic LP, ’t was weer eens iets anders.

Jimmy Gilmer & Fireballs
Jimmy Gilmer & Fireballs : George Tomsco, Chuck Tharp, Stan Lark, Eric Budd en Dan Trammell waren de vijf leden. Geen Jimmy Gilmer. Later kwam de man erbij om zijn pianospel. Hun eerste opname gebeurde in dezelfde studio als van Buddy Holly. Van de tiental hits die ze hadden onthoud ik nog de negende plaats van Bottle of fire. In 10 jaar tijd hadden de heren vijf verschillende platen maatschappijen.
Singing Nun
Ook wel Soeur Sourire genoemd. En in het echt Jeanne Deckers. Ze was de dochter van een Brusselse bakker en ging nabij Waterloo in het klooster. Toen ze regelmatig liedjes maakte, vond het klooster het leuk om de bezoekers een plaat mee te geven. Het gevolg was een wereldwijd succes voor de plaat Dominque. Dus tot in Amerika toe.
1964
There I’ve said it again(Bobby Vinton) 4

I want to hold your hand(Beatles) 7

She loves you(Beatles) 2

Can’t buy me love(Beatles) 5

Hello Dolly(Louis Armstrong) 1

My guy(Mary Wells) 2

Love me do(Beatles) 1

Chapel of love(Dixie Cups) 3

A world without love(Peter& Gordon) 1

I get around(Beach Boys) 2

Rag doll(Four Seasons) 2

A hard day’s night(Beatles) 2

Everybody loves somebody(Dean Martin) 1

Where did our love go(Supremes) 2

House of the rising sun(Animals) 3

Oh pretty woman(Roy Orbison) 3


11 mei 2014
Do wah diddy diddy(Manfred’s Mann) 2

Baby love(Supremes) 4

Leader of the pack(Shangri La’s) 1

Ringo(Lorne Green) 1

Mr Lovely(Bobby Vinton) 1

Come see about me(Supremes) 1

I feel fine(Beatles) 1 24
Niet 1, niet 2 , niet 3 maar 6 keer komen de Beatles op nummer 1. Zes keer met in totaal 18 weken op nummer in on 1964. Verder komen de Supremes drie keer op 1 Bobby Vinton(2 keer) en Four Seasons zijn er ook weer bij. En enkele nieuwe namen zoals Manfred’s Mann en Animals.
Mary Wells
The queen of motown wordt ze genoemd. Haar eerste hits werden geschreven door Smokey Robinson en ze was te horen op duetten met Marvin Gaye, beide motowniconen. Na een reeks strubbelingen met de baas van Motown vertrok ze. Toen er kanker vastgesteld werd, had ze geen geld voor behandelingen maar vele artiesten doneerden of gaven benefietconcerten. Maar de ziekte won. Deze nummer één hit werd in Engeland in een herperste versie in 75 een top 20 hit
Peter & Gordon
Peter Asher en Gordon Waller vormden het duo Peter & Gordon. Ze kwamen met deze nummer één hit(geschreven door Paul McCartney die een relatie had met de zus van Peter) zowel in Amerika als in Engeland bovenaan de hitlijsten. In 1968 ging het duo uit elkaar. Peter werd manager van onder andere James Taylor, Linda Ronstadt en Randy newman.

Dean Martin
Dean heeft tien jaar samengewerkt met Jerry Lewis met wie hij vele komische sketchen opnam. Hij had ook een eigen radioshow, weer met Jerry, en was in tientallen films te zien. Na 1956 ging ie solo verder met succes. In totaal heb ik acht singles gevonden die bij ons een hit(hitje) waren. Return to me was in 1958 een megahit en deze Everybody loves somebody haalde bij ons de 15 de plek.
Shangri La’s
De zoveelste meidengroep dus bestaande uit twee zussen en een tweeling(die natuurlijk ook zussen waren). Ze scoorden hits met thema’s die de jeugd aanspraken : liefdesverdriet, jongens en tienerangsten. Naast dit Leader of the pack hadden ze ook nog succes met Past, present, future en Remember Walking in the sand.

1965
I feel fine(Beatles) 2

Come see a bout me(Supremes) 1

Downtown(Petula Clark) 2

You’ve lost that loving feeling(R Brothers) 2

Diamond ring(Gary Lewis & Play Boys) 2

My girl(Tempations) 1

Eight days a week(Beatles) 2

Stop. In the name of love(Supremes) 2

I’m telling you(Freddie & Dreamers) 2

Game of love(Wayne Fontana & Mindbenders)1

Mrs Brown you’ve got a lovely daughter

(Herman Hermits) 3

Ticket to ride(Beatles) 1

Help me Rhonda(Beach Boys) 2

Back in my arms(Supremes) 1


18 mei
I can’t help myself(Four Tops) 1

Mr Tambourine man(Byrds) 1

I can’t help myself(Four Tops) 1

Satisfaction(Rollling Stones) 4

I’m Henry VIII I am(Herman’s Hermit) 1

I got you babe(Sonny & Cher) 3

Help(Beatles) 3

Eve of destruction(Barry McGuire) 1

Hang on Sloopy(TheMcCoys) 1

Yesterday(Beatles) 4

Get off of my cloud(Rolling Stones) 2

I hear a symphony(Supremes) 2

Turn turn turn(Byrds) 3

Over a over(Dave Clark Five) 1 28


28 platen haalden de eerste plaats in USA in het jaar 1965. 12 daarvan stonden maar 1 week bovenaan : een ervan stond twee keer 1 week op één, onderbroken door een andere plaat. Twee platen stonden 4 weken op 1 : Beatles en Stones. 5 keer zullen de 4 uit Liverpool bovenaan staan en The Supremes 4 keer.
Petula Clark
Ze is nog steeds de meest succesvolle Britse zangeres met 70 miljoen verkochte platen. Ze begon in 1942(10 jaar oud) toen ze op de BBC een liedje zong voor de soldaten. Ze werd algauw ontdekt en speelde in meer dan 30 films waarvan de meeste in de jaren 50. In de sixties haalde ze dan ook de hitparade met o.a. Downtown, This is my song en With all my heart.
Gary Lewis & Playboys
Groepje pop en rock vrienden die in hun achttiende levensjaar van start gingen. Ze solliciteerden in Disneyland als een van de vele groepjes zonder te vertellen dat Gary Lewis de zoon is van Jerry Lee Lewis. Ze werden aanvaard.

This diamond ring is door twee artiesten tegelijk de hitparade ingezongen. Sammy Ambrose slaagde niet in zijn opzet(1 week) tersijl deze dus tot de bovenste positie in de hitparade komt. Overigens spelen de Playboys niet zelf op deze single, het zijn de muzikanten van Wrecking Crew.


Herman Hermits
Dit sympathieke groep groepje uit Manchester heeft muziek gemaakt van 1963 tot 1971. Eerst heetten ze Herman & the Hermits nu dus Herman’s Hermit. Wij kennen ze van No milk today maar de nummer één hits in USA waren andere single. Met de 5de single was het dus prijs. En er komt er nog één die het in Amerika tot de bovenste beste haalt in dit jaar
Beach Boys
Mike Love, Al Jarrine, Brian Wilson, David March, Bruce Johnston, Carl Wilson, Dennis Wilson. 3 Wilsons dus en niet verwonderlijk als je weet dat vader de manager van de groep was. Na 1964 wordt Brian Wilson als zanger vervanger door Bruce Johnston. Op dit moment zijn ze aan hun zesde LP toe : Shut Down volume 2. Eind 1966 komen ze opnieuw op één.
Byrds
Bekende namen als Jim Mc Gyuirre, Davis Crosby en Gene Clarck die later nog in verschillende andere groepen zouden opduiken. Chris Hillman en Michaël Clarcke voegden zich later toe. Ze spelen folk en rock en kiezen dan vooral folknummer zoals Mr Tambourine Man van Bob Dylan. Dylan vond het nummer niet goed genoeg zette het later wel op LP. Byrds scoorden er een nummer 1 hit mee in zowel GB als in USA.
The McCoys
Een Amerikaanse rockband uit Indiana die een twaalftal singles uitbracht waarvan er nog eentje de top tien haalde : Fever (nummer 7). Dit nummer heette eerst My girl Sloopy en werd uitgebracht door The Vibrations. Heel wat mensen hebben het nummer ooit op een LP gezet : Supremes, Yardbirds, Jean & Dean, Jay & Americans.
Dave Clark Five
Zeer populaire band die zowel in GB als in USA heel wat hits hadden. Dave Clarck, die nog bij de jeugd van Tottenham speelde net als Mike Smith. Lenny Davidson die later gitaarlessen ging geven, Rick Huxley die nog bij de Barron Knights speelde en Denis Payton die als eerst overleed in 2006.

1966
Sound of silence(Simon & Garfunkel) 1

We can work it out(Beatles) 2

Sound of siilence(Simon & Garfunkel) 1

We can work it out(Beatles) 1

My love(Petula Clark) 2

Lightnin’ strikes(Lou Christie) 1

These boots are made for walking

(Nancy Sinatra) 1
25 mei
Ballad of the green berets(S/Sgt Barry

Sadler) 5

Soul & inspiration(Righteous Brothers) 3

Good lovin’(Young Rascals) 1

Monday Monday(Mama’s & Papa’s) 3

When a man loves a woman(Percy Sledge) 2

Paint it black(Rolling Stones) 1

Paperback writer(Beatles) 2

Strangers in the night(Frank Sinatra) 1

Hanky panky(Tommy James & Shondells) 2

Wild thing(Troggs) 2

Summer in the night(Lovin’ Spoonful) 3

Sunshine superman(Donovan) 1

You can’t hurry love(Supremes) 2

Cherish(Association) 3

Reach out I’ll be there(Four Tops) 2

96 tears(Question Mark & Mysterians) 1

Last train to Clarcksville(Monkees) 1

Poor side of town(Johnny Rivers) 1
1 juni
You keep me hangin’ on(Supremes) 2

Winchester cathedral(New Vaudeville band) 1

Good vibrations(Beach Boys) 1

Winchester cathedral(New Vaudeville band) 1

I’m a believer(Monkees) 1 27

Van de 27 nummer één hits waren er 16 die maar 1 week op één stonden. Daar moet ik wel een kanttekening bij maken want twee platen stonden eigenlijk 2 weken op één maar wisselden elkaar af. Een andere plaat deed het in twee weken dus 2 x 1 week op één en de laatste nummer één hit van 66 zal in 67 nog 6 keer bovenaan staan. Ooit gehoord van de groep Question Mark & Mysterians ? En hoeveel nummer één hits scoren de Beatles ?Lou Christie
Lugee Alfredo Giovanni Sacco werd op 19 februari 1943 geboren maar die naam zegt u wellicht niets. Zijn artiestennaam was Lou Christie. Zijn succes begon begin jaren zestig met lokale bekendheid met Lugee & Lions. Zijn herkenbare falsettostem doet aan Frankie Valli denken. Na zijn legerdienst kot ie terug met deze nummer 1 hit. Hij zou er mee op één staan op zijn 23ste verjaardag. Bij ons scoorde hij maar eind 1969 met o.a. I”m gonna make you mine.
Mama’s & Papa’s
Hun naam verzonnen ze terwijl naar een programma over The Hell’s Angles aan het kijken waren en er het woord mama in voorkwam. Ze worden qua belangrijkheid naast The Beach Boys en The Byrds geplaatst. In totaal waren er 5 LP en 1 Live album en een kleine 20 singles, dit alles in een paar jaar tijd want medio 1968 stopte de groep. Enkel Michelle Philipps leeft nog en heeft er een succesvolle filmcarrière opzitten. California Dreamin’, I saw her again, Words of love, Dedicated to the one I love En Creeque Alley haalden alle de top 5.
Tommy James & Shondells
De groep begon als The Echoes en later werd dat Tom & Tornadoes waar de zanger Tommy James amper 12 jaar was. Hanky Panky, overigens al eens op een b-kant verschenen bij de groep Raindrops, flopte eerst na wat lokaal succes. Nadat de leden van groep afstudeerden stopten ze hun muzikale activiteiten. Maar in 1966 kwam de plaat weer onder de belangstelling eerst in het danscircuit later op de radio. En dus moest Tommy weer aan de slag. Met een nummer 1 tot gevolg. Over drie jaar komt er nog een nummer 1 hit.
Donovan
Donovan Philips Leitch werd in Glasgow geboren en toen ie in Ready Steady Go optrad sloeg dat aan. Hij mocht regelmatig terugkomen. Zijn nummers deden nogal gauw de vergelijking met Dylan bekijken wat later in een ontmoeting tussen de twee in een documentaire werd vastgelegd.

De eerste single Catch the wind werd een succes. Hij experimenteerde snel met o.a. de conga en de sitar.


Question Mark & Mysterians
  1   2   3


Dovnload 137.46 Kb.